Ponderea investiţiilor totale (publice şi private) a ajuns la 22,6% din PIB în 2017 în România, în scădere faţă de nivelul de 23% din PIB înregistrat în 2016, arată datele publicate ieri de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene. În 2008, nivelul investiţiilor raportat la PIB era de 37,4% în România, acesta fiind cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani.

La nivelul tuturor statelor UE, investiţiile totale au reprezentat 20,1% din PIB, faţă de nivelul de 22,4% în 2008.

Potrivit datelor Eurostat, în 2017 Cehia a înregistrat cel mai ridicat nivel al investiţiilor raportat la PIB, de 25,2%, urmată de Suedia (24,9%), Estonia (23,7%), Austria (23,5%), Irlanda (23,4%), Belgia (23,3%), România şi Finlanda (22,6%) şi Franţa (22,4%), scrie zf.ro

7 COMMENTS

 1. Stati ca nu asta va urma sa fie cea mai proasta veste, ne paste o criza economica cu implicatii sociale grave cum nu ni s-a mai intamplat.

 2. PSD cu ALDE ne-au luat si banii , nu au dezvoltat nimic si au distrus Romania pe interior si la imaginea externa. “Felicitari” celor care au votat si sustin criminalii astia.

 3. Investitii,investitii. Vad ca se tot face referire la necesitatea investitiilor,dar nimeni nu vorbeste despre domeniile de investitii. Problemele sconomiei nationale,nu pot fi rezolvate prin;solutii,proiecte,s-au doctrine politice,indiferent de orientare. Singura posibilitate de relansare(dezvoltare)economica si sociala,sunt proiectele cu caracter tehnic-stiintific,care implementate in diferite domenii economice,sa creeze locuri de munca profesionale,direct productive,realizind produse caracterizate pozitiv din punct de vedere;economic,rentabil,ecologic-calitativ si cantitativ. Un astfel de proiect am trimis spre analiza institutiilor statului,dar aceste institutii,prefera proiecte ”politice”,nu proiecte cu caracter tehnic-stiintific. Amanunte pe pagina mea de facebook,unde prezint un astfel de proiect in curs de finalizare,cu rezultate fara concurenta la nivel mondial,civil,militar, NATO. Fenomenele fizico-mecanice ale acestui proiect,au fost studiate si analizate in laboratoarele ind.aerospatiale de aparare,unde am lucrat 25 de ani. Cu deosebit respect,pentru;creatie,stiinta si tehnologie. Dinu Gheorghe A.Q. ( Asigurarea caluitatii. CTC laboratoare aparatura bord aeronave,echipamente si tehnologii aerospatiale militare.).

 4. Apropo de economie: cata economie au facut politicienii dupa ultimele alegeri?
  Cash-ul partidelor creste si vine lunar desi trebuia redus.
  Cata economie au facut votatii care au ramas mai putini ca in urma alegerilor din 2014?
  Nicio economie! Au numit in functii politic indivizi din alte partide care nu au adunat suficiente voturi!
  Ce economie au facut guvernantii in curtea sri,dna,spp? Nicio sansa de economii! Pe cotidianul.ro,gasiti un articilo cu averea acestor institutii sponsorizate din bugetul statului! Case de nu stiu ce,dar sunt case pentru de toleranta pentru “prostitutie”doar merg banii din buget si in chilotii lor(pute de la mii de km curvasareale pe banii bugetului de stat,crema pt hemoroizi,prezervative plus destule achizitii) Se dau de gol singure ca facand parte din divizia numarul…!

  • Completare: mergeti cu cineva strain la Iasi,doar strainul sa vorbeasca,luati un taxi si veti primi bonus la usa,o pipita pentru sex! Nu e bascalie!

   • nu doar la iași e curvăsăreală, ci ÎN TOATĂ ȚARA, CU BUCREȘTI ÎN FRUNTE
    ÎN BUCUREȘTI E GOLĂNEALA DE PE LUME

 5. Ce veste proasta ?… Iese dragnea la tv si va spune ca totul merge bine… Iar moderatorii nu au curajul sa-l contrazica… Si mai zice ca vorbind rau despre situatia economica, se creeaza o imagine nefavorabila care ar putea dauna… Asa ca, drag popor psd-ist, taceti si inghititi tot ceea ce va serveste dragnea. L-ati vrut si l-ati sprijinit (il sprijiniti inca) pe dragnea, il aveti cu varf si indesat

Leave a Reply