Compania americană Moderna anunţă că cere luni autorizarea de urgenţă a vacconului său împotriva covid-19, atât în Statele Unite, cât şi în Europa, pe baza rezultatlor complete ale studiului său, care arată că vaccinul are o eficienţă de 94,1% şi nu prezintă probleme grave de siguranţă, relatează Reuters citata de news.ro

Moderna anunţă că vaccinul său previne 100% cazuri grave de îmbolnăvire de covid-19.

În urma depunerii cererii de autorizare, compania americană din domeniul biotehnologiei urmează să devină a doua companie americană care poate primi unda verde de urgenţă a unui vaccin împotriva covid-19, anul acesta.

”Credem că avem un vaccin foarte eficient. Acum avem datele să dovedim acest lucru”, a declarat într-o conferinţă medicul-şef al Moderna, dr. Tal Zaks.

”Ne aşteptăm să jucăm un rol major în redresarea după această pandemie”, a apeciat el

El a declarat că a fost emoţionat după ce a aflat în weekend că vaccinul este eficient 94,1%.

”A fost pentru prima oară când mi-am permis să plâng. La acest nivel de eficienţă, dacă faci calculele cu privire la ce înseamnă acest lucru pentru pandemia în care ne aflăm, este copleşitor”, a declarat el.

Moderna face acest anunţ după ce alianţa Pfizer/BioNTech a anunţat că vaccinul său, care foloseşte de asemenea o nouă tehnologie denumită ARN mesager sintetic (mRNA), are o eficienţă de 95%.

Pfizer a depus o cerere de autorizare de urgenţă a punerii vaccinului său pe piaţă la Agenţia americană a medicamentului (FDA) cu o săptămână înaintea Moderna.

Moderna a anunţat că, în afară de cererea adresată FDA, va cere o aprobare condiţionată Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), care examinează deja datele în continuu, şi că va negocia şi cu alte autorităţi de reglementare.

Acest ultim rezultat prezentat de Moderna este uşor inferior celui pe care l-a anuţat la 16 noiembrie – o eficienţă de 94,5% -, o diferenţă care nu este relevantă statistc, subliniază Zaks.

4 COMMENTS

  1. Aha, am inteles, pentru afacerea vaccin coro daca mor cate 5% ceteaateni in urma vaccinarii, nu e nicio problema! Deja sunt peste 10% morti de covid, adaugam inca vreo cateva serii de la fiecare firma furnizoare de vaccin si avem deja un sfert din populatia tarii decedati! Perfecta gandire si geniala alegere din partea unor monstri sacri ai sanatatii distruse! Oricum, populatia acestei Romanii nici nu ajungea la 20 mil vii, ca in scriptologie se mentionau doar aberatii pentru avantaje politic, s-a intamplat an de an dupa 1990! Noroc ca se vand acte pentru cetatean roman ca la piata si talcioc, altfel numarul era maxim 14-15 mil locuirori vii! Spun ca se vand deoarece cunosc cetateni cu acte romanesti, nu au nimic in comun cu romania si nici limba romana nu o stiu, israelieni, musulmani si arabi care s-au descurcat ca in talcioc primind acte romanesti contra cost!

Leave a Reply