Copiii care au ars în urma incendiului de la clubul Colectiv au murit nu numai din cauza corupției, ci a incompetenței, a afirmat, luni, vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

“Ieri am comemorat drama de la Colectiv și suntem foarte buni meseriași în a face ritualuri de înmormântare sau de jelanie. Însă, acești copii ai noștri care au ars acolo au ars (…) nu numai datorită corupției, ci datorită incompetenței. Pe acolo n-a trecut niciodată un urbanist care să vadă că (…) nu era un loc unde se poate desfășura un asemenea concert. Nu s-au proiectat în orașele noastre zone pentru asemenea tipuri de concerte, zone funcționale (…) pentru asemenea tipuri de concerte”, a afirmat Dîncu la forumul “Parteneriate pentru dezvoltarea României: Potențialul strategic al rețelei de parcuri, clădiri și terenuri industriale”, organizat la București.

Totodată, vicepremierul Dîncu a precizat că este foarte important să fie rezolvate câteva lucruri care, “dincolo de corupție, pot să ucidă în România”. În acest context, Dîncu a dat exemplu “egoismul profesional”.

“N-o să putem face dezvoltarea României dacă ne luptăm numai pentru drept de semnătură, numai pentru licență și pentru ca să închidem un domeniu, în loc să îl deschidem. În urbanism ar trebui să lucreze ( …) sociologi, psihologi, geografi, economiști, cu toții să lucreze la proiecte și la planuri, altfel avem numai proiecte de finanțare. Noi vorbim numai despre bani, dar nu vorbim despre planuri”, a mai afirmat Dîncu citat de Agerpres.

Luni, 31 octombrie, Vicepremierii Vasile Dîncu și Costin Borc participă la forumul“Parteneriate pentru dezvoltarea României. Potențialul strategic al rețelei de parcuri, clădiri și terenuri industriale” organizat de Intact Media Group în parteneriat cuMinisterul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și cu Camera de Comerț și Industrie a României.

Moderat de Alessandra STOICESCU, Director Executiv Intact Media Group, evenimentul se va bucura de participarea Primarului General al Municipiului București Gabriela FIREA și a Preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României Mihai DARABAN.

Este primul forum ce reunește reprezentanţii autorităţilor și administrației publice locale și centrale cu cei ai mediului de afaceri pentru a discuta oferta de terenuri și clădiri propuse pentru dezvoltarea de noi activități industriale la nivelul întregii țări. Vor fi prezentate oportunitățile de dezvoltare și de localizare de noi activități industriale existente la ora actuală la nivelul României.

2 COMMENTS

  1. Pai e bine ca macar cineva din guvernul tehnocrat ne spune la ce e e profesionist statul asta “al meu”.
    bine, mai e profesionist si la ajuns la putere fara vot, Ciolos e deja maestru si se pare ca e deja in sange.

  2. Bine bă că tocmai tu care turui ca o moară hodorogită cataloghezi oamenii! Te-ai molipsit de la leatul tău şi de la ocupantul principalului scaun al ţării !:) 🙂 Mai spală-te la gură !

Leave a Reply