Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, la Digi24, despre situaţia din energie, că traderii din Energiei sunt în paradisuri fiscale, iar toate aceste preţuri par artificiale şi arătat că el nu nu vede altă soluţie decât cu adoptarea unor OUG-uri în Guvern, iar Ministerul Energiei este cel care promovează acte normative în Guvern şi va face acest lucru.

”Preţurile cresc în toate ţările membre ale UE. Au fost tot felul de discuţii, la mare parte am participat, se caută soluţii, ele trebuie să vină din partea guvernului astfel încât să atenuăm din acest şoc. Eu nu văd altă soluţie decât cu venirea unor OUG-uri în Guvern, ministerul Energiei este cel care promovează acte normative în Guvern şi va face acest lucru”, a spus ministrul.

Sorin Grindeanu a vorbit şi despre preţurile din energie, afirmând că, ”de la 550 să ajungi la peste 3.000 înseamnă că undeva există un mecanism nesănătos şi acest lucru trebuie corectat”.

”Nu se poate ca într-un final acest lanţ care pare de „băieţi deştepteţi”, vine guvernul şi stinge această diferenţă. Nu se poate. (..) Din 100 de traderi pe energie doar 12 sunt companii româneşti. Nu vi se pare că era mai în regulă când piaţa era reglementată? Nu putem spune că este un succes ceea ce s-a întâmplat. Dacă îi cauţi foarte bine pe aceşti traderi, nu că nu îi găseşti în ţări UE, unii dintre ei sunt în paradisuri fiscale. Mecanismul nu e unul sănătos”, a comentat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a mai afirmat că ”o investigaţie a Consiliului Concurenţei ar fi foarte bine venită”.

”Orice informaţii care vin în aceste zile sunt binevenite astfel încât decizia guvernului să fie una sănătoasă. Dar poate acea situaţie de revenire pe o perioadă limitată la o piaţă reglementată poate fi o soluţie”, a precizat el, citat de news.ro

Leave a Reply