Home Articole Victor Ponta : “Rusia are dispreț față de legile internaționale”

Victor Ponta : “Rusia are dispreț față de legile internaționale”

2964
6
SHARE

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că este obligația României să ajute Republica Moldova, susținând că în caz contrar Rusia va încerca să împiedice această țară în drumul său european.

El a amintit că marți pe ordinea de zi a Camerei Deputaților se va afla acordul de împrumut rambursabil pentru Republica Moldova, la lucrări urmând să fie prezent premierul moldovean, Valeriu Streleț.

“Rusia tratează țările din jur în dispreț față de legile internaționale și nu doar că nu ne speriem deloc, ci dimpotrivă ne întărește convingerea că, alături de partenerii noștri din NATO, ne facem datoria în această zonă atât de dificilă, dar importantă. (…)

Dacă nu ajutăm noi acum Moldova, cu siguranță Rusia va profita și va încerca să tragă din nou Moldova de pe drumul său proeuropean. Este o obligație a noastră, dacă chiar suntem frați mai mari cum ne place să spunem, să-i ajutăm în aceste momente grele”, a spus Ponta, la Palatul Parlamentului.

Premierul a indicat că Senatul este for decizional în cazul acestui acord, care trebuie să treacă și prin Parlamentul de la Chișinău.

6 COMMENTS

 1. neinfricatul ponta statea sub masa cand era cu basescu, dar cu putin e mai usor.
  oficialitatile moldovene au devalizat tara cu 1 miliard de euro si noi le trimitem 150 milioane sa isi plateasca apa calda si curentul.
  asa cu: daca nu dam noi o sa se bage rusia e o vrajeala. orientarea proeuropeana nu depinde de banii astia.
  radule, stirea cu faptul ca o parte din autostrada dintre sibiu si orastie trebuie demolata e banala ?

 2. Omul isi face datoria, avertizeaza asupra consecintelor lasitatii de moment care blocheaza proiectele mari (pe termen lung). Mi-e teama, insa, ca operatiunea de decredibilizare la care a fost supus isi va arata roadele, adica, n-o sa-l asculte nimeni.

 3. Iar o ia pe aratura oportunistul Ponta. A mirosit ca e rost de ceva voturi si de la moldoveni dar trebuia sa ii spuna astea direct lui Putin cand statea in spatele lui in tribuna la Baku asteptand avionul lui Erdogan. Oricat de patrioti am fi noi si oricat ne-am dori Moldova alaturi de noi si in UE am o veste trista pentru pontache. Nu depinde de noi ci de cetatenii Moldovei, atatia cati au mai ramas pe acolo dupa ce le-am dat noi cetatenie romana sa se plimbe linistiti prin Europa. Apropo! Asta nu era tot un caz de refugiati? Daca ne uitam la alegerile din Moldova si cati moldoveni cu cetatenie romana au votat ultima data vedem cat ii intereseaza pe ei situatia Moldovei. La ultimele alegeri au votat mai multi la sectiile de votare din Moscova decat la toate sectiile de votare din Romania. la noi au votat pentru viitorul Moldovei in jur de 10-15% dintre moldovenii cu cetatenie romana desi aveau posibilitatea sa voteze chiar si cu pasapoartele vechi care dovedeau ca s-au nascut acolo. Dar nu prea s-au inghesuit. Mai mult, cu aceasta politica de a da cetatenie romana pe banda rulanta au ajuns moldovenii minoritari acolo fata de rusi, caci cei care au obtinut cetatenia romana sunt plecati prin Europa deja, si asta se vede la alegeri cand comunistii si pro-rusii sunt mereu castigatori. Iar pe moldovenii ce au obtinut cetatenia romana ii doare undeva de soarta tarii lor si asta se vede clar dupa cum nu prea se inghesuie la alegeri. Asa ca, daca tot vrem democratie, nu credeti ca trebuie respectat rezultatul alegerilor democratice? Din pacate la ultimele alegeri fortele asa zis pro-europene nu prea au obtinut majoritate confortabila si nici nu se inteleg intre ei. Se vede ca sunt romani!

 4. Pentru Nelu: Ponta nu a stat sub masa cu Basescu ( sub masa a stat- activat Nuti). Nu oficialitatile moldovene au devalizat bancile, ci rusii sau rusofilii adica FSB-istii ! Trebuie sa-i ajutam pe fratii nostri chiar daca in Moldova de peste Prut sunt vreo 800.000 de rusofoni ( rusi, ucraineni), pentru ca si acei rusi vor in Europa si sa nu uitam familiile mixte ! Nu avem voie sa-i desconsideram pe fratii nostri romani de peste Prut !!! Au suferit nenorocirile aduse de nenorocitii de …sovietici, lua-iar dracu pe toti ! Si acum daca noi nu-i ajutam atunci nu se vor indrepta spre Rusia ? Asta vrem ? Ponta face si greseli dar face si lucruri foarte bune !!! Pentru lucrurile bune sa-l sprijinim .

 5. Felicitări! cucuveaua cîntă la uşă(a se citi granită) şi noi deja îndatoraţi dăm împrumuturi să rămînem datori. cine-şi asumă riscul pentru eşecul returnării împrumutului? cine va restitui împrumutul total dacă împrumutaţii nu au de unde plăti sau se fac că plouă?

Leave a Reply