Aniversarea unui an de la victoria zdrobitoare a USL in alegerile parlamentare din Decembrie 2012 se face prin aparitia primelor elemente concrete de rupere a acestei aliante politice.

Ce imensa frustrare au reusit liderii USL sa creeze propriului electorat. E unic in peisajul politic romanesc – dupa caderea comunismului – ca cea mai mare alianta politica sa se autodistruga, adversarul fiind culcat la pamint in tot acest timp.

 

161 COMMENTS

 1. Dar eu v-am spus ca Ponta o sa il tradeze si pe Antonescu,daca nu a avut nici o jena sa tradeze electoratul sau de ce s-ar jena de Antonescu ?

  • “Sondele de gaze de șist vor fi montate în localitățile din apropierea Bârladului
   Compania americană Chevron are în program montarea a 2.800 de sonde în județul Vaslui pentru exploatarea resurselor de gaze de șist

   Firma Dafora, cotată la Bursa de Valori București, a semnat un contract pe patru ani cu Chevron pentru servicii de foraj în zona Bârlad pentru explorare și apoi exploatarea gazelor de șist.

   “Dafora va executa servicii de foraj onshore pentru Chevron în zona Bârlad pe o durată de patru ani începând din această toamnă. Contractul include săparea de sonde conform programului de explorare al companiei Chevron. Instalatia de tip F320 (Rig 14) va finaliza în curând lucrările la un alt proiect în derulare, urmând ca mai apoi sã fie inclusă într-un program de modernizare pentru aducerea acesteia la parametrii solicitați de client”

   – se precizează în comunicatul transmis Bursei de reprezentanții Dafora.

   Chevron a obtinut, în 11 iulie, acordul de mediu pentru amplasarea sondelor de foraj si explorarea gazelor de șist în trei zone din judetul Vaslui (Pungesti, Bãcesti si Găgești) şi mai deţine concesiuni şi în Dobrogea, unde va iniţia studii seismice (prima fază a lucrărilor).
   Urmează 2800 de sonde
   pe 600 000 hectare concesionate de Chevron în zona Bârlad

   Firma Dafora e controlată de omul de afaceri Gh. Călburean, ce deţine 50% dintre acţiuni, alte 13,6 din acţiuni aparţinând firmei Foraj Sonde Craiova, a oamenilor de afaceri Marius şi Emil Cristescu.
   Ei vor efectua forajele pentru ca americanii să scoată gazele noastre şi să ni le vândă la preţul pieţii!.
   Redevenţele sunt la un nivel jalnic: sub procentul de bacşiş care se plăteşte unui chelner, la restaurant.
   Hotărârile Consiliilor Locale nu sunt luate în seamă?

   Aflăm din presă că 17 comune de la noi au emis hotărâri de Consiliu Local prin care se interzice explorarea şi exploatarea gazelor de şist prim metoda fracturării hidraulice în perimetrul administrat, cum sunt: Ghiroda și Moșnita, din județul Timiș și Coroieşti, Iana, Ghergheşti, Pungeşti, Găgeşti, Banca, Suletea, Puieşti, Alexandru Vlahuță, Tutova, Băceşti și Pochidia din județul Vaslui. Firmele multinaţionale nu par să le ia în seamă deloc. Până la urmă, însă, poate vor trebui să le ia în seamă!
   În iunie 2013, preşedintele a spus că ” Romania are obligaţia să treacă la exploatarea gazelor de şist”.
   Dar nu se pune problema ca România să exploateze aceste gaze, ci firmele americane, sau kazahe sau poloneze sau din oricare alte ţări! Iar românilor să li se dea un bacşiş foarte mic, să li se ia gazul şi să li se lase apa otrăvită pe vecie şi pământul pârjolit!
   Câtă apă se va contamina în zona Bârlad, de către firma Chevron?

   Funcționarea unui puţ tipic necesită minimum 10.000 m3 de apă, la care se adaugă 50 m3 de produse chimice. Pentru o singură fracturare . (De obicei se fac fracturări repetate la fiecare puţ de foraj). Odată fracturarea efectuată în foraj și lichidul recuperat, (se scoate afară cam 40% din lichidul de fracturare introdus), e nevoie de găsirea unei metode de debarasare de volume mari de apă contaminate cu substanțe chimice.

   2800 de sonde x 10000m3 de apă pentru fiecare sondă pentru o singură fracturare, înseamnă 28 000 000m3 de apă poluată . Dacă se vor face 10 fracturări de fiecare sondă, se vor extrage din mediu şi se vor polua ireversibil 280 000 000m3 de apă, folosindu-se 1 400 000 m3 de substanţe chimice cancerigene! Şi asta numai în zona Bârladului şi Vasluiului!
   Cum rămâne cu hotărârile Consiliilor Locale din acest perimetru?

   Conform calculelor Agenţiei de Protecţie a Mediului din SUA, cam una din 20 de sonde este ruptă în timpul activităţilor specifice. Deci, putem prevedea că circa 140 de sonde de mare adâncime vor fi rupte numai în zona Bârladului. Ce se va întâmpla atunci cu apa otrăvită care va circula prin ele, la presiunea de 1000 de atmosfere?

   Cantitatea anuală de precipitații în zona Vasluiului este de 437 l/m2 ( 0,437 m3/m2= 4370m3/ha). Precipitațiile sunt de cele mai multe ori insuficiente pentru culturile agricole. Terenurile agricole sunt destul de degradate, secete sunt aproape în fiecare an. Precipitaţiile se scurg rapid pe versanţii despăduriţi, provocând şi inundaţii, apoi se instalează seceta, pentru că nu mai sunt pădurile care să înmagazineze cantităţile de apă şi să le elibereze apoi treptat în atmosferă.
   Pe cele 600 000 hectare concesionate de Chevron în zona Bârlad, precipitaţiile anuale sunt deci, în mod statistic, insuficiente.
   Cantitatea de apă stricată de cele 2800 sonde ale firmei Chevron va rămâne în proporţie de 60% în adâncurile pământului, împreună cu otrăvurile care i-au fost adăgate. Circa 40% din această cantitate de apă va reveni la suprafaţă împreună cu chimicalele cancerigene, dar vor deveni şi radioactive prin antrenarea din adâncuri a substanţelor radioactive aflate acolo. De asemenea, firmele au recunoscut că injectează chiar ele izotopi radioactivi în apă, pentru a urmări mai uşor traseul ei în adâncuri.
   Nu s-a dat publicităţii care ar fi maniera prin care firma se va debarasa de această cantitate de apă otrăvită.
   Dacă o reinjectează în puţurile de mare adâncime, în zonă nu va mai fi apă!
   Dacă o „epurează” şi apoi o deversează în apele curgătoare, e limpede că „epurarea” nu va înlătura niciodată toate otrăvurile şi toată radioactivitatea din apele poluate. Prin urmare, după ce că zona este deja secetoasă, ea va deveni deşertică de-a dreptul, în acelaşi timp fiind şi infestată cu substanţe cancerigene şi radioactive.

   În SUA, oamenii din zonele în care se extrag gaze prin acest procedeu sunt siliţi să bea şi să se spele cu apă îmbuteliată, adusă din alte părţi. Desigur cu costuri importante. Acolo însă, proprietarii de terenuri sunt şi proprietarii bogăţiilor din subsoluri, deci încasează bani frumoşi de la firmele ce extrag gazele.

   La noi, însă, românii nu mai sunt proprietari pe nimic. Firmele străine îşi vând între ele drepturile asupra pământurilor din România, de parcă aici ar fi deja un deşert nelocuit.

   Peste 70% din teritoriul României a fost concesionat pentru exploatarea resurselor (noastre) naturale (de către alţii). O parte însemnată este dedicată gazelor de șist, concesionări făcute în mare taină.

   Polonia, de pildă, a concesionat doar 15% din teritoriul ei, condiţionat de asocierea cu firme de stat poloneze şi cu condiţia încasării a 40% din venitul brut al exploatării de către statul polonez. Acolo s-a pus la punct mai întâi o legislaţie specifică foarte bine documentată şi precisă. Şi totuşi, nu se ştie dacă până la urmă se va trece la exploatarea gazelor de şist. Firmele poloneze preferă să exploateze la noi, unde totul e vraişte! (Da, au concesionat terenuri în zona Baia Mare, că tot se dau aproape pe gratis).
   Chevron a cumpărat, în februarie 2011, dreptul de concesionare a perimetrului de la Bârlad de la firma Regal Petroleum, companie înfiinţată de Frank Timiş, cel care a demarat şi proiectul Roşia Montană. Numai pentru cumpărarea dreptului de concesionare, Chevron i-a plătit lui F. Timiş 25 milioane de dolari americani. Cât au luat românii de aici? Probabil nimic…

   Perimetrul Suceava are o suprafaţă de 2.403 kilometri pătraţi şi este concesionat în părţi egale de către Zeta Petroleum şi Raffles. Aici se găseşte câmpul gazier Climăuţi, operat de către Raffles, care produce deja.

   Perimetrul Bârlad este concesionat de către Chevron, care l-a cumpărat de la Regal Petroleum.

   Acesta se află imediat lângă zăcământul Roman-Secuieni, care este unul dintre cele mai mari din ţară şi care e operat de Romgaz.
   În Dobrogea, Chevron a primit dreptul de exploatare pentru trei perimetre în suprafaţă totală de 300 000 de hectare , la Adamclisi, Costineşti şi Vama Veche.
   Două dintre cele şapte perimetre stabilite la noi pentru exploatarea de gaze de şist au fost atribuite unor companii ruseşti (NIS – Gazprom), dezminţindu-se astfel teoria că exploatarea acestor gaze ne-ar crea o oarecare independenţă faţă de gazul rusesc.
   Diferenţa ar fi că în acest caz, am cumpăra de la ruşi chiar gazul nostru!

   Iar amărâţilor de locuitori li se spune că nu se exploatează gaze de şist!
   Prospectarea şi exploatarea de gaze de şist în ilegalitate

   La noi nici nu există o legislaţie specifică pentru folosirea tehnologiei de fracturare hidraulică şi a celor asemănătoare (cu gel, de exemplu), aşa cum există în Polonia.
   Parlamentul nostru are alte preocupări.
   De fapt, la noi este în vigoare doar Legea petrolului nr. Nr. 238 din 7 iunie 2004 , în care prin termenul “Gazele naturale” se defineşte ca fiind ” gazele libere din zăcăminte de gaz metan,
   gazele dizolvate în ţiţei, cele din capul de gaze asociat zăcămintelor de ţiţei, precum şi gazele rezultate din extracţia amestecurilor de gaz condensat.”. După cum se constată, gazele cuprinse în şisturi nu sunt incluse în acest termen.
   Nu a fost publicată în Buletinul Oficial nici o altă accepţiune legală a acestui termen.
   Rezultă că acele companii care au primit avize de exploatare pentru exploatarea de gaze naturale nu pot exploata gaze de şist decât ilegal!
   De aceea, probabil , Primăria din Fitioneşti pretinde că acolo se prospectează şi se vor exploata “gaze naturale” şi nu gaze de şist.”

  • Nu are nicio scuza Antonescu. Un presedinte al Senatului, al doilea om in stat, ar trebui sa cantareasca mai mult atunci cand ia anumite decizii politice. Nu poti merge in Parlament si sa votezi in necunostinta de cauza, mai apoi sa pari in conferinta de presa cu legea in mana si sa declari ca presa, anumiti politicieni si anumite ambasade se agita degeaba, iar ziua urmatoare sa iti pui cenusa in cap cum ca ai fost indus in eroare. Inca nu am auzit ca Antonescu sa isi fi concediat vreun consilier.
   Referitor la tradarea lui Ponta .. intradevar , asa ceva nu se face unui partener de lupta politica. Nu mi-a venit sa cred cand l-am auzit pe Ponta spunand ca modificarea codului penal a fost o initiativa parlamentara de care el nu avea idee fiind plecat in Africa de Sud! A procedat la fel ca la proiectul Rosia Montana .. l-a intocmit, a anuntat ca il aproba ca premier nu si ca deputat, sperand ca toata furia “poporului” se se reverse pe Antonescu!
   PS. Azi premierul a sustinut un interviu la Radio France International. La intrebarea jurnalistului referitoare la amanarea intrarii Romaniei in Schengen premierul a scos din nou placa cum ca nu trebuie ca rommi sa influenteze aceasta decizie. Cat de ipocrit poate sa fie sa declare asta la un post francez, in ideea ca acum 2 luni premierul francez a iesit public sa anunte ca Romania nu este primita in Schengen din alte motivem ba mai mult, l-a informat de 2 ori pe premierul roman?
   Asta este Ponta, minte continuu, nu isi asuma nimic. Nici macar azi nu stim ce partid, ce gup, a initiat modificarea codului. Stim doar ca risca sa arunce in aer USL.

  • Dnule R Tudor,Sper sa se intample ceea ce intrebati mai sus. De ce? pentru ca toti astia care vor la putere sa inteleaga ca nu poti veni la putere cu 70 la suta din vot si sa incepi sa minti din minutul 1 al victoriei si sa faci exact invers din ce ai promis. Nu se poate nici sa fii pres in fata strainilor si sa dai bastoane in taranii care sunt coloana vertebrala a tarii. Nu se poate sa furi, sa instrainezi resursele tarii si sa cianurezi mediul. Nu se poate sa vii la putere numai de dragul de a avea puterea fara a face nimic cu ea pentru tara. Trebuie sa faci lucruri si sa ai demnitate. Acesti uselei nu au aceste calitati, sa plece, sa vina alti oameni care iubesc aceasta tara si sunt in stare sa faca ceva pentru ea.

   • Ok. Se “sparg”. Ce punem in loc? In momentul in care PSD si PNL isi vor spune PA imediat riscam sa formam o noua majoritate in care sa apara UDMR sau (si mai rau) PDL. Ca sa nu mai vorbim ca ori Ponta ori Antonescu risca sa ajunga la “mana” lui Basescu in ceea ce priveste numirea viitorului premier. Imagineaza-ti cate concesii ar fi nevoit sa faca partidul majoritar din viitoare coalitie!
    Nu. Dezi nu iubesc USL, nu imi doresc sa se rupa. Deoarece nu vreau instabilitate si pentru ca merita sa plateasca electoral ambele partide in cazul in care electoratul nu va fi multumit de realiazari.

   • USL a fost terminat de ambasade by the book:

    1. Impinsi sa ia masuri impotriva propriului electorat si propriilor promisiuni(Rosia M, gaze de sist, jandarmi, bastoane impotriva taranilor, alienarea tinerilor educati etc)
    2. Ca urmare pierdut electorat, pierdut 70%
    3. A urmat adevarata LOVITURA DE STAT data de ambasada Olandei in Parlamentul Romaniei. Exista proceduri LEGALE de a contesta legi.
    4. Urmeaza propunerea ambasadelor pentru judecatorul CCR care trebuie mentinuta pro-basescu.

    Si acum Ponta si Antonescu au nu mai au nici proprii cetateni. Ah, ba da or sa-i aiba duminica in strada impotriva lor.
    Pa,pa obedientii isi merita soarta.

  • ….dar nici cu antonescu nu imi este rusine…..ambii sunt increzuti si prosti….ce vrei dela un profesoras si un amarat de procuror…..ii fac jocul lui chioru.

   • Foarte fain e faptul ca, dupa ce Victoras, jurist plagiator din judet proletar, le-a luat apararea ciumpalacilor implicati in gainaria modificarii “Legii Penale”, Crinul politicii romanesti a declarat ca n-a avut habar de conotatiile demersurilor facute de habarnautzii aia… Asta se traduce cum ca, Antonescu, daca stia despre ce este vorba, se opunea!… El, bietul de el, habar n-a avut despre subiect. Si, uite-asa, Crinul ramane invaluit in “parfum”, iar Victoras, inca o data, ramane singur – inconjurat de gaz de shit…

 2. Dle Radu Tudor, pe Ponta si Antonescu ii sapa din interior alde Zgonea, Ilie Sarbu, B. Ciuca, Nicolicea, etc, sau ce se intampla? E posibil sa se lase ”facuti” de smenarul de Base? Cum de intra mereu in gura spurcata a astuia?

  • Nu asta este beleaua. Mai rau este ca au intrat in gura “aliatilor” Hollande si Swoboda. Mai rau este ca i-au dat apa la moara presedintelui cand acesta afirma ca cei doi sunt “nefrecventabili”.

   • Vor intra mereu in gura ticalosului ptr. ca asta i-a mai ramas si sint destui boi care pun botul.In fond o lege s-a adoptat dar poate fi contestata la CCR ,apoi respinsa de presedinte si apoi inca odata contestata de betiv la CCR,insa el nu procedeaza institutional ci face scandal si sigur ca reactiile apar(cum dracu ambasadele dau comunicate dupa care vin la Parlament si iau textul sa-l studieze -deci au facut declaratiile pe neve ???).Deci cine a creat aceasta atmosfera insuportabila si periculoasa pina la urma -ticalosul care ,culmea e ajutat si de presa nefavorabila lui prin comentarii exagerate.In orice tara normala exista legi care se dau si sint contestate dar nicaieri nu se pune in pericol tara prin aprecieri gen lovitura de stat,dizolvarea Parlamentului ,tradare ,etc.Acest om va face rau si dupa dec.2014 ptr. ca va folosi acelasi limbaj si va avea intotdeauna trompete.

    • In nicio tara civilizata nu se fac legi cu dedicatie, prin care parlamentarii se aseaza deasupra prostimii.

   • ..asa/i romanul…curva cu doua fete…ce trebuia sa se planga(jegul de chiorete) la ue si americani….sunt niste oameni mai prosti decat animalele…ei nu vor binele tarii si a poporului…sa eure cat se poate demult pt ei.SA LE FIE RUSINE(dar pina la rusinea lor murim noi cei multi).AMERICANII SAU TARILE DIN WEST NE CER NOUA PAREREA DE CERTURILE CARE AU EI IN INTERIORUL TARII LOR SAU AMERICANII MAI BINE ISI VAD DE OALELE LOR SPARTE.(condamnari la moarte(justitia sua)arme automate de razboi pe toate drumurile(mai ales la minori care omoara in scoli)civili si copii omorati in conflictele din afara americii(dar ei sunt jandarmii lumii?)sunt multe si f multe dar aceste tari ne dau lectii de democratie cand ei sunt aerieni cu democratia.

 3. EXPLOATARE – EXPLOATARE – EXPLOATARE ca poate inteleg si timpitii care cred ca nu-i afecteaza daca stau in case ca boii

  “Guvernul Victor Ponta a aprobat acordul de EXPLOATARE al gazelor de șist
  Exploatarea gazelor de şist a ajuns la Băile Felix şi 1 Mai

  Vineri, 22 noiembrie a.c., a fost publicată în Monitorul Oficial hotărârea Guvernului Victor Ponta privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 3 Băile Felix, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi East West Petroleum Corp.
  Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 3 Băile Felix

  East West Petroleum Corp. este o obscură companie canadiană cu operațiuni în SUA, India, Noua Zeelandă și Maroc (detalii aici).

  ”Hotărârea Nr.887 din 14.11.2013 privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 3 Băile Felix, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi East West Petroleum Corp

  ACT EMIS DE: Guvernul Romaniei
  ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 721 din 22 noiembrie 2013

  În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 31 alin. (1) din Legea petrolului nr. 238/2004, cu modificările şi completările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

  Articolul 1

  Se aprobă Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 3 Băile Felix, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent, şi East West Petroleum Corp., în calitate de concesionar, prevăzut în anexa*) care face parte integrantă din prezenta hotărâre._____*) Anexa nu se publică, fiind clasificată potrivit legii.

  Articolul 2

  Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 3 Băile Felix, aprobat potrivit art. 1, intră în vigoare la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I. PRIM-MINISTRU VICTOR-VIOREL PONTA”

  (detalii pe legex.ro)

  În luna decembrie 2012 Guvernul Victor Ponta a adoptat hotărârea privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 2 Tria, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale si EAST WEST PETROLEUM CORP (detalii aici)
  Guvernul a aprobat concesiunea pentru exploatare la Biled și Periam unei firme canadiene

  Guvernul Victor Ponta a emis în data de 14 noiembrie a.c. două hotărâri prin care aprobă concesiunea pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 8 Biled și EX – 7 Periam firmei canadiene East West Petroleum Corp în vederea explorării și exploatării gazelor de șist.

  Canadienii de la East West Petroleum Corp au obținut concesiunea și pentru perimetrul EX – 3 Băile Felix.

  Redau mai jos cele două hotărâri ale Guvernului Victor Ponta publicate în Monitoriul Oficial în data de 22 noiembrie a.c.:

  ”Hotărârea Nr.885 din 14.11.2013 privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 8 Biled, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi East West Petroleum Corp

  ACT EMIS DE: Guvernul Romaniei
  ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 721 din 22 noiembrie 2013

  În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 31 alin. (1) din Legea petrolului nr. 238/2004, cu modificările şi completările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

  Articolul 1

  Se aprobă Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 8 Biled, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent, şi East West Petroleum Corp., în calitate de concesionar, prevăzut în anexa*) care face parte integrantă din prezenta hotărâre.____*) Anexa nu se publică, fiind clasificată potrivit legii.

  Articolul 2

  Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 8 Biled, aprobat potrivit art. 1, intră în vigoare la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I.PRIM-MINISTRUVICTOR-VIOREL PONTA”

  (detalii pe legex.ro)

  ”Hotărârea Nr.886 din 14.11.2013 privind aprobarea Acordului de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 7 Periam, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi East West Petroleum Corp

  ACT EMIS DE: Guvernul Romaniei
  ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 721 din 22 noiembrie 2013

  În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 31 alin. (1) din Legea petrolului nr. 238/2004, cu modificările şi completările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

  Articolul 1

  Se aprobă Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 7 Periam, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent, şi East West Petroleum Corp., în calitate de concesionar, prevăzut în anexa*) care face parte integrantă din prezenta hotărâre.______*) Anexa nu se publică, fiind clasificată potrivit legii.

  Articolul 2

  Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 7 Periam, aprobat potrivit art. 1, intră în vigoare la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I.PRIM-MINISTRUVICTOR-VIOREL PONTA”

  • Da mai cea mai mare parte a populatiei vrea ca Romania sa-si puna in valoare resursele cu respectarea mediului conform standardelor europene.Ideea de a sta si a nu face nimic ptr. dezvoltarea acestei tari de frici nedovedite si care in alte tari au fost depasite .Inca nu a avut loc nicio fractionare si ati aparut -faceti parte din cei care vreti o romanie feudala si saraca.Noi ceimai multi nu vrem asta ci tratarea calma a acestor probleme care sint f. importante dar care nu se rezolva prin jigniri si tratari superficiale.

    • Uita-te pe sondaje vezi ce mai spun si altii si ce mai fac unii in lumea asta ,nu comenta ca proasta dupa propaganda .Ponta e prim ministru si are o politica de dezvoltare ,de deschidere ,bine ca au fost buni aia care nu au propus nimic :basescu nu vrea autostrazi ,liberalii nu vor valorificarea resurselor ,au aratat ce pot pe vremea lui tariceanu care a lasat un deficit de 6% si a dat 15% din cele mai profitabile companii la fd. proprietatea degeaba ca nici statul nu a luat nimic nici proprietarii,BCR l-a dat aproape de pomana ca sa nu vorbim de ce a facut cu unele concesiuni din Marea Neagra .Noroc cu PSD ca i-a pus sula in coasta ca nu marea nici pensiile si minca toata cresterea economica mostenita de la Nastase (oricum si-a batut joc de Petrom in care aveam 49 % si actiunea de aur).

     • baga sa-ti traiasca famelia ta de psd-ist inrait de la gheorghiu dej pana la ponta securistul. Cu cat vorbesti mai mult cu atat mai multi vomita 🙂 . Baga tare nu te lasa gigionea 🙂

 4. Să cauţi tesla (licenţa vă aparţine) şi să ţi-o aplci între picioare instantaneu – este expresia cretinismului maxim . Sub cuvânt de onoare, pe cufuriţii ăştia, îi cconsider duşmani ai POPORULUI ROMÂN .

  • România / Dacia liberă anunță
   ———————————————————————-
   începerea Revoluției naționale de eliberare a României de sub dominația grupurilor infracționale de trădători de țară și de neam
   ———————————————————————-

   Cerem ofițerilor patrioti din SRI, SIE, SPP, STS etc să înlăture imediat de la putere întreaga clasă politico-economico-bancară trădătoare de țară și neam.

   De asemenea, cerem scoaterea in afara legii a partidelor care au contribuit la distrugerea României in ultimii 24 de ani, condamnarea in regim de maximă urgență a tuturor grupurilor infracționale de mafioți politico-economico-bancari (făptuitori, rude, prieteni, colaboratori) la detenție pe viață și confiscarea INTEGRALĂ a averilor.

   Respingem ideea reintroducerii pedepsei cu moartea pentru aceste zeci de mii de mafioți politico-economico-bancari, pe care ii putem folosi la construcția canalului Dunăre-București.

   Continuarea așa-ziselor proiecte economice și administrative decise de grupurile infracționale transfrontaliere care conduc România, într-un sistem economic bazat pe corupție generalizată, iresponsabilitate, cinism și lăcomie, ar reprezenta calea sigură spre distrugerea totală a României și a națiunii române prin fărâmițarea țării, înstrăinarea terenurilor, exploatarea rapidă a tuturor resurselor, distrugerea ecosistemului natural și a patrimoniului național, plasarea regiunilor sub controlul grupurilor de interese anti-românești și forțarea populației să plece in exil.

   Înlăturarea urgentă a clasei politico-economico-bancare trădătoare de țară și neam ar preveni o explozie socială violentă, care ar conduce la răzbunări feroce împotriva trădătorilor și complicilor lor (rude, prieteni, colaboratori, susținători).

   ===================================================================

   Degeaba a încercat Ponta să-l mintă pe Președintele Obama…

   Ținând cont de răspunsurile pozitive primite din partea decidenților din SUA și UE, trădătorii de țară și de neam din clasa politico-economico-bancară autohtonă nu mai au nicio scăpare, îi vom vâna în întreaga lume, îi vom prinde și in gaură de șarpe, îi vom aduce în fața judecății poporului și le vom confisca integral averile jefuite de la națiunea în mijlocul căreia au avut norocul să se nască.

   Având în vedere informațiile că anumiți politicieni și oameni de afaceri se pregătesc să fugă din România împreună cu familiile lor pentru a scăpa de furia poporului, cerem SUA, UE, Chinei și Rusiei să nu acorde azil politic niciunui infractor român din clasa politico-economico-bancară care a distrus România în ultimii 24 de ani.

   De asemenea, cerem serviciilor de informații și trupelor de grăniceri vigilență maximă în prinderea la graniță a acestor infractori politico-economici trădători de țară și de neam…

 5. As corecta putin: adversarul nu a fost culcat la pamant in tot acest timp. A fost inviat cu buna stiinta, perfuzat cu pacte de coabitare, iar apoi scapat de sub control catre distrugerea lor. Al catelea naiv care se increde in Basescu, este Victor Ponta ? Parerea mea este ca increderea cu buna credinta si fara vreun interes ascuns in Traian Basescu poate fi folosita ca un instrument de masurare a prostiei. Pana acum nu multi au trecut testul Basescu. Victor Ponta cu certitudine nu e unul dintre ei.

 6. @Geo: Carlig pentru comentatorul @Geo (care nu stie sa scrie). Caz real. Iata dovada. S-a intamplat in Romania, undeva in galaxie! Max.

  – “Tocmai ce-i spune-am lui @Citizen…” – Spune-am??!! Ba, tu esti sanatos la cap?
  – “Ei, nu mă-nebuni” – Pai bai vakkare, e “inebuni”, sau “innebuni”?
  – “și asta m-a format astfel încât să nu mă arunc ca rața la muci” – Bun asa vakkare, asa sa si faci, sa nu te-arunci direct cu freza-n muci, asa cum te obisnuisei sa faci. Ai luat decizia corecta.
  – “ISTORIA JANDARMNERIEI care ne-o bagă el pe gât…”- Pai ba vakkare, corect este “pe care”, nu doar “care”, ca e acuzativ. Stii, e cu chestia aia cu “care pa cacare”, poate asa iti este mai usor ca sa o retii. Vakkare, e evident ca pe tine nu te intereseaza nici istoria, nici gramatica, in general e evident ca esti un parallelogram uman si ca nu te intereseaza absolut nimic. Nu stiu de ce mai trebuie sa si precizezi asta!
  – “m-a facut de vorbeam singur” – Aici ai nimerit-o. E corecta afirmatia.

  Vakkare, in loc sa iti pierzi timpul zgariind tampenii pe aici, mai bine ai pune si tu mana pe o carte. Cel mai indicat e sa incepi cu un abecedar.

  • se vede cai ai fost repetenta profa si si chiulit de la cursuri

   NEBUNÍ, nebunesc, vb. IV. Intranz. și tranz. (Pop.) A înnebuni. ◊ Expr. (Tranz.; fam.) Nu mă nebuni! exclamație folosită pentru a exprima mirarea (și neîncrederea) față de cele auzite. – Din nebun.

   • @Citizen: Vakkare, tu doar te faci de ras pe-aici! Tu si unul @gemil.

    Se vede ca ai studiat gramatica limbii romane clasele I-IV la seral!!!

    “Expr. (Tranz.) Nu mă-nnebuni!, se spune cuiva pentru a exprima mirarea sau neîncrederea față de cele auzite.”

    ÎNNEBUNÍ, înnebunesc, vb. IV. Intranz. A fi atins de nebunie, de demență; a deveni nebun; a se aliena; (prin exagerare) a-și pierde calmul, stăpânirea de sine. ◊ Tranz. Durerea l-a înnebunit. ◊ Expr. (Tranz.) Nu mă-nnebuni!, se spune cuiva pentru a exprima mirarea sau neîncrederea față de cele auzite. ♦ Tranz. A face pe cineva să-și piardă stăpânirea de sine; a agasa, a enerva. – În + nebun.

    Asa incat, corect e asa cum stiu toti romanii: “Nu mă-nnebuni!” – fara sa mai consulte DEX-ul limbii romane, pe care am invatat-o toti in scoala generala, clasele I-IV (citire cu intonatie, scriere dupa dictare, compunere libera).

    @Citizen, @gemil: JENANT!!!

     • @Citizen: Tu cate clase ai ba vakkare? Te spoiesti cu rahat din cap pana in picioare, pe aici! Analfabetule!!!

     • @Citizen si @gemil sunt doi analfabeti care nu fac distinctie intre “inneca”, “innapoi” si “inebuni”. Doar analfabeti! Nu “decat”, asa cum spune @gemil analfabetul!!!

      Analfabetilor!!!

    • Acest @geo mi-a preluat mai sus(cel ce scrie:@Citizen: Vakkare, tu doar te faci de ras pe-aici! bla …bla…bla ) nickname-ul
     .
     Este aceeași ”pushjkerie de kârnat uman” care tot spun că PLAGIAZĂ aici la greu și care scrie cu lejeritate cu nickname-ul oricui vrea mușchii ei (inclusiv al meu in cazul de sus- și nu numai) fără a avea vreo posibilitate decât o eternă dezvinovățire că nu aș fi eu.
     .
     Reamintesc că ”pushjkeria de kârnat uman” are foarte multe clone care lovesc de unde nu te aștepți, modalitate TIPIC SECURISTICĂ , dar posibil și de către DUȘMANI puși să discrediteze și aici pe bloguri ACTUALELE SERVICII pentru a indigna pe cât mai multă lume la ce lucruri mizerabile se pretează(deci una din două, dar la fel de ODIOASE). Aceste clone sunt:
     @corina bran, @carmen stan, @carmen bran, @cîrlig ion, @irigator vasile, @orange, @fadelegi, @jghf_dan, @fărădelegi (nenorociri fără numar) fărăsămădesleg, @orange, @horia,@Citizen, @adevăratul Citizen,@ fostul uselist germil, actualmente PPDD-ist says
     și …mai vechi:
     @Aleator manolea, Aligator manolea, @Ales al celor 15, @Alistar dan, @Andrei mircea, @Aurel_t, @ Caftitor vasilica, @Canibal dumitrascu, @Carditor viorel, @Carditorul de identitate, @Cavalerul ales, @Costel panait, @Costi cacanacheu, @Dan stancescu, @Defecator sorin, @Dinu mixer, @Flegma ilie, @Geo, @Gepigotul, @Ghonore de balsam, @Ionela dumitru, @Irina mihalache, @Jaques Yves Costel, @Joc de glezne, @karnat stan, @Maestrul absolut, @Maestrul perfect, @Marcus emil, @Marie manicurie, @Marinescu sandu, @MBW, @octavian ion, @ Petcu marian, @Paracetamol stan, @Parnos emil, @Renes descartes, @Smen, @Sodoma și gonorea, @Stan adrian, @Stan marius, @Stan și bran adrian, @Staroste si judecator, @Sudor autogen, @Suveran Mare Inspector General, @Unchi sapro san, @Vibratoru de serviciu, si alții…și alțiii…
     .
     Cei plagiați fiind nume sonore….Marcus, Titus Voinopol, Adi, Adina, Aurel, Cami, Carmen, Citizen, căpșunar, dan, daninn, gelu, gheorghe, gigi, ioana bud, Nicu, Puiu, Shadow, Simplu, simplu
     Sunt sute de commenturi de-ale acestora PLAGIATE cum am dovedit și…LINIȘTE. Unii nu s-au pus cu NEBUNU. ALții nu s-au pus cu securistu. Iar cei de NGÎ, NGÎ au pus botu la texte ori REPETATE ori ABURELI de-ale INDIVIDULUI in afara temei, menite a distragă atenția captând interesul doar a unor..curioși, de ce va să zică CREATURA CAMELEONICĂ.Când să intri cu el in dialog îți răspunde ori un altă clonă ori te ia cu gramatica. Asta-i pushjkeria de kârnat uman care (adresându-se d-lui Radu Tudor) o face mai sus. Păcat.

   • @Citizen, @gemil:

    Acesti doi analfabeti confunda “innebuni”, cu “ineca”. Greseala grava facuta de distrusi. Scanduri. Lemne umane. Analfabeti, agramati. Pute tara… E full system.

   • @Citizen: Vakkare, te faci de ras pe-aici vakkareeeee!! Vakkareeee, limba romana vakkareeeeee!!

    “a înnebuni” sau “a înebuni”?

    Pe tine ce te-nnebuneşte?

    Copii, când punem în- înaintea unui adjectiv/substantiv care începe cu n, ne rezultă la socoteală doi n, unul după celălalt:

    nebun – a înnebuni
    negru – a înnegri
    nor – a se înnora

    În înot avem un singur n, pen’ că n-avem în + ceva, avem înot pur şi simplu. Şi a înota.

   • @Citizen: Vakkare, tu doar te faci de ras pe-aici! Tu si unul @gemil.

    Se vede ca ai studiat gramatica limbii romane clasele I-IV la seral!!!

    “Expr. (Tranz.) Nu mă-nnebuni!, se spune cuiva pentru a exprima mirarea sau neîncrederea față de cele auzite.”

    ÎNNEBUNÍ, înnebunesc, vb. IV. Intranz. A fi atins de nebunie, de demență; a deveni nebun; a se aliena; (prin exagerare) a-și pierde calmul, stăpânirea de sine. ◊ Tranz. Durerea l-a înnebunit. ◊ Expr. (Tranz.) Nu mă-nnebuni!, se spune cuiva pentru a exprima mirarea sau neîncrederea față de cele auzite. ♦ Tranz. A face pe cineva să-și piardă stăpânirea de sine; a agasa, a enerva. – În + nebun.

    Asa incat, corect e asa cum stiu toti romanii: “Nu mă-nnebuni!” – fara sa mai consulte DEX-ul limbii romane, pe care am invatat-o toti in scoala generala, clasele I-IV (citire cu intonatie, scriere dupa dictare, compunere libera).

    @Citizen, @gemil: JENANT!!!

     • @Citizen si @gemil sunt doi analfabeti care nu fac distinctie intre “inneca”, “innapoi” si “inebuni”. Doar analfabeti! Nu “decat”, asa cum spune @gemil analfabetul!!!

      Analfabetilor!!!

     • @Citizen, @gemil: La cat de prosti sunteti, mai si persistati in tampenie! Va place sa va tavaliti, sa colcaiti in propria nenorocire! Nu va opriti pana nu v-ati spoit din cap pana in picioare, cu borhot!!

      Analfabetule!!!!

     • @Citizen si @gemil sunt doi analfabeti care nu fac distinctie intre “inneca”, “innapoi” si “inebuni”. Doar analfabeti! Nu “decat”, asa cum spune @gemil analfabetul!!!

      Analfabetilor!!!

     • @Citizen si @gemil sunt doi analfabeti care nu fac distinctie intre “inneca”, “innapoi” si “inebuni”. Doar analfabeti! Nu “decat”, asa cum spune @gemil analfabetul!!!

      Analfabetilor!!!

     • @Citizen: Vakkare, te faci de ras pe-aici vakkareeeee!! Vakkareeee, limba romana vakkareeeeee!!

      “a înnebuni” sau “a înebuni”?

      Pe tine ce te-nnebuneşte?

      Copii, când punem în- înaintea unui adjectiv/substantiv care începe cu n, ne rezultă la socoteală doi n, unul după celălalt:

      nebun – a înnebuni
      negru – a înnegri
      nor – a se înnora

      În înot avem un singur n, pen’ că n-avem în + ceva, avem înot pur şi simplu. Şi a înota.

   • @Citizen, @gemil:

    Acesti doi analfabeti confunda “innebuni”, cu “ineca”. Greseala grava facuta de distrusi. Scanduri. Lemne umane. Analfabeti, agramati. Pute tara… E full system.

   • @Citizen: Vakkare, te faci de ras pe-aici vakkareeeee!!

    “a înnebuni” sau “a înebuni”?

    Pe tine ce te-nnebuneşte?

    Copii, când punem în- înaintea unui adjectiv/substantiv care începe cu n, ne rezultă la socoteală doi n, unul după celălalt:

    nebun – a înnebuni
    negru – a înnegri
    nor – a se înnora

    În înot avem un singur n, pen’ că n-avem în + ceva, avem înot pur şi simplu. Şi a înota.

   • @Citizen,
    .
    În atenția ”pushjkeriei kârnatului uman ” el zicându-și TITRAT-RATAT TOTAL dr.ing.secu
    .
    ”Pushjkeria de kârnat uman” , grămăticu” blogului care atacă doar pe cei care îl incomodează pe basescu , nu știe, nu admite că se mai poate și greși. La el ,la secu , e rigoare mare și te trimite direct la munca de jos dacă greșești (fie și gramatical). El a greșit ceva probabil mai grav(n-a pupat suficient unde trebuia). Și munca de jos este tocmai ”aruncarea” lui pe aici pe bloguri să bage strâmbe , să introducă alte teme diversioniste, să incerce discreditarea până la anihilare unuia care te-a scos in evidențâ ca fiind NEBUNUL BLOGULUI, pe altul care zice: Nu, nu !, el este SECURISTUL BLOGULUI ambele , după părerea mea fiind valabile. Și chiar dacă îi spui NEBUNULUI /SECURIST cu subiect și predicat că din cele 39 de postari ale mele în anul acesta in care apărea cuvîntul ”spuneam” NICI UNUL (auzi băi RETARDATULE , și nu ”retard” cum scrii tu IMBECILULE , NICI UNUL nu a fost scris cum, greșit (și habar n-am cum de dracu am scris așa ceva) s-a afișat. După cum se vede , bai RETARDATULE (și nu ”retard” cum scrii tu IMBECILULE! ) 6(șase) rânduri mai jos scriam corect, ”spuneam”. Așa că lasă-te de diversiunile pe motive de gramatică. Fondul te doare, asta este.
    Uitet-te care era fondul:
    ”Ce vă spuneam eu în articolul anterior? Și aici tot el… PRIMUL, tot el CU …SUGESTII, cu ce-ar vre să-i audă lui URECHILE și… TIMPANUL și ce-ar trebui spus aici, musai.
    (și continuam)
    Asta este băi RETARDATULE( și nu ”retard” cum scrii tu IMBECILULE!

    • Ș-apoi, eu scriu cu lejeritate aici pe blog și nu de teama unui securist nenorocit care nu mă scoate din văcar și analfabet el fiind ”promovat” aici pe blog de prost ce e, care mă ia la întrebări de gramatică. N-am talentul lui bocănilă dar, credemă că loaza aș luao
     de nu sar vedeaa, canalie de om careți intră pe sub pele, și kare încearcă precum o slugă să ”cumpere” bunăvoința gazdei de a mai fi primită in casă cu tâmâileli unsuroase, ceva de genul: ”și iartă-l domnule pe nevolnicul de mine care , din când in când vă mai supără , dar știți dvs., eu nu-mi fac decât…. DATORIA,. sa muoare mama, toata familia si genealogia mea!” Cât de caraghios poți fi ca după ce vii ori cu texte PLAGIATE , ori spui tot felul de aiureli să se șteargă cu tine podelele pe aici și tu , nu și nu.
     .
     Și știți cum termină in general ”kârnatul uman” orice text PLAGIAT sau/și COMPILAT . Nelipsitul salut cazon, și, după caz, de slujbaș umil : Să trăiți! sau…Respect! (in spatele căror expresii nu știi dacă nu cumva, javra, o face la kiki, mișto, la catirincă, sau harneală (limbaj folosit de cele mai multe ori in textul ce precede salutul )
     .
     Ia-ți băi kârnat un nume, un nickname, și du-l singur in spate, asumă-ți-l cu bunele și relele pe care le scrii, să știu dreacu cu cine vorbesc (vezi , vorbesc în nume propriu cu toate că, fii convins, mulți de pe aici o doresc dar nu se pun cu NEBUNU’!) Nu te-ascunde mereu ca un laș, ca un ticălos sub diverse pseudonime! Eu , când a fost cazul am anunțat….cu surle si trâmbițe asta pentru a nu exista nicio confuzie. Fă-o și tu! Fii bărbat, ce dracu’!

     • @Citizen
      .
      E bine măcar că l-am blocat(amîndoi) pe DEMENTUL ăsta și-și vede lumea de treabă comentând ceea ce se cere comentat, ce vrea fiecare, și nu ceea ce vrea mușchii ”pushjkeriei de kârnat uman” cu mizerabilele-i clone pe care le reamintesc tuturor pentru a mai subscrie in necunoștință de cauză:
      @corina bran, @carmen stan, @carmen bran, @cîrlig ion, @irigator vasile, @orange, @fadelegi, @jghf_dan, @fărădelegi (nenorociri fără numar) fărăsămădesleg, @orange, @horia,@Citizen, @adevăratul Citizen,@ fostul uselist germil, actualmente PPDD-ist says
      și …mai vechi:
      @Aleator manolea, Aligator manolea, @Ales al celor 15, @Alistar dan, @Andrei mircea, @Aurel_t, @ Caftitor vasilica, @Canibal dumitrascu, @Carditor viorel, @Carditorul de identitate, @Cavalerul ales, @Costel panait, @Costi cacanacheu, @Dan stancescu, @Defecator sorin, @Dinu mixer, @Flegma ilie, @Geo, @Gepigotul, @Ghonore de balsam, @Ionela dumitru, @Irina mihalache, @Jaques Yves Costel, @Joc de glezne, @karnat stan, @Maestrul absolut, @Maestrul perfect, @Marcus emil, @Marie manicurie, @Marinescu sandu, @MBW, @octavian ion, @ Petcu marian, @Paracetamol stan, @Parnos emil, @Renes descartes, @Smen, @Sodoma și gonorea, @Stan adrian, @Stan marius, @Stan și bran adrian, @Staroste si judecator, @Sudor autogen, @Suveran Mare Inspector General, @Unchi sapro san, @Vibratoru de serviciu, si alții…și alțiii…
      .
      Cei plagiați fiind nume sonore….Marcus, Titus Voinopol, Adi, Adina, Aurel, Cami, Carmen, Citizen, căpșunar, dan, daninn, gelu, gheorghe, gigi, ioana bud, Nicu, Puiu, Shadow, Simplu, simplu
      .
      Mai reamintesc că acestor clone(cu nume generic ”pushjkerie de kârnat uman” urmare aberațiilor scrise, i s-au dat răspunsuri pe măsură de dl. Radu Tudor:
      1. alte bazaconii mai aveti in cap?
      2. intrebarile dvs. imi par jenante
      3. sa faceti la dvs acasa propuneri din acestea, cu fiul sau tatal dvs. ati inteles?
      4. sunteti incoerent
      5. v-as ruga sa nu mai insistati cu intrebari idioate. o zi buna
      6. dvs sunteti in ceata fara sa va bage nimeni
      7. nu mai insistati cu intrebari penibile
      8. penibil mesaj
      9. cu limbajul asta nu va raspunde nimeni
      10. uf, ce limbaj nefericit aveti
      11. limbajul dvs este de cartier marginas…
      12. sfaturile dvs in legatura cu profesia mea si grija pentru retributia pe care o am ar trebui sa vi le pastrati. daca vreti sa ramineti in zona decentei
      13. vrajeli malaxate adica postarile tale, nu?
      14. karnat iti zice, karnat gandesti
      15. va doresc sa va aplicati vorba… nu trebuie sa ma ascultati, nu trebuie sa mai postati aici. Succesuri
      16. esti bun de catavencii
      17. iti trebuie minte ca sa judeci altceva
      18. sunteti bine, asa, in general?!
      .
      De basescu(cum-necum) vom scăpa dar de kârnat, ba!
      (de tipul de om kârnat cel cu ”sa muoare mama, toata familia si genealogia mea )
      .
      Vă dați seama?! Cît de mult rău pot provoca acești kârnați multiplicati și aici și peste tot pe toate blogurile și in toată media care cu intoxicări, cu diversiuni,manipulare va dăinui și după băsescu. Și nu la ficat ci la ficați.
      .
      Și cât de NORMALE erau discuțiile(chiar dacă de multe ori contondente ) până la apariția ăstui individ cu gramatica lui cu tot. Contondente pe IDEI pe PRINCIPII nu pe o gramatică aplicată la sânge.
      Care scrie puțin mai prost…AFARĂ VĂCARULE, ANALFABETULE, RETARDULE!
      .
      Voi, ceilați, faceți ce credeți!

     • @Geo: Am comentat sub nickname-ul tau mai jos retardatule! Oricum, tu esti prea retardat mintal, sa poti lega macar doua fraze! De blocat, ti-ai blocat poate cel mult tie creierul, daca mai era ceva de blocat!

      @Geo (fostul @gemil, un retardat mintal); @Citizen: Analfabetilor!!!

 7. ce pot spune ????? rusine,USL???? poate ca loc de comentarii sant , insa m-am saturat sa-mi racesc gura de pomana pentru lucruri la care am sperat !!! in final am ajuns la concluzia ca ”ei” cu lumea lor ”noi” cu lumea noastra !!! BASESCU atat de tare a reusit sa dezbine tot poporul roman incat am inceput sa cred ca ne place RAUL mai mult decat BINELE … iar USL-UL sa si duca crucea

 8. Eu cred ca acesta este cadoul de Craciun pt marinar! In fond, la cate le-a facut, merita si el un premiu, fie macar si numai pt a-l face sa mai hahaie o repriza, diabolic si invincibil, pe holurile cotrocenilor! Marinaru’ a stiut tot timpul ca asta vor face, tot ce a facut, a fost sa aiba rabdare! Oricum, Crin este fooooarte destept la faza asta, il lasa singur pe ponta cu o majoritate aproape absoluta in parlament, si pleaca, impreuna cu pnl, dupa pnt-cd, exact asa cum si-a dorit marinaru’ tot timpul! Aceasta se numeste inteligenta politica: sa intuiesti dorintele inamicului, si sa le vi in intampinare, exact si la timp! Felicitari acestor demni urmasi ai marilor oameni politici ai neamului! Pe asemenea maini am ajuns, intr-o asemenea situatie ne gasim, adio Tara, caci acesta este prabusirea totala si definitiva!

 9. Poate că nu ar fi rău, măcar în treacăt să amintiți și acest eveniment trist, care se petrecea în urmă cu 30 de ani și care a lăsat cultura română mai săracă.
  În data de 13 decembrie 1983, în Spitalul Fundeni din București se stingea, la numai 50 de ani, unul dintre inovatorii poeziei românești, de o profunzime și o sensibilitate rar întâlnite, Nichita Stănescu.

 10. Sunt foarte dezamagit.Basescu si acolitii au reusit ce si-au propus,adica ruperea aliantei.Bravo Antonescu ,bravo Ponta.O mare deziluzie.Acum Basescu sarbatoreste cu un pahar de wischi in fata.Totusi cred ca lucrurile se mai pot indrepta.

  • eu nu cred.uite ce cred eu,un gand mult mai trist si fara speranta.

   ,ok avem basau si mostenire lui basirea,recte sfarsitul romaniei,

   dar

   sa zicem ca basau nu exista ,nu exista imanicul nr1,

   ca l lincaia un caine dupa ce l a facut mamicuta lui in fundu curtii,

   baronii astia tot asta faceau frate!

   lose lose situation!

   acelasi comportament aveau!

   aceiasi foame de bani aceiqasi prostie ticalosie dezvoltau ca acum/

   asta e oftica maxima!

   si cum spune un om mai jos pe blog,rumunii sunt asa distrusi incat e imposibil sa i mai mobilizezi pana n or atinge masa critica,daca n om disparea dracu in tacere toti pana atunci., ca au trecut neshte ani multi si mai rau mai rau zi de zi e iar rumunii sunt din ce in ce mai rasfirati si impacati cu soarta

  • Unde ai citit tu ca s-a rupt alianta ? eu inteleg jurnalistii care dau titluri incitante dar nu cred ca USL se va rupe ptr. ca si ei isi dau seama ca nu ar fi in favoarea lor .Nici Ponta nu are interes sa nu aiba in spate osustinere de 70 %si nici Antonescu nu renunta la ajutorul PSD. Normal ca sint discutii si chiar contre ca doar fiecare are de aparat cite un partid,interese si vederi diferite asupra economiei ,a socialului.Au insa un interes comun mare si anume un electorat comun care inca nu e dispus sa-si caute alta optiune.

 11. inca dupa ce au castigat alegerile,cei de la psd au urmarit sa se desparta de PNL pt.a guverna singuri,pt.mine nu este nici o noutate,eram aproape sigura ca asa vor face,fiindca stiu cum se comporta acesti baroni si mafioti inca dupa decembrie 1989,de asta nu i-am inghitit niciodata pe cei ca ei si cei gen basescu,singurul lucru de care imi pare rau e ca PNL a luat teapa chiar daca au semnat niste documente beton,daca nu s-ar fi implicat in aceasta uniune,psd acum era tot la mana basitului ca dupa alegerile din 2008.Pacat ca acum si PNL a fost taiat de pe lista mea,mi-am pus sperante ca vor face ceva dar m-au dezamagit,pt.ei orgoliile sunt mai importante decat tara,asa ca de acum incolo nu voi mai participa la nici un fel de alegeri si nici nu ma va mai interesa ce fac,oricum noi cei platitori de taxe si impozite tot singuri ne ajutam in viata,acest stat handicapat nu face nimic pt.popor,am vazut chiar la antena 3 oameni care au copii si nici un fel de venit si nu ii ajuta nimeni cu toate ca s-au alocat sume importante de bani pt.a fi ajutati cei saraci,dar baronii locali nu le dau celor care chiar au nevoie de ei,ci tot la cei care au ditamai casoaele,masini si alte bunuri pt.ca ii voteaza si are nevoie de votul lor,aceste persoane care iau ajutoare de mii de lei fara sa aiba nici o contributie la buget,nici macar taxele si impozitele locale nu le platesc si iau ajutoare de 4-5000 roni,bani pe care nu ii iau nici cei ce muncesc si dau acestui stat bani.Daca as avea o putere si as avea si o arma asi fi in stare sa imi sacrific viata si sa scap tara de acesti mafioti si tradatori de tara si neam.Si apropo cu aceste ambasade eu iasi declara persoane non grata si iasi expluza fara sa mai poata intra vreodata in Romania,cine se cred ei de procedeaza asa,chiar daca acesti tradatori aflati vremelnic la conducere ne-au vandut multe din bogatiile tarii,noi poporul nu suntem de vanzare si ar fi cazul sa nu se mai joace cu noi,iar voi din tv-uni ar trebui sa trageti un semnal de alarma in acest sens si sa spuneti si ce gandesc cetatenii acestei tari si sa-i intrebati daca le face cinste ceea ce fac cu tara noastra.

 12. Niste papagali care asculta consilieri ”binevoitori”.
  Sa ii schimbe sau sa-si asculte propriul suflet daca nu vor ca micul partid miscarea anti-populara sa se faca MARE !
  Daca demisu’ reuseste sa dezbine USL prin ”consilieri infiltrati” ,inseamna ca il vom avea prim-ministru !
  Evident, d-nule Tudor ,se va prescrie orice fapta pana cand isi va intari pozitia si termina mandatele !

  • Oricum, a reusit dupa mult chin sa distraga atentia de la niste fapte cu iz penal al terenurilor muuulte achizitionate !

   • Daca-s “cu iz penal”, de ce nu faceti (nu dvs. personal neaparat, toti cei care cred in fumigenele A3 cum ca ar fi ceva ilegal in afacere) plangere la Politie/Parchet? Va e frica de un dosar de denunt calomnios, dupa ce se va dovedi ca nu e nimic ilegal la mijloc?

     • Deci, domnu’ artificier-pirotehnist, aveti dovezi ca s-a intamplat ceva ilegal cu terenu’ respectiv?
      Daca le aveti, ati sesizat deja Parchetul / Politia? Daca nu ati formulat sesizarea, de ce?

     • Radule, fii atent! Sunt cu niste prieteni… Ii am musafiri. Ti-au citit comentariul si parerea lor, imbratisata si de mine, este aceea ca, indiferent cum il consideri pe cel caruia i-ai raspuns, tu, Radule, esti un gaz de shit… ……. Esti mai prejos de gazul de shist, realizezi ? Pe tine, nimeni, niciodata, n-o sa te exploreze si nici n-o sa te exploateze… Vei ramane, vesnic, acel gaz execrabil, asociat cu nesimtirea…

 13. Orice motive ar fi invocat USL-ul( apreciate probabil de un Mugur Ciuvica de ex.) tot n-am reusit sa le inteleg buimaceala si frica de a-l suspenda pe macacul asta nesimtit de Basescu. Ca sa adaptez un proverb romanesc zilelor noastre, Te faci frate cu necuratu’ te ia necuratu’ … nu mai apuci sa treci nici o punte.

 14. Nici FSN-ul n-a arătat vreodată atât de rău în ochii alegătorilor.Ponta e responsabil că a făcut pace cu Băsescu și Antonescu e de vină că a cedat toată conducerea guvernului,domnului Ponta,deși noi și pe el l-am avertizat că singurul mod de a îl evita pe Băsescu este ca Băsescu să plece de la Cotroceni!
  USL m-a deranjat de două ori pe caniculă și o data în viscol să le dau votul!Votul le-am dat,mi-au dat un șut în posterior,Acum n-am de ales decât să le dau în cap!

 15. Pai au demonstrat din plin ce planuri aveau de fapt! A fost construit sa ajunga la putere bazandu-se doar pe ura avuta de romani fata de Basescu! Fara proiecte fiabile si concrete pentru tara! Modul cum au ajuns la putere anul trecut in primavara, punand o pata deosebit de hidoasa pe imaginea Romaniei iar saptamana asta au mai reusit sa oripileze si sa dezguste electoratul dar si partenerii externi, atunci nu are decat aceasta uniune sa ne lase ca de fapt altul a fost scopul venirii lor la putere! Ne este foarte dor de cinste si adevar!

 16. Singurii care ne reprezinta cu adevarat in bine pe mapamond, sunt individualitatile, cei seriosi care isi vad de treaba indiferent de meserie, capsunari,muncitori,softisti, designeri, medici, asistenti, elevi olimpici, sportivi, militari!

  Raul ne-a venit din interior, de la ai nostri, de la tot aparatul de stat si servicii! Ei ne-au umilit si si-au batut joc de tot ce s-a facut innainte de’89 si in anii care au urmat! Toata perspectiva lor a fost si este propriul buzunar, totul bazat pe rabadare acestei populatii!

  Poporul le-a asigurat tot, salarii, utilitati, Mercedes-uri, BMW-uri, case de protocol, protectie! Poporul s-a indatorat iarasi, pentru toata hotia lor, pentru nesabuinta lor!

  Am asteptat in zadar sa se ridice macar unul dintre ei in a fi credibil, cum s-ar spune un CAP LIMPEDE, altfel decat au fost ceilalti de pana acum!Nu s-a putut, sunt compromisi cu totii !!!Mai mergem la vot…?

 17. Indiferent de optiunile poltice(unele chiar fanatice) sa vedem la rece cine va trada,cine strange la greu PPDD-isti si probabil va coopta UDMR-ul la guvernare.Probabil cei care in 2009 au facut cu basescu-boc GUVERNUL MULT VISAT(da … FSN).Cu tot respectul pentru Ponta(o marioneta in mana baronilor) acest partid :FSN apoi PDSR apoi PSD a cam tradat ..asteptarile romanilor.Nu exemplific pentru a nu pune paie pe foc,iar PNL este intotdeauna pierdantul de serviciu.

  • Cum poti sa afirmica Ponta e marioneta cind e singurul sef de partid care tocmaica nu a raspuns cererilor din teritoriu(nici Mazare n-a mai venit la Bucuresti sa-si puna ministrii ,nici Constantinescu ,Hrebenciuc e si el pe acolo prin spate),asa ca nu duce propaganda lui basescu si la noi ca stiu ca nu esti basist.
   Ponta isi va tine cuvintul chiar daca Antonescu incearca sa se delimiteze de guvern ca de are alegeri si trebuie sa-si maximizeze sansele .Nu Ponta o sa tradeze dar sigur ca se gindeste la 2014 cind dupa alegeri se pot face alte majoritati si isi ia toate masurile ca sa fie prim ministru pina in 2016 cel putin.(In 2014 Antonescu va fi presedinte si cine ii garanteaza lui Ponta ca PNL condus de altii nu va dori un alt premier cu o alta majoritate.)

 18. E mai bine, pentru liberali, sa se desparta de aliatii lor, decat sa mearga pe calea coruptiei si a pierderii increderii populatiei, alaturi de PSD.

  • Pai de ce nu au mers singuri si au vrut 1/1 cu PSD,acum nu va place psd ,e corupt dar cind Psd a sustinut guvernul tariceanu a fost bine ,acum cind aveti vele mai mari si banose ministere e bine dar PSD e tradator -cum si mai ales cind ati ajuns la aceasta concluzie.

 19. Nu mi s-a aprobat în postarea trecută,un comentariu,sau îmi arată că în continoare așteaptă moderație.Am spus ceva jignitor?

 20. Pare paradoxal, insa asa trebuie sa se intample.

  Motivul pentru care Traian Basescu mai este in fruntea tarii nu este ca sa ne testeze noua nervii, nici ca sa isi indeplinesca functia, ultimul rol pe care el il joaca si de data asta cred ca ii va iesi, este acela de a distruge PSD-ul.

  PSD-ul va fi distrus, nu pentru ca Ponta e cel mai corupt sau ca Basescu e puternic, ci pentru ca PSD poarta amprenta crimelor si atrocitatilor comuniste.

  Unii vor incerca sa se orienteze catre partidul ecologist, insa si acela v trece neobservat pentru ca e un ecologism interesat si nu unul autentic.

  Sa lasam timpul sa-si spuna cuvantul

 21. Ei, poate ca nu se va ajunge acolo totusi. Sa fie asa prosti cei doi lideri sa-i dea satisfactie guvernatorului? Oricum cel mai vinovat mi se pare Antonescu de toate ciondanelile care apar in coalitie. Este, din pacate, ca o tata. De ce nu rezolva toate problemele in spatele usilor inchise? In afara aliantei sa vorbeasca toti o singura limba. De ce nu a prevenit scandalul legat de modificarile din codul penal? Ponta era plecat, dar el? Ar trebui sa nu mai dea declaratii. Sa se abtina.

 22. Adversarul este culcat la pamant dar stapaneste mult mai bine tehnica de “judo” decat cei 3 de la USL.Radu,care sunt oamenii lui Ponta?Dragnea,un politician si un manager de 2 bani.A fost prefect,a fost sef de CJ ,ce a facut ptr cei din Teleorman?care este standardul de viata in Teleorman in comparatie cu Cluj,Constanta sau Sibiu?Oprisan alt zero barat.Ce a facut ptr Vrancea?Nimic.Dragnea & Oprisan doua nulitati.Pai cu oameni ca ei vrei sa-l dai jos pe Base?
  Corect,vin alegerile,cei doi fac pomeni electorale,prostii pun botul la o sticla de ulei si un pui,pun stampila unde trebuie si gata.Aici da, sunt asi.La gainarii si la jaf tot romanul este expert.
  PS.Radu,Clinton inainte sa fie ales presedinte, a fost guvernator de Arkansas,care era unul dintre statele sarace ale USA.Clinton a reusit sa-i puna economia pe picioare.A reformat invatamantul,care era unul dintre cele mai slabe din USA.A crescut salariile profesorilor etc.
  Fa o comparatie de manager Clinton-Dragnea-Oprisan si o sa vezi diferenta.
  Apropo cati investitori si cate locuri de munca au creat cei doi in Teleorman si Vrancea?

 23. In locul sterilelor interminabilelor si deja plictisitoarelor discutii despre Basescu, as fi preferat sa vad ieri la “LA ORDINEA ZILEI” o dezbatere pe legea minelor, pe amendamentele propuse ieri in Parlament,depre care nu stim nimic, pe respectarea sau nerespectarea procedurilor. A fost ieri putina valva pe tema asta si chiar este de maxim interes. Va rog nu ne dezamagiti si d-voastra…:(

   • Au rezolvat liberalii si asta .Ce daca nu avem lg .minelor ,ce daca redeventele ramin pe loc ,ce daca s sa stam sa culegem ciuperci toata viata ,e bine nu riscam nimic daca nu facem nimic..

    • @gigi.
     .
     Acest @geo mi-a preluat mai sus(cel ce scrie: ”In locul sterilelor interminabilelor si deja plictisitoarelor discutii despre Basescu, as fi preferat sa vad ieri la “LA ORDINEA ZILEI” …bla…bla…bla… ) nickname-ul meu
     El o face la mișto, la kiki, la harneală, la caterincă…. (conform limbajului de boschetar TITRAT-RATAT TOTALdr,ing.secu al kârnatului uman PLAGIATORUL și COMPILATORUL BLOGULUI)
     .
     Uie-aici bătaie de joc a acestui individ care trebuie sa inceteze(că de asta il ”pocnim” pe unde-l găsim dar suntem singuri, eu și cu @citizen)
     .
     A scris în articolul ”Cucul de la 18,30”
     STELA says:
     December 11, 2013 at 7:19 am
     In locul sterilelor interminabilelor si deja plictisitoarelor discutii despre Basescu, as fi preferat sa vad ieri la “LA ORDINEA ZILEI” o dezbatere pe legea minelor, pe amendamentele propuse ieri in Parlament,depre care nu stim nimic, pe respectarea sau nerespectarea procedurilor. A fost ieri putina valva pe tema asta si chiar este de maxim interes. Va rog nu ne dezamagiti si d-voastra…
     Reply
     Radu Tudor says:
     December 11, 2013 at 8:10 am
     din cite imi aduc eu aminte, am dezbatut si legea minelor. care, apropo, a fost respinsa. nu stiu la ce va uitati dvs….
     .
     Vine și NENOROCITUL DE PLAGIATOR (care-mi fură și nickname-ul) și FURĂ ȘI TEXTUL DE MAI SUS și-I re- transmite dl-lui Radu Tudor:
     geo says:
     December 13, 2013 at 5:02 pm
     In locul sterilelor interminabilelor si deja plictisitoarelor discutii despre Basescu, as fi preferat sa vad ieri la “LA ORDINEA ZILEI” o dezbatere pe legea minelor, pe amendamentele propuse ieri in Parlament,depre care nu stim nimic, pe respectarea sau nerespectarea procedurilor. A fost ieri putina valva pe tema asta si chiar este de maxim interes. Va rog nu ne dezamagiti si d-voastra…:(
     Reply
     Radu Tudor says:
     December 13, 2013 at 5:12 pm
     a fost respinsa legea minelor
     .
     Acest @geo mi-a preluat mai sus(cel ce scrie: ”In locul sterilelor interminabilelor si deja plictisitoarelor discutii despre Basescu, as fi preferat sa vad ieri la “LA ORDINEA ZILEI” …bla…bla…bla… ) nickname-ul
     El o face la mișto, la kiki, la harneală, la caterincă….
     .
     Este aceeași ”pushjkerie de kârnat uman” care tot spun că PLAGIAZĂ aici la greu și care scrie cu lejeritate cu nickname-ul oricui vrea mușchii ei (inclusiv al meu in cazul de sus- și nu numai) fără a avea vreo posibilitate decât o eternă dezvinovățire că nu aș fi eu.
     .
     Reamintesc că ”pushjkeria de kârnat uman” are foarte multe clone care lovesc de unde nu te aștepți, modalitate TIPIC SECURISTICĂ , dar posibil și de către DUȘMANI puși să discrediteze și aici pe bloguri ACTUALELE SERVICII pentru a indigna pe cât mai multă lume la ce lucruri mizerabile se pretează(deci una din două, dar la fel de ODIOASE). Aceste clone sunt:
     @corina bran, @carmen stan, @carmen bran, @cîrlig ion, @irigator vasile, @orange, @fadelegi, @jghf_dan, @fărădelegi (nenorociri fără numar) fărăsămădesleg, @orange, @horia,@Citizen, @adevăratul Citizen,@ fostul uselist germil, actualmente PPDD-ist says
     și …mai vechi:
     @Aleator manolea, Aligator manolea, @Ales al celor 15, @Alistar dan, @Andrei mircea, @Aurel_t, @ Caftitor vasilica, @Canibal dumitrascu, @Carditor viorel, @Carditorul de identitate, @Cavalerul ales, @Costel panait, @Costi cacanacheu, @Dan stancescu, @Defecator sorin, @Dinu mixer, @Flegma ilie, @Geo, @Gepigotul, @Ghonore de balsam, @Ionela dumitru, @Irina mihalache, @Jaques Yves Costel, @Joc de glezne, @karnat stan, @Maestrul absolut, @Maestrul perfect, @Marcus emil, @Marie manicurie, @Marinescu sandu, @MBW, @octavian ion, @ Petcu marian, @Paracetamol stan, @Parnos emil, @Renes descartes, @Smen, @Sodoma și gonorea, @Stan adrian, @Stan marius, @Stan și bran adrian, @Staroste si judecator, @Sudor autogen, @Suveran Mare Inspector General, @Unchi sapro san, @Vibratoru de serviciu, si alții…și alțiii…
     .
     Cei plagiați fiind nume sonore….Marcus, Titus Voinopol, Adi, Adina, Aurel, Cami, Carmen, Citizen, căpșunar, dan, daninn, gelu, gheorghe, gigi, ioana bud, Nicu, Puiu, Shadow, Simplu, simplu
     Sunt sute de commenturi de-ale acestora PLAGIATE cum am dovedit și…LINIȘTE. Unii nu s-au pus cu NEBUNU. ALții nu s-au pus cu securistu. Iar cei de NGÎ, NGÎ au pus botu la texte ori REPETATE ori ABURELI de-ale INDIVIDULUI in afara temei, menite a distragă atenția captând interesul doar a unor..curioși, de ce va să zică CREATURA CAMELEONICĂ.Când să intri cu el in dialog îți răspunde ori un altă clonă ori te ia cu gramatica. Asta-i pushjkeria de kârnat uman care (adresându-se d-lui Radu Tudor) o face mai sus. Păcat.

 24. intr adevar astia s au batut singuri.
  niste fosile de emanati invatati cu furatul si traiul indestulat.si prosti gramada.cum dracu mai nene a fatat poporul meu asa specimene si i a pus sa conduca ytara?!cica sa fii mandru ca esti roman,.

  o gogoasa a fost usleul asta,nici macar ca beseau si clanul lui care au cazut de atat ce au furat ,usleii de prosti dispar!si noi cu ei.si tara si tot.

  doar besau si udrula
  care s au culcat la pamant inainte sa cada boambele vor supravetui ca sa populeze iar aste melegurishtro.si pa a meu.

  iar tacuta va calari peste ogoare cu pletele in vant pe armasaru gicu,nederanjata de prezenta mamaligarilor,mamaligarii fiind disparuti ca dinozaurii.mm lor.

  urasc sa le dau dreptate otvistilor care ziceau usl si pdl aceiasi mizerie.hmmm..totusi le dau doar intr o mana dreptate
  caci..caci..pe basanau si imparatia lui nu l egaleaza nimeni la mizerie.cel mai scarbos specimen este presedintele rumuniei si boii astia usl conduc tara,ma rog,balacesc sau ce draq fac.bine asa.

  cum zice basau la interviul cu slugile,se ingroasa treaba.se ingroasa mai ..macacule.ingrosa ti as o ranga groasa pa chelie.

  sefu statului traian maztgros.

  traian colon.rectozauru demis..demis, dar se tine de crestetu capului nu vrea sa se duca pe teava nici de al dreaq.impute ambientul cu eo deo colon.turcescu.

  duuuoooamne ci prosti sunt uslaistii astia frateeeee!

  ce gaina,aia de la CNA!cine a pus maimuta aia cufurita acolo si de ce mai paraziteaza inca statul?pontaaaa da o afara cu suturi neneee!la sapa da o draq,sa si castige painea!

  sunt de o nesimtire parazitii statului fara egal,de o prostie si o ingalare atinsa numai de rapanosii ce s au vazut la bani cu sacul,nemunciti.sau la sclavetii cu greieri in calcaie ce cand au 1000 de coco isi fac greatar cu manel;e o saptamana.oamenii educati si inteligenti nu fac asa ceva iar astia se presupune ca tre sa conduca tara nu macaci si gaini.

  totul are corespondent in perioada de glorie a curtii regale basite preusl.

  ametitul ala de min al culturii cu sida lui,
  bok sau basau sau care zicea,probabil basau ca el era sefu guvernului,

  spunea nonsalant ca pensionarii or sa iasa din sistem pe cale naturala dupa ce le a taiat pensiile si a inchis spitalele plus toate mascarile zise de cap mare bakonski si lesinatu ala cu alba ca zapada,

  atunci udrula regina sefa peste bani,acum dragnea sarbu si inca o tarla de baroni,
  atunci clan interlop de basiti ce adunau banii pt sef sa i distribuie el si febletea cu falci proeminente,
  sparcaila basita acum..si altele.

  toate s vechi si noi sunt toate.o branza basita de rectozaur basit.

 25. Foto-succes! Dl. Tudor, sa nu uitati sa il aduceti pe dl. Ilie Serbanescu la “Punctul de Intalnire” duminica! Stiu ca o sa va scada ratingul grav, dar vrem sa intelegem si noi ceva, cum stam cu banii! Macar 10 minute aduceti-l! Dupa care, puteti baga harneala pentru marea masa, sa creasca ratingul, cantitate adica! Busculada politica damboviteana, de-alea. Va urmaresc! Toate cele bune!

  De ce toţi se fac că au uitat sau că nu au înţeles nimic din evenimentele petrecute anul trecut, în vara lui 2012? Ştim toţi că românii înţeleg greu şi uită foarte repede pentru că au mintea scurtă, dar despre lista lui Barroso, constiparea lui Angela Merkel şi Viviane Reding, despre noul prag istoric la moneda euro anunţat pe toate posturile în fiecare zi la ora 07.00 dimineaţa, despre vizita emisarului american Philip Gordon, despre ameninţarea că ni se sistează tranşele de împrumuturi de la FMI şi că rămânem fără bani de pensii şi salarii, că ne pleacă investitorii, despre impunerea pragului la referendum de la Bruxelles, despre toate acestea mai are rost ca să reamintim?! Evenimentele de anul trecut din vară, măcar această calitate au avut-o şi anume că ele au arătat nişte evidenţe, oferind oamenilor posibilitatea să vadă şi să înţeleagă cum merg şi cum stau lucrurile în realitate. Cu toate acestea, în mod bizar, foarte multi se prefac în continuare că n-au văzut sau nu au înţeles nimic!

  In Romania a ramas ca pe vremuri, in sensul ca “scaunul domnesc” se cumpara tot de la inalta poarta? Si inalta poarta este la Bruxelles? Si dupa ce se cumpara “scaunul domnesc” de la inalta poarta, banii se recupereaza din birurile puse pe spinarea taranimii, respectiv taxele si impozitele puse pe spinarea populatiei?!

  P.S.: Ca intrebare pe care ar trebui sa v-o puneti, este de ce toate formatiunile politice si oamenii politici in general, indiferent de doctrina lor politica, atunci cand sunt in opozitie sunt impotriva exploatarii resurselor si a pierderii bogatiilor patriei, iar cand sunt la guvernare sau in functiile de conducere, toti sunt pentru. Daca ati cunoaste bine istoria patriei, acest raspuns vi l-ati putea da singuri.

  • Acest @geo mi-a preluat mai sus(adresându-se d-lui Radu Tudor) nickname-ul
   .
   Este aceeași ”pushjkerie de kârnat uman” de care tot spun că PLAGIAZĂ aici la greu și care scrie cu lejeritate cu nickname-ul oricui vrea mușchii ei (inclusiv al meu in cazul de sus- și nu numai) fără a avea vreo posibilitate decât o eternă dezvinovățire că nu aș fi eu.
   .
   Reamintesc că ”pushjkeria de kârnat uman” are foarte multe clone care lovesc de unde nu te aștepți, modalitate TIPIC SECURISTICĂ , dar posibil și de către DUȘMANI puși să discrediteze și aici pe bloguri ACTUALELE SERVICII pentru a indigna pe cât mai multă lume la ce lucruri mizerabile se pretează(deci una din două, dar la fel de ODIOASE). Aceste clone sunt:
   @corina bran, @carmen stan, @carmen bran, @cîrlig ion, @irigator vasile, @orange, @fadelegi, @jghf_dan, @fărădelegi (nenorociri fără numar) fărăsămădesleg, @orange, @horia,@Citizen, @adevăratul Citizen,@ fostul uselist germil, actualmente PPDD-ist says
   și …mai vechi:
   @Aleator manolea, Aligator manolea, @Ales al celor 15, @Alistar dan, @Andrei mircea, @Aurel_t, @ Caftitor vasilica, @Canibal dumitrascu, @Carditor viorel, @Carditorul de identitate, @Cavalerul ales, @Costel panait, @Costi cacanacheu, @Dan stancescu, @Defecator sorin, @Dinu mixer, @Flegma ilie, @Geo, @Gepigotul, @Ghonore de balsam, @Ionela dumitru, @Irina mihalache, @Jaques Yves Costel, @Joc de glezne, @karnat stan, @Maestrul absolut, @Maestrul perfect, @Marcus emil, @Marie manicurie, @Marinescu sandu, @MBW, @octavian ion, @ Petcu marian, @Paracetamol stan, @Parnos emil, @Renes descartes, @Smen, @Sodoma și gonorea, @Stan adrian, @Stan marius, @Stan și bran adrian, @Staroste si judecator, @Sudor autogen, @Suveran Mare Inspector General, @Unchi sapro san, @Vibratoru de serviciu, si alții…și alțiii…
   .
   Cei plagiați fiind nume sonore….Marcus, Titus Voinopol, Adi, Adina, Aurel, Cami, Carmen, Citizen, căpșunar, dan, daninn, gelu, gheorghe, gigi, ioana bud, Nicu, Puiu, Shadow, Simplu, simplu
   Sunt sute de commenturi de-ale acestora PLAGIATE cum am dovedit și…LINIȘTE. Unii nu s-au pus cu NEBUNU. Alții nu s-au pus cu SECURISTU. Iar cei de tip NGÎ, NGÎ au pus botu la texte, ori REPETATE, ori ABURELI de-ale INDIVIDULUI in afara temei, menite a distragă atenția captând interesul doar a unor..curioși, de ce va să zică CREATURA CAMELEONICĂ.Când să intri cu el in dialog îți răspunde ori un altă clonă ori te ia cu gramatica. Asta-i pushjkeria de kârnat uman. Căscați ochii cu-i adresați replicile și cum. Ea, pushjkeria stă la pândă, cum zicea ea…la cîrlige, harneală, caterincă. Feriți-vă!

   • @Geo (ex-@gemil): Categoric ca ti-a preluat nickname-ul!! Tu nu puteai sa scrii asa ceva! Nici nu si-a facut cineva iluzia ca erai tu, pentru ca tu esti retardat!!

 26. Domnule Tudor,

  Noi electoratul, suntem frustrati, nu ca se rupe USL-ul lor, ci ca o ducem mai rau decat pe vremea PDL-ului. Asta ne doare: ca s-a dus in cap economia, si astia cresc fiscalitatea.
  Este adevarat ca vina apartine in mare parte lui Basescu si gastii sale, dar e destul de frustrant pentru noi sa vedem ca nici astilalalti nu sunt mai buni.
  Plus ca e jenant sa vezi cum toti au fel de fel de alte preocupari, numai de economie nu se ocupa.
  Vine decontul in curand…

 27. Totusi , atitudinea Danei este asa , de dragul discutiei sau al temei, sau ea este basista, asa cum eu o banuiesc de mult timp; “tare Basescu, asa-i?”

 28. Deci asa cum a afrmat dnul Ponta ca UNPR-istii sunt de nadejde si dupa cum baronii PSD coopteaza din greu la PPDD-isti,tragem concluzia ca PNL-istii sunt de porc si trebuie datiin afara guvernarii.Corect spune dnul Abraham ca STRAINII vor sa ne faca “bine” cu FORTA.Dar sa vedem ca si PSD vrea sa ne faca “bine” cu forta este de …necrezut.In orice caz ar fi gresit ca liberalii sa plece de “bunavoie” si mai bine sa stea “cuminti” si sa astepte excluderea lor din USL.

  • Ce ii poti reprosa lui Ponta cae ingrijeste de toate formatiunile de pe partea stinga ? isi face datoria de lider al stingii si tine aproape pe toti cei de o ideologie -ce e gresit in asta ?Ce ai vrea sa-si lase electoratul de stinga in izbeliste ,tara asta va merge inainte si dupa 2014 si dupa 2016 ,vor fi batalii politice si in anii urmatori si(Antonescu va fi la Cotroceni si nimeni nu-i garanteaza lui Ponta ca cel care il va urma nu va unifica dreapta si va incerca un alt guvern cu alta majoritate sau in 2016 nu vor candida separat)e normal sa se gindeasca la toate fortele care pot sa se alieze in juril PSD.

  • Cel mai mult a gresit FMI-ul, cand a vrut sa ne dezbrace de bani si pe noi, impreuna cu restul de 27 de state ale Uniunii Europene, acest proiect inventat de camatarii de bani americani, care are ca principal scop imbogatirea lor personala.

   P.S.: Calul troian al camatarilor de bani este “cand incearca impunerea unei monede unice pentru mai multe state”, aceasta fiind marca lor, stampila lor personificata. Adica, acolo unde vezi ca se intampla asta, sa stii sigur ca este mana camatarilor de bani. Hai sanatate! Bafta.

 29. Dezbinare si demobilizare!

  Birurile, taxele si impozitele mari care conduc la saracirea populatiei, conduc in randul maselor la dezbinare si demobilizare. Dpdv. psihologic aceasta este rezultanta.

  In istoria neamului nostru, cand birurile erau mari, taranii erau nemultumiti. De aceea, ei nu se mai prezentau la oastea tarii cand eram atacati. Ei nu mai veneau sa lupte! Preferau sa stea si sa isi apere ograzile de invadatori, sa stea pe langa casa. Ramanea sa poarte batalia voievodul sau domnitorul, cu cativa mercenari cumparati, cu boierii cu taranii lor de pe mosii, si cu garda de la curte. De aceea, in istorie, de fiecare data cand popoarele erau impovarate cu biruri, taxe si impozite mari, razboaiele erau pierdute.

  Astfel, in zilele noastre, birurile (taxele si impozitele) fiind mari, populatia ducand-o prost, este dezbinata si este foarte greu de mobilizat. De aceea, mediul social romanesc este marcat de dezbinare, de contestatari si contestari. E practic imposibil sa ii poti mobiliza pe oameni sa urmeze o directie economica, sa ii indrepti inspre o directie sau orice altceva.

 30. @ LIVIA De ce crezi ca USL trebuie sa rezolve problemele in spatele usilor inchise (ca sa poata face pacturi,compromisuri peste capul nostru).Daca pe dvs NU VA INTERESEAZA CE FAC POLITICIENII mai sunt oameni pe care II INTERESEAZA CE FAC POLITICIENII, in totala transparenta, ca sa vedem daca ce fac este CORECT sau daca isi tin PROMISIUNILE ELECTORALE.Daca vreti sa stati in intuneric si nestiinta ..sa va fie de bine.

 31. Sa ne intrebam cine n-a vrut sa treaca legea minelor(liberalii care au conceput-o si s-au batut pentru ea, sau cine a bagat un articol marsav care anula”dintrun condei” TOATA LEGEA MINELOR).

  • D-le Gheorghe un articol nu poate trinti o lege necesara,se schimba ,se amina dar nu se respinge .Acum,art. cu pricina spune ca beneficiul economic daca e mai mare decit pierderea din mediu e normal ,adica orice inv. mare are repercursiuni asupra mediului si atunci trebuie sa ai beneficii mai mari (garantii)care sa-ti permita refacerea pierderilor din mediu afectat.Dar chiar daca acest articol nu e ok se gaseau modalitati si nu respingerea legii.Ce am rezolvat ,in loc sa avem o lege cu clarificarea acelui articol sau scoaterea lui daca era chiar atit de idiot ,nu avem lege si stam si plingem ca nu vin investitii si nu ne creste nivelul de trai ,pai din ce sa creasca din ce vor unii ,=-cules de afine si ciuperci ,eventual niste musetel si macese?

 32. Dl. Radu Tudor,

  Aveti dreptate, romanii nu o duc asa cum sustin, adica foarte prost!! Foarte multi au cate 2-3 masini, sunt blocaje rutiere inspre centru in fiecare dimineata, la ora 07.00 dimineata, cand pleci inspre serviciu. Daca iesi pe strada, sunt numai masini care circula in toate directiile, nu ai loc de ele, se dau toti cap in cap prin supermarket-uri, la iesirea-intrarea in Sinaia e blocaj rutier in fiecare weekend etc. Mai are rost sa o vrajim?!

  Romanilor le place vaicareala si vrajeala sustinuta, continua si pana la plus infinit. Au in ei vocatie de bocitoare, cunoscut fiind ca societatea romaneasca e o societate taraneasca tarzie, adica provenim mai de la tara, unde taranii sunt conservatori adica isi pastreaza traditiile si obiceiurile mostenite. De-aceea ne e atat de greu sa evoluam, pentru ca fiind in continuare o societate taraneasca, ne lovim de conservatorism. Traditiile si obiceiurile sunt baza, daca ceva ne pute a nou sau e ceva ce nu cunoastem sau de care nu am auzit, nu ne bagam, stam de-o parte. Asa incat, cum am putea evolua avand asemenea apucaturi, mentalitati, reflexe?! Antropologie sociala romaneasca, exista studii in sensul acesta, eu nu am descoperit nimic.

  • Corect ,sint unii insa care profita si ptr. ca ei o duc bine se fac purtatori de drapel ecologist si condamna tara asta la subdezvoltare si apoi comenteaza ca sintem colonie.

  • Acest @geo mi-a preluat mai sus(adresându-se d-lui Radu Tudor) nickname-ul
   .
   Este aceeași ”pushjkerie de kârnat uman” care tot spun că PLAGIAZĂ aici la greu și care scrie cu lejeritate cu nickname-ul oricui vrea mușchii ei (inclusiv al meu in cazul de sus- și nu numai) fără a avea vreo posibilitate decât o eternă dezvinovățire că nu aș fi eu.
   .
   Reamintesc că ”pushjkeria de kârnat uman” are foarte multe clone care lovesc de unde nu te aștepți, modalitate TIPIC SECURISTICĂ , dar posibil și de către DUȘMANI puși să discrediteze și aici pe bloguri ACTUALELE SERVICII pentru a indigna pe cât mai multă lume la ce lucruri mizerabile se pretează(deci una din două, dar la fel de ODIOASE). Aceste clone sunt:
   @corina bran, @carmen stan, @carmen bran, @cîrlig ion, @irigator vasile, @orange, @fadelegi, @jghf_dan, @fărădelegi (nenorociri fără numar) fărăsămădesleg, @orange, @horia,@Citizen, @adevăratul Citizen,@ fostul uselist germil, actualmente PPDD-ist says
   și …mai vechi:
   @Aleator manolea, Aligator manolea, @Ales al celor 15, @Alistar dan, @Andrei mircea, @Aurel_t, @ Caftitor vasilica, @Canibal dumitrascu, @Carditor viorel, @Carditorul de identitate, @Cavalerul ales, @Costel panait, @Costi cacanacheu, @Dan stancescu, @Defecator sorin, @Dinu mixer, @Flegma ilie, @Geo, @Gepigotul, @Ghonore de balsam, @Ionela dumitru, @Irina mihalache, @Jaques Yves Costel, @Joc de glezne, @karnat stan, @Maestrul absolut, @Maestrul perfect, @Marcus emil, @Marie manicurie, @Marinescu sandu, @MBW, @octavian ion, @ Petcu marian, @Paracetamol stan, @Parnos emil, @Renes descartes, @Smen, @Sodoma și gonorea, @Stan adrian, @Stan marius, @Stan și bran adrian, @Staroste si judecator, @Sudor autogen, @Suveran Mare Inspector General, @Unchi sapro san, @Vibratoru de serviciu, si alții…și alțiii…
   .
   Cei plagiați fiind nume sonore….Marcus, Titus Voinopol, Adi, Adina, Aurel, Cami, Carmen, Citizen, căpșunar, dan, daninn, gelu, gheorghe, gigi, ioana bud, Nicu, Puiu, Shadow, Simplu, simplu
   Sunt sute de commenturi de-ale acestora PLAGIATE cum am dovedit și…LINIȘTE. Unii nu s-au pus cu NEBUNU. ALții nu s-au pus cu securistu. Iar cei de NGÎ, NGÎ au pus botu la texte ori REPETATE ori ABURELI de-ale INDIVIDULUI in afara temei, menite a distragă atenția captând interesul doar a unor..curioși, de ce va să zică CREATURA CAMELEONICĂ.Când să intri cu el in dialog îți răspunde ori un altă clonă ori te ia cu gramatica. Asta-i pushjkeria de kârnat uman care (adresându-se d-lui Radu Tudor) o face mai sus. Păcat.

   • @Geo (ex-@gemil): Categoric ca ti-a preluat nickname-ul!! Tu nu puteai sa scrii asa ceva! Nici nu si-a facut cineva iluzia ca erai tu, pentru ca tu esti retardat!!

 33. Si-au dat arama pe fata. Nu mai am niciun dubiu in privinta acestei aliante care s-a constituit intr-o intreprindere infractionala in dispretul profund fata de votanti(printre care m-am numarat, PNL). Singurul lor obiectiv este acapararea puterii absolute pentru a-si asigura bunastarea, imunitatea si privilegiile din bani publici.
  Am ajuns sa regret faptul ca nu mi-am folosit “micile celule gri” si am cazut prada minciunilor si golaniilor acestor farseuri pe care azi nu mai pot sa le suport.
  N-am deloc chef sa mangai oita Pufulica in timp ce Ponta vrea sa arunce tara asta in Evul Mediu. Nici tonele de conserve chinezesti “Ma Ling” care vor veni pe “Drumul Matasii” nu ma intereseaza. Nesimtirea lui Dragnea, baronul trogloditilor, care si-a promovat tiitoarea in Parlament pe criteriul “vocea si talentul” si vrea acum autostrada pentru a ajunge mai repede la Bombonica, mi se pare strigatoare la cer.
  Si multe, multe altele

  • Hai ca esti dus ,cine dracu crede ca venirea la putere e asa o chestie onorifica ,nu numai la noi ci in toate tarile ,ala e rupt de realitate .Si in Franta si in germania si in Anglia lupta e ptr. putere si avantajele ei ,sigur in limita bunului simt si fara a uita de interesele electoratului si al natiunii.Voi credeti ca Merkel vrea puterea numai ptr. c/v?

 34. Eu nu cred ca principala vina o poarta Ponta sau Antonescu! Sau ca unul a gresit mai mult ca celalalt!

  Eu cred ca cel mai mult a gresit FMI-ul, cand a vrut sa ne dezbrace de bani si pe noi, impreuna cu restul de 27 de state ale Uniunii Europene, acest proiect inventat de camatarii de bani americani, care are ca principal scop imbogatirea lor personala.

  P.S.: Calul troian al camatarilor de bani este “cand incearca impunerea unei monede unice pentru mai multe state”, aceasta fiind marca lor, stampila lor personificata. Adica, acolo unde vezi ca se intampla asta, sa stii sigur ca este mana camatarilor de bani. Hai sanatate! Bafta.

  • frate de ce nu ti folosesti iq superior pt ceva mai constructiv ?
   tu esti si geo si fostul ppddist germil
   sa l zapacesti pe bietul citizen ??interesanta distractie 🙂

   • @bocanila
    ,
    ”Nu (te-)ai priceput(?)!”(G.Coșbuc)
    .
    Este aceeași ”pusjkerie de kârnat uman” care a nenorocit acest blog cu PLAGIATE și acum cu preluarea (cu nesimțire, dar și cu mare ușurință) nickname-ul meu , al lui@citizen(de nu-l mai recunoști) al lui @14you, al lu @dan etc… E balamuc și asta vrea DIVERSIONISTUL. Tu , fiind inimitabil este greu de facut lucrul acesta . Dar nu fi atât de sigur . E posibil să urmezi tu la ..rând 😀

    • ma rog,asa o fi.scuze daca am jignit cu ceva.mie nu imi pasa doar ma distreaza ,e mai interesant decat subiectul cateodata ).
     ignora l si gata.is doar vorbe frate

    • @bocanila e doar un tip simpatic! De aceea, e foarte simpatic ceea ce scrie!

     Pe cand tu bai @Geo, bai vakkare, tu esti un retardat mintal si un analfabet expirat!

 35. “Dictatura de la Pungeşti gândită la Washinghton

  Pe 21 noiembrie, Victor Ponta avea o întâlnire cu vicepreşedintele american Joe Biden, reuniune care a avut ca subiect central situaţia de la Pungeşti.

  La câteva ore după această întâlnire, premierul român avea să se întâlnească cu managerul pentru România a companiei Chevron, iar la finele acesteia avea să declare:

  “Guvernul pe care îl conduc este foarte hotărât să sprijine toate explorările de resurse neconvenţionale, gaze de şist în traducerea simplă.“

  Iritat de protestul nesfârşit al celor de la Pungeşti şi mândru de comportamentul jandarmeriei, pe 2 decembrie premierul României, Victor Ponta declara:

  “Cred că România poate fi o ţară democratică şi puternică dacă toţi respectăm legile şi dacă nu acceptăm – şi nu vom accepta – ca 20, 30, 50, 70 de oameni să încalce legea. Acolo e vorba despre o proprietate privată. Cei de la Chevron îşi pun gard, îşi păzesc o proprietate privată. Şi dacă era vorba de proprietatea privată a oricărui om din această ţară, chiar şi de terenul de la Nana, tot la fel procedam şi anume dacă veneau nişte oameni care ocupau ilegal un teren trimiteam forţele statului ca să aplice legea“.

  Prinzând curaj, cei de la Chevron susţineau, prin vocea managerul pentru România a companiei, Tom Holst, că

  “Noi vom reiniţia, vom reporni operaţiunile în Pungeşti atunci când standardele de siguranţă sunt îndeplinite şi când se va înţelege mai bine că avem cele mai bune practici şi că pe acestea le dezvoltăm în proiectul din România”.

  Mai mult, reprezentantul Chevron susţinea că

  “Prioritatea noastră numărul unu este aceea de a dezvolta operaţiunile în siguranţă pentru angajaţi, sub contractori şi comunitate”.

  Iar pentru această era nevoie intervenţie din partea forţelor de ordine. Drept urmare, Jandarmeria declara, pe 8 decembrie, localitatea Pungești zonă de siguranţă publică.

  “Potrivit ordinului, în zonă sunt intensificate măsurile specifice de prevenire şi combatere a faptelor antisociale şi de menţinere a stării de linişte şi ordine publică. În zonă sunt create dispozitive şi sunt detaşate echipe de intervenţie şi patrule, pentru a se crea un climat de linişte şi siguranţă pentru cetăţeni”

  – declara un reprezentant al Jandarmeriei. (Dacă ne gândim că un astfel de limbaj era folosit la Timişoara în decembrie 1989, nu poţi să nu te înfiori).”

  • MARE ATENTIE!!! Comentatorul @Citizen este un semianalfabet!!!

   EXPLOATARE – EXPLOATARE – EXPLOATARE ca poate inteleg si timpitii care cred ca nu-i afecteaza daca stau in case ca boii

   “Guvernul Victor Ponta a aprobat acordul de EXPLOATARE al gazelor de șist
   Exploatarea gazelor de şist a ajuns la Băile Felix şi 1 Mai

   Vineri, 22 noiembrie a.c., a fost publicată în Monitorul Oficial hotărârea Guvernului Victor Ponta privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 3 Băile Felix, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi East West Petroleum Corp.
   Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 3 Băile Felix

   East West Petroleum Corp. este o obscură companie canadiană cu operațiuni în SUA, India, Noua Zeelandă și Maroc (detalii aici).

   ”Hotărârea Nr.887 din 14.11.2013 privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 3 Băile Felix, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi East West Petroleum Corp

   ACT EMIS DE: Guvernul Romaniei
   ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 721 din 22 noiembrie 2013

   În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 31 alin. (1) din Legea petrolului nr. 238/2004, cu modificările şi completările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

   Articolul 1

   Se aprobă Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 3 Băile Felix, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent, şi East West Petroleum Corp., în calitate de concesionar, prevăzut în anexa*) care face parte integrantă din prezenta hotărâre._____*) Anexa nu se publică, fiind clasificată potrivit legii.

   Articolul 2

   Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 3 Băile Felix, aprobat potrivit art. 1, intră în vigoare la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I. PRIM-MINISTRU VICTOR-VIOREL PONTA”

   (detalii pe legex.ro)

   În luna decembrie 2012 Guvernul Victor Ponta a adoptat hotărârea privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 2 Tria, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale si EAST WEST PETROLEUM CORP (detalii aici)
   Guvernul a aprobat concesiunea pentru exploatare la Biled și Periam unei firme canadiene

   Guvernul Victor Ponta a emis în data de 14 noiembrie a.c. două hotărâri prin care aprobă concesiunea pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 8 Biled și EX – 7 Periam firmei canadiene East West Petroleum Corp în vederea explorării și exploatării gazelor de șist.

   Canadienii de la East West Petroleum Corp au obținut concesiunea și pentru perimetrul EX – 3 Băile Felix.

   Redau mai jos cele două hotărâri ale Guvernului Victor Ponta publicate în Monitoriul Oficial în data de 22 noiembrie a.c.:

   ”Hotărârea Nr.885 din 14.11.2013 privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 8 Biled, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi East West Petroleum Corp

   ACT EMIS DE: Guvernul Romaniei
   ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 721 din 22 noiembrie 2013

   În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 31 alin. (1) din Legea petrolului nr. 238/2004, cu modificările şi completările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

   Articolul 1

   Se aprobă Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 8 Biled, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent, şi East West Petroleum Corp., în calitate de concesionar, prevăzut în anexa*) care face parte integrantă din prezenta hotărâre.____*) Anexa nu se publică, fiind clasificată potrivit legii.

   Articolul 2

   Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 8 Biled, aprobat potrivit art. 1, intră în vigoare la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I.PRIM-MINISTRUVICTOR-VIOREL PONTA”

   (detalii pe legex.ro)

   ”Hotărârea Nr.886 din 14.11.2013 privind aprobarea Acordului de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 7 Periam, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi East West Petroleum Corp

   ACT EMIS DE: Guvernul Romaniei
   ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 721 din 22 noiembrie 2013

   În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 31 alin. (1) din Legea petrolului nr. 238/2004, cu modificările şi completările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

   Articolul 1

   Se aprobă Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 7 Periam, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent, şi East West Petroleum Corp., în calitate de concesionar, prevăzut în anexa*) care face parte integrantă din prezenta hotărâre.______*) Anexa nu se publică, fiind clasificată potrivit legii.

   Articolul 2

   Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 7 Periam, aprobat potrivit art. 1, intră în vigoare la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I.PRIM-MINISTRUVICTOR-VIOREL PONTA”

  • Ce dracu vrei ,mai ca ne-ai omorit degeaba ,lasa oamenii sa faca prospectiuni si vom vedea peste cinci ani cind nu o sa mai ai gaz natural in tara daca il exploatezi sau nu.

   • Si cind s-a scos primul butoi de petrol se rugau oamenii in biserici sa -i scape de necuratul si cind s-a descoperit fisiunea nucleara au sarit unii ca e jale si cind….s-a descoperit focul se inchinau unii la el .Asa ca scuteste-ma cu fricile astea de ev mediu.

  • @Gheorghe: Ma folosesc de nickname-ul unui analfabet care posteaza pe aici. Eu nu sunt @geo!! Geo realul este un doar un analfabet!

  • @Gheorghe: Ma folosesc de nickname-ul unui analfabet care posteaza pe aici. Eu nu sunt @geo!! Geo realul este doar un analfabet!

  • Băi @Gheorghe, băi! Care @GEO, băi? Și ce-a punctat, băi? Și und ea ”punctat”băi?
   Hai că a trecut dracului vreo 2 ani de când îți tot spun să dai replica la REPLY acolo unde vrei tu să ”punctezi” . Mîine-poimâine ai să fi de acord cu @geo care o să te ”puncteze” ca fiind foarte confuz.
   Care @GEO, băi? Dă replica și ”puntează” acolo unde trebuie.
   (probabil, nu eu ..”ca intotdeauna punctati decisiv ,dar …multi citesc si …putini pricep acest adevar crunt)

   • @Geo: Carlig pentru comentatorul @Geo (care nu stie sa scrie). Caz real. Iata dovada. S-a intamplat in Romania, undeva in galaxie! Max.

    – “Tocmai ce-i spune-am lui @Citizen…” – Spune-am??!! Ba, tu esti sanatos la cap?
    – “Ei, nu mă-nebuni” – Pai bai vakkare, e “inebuni”, sau “innebuni”?
    – “și asta m-a format astfel încât să nu mă arunc ca rața la muci” – Bun asa vakkare, asa sa si faci, sa nu te-arunci direct cu freza-n muci, asa cum te obisnuisei sa faci. Ai luat decizia corecta.
    – “ISTORIA JANDARMNERIEI care ne-o bagă el pe gât…”- Pai ba vakkare, corect este “pe care”, nu doar “care”, ca e acuzativ. Stii, e cu chestia aia cu “care pa cacare”, poate asa iti este mai usor ca sa o retii. Vakkare, e evident ca pe tine nu te intereseaza nici istoria, nici gramatica, in general e evident ca esti un parallelogram uman si ca nu te intereseaza absolut nimic. Nu stiu de ce mai trebuie sa si precizezi asta!
    – “m-a facut de vorbeam singur” – Aici ai nimerit-o. E corecta afirmatia.

    Vakkare, in loc sa iti pierzi timpul zgariind tampenii pe aici, mai bine ai pune si tu mana pe o carte. Cel mai indicat e sa incepi cu un abecedar.

 36. Am scris multe commentarii dure, pe care nu le-am gasit postate, erau materiale reale, ultimul a fost cu pensiile de la CEC, am facut multe previziuni groaznice pentru viitor, care s-au dovedit si se dovedesc a fi reale. Inainte de *89 ne era frica sa vorbim, sau, vorbeam, comunicam pe la colturi, in case si grupuri, acum putem vorbi pina nu mai avem grai, nimeni nu ia in seama parerea sau ideile noastre, barem sa selecteze ce este bun si sa puna in practica(de citeva comentarii ati tinut cont doar voi A3).Sper, am spus,, sper” sa nu fie adevarat ceea ce am prevazut, ceea ce eu nu cred. Din 1980-1982 tot fac previziuni verbale, nimeni nu crede(sunt multi nebuni in tara), o sa va convingeti ca este realitate ceea ce am scris, mai ales tu, Radu, cel care accepti sau nu postarile noastre pe blogul tau. Mi-e sila de politica mizerabila de mahala practicata de ai nostrii politicieni. In loc sa se ocupe de problemele tarii, ei se mahalagesc, de parca sunt platiti pentru cearta, mahalageala, brutalitate,forta,habotnicie, si, nu pentru binele tarii, a poporului caruia i-au cersit votul, pentru ce au fost alesi??? Horcaie in toti politicienii scandalul, daca esti impotriva gazelor de sist sau cod penal-civil, inseamna ca esti cu base, daca esti deacord cu cele 2 subiecte, inseamna ca esti deacord cu ponta. Cita mizerie poate exista in mocirla politica romaneasca, nimeni nu are dreptul la viziune proprie, vedeti ca daca niciun grup nu-i mai baga in seama, fac mitinguri singuri consilierii!(ca om, indiferent de optiune, esti catalogat pro sau contra rivalilor). Tremura totul in jur, din cauza prostiei politicienilor alesi…,,E FOARTE BINE CA V-ATI OBISNUIT SA FACETI TREABA IN…GENUNCHI” SCIRBELOR!!!

 37. Antonescu pierde,ca doar are grija reptila de la Cotroceni.Vad ca nu-i place sa vina la antene,el e cu alea basiste.Si noi o sa-l basim la vot mai ales ca nu e prea vazut bine in afara tarii.

  • Eu cred ca Antonescu este totusi destupat la minte si vede ca nu mai are loc decat sa candideze la presedintie,fiind convins ca s-ar putea sa rateze si turul doi,daca intra Ponta in joc. In felul acesta s-ar da concursul intre psd-pdl. Cred ca Antonrscu are aceasta atitudine de ….”nu stiu,nu am fost bine informat…”,pentru ca este constient de viitoarea pierdere de la prezidentiale. Ass ca ,a ales de pe acum sa ramana al doilea om in stat. Restul este gargara din partea lui.

 38. Ha,ha, ha, ce ma bucur ca demisul demisilor, aceasta forma abominabila de viata, cunoscut si sub pseudonimul JON(javra ordinara nationala), vrea dizolvarea parlamentului si demisia celor care au reanimat creatura urat mirositoare. Noi cei 7,4 milioane de cetateni l-am demis pe impostor si am asigurat USL-ului 70% din parlament. Din reavointa/ticalosie/prostie/impotenta, prin tradarea grosolana a vointei poprului, aceste caricaturi din USL au facut tot posibilul(si inca ceva in plus) pentru reanimarea mortaciunii, dovedind cat de ordinari sunt. Asa ca praful sa se aleaga de acest USL si de toti nemernicii care ne conduc. Daca nicicum nu se poate fara Basau, as dori pentru mari economii la buget, dizolvarea tuturor institutiilor bugetofage(parlament,guvern, consilii, etc, etc si sa ramana doar un conducator unic, acest perpetuu bulibasa, ajutat doar putin de pirandele si puradeii lui.

 39. USL A GRESIT CHIAR DIN SEARA KOABITARII CU basescu,chemarii udmr la guvernare,numirii “generalului”, gabriel oprea ca vicepremier FARA PORTOFOLIU,NEABROGARII NICIUNEI LEGI DIN GUVERNAREA MONSTRUOASA basescu-boc!
  USL si-a dat cu stangu’n dreptu’inca de pe 7 mai 2012!
  Pacat!O mare dezamagire!

 40. nu avem oameni de stat, ci doar politicieni gainari si meschini.
  despre Ciclopul psihopat nimic pt ca s-au spus si activitatea lui il califica ca prim nemernic, dar ce sa spun de un premier plagiator care scuipa in fata electoratului chiar in ziua in care primeste 70% sufragii?? (pt aducere aminte chestia cu UDMR)
  sau de comportamentul lui Hypnos maestru in piruete si fandoseli doar doar o primi un vot…in trompeta eventual???
  mi-e sila si am o temere ca lucrurile vor sfarsi rau pt clasa politica dar mai ales pt democratia din Romania si daca la anul avem ghinionul unei degradari a traiului…..

 41. Candva spuneam,ca astia sunt hoti si talhari,ca nu stiu decat sa isi apere interesele lor de gasca. Iata ca acum gasca s-a impartit in doua “subgasti”. Fiecare cu “aia a ma-sii” . Nici ei intre ai lor nu se mai inteleg. De fapt multi nu au inteles de ce la nici cinci minute dupa anuntarea rezultatelor alegerilor,pontolomacul,cerea venire udmr la guvernare,iar liberalu’ antonescu dadea marunt din buza de sus. La fel de multi,au ramas blocati dupa ce basalaul,i-a fentat si a facut rost de o coabitare. De atunci putea rau a tradare a electoratului,satul de pdlisti. Atunci au tradat cu buna stiinta, sprijinul dat de popor in strada in ianuarie 2012. Si asta nu a fost aproape nimic. A venit referendumul,care era ultima speranta a poporului,de a se dezbara de raul raului,de a da un nou drum uslului,de a-i aduce aminte si a-l obliga sa isi tina promisiunile electorale. Acum ,mint ca ,au “astupat gaurile” financiare si economice lasate de pdl. Haideti sa fim seriosi,astia au lucrat “ca la carte”,au avut doua planuri: un plan prezentat alegatorilor,anume promisiunile electorale,iar al doilea plan,cel care se aplica in realitate,cel pe care il parcurgem si il traim cu totii astazi. Deci acum ar trebui sa ne intrebam :daca maine ar avea loc alegeri parlamentare,cat ar mai vota usl si pdl?
  Dar marea intrebare este:cst ii mai rabdam?
  Ca se despart,am vazut de mult ,ca pe drumul ssta au de gand sa mearga si unii si altii, dupa mine,rupa-si gatul, ca nu mai merita nici un pic de respect din partea alegatorilor.
  Ciocanarul de la deputati,zgonea,vrea tv., la camera. Da,tara arde si zgonea se piaptana. Nemernicul de barbu,vrea festivaluri din banii celor loviti crunt,de soarta. Ce vreti mai mult de atat?
  Acum au venit cu saparea la gaze de sist. Vor sa darame si Baile Felix. Ce mama dracului vor sa mai darame astia? Cine le-au vsnfut rusilor cele SASE COMBINATE METALURGICE,care in cativa ani au ajuns,literalmente,la fier vechi. Mai vreti alte exemple de sabotaj si tradare de neam si tara. Sa ii ia dracul pe toti. Rupa-se si rupa-si gstul cu totii.

 42. Salut tuturor,

  Eu cred ca este un blat al PSD-ului cu Basescu ( cum a fost si in 2009 cu Geoana care avea chef de spa la Vantu, in fata camerelor de filmat).

  Ca premiu pentru colaborarea cu inamicul, PSD a primit pe tava parlamentari PPDD, transferati la unitatea militara UNPR, cat sa-si faca Ponta majoritate parlamentara fara PNL. Si sa mai pape PSD cate ceva, inca un an la guvernare.

  Cu alte cuvinte, sa ramana Crin fara resurse in anul alegerilor, ca sa nu se mai califice in turul 2, si atunci Udrea / MRU / Isarescu sau alt basist sa joace finala cu Ponta. Pe care Ponta o va pierde , dupa cum a zis Matrafoxatul.

  Unde mai pui ca, intre cei care au ajutat la detonarea bombei mediatice care a ingropat scandalul Nana, se afla toti infiltratii lui Basescu in PSD, printre care, milionarul Hrebe, zis ” Viorica” ( pe care nu-l intreaba DNA-ul niciodata de sanatate, si care a executat intocmai si la timp mazilirea lui Iliescu, Nastase sau Geoana) si Ghita ( greu de suspectat de prostie, omul SRI-ului).

  Ca sa nu mai spun de rudenia dintre Ponta si George Maior – fini parca, Maior care s-a simtit liber sub Basescu si isi doreste sa fie la fel si sub noul presedinte.

  In concluzie, infrangerea noastra definitiva, pentru multi ani, ar fi o alianta intre Crin si Basescu (asa-zisa dreapta), contra lui Ponta (asa-zisa stanga). Adica Dracu sau Ta’su. Si asa poate fi Basescu premier pe viata ( nu exista limita de mandate la premier).

  Iaca, conspiratia e gata 🙂

  Va doresc o seara placuta tuturor !

 43. hmmm!!! eu zic ca nu mai e nimic in tara asta fiindca de 20 de ani ne aflam intr-o permanenta stare de razboi.

  ne-am pierdut idealurile, ne-am pierdut identitatea si nici macar nu mai stim daca le mai vrem inapoi.

  avem pe CINEVA care doreste din nou o revolutie portocalie profitand de pe urma conflictului din Ucraina. si cum steagul nu mai poate fi fluturat de propriul partid, l-a dat din mana-n mana la ambasade si la insasi conducerea UE care nu-si doreste un nou conflict si de aceea sufla in iaurtul celui de al treilea reich, care de ochii SUA se doreste de “catifea” – si ca intotdeauna SUA are ochii inchisi.

  intotdeauna cand se isca o poveste de la Cotroceni una se bate si alta bate fiindca diabolic din fire, stie cum sa planteze spioni care duc in eroare pe armasarii politicii. de aceea sunt comvinsa ca ceea ce se intamplaa cum e o facatura a tradatorilor din interiorul USL dar tradatorii oare nu s-au invatat minte ca nu primesc in ochii decat bocancul umilintei?

  dupa un an cine mai stie care-i politica? cert e ca vantul tot de la Cotroceni bate si tot asa pana, cine stie cand. deci, nu pot ura La mult ani! unui USL zbuciumat si divizat dar, daca e sa o iau de la capat, tot lor le-as acorda votul desi as sti ca cucuveaua canta si acum la pomul laudat.

  multumesc!

 44. Cu cata tzafna se smardoieste viorel la ambasadorul SUA sa nu ii mai dea sfaturi! La suspendare de ce nu a facut la fel? Cel care facea poteca la Cotroceni in genunchi cu 70% procent in Parlament si poza in slabanogul cu 11 porunci de urmat se stie smardoii la fratii de sist? Ei nah! De unde ii vine , domnule puterea asta? Dar certitudinea loialitatii UNPRistilor de unde ii vine? De la sforariile lu’ tataie socru?

 45. Ca cele doua partide din cadrul Aliantei nu se mai inteleg nu este de mirare. Cred ca a spune ca lui Basescu i-a reusit si asta ar fi prea superficial. De fapt lor le reuseste cu brio. Foarte probabil mai bine s-ar hotari lucrurile in Parlament fara sa mai treaca pe la Alianta ca oricum nu se inteleg acolo. Orgoliile sunt nepermis de mari avand in vedere ca tara este intr-o situatie asa delicata. Parerea mea este ca negocierile se pot purta mai bine in cadrul Parlamentului deoarece acolo este multa transparenta si prin urmare electoratul are acces prin intermediul mass media.Asa, in Alianta, ei se gasesc in spatele unor usi inchise si problemele au inceput sa se rezolve intr-un mod ocult cu informatii aparute “pe surse” pentru cei care i-au votat. Chiar daca se rupe aceasta alianta negocierile tot vor fi necesare. Mai bine se recurgea la negocierea parlamentara de la inceput. Stiu ca a fost necesara in alegeri dar vin alegerile pentru Parlamentul European si interesele partidelor nu mai coincid. Fiecare va incerca sa aduca voturi cat mai multe familiei politice din care face parte si acest lucru se vede la cele doua partide mari din U.S.L.De aici si ezitarile, neintelegerile si replierile din ultima saptamana ale lui Crin Antonescu mai ales cu privire la C.P. si asta dupa ce l-au votat si parlamentarii liberali.

 46. Realizari in Daramdava:mult circ putzin cozonac,noi adaposturi incalzite subterane pt aurolaci(V st Grozavesti parcare),trotuare incalzite(v st BD. IULIU MANIU-V Milea).Toate guvernele postdecembriste trebuie sa aniverseze Victoria asupra romanilor

 47. Domn Radu, am mai scris acest lucru si il reiau: cu siguranta PSD cauta/va cauta sa isi faca propria majoritate, independenta de PNL, si isi vor desemna candidat propriu la prezidentiale sustinut de PSD+PC+UNPR+foarte probabil UDMR, iar Antonescu va candida din partea PNL. In atare conditii si facand din nou apel la istorie, e foarte probabil ca Antonescu sa nu ajunga presedinte.

 48. USL ar trebui sa comunice mai mult cu UE si sa le atraga atentia ca, dintr-un motiv absolut personal, demisu’refuza sa promulge legea referendumului incalcand grav dreptul romanilor de a-si exprima opinia.
  In concluzie : muschii unui om impotriva celor 22 de milioane.

  • S-a fumat, a promulgat-o. In termenul legal de zece zile.
   Ura si la gara.

   In alta ordine de idei, nu cred ca UE vrea sa comunice cu guvernul USL, indiferent de ce vrea guvernu’ dvs.

 49. Domnule Tudor, daca Traian Basescu nu numai ca ar fi fost demis, ci daca ar fi disparut pur si simplu in vara lui 2012, credeti ca situatia politica a Romaniei era mai buna, iar USL-ul mai aproape de oamenii care i-au votat? Nu este o intrebare retorica!
  Tot o dam cu Basescu in sus si-n jos, dar hai sa ne concentram pe ce fac astia de la USL de mai bine de un an si jumatate! Pentru mine Basescu nu mai exista de multi ani si este sters din agenda mea definitiv, dar nu inteleg cum credeti ca mai putem lega astazi toate relele de el? Chiar atat de trepanati credeti ca suntem?!

 50. Kovesi e aleasa lui Ponta pentru DNA – Antonescu s-a opus

  Koabitarea a fost semnata de Ponta nu de Antonescu

  Acceptarea lasa a listei lui Barosso e fapta lui Ponta

  Guantanamo de Pungesti e creatie PSD dusa la indeplinire de jindarii lui Stroe

  Ponta a numit-o in CSM pe madam Dumitrescu care a votat pentru numirea basistei Haineala adica pentru Basescu

  Ponta a numit-o pe resposabila cu cenzura Laura Georgescu la CNA cere face judecati de valoare artistica in loc sa se rezume la lege

  Ponta a facut declaratii de lobbyst RMGC

  Antonescu a propus si el ministri slabi gen Fenechiu sau oameni “de valoare” precum Gigi Becali dar cel mai grav este ca a girat pentru Ponta imediat dupa semnarea coabitarii spunandu-ne ca are informatii pe care nu ni le poate spune si noi uimiti l-am crezut .

 51. Domnule Tudor,
  Va intreb cat este de sanatos pentru Romania ca sa avem un partid unic(PSD) la conducere?Nu ne-am saturat de PDL,acum o luam de la capat cu PSD(ca si PD a plecat tot din PSD pana la urma). Daca rememoram corect,sa ne gandim care au fost promisiunile pentru care au fost votati:
  1.Ne scapa de Basescu si clica lui-dl.Ponta ne spune ca vrea sa faca altfel de politica in tara si ca semneaza pact de coabitare.
  2.Au promis ca proiectul Rosia Montana si gazele de sist vor fi abandonate-in acest moment doar Antonescu e ferm pe pozitii,dl.Ponta se joaca de-a premierul si parlamentarul.
  3.Au promis ca ANI,DNA,CSM,CCR vor fi regandite si repopulate cu persoane neimplicate politic-dl.Ponta a abandonat ideea,numind-o pe Kovesi,pe Iulia Motoc,marindu-le salariile si fondurile.
  4.Serviciile vor trece la locul pe care trebuie sa-l ocupe in societate,redimensionate in minus-dl. Ponta i-a”pedepsit” cu fonduri mai mari si nu s-a atins de ei,astfel fac in continuare jocuri.
  5.USL va avea unic candidat la presedintie,Crin Antonescu-dl.Ponta face tot posibilul sa provoace liberalii ca sa aiba motive sa rupa intelegerea.
  6.Traseismul politic acceptat si practicat in mod nesimtit de PSD,in scopul de a ajunge la o majoritate de 50% in Parlament,este din nou contrar promisiunilor facute electoratului.
  Culmea este ca Antonescu nu se trezeste si tot crede ca mai poate rezista,atacat si de Basescu si prietenii lui,si de Ponta si prietenii lui si de PC,care uita de fiecare data ce dimensiuni are si racoleaza si ei cot la cot cu PSD.Foarte urat si multa greata!
  Dumneavoastra ati mai trait majoritati nebunesti ale PSD si nu stiu daca ne mai dorim asa ceva,eu una,nu! Si daca judecam drept,cel care a calcat cel mai mult in picioare promisiunile este dl.Ponta,nu dl.Antonescu.

 52. ma doare sa vad cat de repede au uitat si Ponta si Antonescu, ca misiunea USL nu se incheie pana ce Traian Basescu nu ajunge in inchisoare! daca nu vor duce USL pana in momentul acela, cand diavolul va fi dupa gratii, liderii USL risca sa ajunga intai ei acolo. Basescu inca dirijeaza justitia si se bucura imens de aceste certuri. domnule Tudor, poate ii ajutati pe Ponta si Antonescu sa le revina mintea la cap! pana nu “moare” politic Basescu, Romania nu poate trai! asta se vede si de aici, din Austria, unde m-am refugiat de ciuma tiganesco-basista care sufoca Romania!

Leave a Reply