Adriean Videanu, Dorin şi Alin Cocoş, Alina Bica şi fostul ei consilier Florentin Mihăilescu au fost arestaţi, sâmbătă, prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Decizia a fost luată în dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP al Alinei Bica şi nu este definitivă, putând fi contestată la aceeaşi instanţă.

Adriean Videanu a fost adus, sâmbătă dimineaţă, în arestul Poliţiei Capitalei de către poliţişti, care l-au ridicat de la locuinţa sa din judeţul Ilfov, după ce instanţa supremă a emis pe numele lui mandatul de arestare peventivă pentru 30 de zile.

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a ajuns la arestul Poliţiei Capitalei în jurul orei 10.15, acesta fiind însoţit de poliţişti.

Întrebat în legătură cu decizia fostei şefe a DIICOT Alina Bica de ridicare a sechestrului pe 80 de acţiuni pe care Adriean Videanu le deţinea la Titan Mar SA, acesta a spus că decizia “nu a produs nicun efect juridic, dar absolut niciun efect juridic”.

Videanu a susţinut că, la nivelul companiei Titan Mar, începând din anul 2012, acţiunile nominative ale companiei au fost transformate în acţiuni la purtător.

În legătură cu acuzaţiile care i se aduc, Adriean Videanu a declarat că nu îşi reproşează absolut nimic, cu excepţia faptului că în zece minute a ajuns de la statutul de suspect la cel de inculpat, fără a fi putut să depună probele la DNA, pentru a nu ajunge în această situaţie.

 

6 COMMENTS

  1. buna ziua !!!!! atat comentez : cine este interesat sa vada ce magarii a facut acest Videanu sa ma caute !!!! va arat documente din perioada cand era primar ce a putut face cu terenul pe care se afla si acum autobaza RATB Nordului- 3 ha ( nordul bucurestiului ) !!! acest teren are un mostenitor adevarat acesta fiind tatal meu ( TANASE NICULAE ) care si acum se zbate in instanta sa si castige acest drept pentru ca dl Videanu a vrut sa l indeparteze de la avere !!! numele meu este TANASE PETRICA BOGDAN si am nr de tel : o721 755 366 !!!! repet nu vorbesc pe vorbe ci pe documente !!!!

  2. cam tarziu se intampla toate astea dar vorba ‘cea “mai bine mai tarziu decat niciodata” dar bine ar fi sa se si recupereze prajudiciul ca prea si-au bagat mainile fara pic de rusine

  3. „…Ia, mă, cine-l sună pe Videanu? Pe cuvântul meu…
    – Băi, Adrieane, las-o dracu’, vino-ncoa’! Nu mai bălmăji prostii, că nu are rost, uite, sunt cu colegii, și-ai mei, și-ai tăi, vino-ncoa’, la Jilava, bem un ceai de mușețel… Pe cuvânt de onoare! Eu am recunoscut tot, tot, tot! Numai niște hectare, acolo, în rest… Hai, că te așteptăm!”…

Leave a Reply