Vigorous Warrior 19 – VW19, cel mai mare exercițiu cu focus medical din istoria Alianței Nord-Atlantice, se desfășoară în perioada 1-15 aprilie în mai multe unități ale Armatei României, pe cele trei componente – terestră (activități care vor avea loc, în majoritate, la Centrul Național de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu), aeriană (în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu „Câmpia Turzii) și navală (în zona Constanța și la Marea Neagră).

Componenta practică a exercițiului (LIVEX) se va desfășura, între 7 și 12 aprilie, la Centrul de Instruire din Cincu, ultima zi fiind dedicată Distinșilor Vizitatori, eveniment care va fi deschis și pentru mass-media. 

La exercitiul Vigorous Warrior 19 participă aproximativ 2.000 de militari și voluntari civili (800 militari străni, 850 militari români, 50 voluntari străini, 300 reprezentanți DSU și IGSU).

Secvența acțională a exercițiului VW19 se va desfășura în mai multe zone din București, în zilele de 11 și 12 aprilie, și are ca scop acțiunea coerentă și combinată a entităților medicale militare și civile, atât naționale cât și multinaționale. Acțiunea se va desfășura în cooperare cu Departamentul pentru Situații de Urgență și cu sprijinul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ,,Dr. Carol Davila”.

Scopul exercițiului VW19 îl reprezintă instruirea în comun în vederea acordării suportului medical multinațional în operațiile desfășurate de NATO. Astfel, se exersează procedurile necesare oferirii îngrijirii medicale continue, evacuării medicale strategice, creșterii nivelului de pregătire și răspuns la un posibil incident chimic, biologic, radiologic sau cu dispozitive improvizate. De asemenea, se are în vedere dezvoltarea conceptelor, experimentarea și încorporarea sistemelor de pregătire avansată pe bază de tehnologie în acest domeniu. 

La exercițiul medical întrunit multi-nivel și multinațional al NATO, organizat de Statul Major al Apărării în colaborare cu Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale și Centrul de Excelență NATO pentru Medicină Militară, vor lua parte reprezentanți din 38 de națiuni, majoritatea fiind membre ale NATO. De asemenea, VW19 va avea și o componentă civilă, în cadrul căreia vor participa 10 organizații diferite.






Comunicatul Departamentului pentru Situatii de Urgenta

Exercițiul VIGOROUS WARRIOR 19

Amplă desfășurare de forțe, la noapte, în capitală. Brigada Rutieră a anunțat restricții de circulație între orele 0.00 și 6.00
Acum, misiunile se desfășoară în Constanța, însă, la noapte, Exercițiul VIGOROUS WARRIOR 19 are loc în capitală. Punct de reper: Piața Romană. Vedeți mai jos restricțiile de circulație anunțate de #Brigada#Rutieră!

Potrivit scenariului, începând cu orele 1.00, intervențiile au loc în Piața Romană, unde sunt simulate mai multe explozii care ar produce avarii la două garnituri de metrou. Este doar un scenariu, un exercițiu care implică sute de forțe militare și civile.
Atenție, traficul va fi restricționat pe parcursul nopții, în mai multe zone în care se desfășoară exercițiul!

Cu ocazia desfăşurării exerciţiului medical N.A.T.O. “Vigorous Warrior 2019” în Mun. Bucureşti, în noaptea de 11/12 aprilie a.c. Brigada Rutieră a Capitalei a anunțat că va dispune măsuri specifice din competenţă, în sensul restricţionării temporare a traficului rutier sau atunci când situaţia va impune acest lucru.

Iată comunicatul Brigăzii Rutiere: “În intervalul orar 00.00-06.00, vor fi instituite următoarele restricţii de circulaţie:

1. Piaţa Romană – benzile I şi II de circulaţie, adiacente gurii de metrou Piaţa Romană, sensul dinspre Str. George Enescu către Bd. Dacia; – restricţionarea traficului pe Bd. Dacia din ambele sensuri, pe tronsonul cuprins între rond Piaţa Romană şi Calea Dorobanţilor; – restricţionarea traficului în rond Piaţa Romană pe tronsonul cuprins între Bd. Gheorghe Magheru şi Str. Căderea Bastiliei; – restricţionarea traficului pe Str. Căderea Bastiliei pe tronsonul cuprins între rond Piaţa Romană şi Intrarea Moneasa.

2. Piaţa Victoriei – restricţionarea traficului pe banda I de circulaţie a Bd. Lascăr Catargiu, sensul de mers dinspre Piaţa Romană spre Piaţa Victoriei, pe tronsonul cuprins între Str. Grigore Alexandrescu şi Bd. Iancu de Hunedoara.

3. Piaţa Universităţii – restricţionarea traficului pe banda I de circulaţie a Bd. Nicolae Bălcescu, sensul de mers dinspre Piaţa Universităţii spre Piaţa Romană, pe tronsonul cuprins între Str. Batiştei şi Str. Traian Vuia, pe o lungime de 100 de metri. Solicităm conducătorilor de autovehicule să reducă viteza, să circule cu prudenţă şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri. Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate trecerii, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă”.

#mapn #dsu #igsu #vw19 #roadtovw19

Leave a Reply