Ludovic Orban, şeful PNL şi propunerea partidului pentru funcţia de premier, a acordat un interviu în care a spus că există o mare posibilitate ca noul guvern să fie PNL sau să se creeze o coaliţie de guvernare. Orban nu a vrut să prezinte niciun nume ca posibile variante pentru funcţiile de miniştri, scrie antena3.ro
“Am oameni de unde pot alege, din fericire. Nu vă dau niciun nume. Dacă PNL va fi chemat să formeze Guvernul, voi prezenta numele de miniştri doar după ce ei vor fi votaţi în forurile statutare ale partidului şi vor fi candidaţi oficiali din partea partidului. Nu se ştie la ce formulă de guvernare se poate ajunge. E posibil să fie un guvern minoritar PNL, e posibil să vină şi alţi parteneri într-o coaliţie de guvernare. E adevărat că din declaraţiile publice care au fost date de lideri politici, nu e aşa o dorinţă foarte mare de asumare. Ce a fost uşor a trecut. Greul abia acum începe”.
Măsurile pe care le va lua PNL vor fi pentru a pune pe picioare economia României, a afirmat Orban.
“În momentul în care am anunţat că ne asumăm răspunderea guvernării, ne asumăm răspunderea de a lua toate acele măsuri pe care le considerăm necesare pentru a pune pe picioare economia României, pentru a reface echilibrele macro-economice şi pentru a recâştiga prestigiul extern al României coborât la genunchiul proastei de Dăncilă şi PSD. Lucrurile astea le vom face cu certitudine. Nu sunt atât de sigur că un guvern instalat acum trebuie neapărat să deconteze electoral. Eu cred că românii au suficient de mult discernământ ca să ştie la ce să se aştepte din partea unui guvern care e instalat în ultimul an de guvernare, care nu are o bază parlamentară foarte solidă şi foarte stabilă în urma unor alegeri şi va avea capacitatea să evalueze calitatea actului guvernamental care va fi realizat de viitorul guvern”.
Orban a dezminţit ideea potrivit căreia ar opri PNDL şi a spus că obiectivul principal este creşterea veniturilor românilor.
“În ceea ce priveşte măsurile, vreau să dezmint toate minciunile gogonate pe care le-a lansat PSD în disperare. Nimeni nu opreşte PNDL, Programul Naţional de Dezvoltare Locală. E un program care funcţionează în baza unei legi, s-au semnat contracte şi normal că pe fiecare lucrare vor fi decontate situaţiile, verificate în conformitate cu mersul investiţiei. Nu taie nimeni nicio pensie, niciun salariu. Obiectivul nostru este să creştem venitul românilor. Creşterea veniturilor românilor trebuie să se bazeze pe dezvoltare economică, pe investiţii, pe creşterea productivităţii, pe creşterea competitivităţii companiilor româneşti. Ori pentru asta trebuie să creezi un mediu de afaceri în care orice om de afaceri să poată să-şi facă un plan de afaceri, un mediu care să fie predictibil, să creeze o administraţie care e partener cu companiile şi nicidecum un izvor de reglementări stupide care aruncă în aer orice plan de afaceri al oricărei companii. E nevoie de predictibilitate şi pentru fiecare cetăţean român pentru că nu poţi să schimbi peste noapte, cum au dat ordonanţa 79, să transferi contribuţiile integral în spinarea angajatului.
În privinţa pensiilor speciale, poziţia PNL este foarte limpede. Noi susţinem ca bază pentru calculul pensiei principiul contributivităţii. Pensia să se calculeze pe baza contribuţiei pe care a plătit-o de-a lungul vieţii fiecare om în perioada în care a fost activ”.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, la întrunirea liberalilor din zona Vest, că PNL şi românii sunt în război cu PSD care, din prima zi de mandat, a început ”să atace România şi pe români”. ”Au început cu justiţia, ei gaşca de penali, au început să înşurubeze neamuri şi pretenari în învăţământ, în sănătate şi nu s-au mai oprit”, a spus şeful statului. Iohannis a precizat că cineva trebuia să spună ”atât”, ceea ce el a făcut împreună cu PNL.
”Despre reconstrucţia unui stat se vorbeşte după un război. Noi suntem în război, suntem în plin război cu PSD-ul. Dar de ce facem noi asta? De ce suntem noi în război cu PSD? Fiindcă voi, liberalii, şi cu mine suntem oameni ai păcii, ai construcţiei, ai oamenilor care doresc să dezvolte România”, a spus Iohannis, duminică, la Adunarea Regională a PNL Vest.
Acesta a explicat de ce s-a pornit războiul cu PSD, scrie news.ro
”De ce am intrat noi în război? Vă amintiţi cum a câştigat PSD cu lapte şi miere şi din prima zi de mandat au început să atace România şi pe români, au început cu justiţia, ei gaşca de penali, au început să atace justiţia din România. Şi ne-am opus şi voi şi eu, după care au început să atace toate sistemele mari din România, au început cu justiţia, au inceput să înşurubeze neamuri şi pretenari în învăţământ, în sănătate, şi nu s-au mai oprit, cum se zice la noi, nu a mai dat Sfântul să se oprească. Am rămas cu toţii mască când au început să atace economia românească, când au început să atace partenerii noştri, au început să atace pe români. Cineva trebuia să spună: «Atat» şi asta am făcut noi, voi şi cu mine”, a mai spus şeful statului.
Acesta a continuat: ”De aceea suntem în război, fiindcă cineva trebuie să ia partea României şi de aceea suntem în acest război şi vom câştiga acest război. Şi am început bine. Ati văzut feţele lor la moţiune? Îngropăciune, nu alta. Aşa păţeşte cine se ia de român”.
Acesta le-a transmis din nou liberalilor să nu subestimeze PSD.
”Vă rog din suflet să nu greşiţi, să nu subevaluaţi potenţialul PSD, să nu îi subevaluaţi pe pesedişti. PSD este în continuare un adversar puternic, PSD este adânc înşurubat în structurile statului. … Ei sunt adând înşurubaţi şi sunt paraleli cu agenda românilor sau chiar în contrasens cu românii. Noi am reuşit să câştigăm câteva bătălii importante, referendumul, europarlamenare şi acum moţiunea. Războiul nu s-a terminat. Urmează prezidenţialele, localele şi parlamentarele şi eu îmi doresc să le câştigăm pe toate împreună”, a mai afirmat Iohannis.
Şeful statului a spus că vor exista numeroase ”minciuni gogonate” din partea PSD, cum este cea cu tăierea pensiilor şi salariilor.
”Da, veţi guverna cu un guvern de tranziţie, toţi vă vor ataca, să nu credeţi că pesediştii vor ceda puternea uşor. Au început deja să vehiculeze sperietori pesediste. Şi pentru a demonta prima minciună gogonată a PSD-iştilor vă spun vouă, nu vor exista tăieri de pensii şi salarii. Vor urma şi alte încercări pesediste, vor încerca să boicoteze votarea noului Guvern, vor încerca să meargă la CCR… Vă spun aceste lucruri nu ca să vă speriaţi, nici nu aş putea, vă spun aceste lucruri ca să fiţi pregătiţi să ducem lupta mai departe, vă spun aceste lucruri ca să facem România normală”, a încheiat Iohannis.
Liberalii au desenat, de principiu, schița noului guvern în acord cu promisiunile făcute atunci când au depus moțiunea de cenzură: un cabinet suplu, care va avea 15 miniștri, urmând ca mai multe ministere să fie comasate, au declarat surse liberale pentru G4Media.ro.
Cea mai importantă comasare ar urma să aibă loc între Ministerul Economiei și cel al Energiei. Tot aici ar urma să intre și Intreprinderile Mici și Mijlocii, dar și Turismul.
De asemenea, Ministerul de Externe ar urma să fie înglobeze și Afacerile Europene, dar și cel pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.
Potrivit surselor citate, Ministerul Fondurilor Europene va fi păstrat pentru a nu periclita absorbția de bani de la Bruxelles și pentru a nu fi nevoie de reacreditarea agențiilor de plăți.
O altă comasare va avea loc la Ministerul Transporturilor, care ar urma să includă și Comunicațiile și se va numi Ministerul Infrastructurii.
De asemenea, Ministerul Educației ar urma să includă și Cercetarea, dar și Tineretul și Sportul.
Nu în ultimul rând, Ministerul Mediului va urma să-l includă și pe cel al Apelor și Pădurilor.
Aceasta este o primă variantă de schiță de Guvern, urmând ca discuții să mai aibă loc zilele următoare, au explicat sursele liberale pentru G4Media.ro.
Cum ar putea arăta viitorul guvern:
- Prim-ministru
- Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului
- Ministerul Economiei, Energiei, IMM-urilor și Turismului
- Ministerul Infrastructurii (rezultat din comasarea Transporturilor cu Comunicațiile)
- Ministerul Culturii și Cultelor
- Ministerul Afacerilor Externe, al Afacerilor Europene și al Relației cu Românii de Pretutindeni
- Ministerul Mediului, al Apelor și Pădurilor
- Ministerul Fondurilor Europene
- Ministerul Apărării
- Ministerul Afacerilor Interne
- Ministerul Sănătății
- Ministerul Muncii
- Ministerul Agriculturii
- Ministerul Justiției
- Ministerul Finanțelor
- Ministerul Dezvoltării Regionale
In cei trei ani de guvernare, PSD a facut multe gafe, balbe, a demonstrat o moliciune greu de inteles, a numit in demnitati publice multi incompetenti, dar totusi are meritul incontestabil de a fi stat permanent cu fata la oameni prin mariri de salarii si pensii. Sa-i vedem pe cei care urmeaza. Deocamdata, chiar inaintea unui audit, vorbesc de gauri in buget, concedieri la bugetari( necesara) dar in urma unor analize. Si, aidoma tatucului lor, o tin langa cu razboiul impotriva PSD, cu accente de-a dreptul fascistoide. Vin nori negri peste Romania.
Viitorul premier s-ar putea sa fie santajabil, serviciile nu lasa din mana nici progeniturile securistilor. Foarte dubios accidentul din 2007.
“Realitatea TV aminteste ca Ludovic Orban a fost implicat in mai multe accidente rutiere. In 2003, acesta s-a rasturnat cu masina, in 2006 autovehiculul in care se afla a fost lovit de un tramvai (politistii spun ca nu a fost vinovat), iar in luna martie a acestui an a avariat usor trei autoturisme in timp ce incerca sa parcheze, vorbind la telefon.”
https://www.juridice.ro/32608/accident-rutier-ludovic-orban-victima-fals-declaratii.html
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/ludovic-orban-implicat-intr-un-accident-rutier-ponta-a-trecut-dupa-mine-s-a-oprit-si-a-facut-o-poza-351186
Ce-s cu atatea accidente per capita? Daca tamponeaza si tara?
Ce diferenta e intre Veorica si Ludovique ?
De ce nu se spune ca e o guvernare PNL-PDL?
Se intoarce Valcov la PNL ?
Ludovique canta la mandolina. 🙂
3 zile.de vot in Marea Britanie?
Pai, in baza principiului egalitatii de.drepturi si eu vreau 3 zile.
pai in ritmul asta, psd nu mai prinde nici pragul de 5%…
Art. 28. – Legea 80/ 1995
Cadrelor militare în activitate le este interzisă exercitarea următoarelor drepturi:
a) să facă parte din partide, formațiuni sau organizații politice ori să desfășoare propagandă prin orice mijloace sau alte activități în favoarea acestora ori a unui candidat independent pentru funcții publice;
De ce se vehiculeaza la Antena 3 numele Gl. Ciuca? Nu este militar activ? Guvernul nu este politic?
si cine ti-a zis ca nu poate pleca din armata sa devina ministru?!