Intr-o replica neasteptata data presedintelui Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va merge în Parlament şi va încerca să obţină susţinerea necesară pentru a duce mandatul Guvernului până la capăt. Premierul a adăugat că şeful statului „a înlocuit funcţia de mediator cu partidele politice cu cea de sabotaj”.

„Am urmărit cu profundă dezamăgire spectacolul oferit de candidatul la prezidenţiale, Klaus Iohannis, care din păcate nu şi-a înţeles rolul constituţional nici după 5 ani de ocupare a funcţiei de preşedinte al României. Atitudinea domnului Iohannis nu este deloc surprinzătoare, de doi ani şi jumătate se foloseşte de funcţia pe care o deţine pentru a împiedica, bloca şi critica fără fundament real acest Guvern. Domnul Iohannis a înlocuit datoria constituţională de mediator între partidele politice, cu cea de sabotaj. Preşedintele nu a înţeles nici de această dată câtă nevoie are România de maturitate din partea clasei politice, de stabilitatea instituţiilor statului care trebuie să funcţioneze indiferent de interesul electoral. Este un comportament la fel de imatur şi egoist ca cel al domnului Tăriceanu. Unul abandonează guvernarea, altul blochează numirea miniştrilor”, a afirmat Viorica Dăncilă.

„În ciuda tuturor acestor obstacole din ultimele zile şi a tuturor acestor domni cu pretenţii de “bărbaţi de stat” care, din considerente electorale, menţin instabilitate, noi ne vom continua activitatea. Vom merge în Parlament şi vom încerca să obţinem susţinerea necesară pentru a ne duce mandatul până la capăt. Şi spun acest lucru nu pentru că ne ţinem de scaune, aşa cum declară unii, ci pentru că avem o responsabilitate faţă de ţară şi faţă de români, avem responsabilitatea de a ne duce programul de guvernare până la capăt, cum am promis în 2016. Aşa cum am spus de nenumărate ori, mai avem multe lucruri de făcut pentru ţară, nu am avut o guvernare perfectă, dar am avut o guvernare eficientă”, a completat şeful Executivului.

4 COMMENTS

 1. să-mi fie cu iertare dar doamna Dăncilă nu realizează că odată plecat ALDE de la Guvernare PSD a pierdut guvernarea. / este aproape imposibil ca doamna Dăncilă să convingă (în contextul actual) ca 40 de parlamentari să voteze guvern minoritar condus exclusiv de PSD.
  nu cred că ALDE, ProRomânia intră la guvernare. ProRomânia și ALDE vrea ca doamna Dăncilă să renunțe la candidatura pentru funcția de Președinte și să-l susțină pe M. Diaconu pentru ca partidele de stânga să conteze pentru alegerile din 2020.
  din păcate, doamna Dăncilă nu pricepe nimic.
  dacă PSD o să fie la fel de arogant mă tem că la viitoarele alegeri o să devină un partid foarte, foarte mic.
  când PSD nu are alianți este foarte ușor de bătut la VOT.

  • Din pacate tu esti o basista oparita, disperata, care nu intelegi nimic din nimic si habar n-ai de capul tau. P.S. Basescu Sticle a fost cel mai tare presedinte drojdier din istoria Romaniei. Ala a taiat pensiile si salariile si a dat TVA-ul la maxim, 24%. Basistilor expirati din aceasta tara asa le trebuie, ca ei numai asa se simt bine. Basistii opariti sunt o specie mai sado-mado (de la madochisti, daca n-ai inteles cumva!). Paaaaa

 2. Eu , sunt un observator, nu fac politică și nu sunt de partea niciunui politician , însă observ că bărbații acestei țări numită România n-au niciun pic de educație și pe deasupra nu știu să deosebească capra de tăiat lemne de capra din șură , nici măcar observă că această doamnă are mai mult bun simț decât oricare dintre ei , această doamnă , venită de nicăieri , le-a demonstrat tuturor politicienilor activi că are bunăvoință , bun simț și onoare , ceea ce nu găsești la vreun alt politician român și nu știți ce minuni v-a reuși să facă , de una singură !

Leave a Reply