Vizita cruciala in Romania pe fondul tensiunilor institutionale si politice generate de abuzurile DNA si de propunerea de revocare a procurorului sef de catre ministrul Justitiei.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans va face, săptămâna viitoare, o vizită oficială de două zile la Bucureşti.

”Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, responsabil pentru o mai bună legiferare, relaţii interinstituţionale, statul de drept şi Carta drepturilor fundamentale, se va afla într-o vizită oficială, în România, în perioada 28 februarie – 1 martie 2018”, este anunţul Comisiei Europene.

Detalii privind programul acestuia şi întâlnirile pe care le va avea vor fi anunţate ulterior.

Frans Timmermans a luat poziţie în mai multe rânduri faţă de modificările la legile justiţiei din România, avertizând, împreună cu preşedintele CE Jean Claude Juncker, asupra riscurilor slăbirii independenţei justiţiei.

”Urmărim cu îngrijorare evoluţiile recente din România. Independenţa sistemului judiciar românesc şi capacitatea sa de a combate în mod eficace corupţia constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Românii puternice în cadrul Uniunii Europene”, arătau Juncker şi Timmermans într-o declaraţie din urmă cu o lună.

Timmermans este social democrat, din aceeasi familie politica de care apartine PSD. Insa in privinta relatiilor externe, socialistii din Romania au probleme uriase, sunt complexati, lipsiti de viziune si de dorinta de a dialoga permanent cu partenerii si aliatii lor din Europa.

14 COMMENTS

 1. Sunteti cam ultima reduta de impartialitate la postul Antena 3. Sunt convins ca realizati indepartarea definitiva de UE/SUA daca umblam cu Toader la butoniera pentru a scapa penalii PSD/PMP/UDMR de spectrul anchetarii in cazurile de coruptie. Cu toate pacatele ei, DNA este o institutie acceptata si apreciata de Occident.

  • Cruciala? Si ce o sa ne spuna Timermans? Ca ce auzim si vedem la tv e pixelul albastru? Ca madam K este buna ca zic ei si falsurile din dosare nu exista? Ca transripturile false din din instante nu exista? Ce atata agitatie? Min Justitiei a revocat un procuror vine altul si gata, ce Covesi e unicat mondial?

  • Radu Tudor doar face pe impartialul. Dupa ce a trecut campania 2016 nu a avut niciodata invitat ide la USR. Daca ar veni perioada alegerilor ar fi toti pro PSD+ALDE la fel cum au fost in 2014 pro Ponta si au plans apoi in platou cand a pierdut si l-au injurat 3 ani dupa aceea in favoare lui Liviu Dragnea.

   Daca n-ai fi pro-PSD la Antena 3 ai fi dat afara cum s-a facut in trecut cu colegi de-ai lui, denumiti mai apoi infiltrati, cu serviciile, basisti etc.

   Antena 3 nici nu-si da seama ce deservicii isi face ca e in tandem cu Romania TV in zilele astea, desi pe termen scurt isi pastreaza contractele de partener media cu puterea PSD !

 2. In fiecare an DNA a fost data exemplu in rapoartele MCV ca cea mai de incredere institutie cu cele mai remarcabile rezultate si s-a trezit dorel sa trezeasca vulcanul international doar din slugarnicie pentru infractori!

 3. Ce ma mira enorm este o uriasa inabilitate (ca sa nu spun prostie) comisa de suporterii Codrutei, precum klauss, klem si altii ca ei. Toti se dau de ceasul mortii pentru INDEPENDENTA justitiei, dar NICIUNUL pentru CORECTITUDINEA JUSTITIEI !!!
  Pai de ce, domnilor, justitia din Romania trebuie sa fie independenta, adica sa nu dea socoteala nimanui, INDIFERENT CE FACE, dar nu e nevoie sa fie si corecta? Poate pentru ca daca ar fi corecta n-ar mai putea sa elimine adversarii politici ai sistemului, n-ar mai putea sa puna pe butuci firme romanesti sau investitori autohtoni, n-ar mai putea baga pumnul in gura presei libere?
  Pai atuci, ZICETI ASA!

 4. eu nu stiu in ce calitate isi dau cu parerea,ba ambasadele,ba cei de la Brussels?inafara faptului ca aceasta codruta le serveste ff bine lor interesele,alta explicatie nu vad.Ma intreb de ce nu are cineva indrazneala sa ceara un control la dna,incepind din 2005 si pina azi?sa vedem si noi cu ce s-a soldat aceasta mut laudata lupta anticoruptie,care sunt beneficiile pt tara ,si care sunt costurile?Bine ar fi ca parlamentul sa iasa din amorteala si sa legifereze odata legea raspunderii magistratilor,si se va vedea cum se rezolva totul de la sine….Cind vor vedea stimabilii procurori ca vor raspunde cu virf si-ndesat pentru potlogariile pe care le fac,o sa fiie extrem de atenti cind lucreaza un dosar…Dar mi-e teama ca toate acestea vor ramine doar vorbe ca atitea altele,si RO va ramine mereu aceeasi tara in coada Eu,buna numai pt speculanti si profitori…poate ca doar asta meritam….

 5. ” Frans Timmermans va face, săptămâna viitoare, o vizită oficială de două zile la Bucureşti”.

  Frans Timmermans bun prieten cu G. Soros! Ahaaaaa, bineeeeeee!
  Desigur pepiniera Rezist ii este recunoascatore lui Timmermans +Soros.
  De aia sta Romania in genunchi in fata oricui fiindca asa “vrea muschiul lui Timmermans” si mai ales Soros!

  Reuters 2017: “Timmermans said the Soros-funded Central European University (CEU) was a “pearl” that must be protected”

  Apropo ca sunt criticati romanii, cei multi ca nu ies in strada.
  De sa iasa? Hotararile vis -a -vis de justitie si tot de fapt in Romania se iau la Bruxelles, se mai iau la Washington, NU de romani, in Romania. A CATA OARA? A MIA OARA!, da?.

  Jurnalul Bucurestiului – 9 febr. 2018 -EU este feuda lui Soros
  Jeudi 01 février 2018

  “1. Mr Frans Timmermans meets Mr George Soros, Founder and Chairman of the Open Society Foundations, in Brussels

  Ce a făcut Timmermans după întâlnirea oficială cu SOROS

  …După ce Timmermans s-a întâlnit cu SOROS, pe 1 februarie 2018, Timmermans s-a întâlnit pe 6 februarie 2018, cu Ministrul Român de Justiție, Tudorel Toader, pe care “l-a luat la rost” la Bruxelles, cu privire la “legile justiției şi la statul de drept din România”, iar în Parlamentul European a fost un adevărat show împotriva României pe tema “legilor justiției”, show orchestrat de Vĕra Jourová – Comisar european pentru Justiție – cea care îl primește Oficial pe SOROS la Bruxelles, exact când vor mușchii lui SOROS.
  Pe 09 noiembrie 2017, SOROS, s-a întâlnit Oficial la Bruxelles cu Vĕra Jourová – Comisar european pentru Justiție, unde au discutat despre încălcările “statului de drept” prin țările UE și ce măsuri mai trebuie luate. Cu siguranță, lucrurile au fost reiterate și la întâlnirea lui SOROS cu Timmermans din 1 februarie 2018, știut fiind faptul că Timmermans este nu numai Prim-Vicepreședintele Comisiei Europene dar și Comisar pentru Statul de Drept.
  După chemarea la ordin a Ministrului de Justiție al României, Tudorel Toader, Bilderbergul Timmermans, l-a convocat ca să-i frece ridichea și pe Ministrul de Externe din Polonia (nou ales şi mai maleabil), semn că era în plan ca după întâlnirea cu SOROS (unde s-au trasat ultimele directive), UE-ul să ia măsuri ferme împotriva țărilor “recalcitrante”.

  Și astea sunt ultimele acțiuni ale lui SOROS din Europa, doar. Pe 15-18 noiembrie 2017, SOROS a organizat în SUA, împreună cu șefa democraților americani Pelosi, noul plan de #rezistența împotriva lui Donald Trump, într-o alt miting cu ușile închise, ținut cu mai multe zeci de invitați și vorbitori, miting ținut în California. Noul program de răsturnare a lui Trump de la putere se numește “Beyond #rezistance – Reclaiming our progressive future” – “Dincolo de #rezistență – Să ne recuperăm viitorul nostru progresist”.

  “Ideea că un bătrân de 90 de ani manevrează planeta mie mi se pare de un comic uriaș” a mințit ca un porc individul numit Pleşu Andrei, în direct la Digi24, făcând o propagandă soroșistă murdară de ultimă speță (individul şi-a avut nevasta, pe Catrinel Pleşu, chiar prin conducerea Fundației Soros, el însuși fiind unul care s-a perindat pe la GDS-ul finanțat tot de Soros, etc..),
  Reprezentanții LEGITIM aleși ai poporului român, Președintele României, Primul-Ministru al României, Președintele Senatului României, Președintele Camerei Deputaților au toți la un loc, MULT MAI PUȚINE întâlniri cu comisarii UE de la Bruxelles, decât are George Soros, care oficial e doar un privat neales de nimeni, de meserie speculant la bursă (fie el și miliardar).
  Și totuși SOROS e primit oficial la Bruxelles în mod repetat ca un adevărat șef de stat și de guvern.

  Cum e posibil așa ceva? Cum e posibil ca un privat, un nimen-n drum fără cetățenie a vreunui stat din UE, să aibă întâlniri numeroase, oficiale, ba chiar foarte foarte dese, cu Comisarii UE de la Bruxelles?
  Practic SOROS se plimbă la Bruxelles cum vor mușchii lui…
  Cine mă-sa? e SOROS ăsta, și din cine mă-sa? e formată toată gașca asta de comisari de la UE care îl primesc permanent și oficial pe SOROS la sediul UE ca pe un rege, în bătaia de joc a cetățenilor statelor UE ?
  Mai are cineva vreo îndoială că avem de-a face cu o REȚEA MONDIALĂ OBSCURĂ DE PUTERE, din moment ce un PRIVAT care nu reprezintă pe nimeni (decât pe el însuși) e primit ca un rege la sediul UE de la Bruxelles, de aceiași comisari care se rățoiesc ca mârlanii la șefii de stat și de guverne LEGITIMI ALEȘI de milioane de oameni, din mai multe țări europene?
  Așadar SOROS s-a întâlnit Oficial doar în ultimii 3 ani, cu nu mai puțin de 12 Comisari Europeni din cei 28 câți are UE-ul, inclusiv cu Președintele Comisiei Europene, Juncker și cu Prim-Vicepreședintele Comisiei Europene, Timmermans. Cu mulți dintre ei s-a întâlnit în această perioadă de mai multe ori.
  Mai mult documentele Fundației Soros scurse pe DCLeaks, au arătat că nu mai puțin de 220 de europarlamentari europeni apăreau în documentele Fundației Soros, unde erau numiți “Aliați de Nădejde” ai lui SOROS.”
  Felicitari si lui Trump cu Klemm a lui ca sunt captivi / dirijati de Soros!. Dar se pare ca le place si le convine. Sa il ia Trump consilier principal pe Soros!. Dar poate chiar este si ii sunt recunoscute “meritele”.

 6. ……….
  Gata ? V-ati lamurit ce este aceasta Uniune Europeana Sovietica Germana ?
  Care sprijina procurori abuzatori si legi ale justitiei tortionare facute de Macovei .

  Un UE controlat sovietic-fascist de PPE-ul lui merkel care a devenit politic. In loc de tratat economic avem un regim care intervine in democratia statelor.

  Revolta anti-sovietica/comunista de ieri si anti-UE de azi:

  Vedem acum cum tarile este europene se revolta rand pe rand ca pe vremea regimului sovietic. Ungaria 1956, Cehoslovacia – Primacvara de la Praga 1968,
  Polonia anilor 80 Solidaritatea si chiar Romania cu grema minerilor din Valea Jiului si apoi Brasov 1987.

  Si acum din nou aceleasi tari se revolta impotriva regimului merkelian-sorosit care conduce UE.

Leave a Reply