O catastrofă de genul celei din Italia ar fi o provocare majoră pentru sistemul sanitar din România, spune ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, într-un interviu pentruNews.ro, el precizând că nu se referă la mobilizarea personalului medical, care este “exemplară”, ci la infrastructura spitalicească întrucât multe unităţi medicale funcţionează în clădiri foarte vechi. El a mai spus că a cerut o evaluare a spitalelor la risc seismic.

Ministrul Vlad Voiculescu a fost întrebat dacă sistemul sanitar din România este pregătit să facă faţă unui cutremur mare, de genul celui produs miercuri în Italia.

“Nu, nu este pregătit . Mi-ar fi plăcut să pot spune altceva. În momentul acesta, cred că o catastrofă de genul acesta ar fi o provocare majoră pentru sistemul de sănătate. Şi mă refer, vreau să fie foarte clar, la infrastructură. Pentru că, aşa cum ştim cu toţii, avem multe spitale vechi, Nu mă refer la mobilizarea echipei medicale şi de intervenţie în situaţii de criză, în catastrofe. De aceea, în urmă cu o săptămână am început evaluarea infrastructurii spitalelor pentru a vederea care este situaţia din punct de vedere al riscului sismic”, a spus ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

18 COMMENTS

 1. Păi sistemul sanitar românesc s-a văzut cât este de pregătit la tragedia de la Colectiv, care a fost o glumă faţă de ceea ce a însemnat cutremurul din ’77 în Bucureşti. Şi, după cum am observat tot în tragedia Colectiv, cine va scăpa de cutremur va fi “rezolvat” în spital. Măcar acest Voiculescu a fost cinstit, n-a spus că “spitalele au tot ceea ce le trebuie”. Citatul ştiţi cui aparţine…

  • Intrebare: daca va fi un cutremur, va face guvernul la fel cum a facut guvernul Ponta, adica asistente si trimiteri in strainatate inclusiv pt victimele care nu au platite asigurarile de sanatate si familiile lor? Ca eu asta inteleg cand un ministruvspune ca sistemul bastinas nu e pregatit;):p

 2. Din anii 1960-1965 nici un spital nou. Daca iti trece prin minte sa constati si sa compari cu perioada de dinainte de 1989, imediat esti taxat ca nostalgic, etc.etc., de parca realitatea este ceva relativ. Sa ne asumam istoria sa cum a fost, cu bune si cu rele. Razboiul rece, marca UE, este cotidian !

 3. Credeam că e vorba de Dan Voiculescu . Dar acest tehnocrat este bine antrenat în a le spune românilor să nu-și pune speranța în statul tehnocrat , fără să se supere pe el

 4. De 27 ani auzim doar”avertismente” păreri, opinii politice, vorbe vorbite mult şi prost dar fără rost, lamentări însoţite permanent de vocala ‘ăăăăă’, mai mult ‘ă’ decât vorbe, şi nimic pozitiv pus în practică!
  Bine că v-aţi asigurat voi fiind în funcţii, absolut totul pe baza bugetului de stat(să nu zic de sat) şi restul…poate să crape!

  • Da-i si votam tot pe aia care de 27 de ani baga doar avertismente…:)
   Un proverb arab spune ca daca vreibsa ai ceea ce nu ai inca, trebuie sa faci ceea ce nu faci inca.

  • Asa si? Ca nu ma prind ce treaba au centralele telefonice din italia blocate de apelanti care intrebau de ajutoare in primele ore din noapte, dupa cutremur.

 5. Ma speriasem!! Credeam ca a spus Felix din inchisoare si ca se peicepe si la asta!! Ca mai nou A3 se ia de Tolontan ca a indus isterie dar titreaza cand apare Carmen Bruma “copiii mananca otrava”…:)))) a. Sau aia e permis daca o spune Dna Carmen, prima doamna a TV-ului ;p

Leave a Reply