Home Articole Volkswagen : “Am masluit si testele cu masinile din Europa”

Volkswagen : “Am masluit si testele cu masinile din Europa”

1799
2
SHARE

Volkswagen (VW) a informat că manipularea rezultatelor testelor pentru emisiile poluante a avut loc şi în cazul automobilelor diesel din Europa, a declarat joi ministerul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, relatează MarketWatch.

“Am fost informaţi că şi în Europa sunt afectate automobile cu motoare diesel de 1,6 şi 2 litri. Vom continua să colaborăm intens cu VW pentru a afla care vehicule sunt implicate”, a spus oficialul german.

Volkswagen a dezvăluit marţi că până la 11 milioane de automobile la nivel mondial conţin softul prin care este influenţat rezultatul testelor de poluare, fiind posibil ca aceste vehicule să fie incluse în programe de rechemări.

Compania a alocat 6,5 miliarde de euro, în trimestrul al treilea, pentru acoperirea costurilor legate de acest caz şi a avertizat că profitul grupului va fi afectat.

Ministerul Transporturilor investighează totodată şi vehicule ale altor producători auto, în privinţa corectitudinii testelor de poluare, a spus joi Dobrindt.

Ministrul a adăugat că se aşteaptă ca la nivel european să aibă loc în următoarele luni un acord referitor la testarea emisiilor poluante ale automobilelor, care să fie efectuată în condiţii reale, pe şosea.

2 COMMENTS

  1. Ha ha ha! Îmi amintesc de pedeapsa primită de cei din elveţia:marea bancă elveţiană, care s-a stins la a doua zi şi amenzile au fost ”mînă pe mînă” despre asta am scris cu link ataşat. Chiar dacă e adevărat că Grecia i-au lovit puternic, e doar atît că înţelegerile sînt pe ascuns mai ales acum cînd e un fel de care pe care pe glob.
    Apropo de Ponta cu părerea sau întrebarea lui prin telefon, multă lume crede că a fost chiar aşa! Majoritatea pe care i-am auzit, aveau aceeaşi părere şi nu numai în privinţa lui! Nu e motiv de ceartă pentru această întrebare, e părerea lui şi chiar o întrebare pe care orice om cu cap şi creier funcţionabil şi-o pune!

    • 11 milioane de hotii worldwide!
      Cati hoti de buzunar din cate tari si in cati ani pot egala aceasta performanta?

Leave a Reply