www.stiripesurse.ro scrie ca, potrivit surselor din cadrul partidelor, analizele pe datele de tip exit-poll arată că, spre deosebire de 12.00, candidații PNL au dobândit un avans față de candidații PSD.

La Primăria Capitalei, Nicușor Dan are un avans, ambii candidați fiind peste 40%, însă tendința este una favorabilă lui Nicușor Dan. Traian Băsescu a recuperat față de ora 12.00 și se apropie de 10%, însă restul candidaților rămân sub 5%.

În Sectorul 1, Clotilde Armand a recuperat și a trecut pe primul loc, iar Dan Tudorache a scăzut sub 40%. Surpriza este Ioana Constantin, de la PMP, care are un scor mai bun decât cel al lui Băsescu.

La Sectorul 2, unde favorit era Dan Cristian Popescu, de la PSD, necunoscutul Radu Mihaiu poate produce surpriza, fiind pe primul loc. Neculai Onțanu rupe o parte semnificativă (peste 10%) din scorul PSD.

La Sectorul 3, Robert Negoiță este încă pe primul loc, însă își vede poziția amenințată de Adrian Moraru, candidatul PNL-USRPLUS. Candidatul PSD, Aurelian Bădulescu, este abia pe locul 3.

Sectorul 4 este singurul sector în care PSD pare sigur de victorie, Daniel Băluță având un avans confortabil față de Simona Spătaru.

O luptă aprigă se dă la Sectorul 5, undeDaniel Florea și Cristian Băcanu sunt la egalitate, urmați la mică distanță de Piedone. Vanghelie sare și el de 10%.

În Sectorul 6, actualul primar, Gabriel Mutu (PSD), pare că se îndreaptă spre o înfrângere în fața liberalului Ciprian Ciucu, distanța dintre cei doi majorându-se față de ora 12.00.


 

PS : Potrivit surselor mele, la ora 17,00 diferenta dintre Gabriela Firea si Nicusor Dan era in marja de eroare, de 2% in favoarea candidatului PNL-USR Plus. Pna spre ora 14,00, Firea conducea. 
Insa numarul votantilor tineri creste, de obicei, spre seara. Dar acest fapt cunoscut in toate randurile de alegeri nu inseamna ca meciul e jucat.
Oricand se pot rasturna trendurile printr-o ampla mobilizare a taberelor de sustinatori.

 

Leave a Reply