Autoritățile turce au emis luni mandate de arestare pe numele a 42 de jurnaliști, a anunțat postul privat NTV, ultima dintr-o serie de măsuri de epurare ample care au urmat tentativei de lovitură de stat eșuate din Turcia, transmite Reuters preluata de Agerpres.

Cunoscutul comentator și fost parlamentar Nazli Ilicak se află printre cei pe al căror nume a fost emis un mandat de arestare, a relatat NTV.

Autoritățile turce au suspendat, reținut sau plasat sub anchetă pete 60.000 de militari, polițiști, judecători, profesori sau funcționari publici în zilele care au urmat puciului eșuat din 15 iulie, amintește Reuters.

 

8 COMMENTS

 1. Tocmai acest fapt al arestarii unor categorii sociale din afara spectrului militar indeparteaza regimul Erdogan de valorile Europene. Ce treaba au profesorii, jurnalistii sau judecatorii cu lovitura de stat? Au luat ei armele si au iesit in strada? Nu. Asta e o epurare a adversarilor doctrinari ai lui Erdogan si ai partidului sau, care imi aminteste de inceputul regimului lui Saddam Hussein.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2016/07/23/debandada-mondiala-din-sua-turcia-si-europa-si-cum-afecteaza-ea-romania/

 2. Nu cumva e molipsitoare şi transmisibilă peste graniţe…boala asta?
  Sau barem prin pedepse penalo-financiare de ”urlătorii/cerşetori” privind curăţarea imaginii de propriile mizerii reale din teren(deja sunt în practică)!
  Mai vedem!
  Poate se vor termina odată cu hărţuirea de acest fel !

 3. pai n-a zis Secretarul de stat al SUA ca e bine cu democracy la Turcia si ca are suportul Americii?
  deci e bine. sunteti carcotasi! 😀

 4. deci vedeti? N-are SUA doar cu noi ceva cand spunea ca DNA are dreptate ca s-au furat voturi la demiterea lui base si ca e naspa sa fie dat jos base, chiar si democratic!
  concluzie: SUA sunt buni!

 5. Conform spuselor d-lui Adrian Nastase, atunci cand a facut istoricul loviturilor de stat militare, “victimele colaterale” au fost mult mai mari. Parca incercand sa ne linisteasca domnia sa a mai spus ca acum comparativ cu acea perioada situatia este mult mai blandak, adaugand ca viata politica, modul de actiune al turcilor este unul atipic cu evidente tente amintind de Imperiul Otoman.
  Pentru noi traitorii intr-o alta lume toate aceste actiuni ale marelui sultan ni se par desprinse din alta lume. Cu certitudine Turcia nu este pregatita sa acceada la statutul de membra U.E. iar, responsabilii de politica externa romani vor avea o sarcina delicata si va trebui sa-si arate adevarata valoare.

 6. Inca o dovada ca traim intr-o lume stramba. In Turcia, abuzuri pe fata, epurari, incalcari flagrante ale normelor statului de drept si democratice si marile puteri…..nimic. Daca 10% s-ar fi intamplat la noi eram imediat etichetati si sanctionati. Concluzia : interesele economice si strategice dicteaza. Restul sunt povesti pentru fraieri. La noi le tine pentru ca este inflatie de cozi de topor.

  • pai si la noi SUA a sustinut un puci ilegal, Cel al lui base de revenire la putere in ciuda referendumului si a Constitutiei.
   Puciurile nu trebuie sa fie neaparat sangeroase dar daca au aceiasi caractreistica si acelasi scop, se numesc la fel

 7. lasa ca e bine!cu aceasta ocazie vor vedea si “talibanii pro-occident si pro-america” dubla masura pe care o aplica prea-minunatii politicieni europeni si mai ales americani.de frica refugiatilor arabi(madam merkel &co)si de teama de a nu pierde turcia din nato(obama si stoltenberg) vor trece cu vederea orice abuz comis de micul tiran de la ankara.inclusiv reintroducerea pedepsei capitale.si daca pupinc..istii americani vor avea tupeul sa il extradeze pe gulen chiar vor vedea toti ca e cusuta cu sfoara fosforescenta.

Leave a Reply