Peste 20 de tone de rosii din Iordania au fost retrase din depozite si magazinele romanesti din cauza continutului de pesticide peste limita legala, anunta Antena 3.

Zeci de tone de fructe si legume din Turcia, Iordania, China si alte tari non-UE (unde controlul este strict si regulile respectate) vin saptaminal in Romania.

Surse spun ca angajatii vamali de la ANAF nu au facut controlul asa cum se cuvine, astfel legumele infestate au ajuns pe piata.

Continutul mare de pesticide poate genera boli grave, iar in cazul persoanelor sensibile chiar moartea.

Din pacate, organele de ancheta penala tolereaza de ani buni gravele cazuri de coruptie din zona vama-ANAF mai ales pe filierele de import legume-fructe, generatoare de milioane de euro bani negri cash saptaminal.

 

8 COMMENTS

 1. Despre acest subiect nu am auzit vorbindu-se la ”colocviu de laudaţio” astăzi! De ce?
  Îmi cer scuze tuturor pentru duritatea comentariilor, dar ceea ce scriu e ceea ce văd personal din ceea ce se arată pe micile ecrane şi din materiale online plus discuţiile amănunţite cu oameni în domeniile respective! Pentru mine nu contează politicianul partidul, tehnocratul sau angajatul pe o funcţie ! Vreau şi trebuie urgent o schimbare de mentalitate în practică la toţi cei care se văd vulnerabili prin modul în care vorbesc şi se prezintă în faţa poporului. Nu e populism cum se tot urlă de ceva timp! Toţi trebuiesc să-şi schimbe atitudinea din interiorul lor şi doar dacă vor, noi nu avem cum să-i schimbăm decît prin ”alungarea” din funcţii şi asta nu se poate face peste tot întrucît legea nu permite!

 2. Ne mai miram de ce sunt atatea cazuri medicale iar, medicii fac eforturi sa gaseasca tratamentele adecvate ?
  ANAF-ul – zona vamala, ce pazeste ?

  • ANAF nu controelaza vamile ca sa nu inchida vaca de muls pentru SRI, Politie si politicieni. Vasile Blaga s-a imbogatit pe cand era seful vamii Oradea.

 3. AAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!Tocmai ieri am luat!!!!!!! De-aia mi-a mers burta? AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Acum tinand cont ca in UE legumele.si fructelesunt al naibii de controlate, eu mor dupa cele olandeze.au un gust desavarsit. Chiar as dori sa vad buletine de analize oficiale la legumele din comert.

 5. Baietelul meu de 2 ani si 4 luni a facut alergie acum 3 zile, cel mai probabil la pesticidele din rosii! (meniul lui a fost regulat, cu alimente pe care le-a mai consumat). Deci, cred ca inca mai sunt pe piata asemenea legume! Vai de noi si de copii nostri, nu stim ce sa mai mancam!

 6. 20 de tone de rosii otravitoare au intrat in tara…. si marele specialst agricol, eurobirocratul tehnocrat agricol merge la lansari de carte de politist … si n-auzii o vorba de asta cu rosiile (nu, nu e atentat la siguranta nationala) …. nu vazui sarind din imprimanta vreo OUG de oprit importurile (sigur nu e nici o evaziune) …. nu sarira din dube patratii antitero sa-i ridice pe faptasi … si nici DNAul nu glasui (ca erau la sampanie si piscoturi)…. sigur nimeni din vama si din anaf n-a luat spaga…. si asa mai departe…

  Dormiti linistiti, Institutiile Statului lucreaza pentru tine!

Leave a Reply