Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a declarat joi că masina din dosarul lui Gabriel Oprea se află la DIPI si că, din 2005, toti ministrii de Interne au avut la dispozitie un echipaj de politie rutieră pentru fluidizarea traficului.

”Orice ministru de Interne din 2005 a beneficiat de un echipaj de politie rutieră, echipaj care a făcut parte din dispozitivul de protectie, iar la solicitare fluidiza deplasarea masinii demnitarului”, a spus ministrul de Interne, la întrebările ziaristilor.

”Este la DIPI”, a fost răspunsul lui Petre Tobă când a fost întrebat unde se află masina Audi A8 din dosarul lui Gabriel Oprea. El a mai precizat că asteaptă finalizarea dosarului penal.

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este urmărit penal pentru abuz în serviciu, el folosind ilegal echipaje ale Poliţiei Rutiere pentru deplasări, a anunţat DNA la începutul lui februarie. A doua cerere DNA de urmărire penală a senatorului a ajuns săptămâna trecută la Senat, fostul ministrul ministru fiind acuzat de abuz în serviciu pentru achizitionarea nelegală a unei limuzine A8 pentru uzul său.

Petre Tobă a fost la conducerea Poliţiei Române din mai 2012 până în noiembrie 2015, fiind propus de ministrul de atunci al Internelor Ioan Rus în locul lui Liviu Popa. În cei trei ani şi şase luni de la preluarea funcţiei de şef al Poliţiei Române, Petre Tobă a trecut prin patru miniştri ai Internelor, ultimul fiind cel al lui Gabriel Oprea.

8 COMMENTS

 1. 🙂 poate că şi madam blonda ”matematiciana cu numărătorile” pdl-ilsta de prin Poieşti e inclusă în acest”manifest” verbal al acestui tehnocrat. La fel şi cei cu percheziţiile sau ANAF-ul! De ce nu?
  🙂 o mînă spală pe alta şi-s curate amîntoate 🙂

  • Pai si care e problema? Toti fostii ministrii de interne or sa fie saltati de DNA. Nu asta e planul?

   Dupa ce se tremina cu ei urmeaza si pietonii care au fost partasi la abuzul in serviciu. Se uitau de pe trotuar la coloana si o aprobau.

 2. Departe de a ma suspecta(me myself and i) de placeri “oprene”,daca bunul a ramas in patrimoniul ministerului,de ce coarnele cerbului il suspecteaza dna-ul ca a achizitionat masina in scop personal?Sau cum zic ei.Ceva e putred.Sa fie alegerile din acest an?

  • Masina a fost folosita in scop de servici (doar nu mergea la piata sa care cartofi cu ea) dar marca nu a fost aprobata de Kabinetul 2, Tovarasa Kovesi.Dar pe Tovarasa nu o preocupa si cumparaturile de ungere si infrumusetare facute de Razvan Unguent din banii romanilor.

  • Asa este, ceva e putred! Dupa “accidentul” Colectiv, a aparut in presa in mod straniu, transcrierea unei convorbirii telefonice dintre un ofiter de securitate si un X, in care se discuta despre premeditarea actului, fapt aflat de insasi Oprea dupa spusele ofiterului. Ofiterul este acuzat de coruptie iar Oprea e linsat, cu ceva ce se practica din 2005, precum spune Toba.

 3. Frumos le sta la acesti indivizi se dau de gol ca toti au avut coloana oficiala cu politia in fata.Si atunci ne punem intrebarea:-Acesti ministrii de interne care sau perindat pe la minister au cunoscut Codul Rutier ? Aveau habar cine avea dreptul la coloana cu politia in fata ?Va spun eu ca nu stiau si cel putin nici nu au citit Codul Rutier.Asa asa au invatat Codul Rutier cum au invatat si pentru doctorat.

 4. Sincer, atîtea capuri luminate ce se laudă cu tot felul de studii, cu diplome de orice fel prin care pot pune un plan pe hîrtie ca să se înceapă noul începtu bun ca reforme în ţara asta!
  De ce nu se urnesc să se unească toţi tinerii acestei ţări să înceapă proiectul de ţară! Şi bătrînii din politică să le mai dea cîte un sfat dar nu e şi obligatoriu să ţină cont de sfatul respectiv!
  Aud de 26 ani de zile că totul e copiat sau după cum se vehiculează din gură-n gură:”puten prelua din Franţa, Olanda, Elveţia, America şi tot aşa!
  De ce?
  Nu sunt destui capi destonici în această ţară sau nu se pot uni cu marii profesionişti reali români din străinătate pentru reformarea României?
  Sau ne mulţumim că aruncăm pe cîte unul la nu ştiu ce societate pentru a-l plăti gras să gestioneze falimentul sau relansarea sociatăţii respective?
  De ce?
  E destul de grav din toate punctele de vedere pentru toată naţiunea şi inclusiv pentru ţară!

 5. Asta s-ar traduce mai clar pentru”tinerii frumoși și liberi”, pentru PNL dar și pentru DNA așa:

  ”Orice ministru…. de Interne…cu atât mai mult un vicepremier….. din 2005 încoace…. de când au venit la Putere băsescu, Daniel Morar și Coduța Kovesi….care au supravegheat logistic….acest abuz á la Oprea(zic ei)….a beneficiat de un echipaj de politie rutieră. Punct.
  Așa trebuie receptat de către ăștia. Ei, aș, pe ei îi doare-n pleasnă.
  .
  Firește , m-aș amăgi să cred că această declarație ar fi o BOMBĂ(așa cum este), că DNA ar arunca la gunoi dosarul lui OPREA și că, urmare,Koveshi își va da, scurt, demisia. Nu se va întâmpla nimic așa cum nu s-a întâmpla nimic și urmare BOMBEI SEFULUI DNA
  http://radu-tudor.ro/bomba-sefului-anaf-dosarul-lui-ponta-de-la-dna-e-o-facatura/
  care spunea:
  .
  ”Ce denunţ să-i fac lui Ponta? Am avut decenţa. Am tăcut, deşi poate a fost o greşeală, dar m-
  am gândit să nu implic ANAF în scandaluri, atunci când DNA a dat eronat comunicat că ANAF s-a făcut parte civilă în dosarul Ponta-Şova. Sau dacă s-a făcut, sub nici o formă sub semnătura mea, poate o fi semnat vreun portar de la ANAF”
  Și mai spune ceva:
  ”Un contract între Şova şi Ponta înseamnă deducerea TVA facturat lui Ponta de către Şova. Ponta l-a luat şi l-a plătit statului. Unde e prejudiciul? Fiscal vorbind. Eventual, în măsura în care tranzacţia era fictivă, dar ce e o tranzacţie fictivă într-un contract de asistenţă juridică? O faci la telefon. Dacă ar fi fictivă, tranzacţia cade, şi ar trebui să-i returnăm TVA lui Ponta. Nu e absurd?”
  .
  Mai clar de atât, mai clar că dosarul pentru care joshannis, dar și ticăloșii din PNL-ul actual cu Gorghiu-Dej în frunte, i-au vrut capul lui Ponta, ESTE O FĂCĂTURĂ ,ce poate fi mai clar? Ei, nu, ei îl târăsc de-un an aproape pe la DNA, supunându-l oprobriului public intern și extern.
  .
  Deci joshanis va ordona binomului, dacă nu a și ordonat deja, să constate CE TREBUIE, anume că Gelu Diaconu a spus prostii(ca un penal ce este) și că abuzurile ălora de dinaintea lui Oprea(blaga , igaș s-au prescris) și că se vor extinde anchetele, pe lângă cea a lui Oprea, în ceea ce îi privește pe Mircea Dușa, Ioan Rus și Radu Stroe.
  Ăsta-i statul pe care și-l dorea @gheorghe-cunoscătorii îl știu f.f. bine pe postacul liberal. Dar, nu numai el?
  Na-vă, deci, Stat de Drept! Na-vă, joshannis! Na-vă, Autorități de Stat! Na-vă liberali! Și să nu-mi spuneți că nu asta ați vrut cum o spuneți mereu(exemple gârlă) ca atunci când l-ați cocoțat pe băsescu acolo sus ca președinte.
  .
  Ăsta-i Statul de Drept pe care ni l-au promis LIBERALII, și pe care ni l-a promis și antonescu:
  ”O să-l regretați pe băsescu dacă venim noi la Putere”. Amenințarea era la adresa lui Ponta și a poporului PSD. Antenele erau și ele in ”master plan-ul lor” după Sinteza Zilei cu un antonescu, de nerecunoscut, foarte obraznic și hotărât.
  Ce vă spuneam (și nu vorbeam cu proștii) că la asta se va ajunge cu liberalii și cu joshannis!

Leave a Reply