Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, referitor la noua cerere a DNA de arestare preventivă, că Elena Udrea, fiind încă deputat, nu poate intra cu cătuşe în plenul Camerei şi nici în comisie, arătând că este o situaţie delicată şi va solicita ministrului Justiţiei o soluţie.

Zgonea a precizat, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei în care s-au discutat cele două solicitări de arestare preventivă şi începere a urmăririi penale a Elenei Udrea pe alte trei noi acuzaţii în dosarul “Gala Bute”, că va cere un punct de vedere de la ministrul Justiţiei şi procurorul general, deoarece nu există în Regulament o procedură pentru un deputat deja arestat preventiv.

El a arătat că Biroul a trimis cererea DNA la Comisia juridică, aceasta având 3 zile termen de dezbatere, raportul putând fi apoi discutat în plen luni sau marţi.

Cea mai importantă decizie este că un parlamentar aflat în exerciţiul funcţiunii nu poate intra în cătuşe într-o comisie pemanentă, la fel şi în plen. Parlamentele democratice au structura lor de securitate, niciun alt organ de securitate al statului sau de siguranţă naţională neputând intra decât în anumite condiţii. Din punct de vedere juridic, doamna deputat este încă deputat, la comisie şi în plen avem această situaţie inedită pe care nu ştim să o rezolvăm şi atunci vom discuta cu ministrul Justiţiei să vedem cum să  rezolvăm blocajele legale şi constituţionale şi, în acelaşi timp, să respectăm şi domnului deputat dreptul. Dacă domnia sa va accepta prezenţa în plen, nu ştim cu ce personaje nu trebuie să se vadă, pot apărea asemnea cazuri, atât în plen trebuie să limităm accesul unor membri ai grupurilor parlamentare, angajaţi ai Camerei Deputaţilor, s-ar putea să aibă interdicţie şi pentru a se vedea cu alţi parlamentari”, a spus Zgonea, potrivit Mediafax.

El a arătat că, procedural, Elena Udrea sau avocatul său pot veni la comisie să citească dosarul şi să-şi exprime poziţia, la fel şi în plen.

“Noi nu avem în Regulamentul Camerei o procedură pentru un parlamentar care este în arest preventiv şi care trebuie totuşi să beneficieze de citirea dosarului de prezenţa la comisie. Avem trei etape extrem de importante: prima – citirea dosarului, care este trimis, nu se discută fondul, ci motivarea, în 72 de ore până la comisie domnul deputat sau avocatul pot citi dosarul. Biroul Permanent m-a mandatat să trimit ministrului Justiţiei şi procurorului general această informare că în următoarele 3 zile putem să permitem avocatului doamnei Udrea sau doamnei Udrea, pe procedurile stabilite de către instanţă, nu de către noi, pentru a citi doasarul. Cu ministrul Cazanciuc rămâne să găsim o soluţie cu privire la prezenţa doamnei deputat. Avem o situaţie un pic delicată, pe care nu ştim să o rezolvăm în acest moment şi numai prin procurorul general şi ministrul Justiţiei să găsim o soluţie. Avem în acest moment un deputat care este în mandat şi care este în arest preventiv şi trebuie să găsim o soluţie, astfel încât domnul deputat să vină la comisie să-şi susţină argumentaţia în faţa comisiei. La comisie dosarul poate fi citit şi de către un deputat. Când se face votul secret poate veni deputatul şi, este dreptul său constituţional, sau poate veni avocatul şi să susţină punctul de vedere. Noi nu ştiu care sunt dezbaterile de fond din instanţă şi trebuie să discutăm cu ministrul Justiţiei şi cu procurorul general ca să vedem care sunt condiţionalităţile accesului în sală. Există poate interdicţie din partea instanţei ca doamna deputat să se vadă cu anumite persoane şi atunci noi trebuie să limităm accesul în sală”, a mai spus Zgonea.

El a mai arătat că “poliţiştii care însoţesc un arestat preventiv în afară de arestul poliţiei nu pot intra nici în plen, nici în comisii”.

“Orice altă supoziţie nu ştiu până nu discut cu ministul Justiţiei. Doamna deputat, fiind încă în mandat, nu poate intra cu poliţie şi încătuşată în comisie”, a adăugat Zgonea.

Direcţia Naţională Anticorupţie cere un nou aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală şi arestarea preventivă a Elenei Udrea, pentru trei noi fapte de luare de mită, în dosarul Gala Bute, privind contracte încheiate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului cu mai multe firme.

 

36 COMMENTS

 1. D-le Radu Tudor,

  Nu mai stati sa devoalati! Daca aveti probe, duceti-va cu ele si predati-le la Parchetul General sau DNA, dupa caz, si faceti denunt! Pentru ca daca nu veti face asta, puteti fi acuzati de tainuire, ca aveti cunostinta despre infractiuni savarsite si nu le-ati reclamat!

  Nicio lege nu oblige lucratorii din justitie, sa stea seara dupa orele de serviciu, sa se uite la televizor si sa se autosesizeze! Poate ca orice om are o viata, mai are si alte probleme, decat sa stea sa rada la neoane singur! Plus ca unii sunt pocaiti. Deci, nu se uita decat la aragaz sau la resou de BCA cu bachelita. ‘Traiti!

  P.S.: Ala, “cu toata dragostea” ala, Chirieac ala, ala e inginer de profesia lui de baza. Altu’…

  • CHIRIEAC ASTA E TARE ENERVANT CU”TOATA DRAGOSTEA LUI” SI E F. LABIL…CAND IN TROACA ,CAND SUB TROACA!

 2. D-le,

  Trebuie facuta ancheta la SPP, sa fie intrebati daca ei l-au carat vreodata in carca sau l-au dus in spinare ca sclavii pe Basescu atunci cand era presedinte, ala fiind beat mort in timpul orelor de program! Ar trebui sa se faca ancheta in cadrul angajatilor de la SPP, sa fie bagati in ancheta, poate se sparge vreunu’ daca ii ia la incins si poate incepe sa decarteze adica sa ii curga carburant din rezervor. (şoptitor)

 3. Dl. Radu Tudor,

  Ma duc sa-mi iau o shaorma, am aici la mine un turc, o face bombardament, adica-ti sar plombele direct, e marfa. Rupe pe peste tot si are non-stop. Am foamea in gat, ma refer. Nu mai rezist, ca am o femeie care tine cura de slabire dreac, si eu mor lesinat. Nu stie sa faca decat ceai fiert si oua fierte, iar vasele nu le spala, ca zice ca maica-sa nu o punea pe ea sa faca asa ceva. Femei moderne, ce vreti! Mi-am luat cainii si m-am carat. Mortii lor… ‘Traiti!

 4. Domnul Zgonea confunda marfa cu ambalajul. Statutul juridic al doamnei deputat s.a schimbat odata cu punerea in miscare a actiunii penale si cu emiterea mandatului de arestare. De aici incepe o alta poveste. Politia care asigura paza nu o conduce pe doamna la Parlament in calitate de deputat (ptr a se aplica regulile lui Zgones) ci in calitate de persoana aflata sub puterea unui mandat de arestare … caz in care, prioritate au regulile stabilite de judecator si pe care Parlamentul este obligat sa le respecte. Este ca si cand ai spune ca un judecator arestat merge la audieri fara roba… Hello!!

 5. Bine ca ati zis de ceea ce a citit Mircea Badea! Pentru ca problema aia este bombardament, majoritatea acceptand ca putem sa trecem mai departe si sa ne vedem de alte abureli! Ceea ce a citit Mircea Badea din denuntul tractoristei buzoiene, trebuie discutat zile intregi, pentru ca este foarte important! Sper sa mai bage Mircea Badea si asta seara in emisiunea lui acea vrajeala, sa citeasca din denuntul aprozaristei, pentru ca este foarte, foarte important!

 6. Eu cred ca ar fi imperios necesar ca Udrea sa apara incatusata la tribuna Parlamentului , pt. a crea un impact “pozitiv” in randul politrucilor cu intentii asemantoare de imbogatire !

 7. Eu v-am spus ca dupa prezidentiale sansele ca cei din imediata apropiere a lui Basescu sa fie saltati scad daca Ponta ajunge la Cotroceni.Doar nu credem ca Zgonea de capul lui vrea asta.In fine,vad la unii baieti de la TV o placere obsesiva in a o proteja pe Udrea de furia lui Coldea si Kovesi cei care nu-s schimbati de unul care tace si e mai mult decorativ….Asta era antibasismul lor prin care si-au facut chiar un renume in acest sens ? ! ? Ciuvica e unul ca sa nu raman dator cu nume.Restul sint imitatori ca mai mult nu-i duce capul.

 8. Cred ca Zgonel Mieunel n-are ce cauta in functia in care se afla. Am crezut (ceea ce foarte rar mi se intampla) ca odata cu trecerea timpului si-a mai revenit, dar se pare ca a ramas acelasi Mieunel.

 9. Ritzi duce grija copiilor sai. Cand a facut ce a facut nu mai avea grija lor ? Mereu fac la fel astia. Isi amintesc de viata lor normala, numai cand trebuie sa plateasca, nu si cand faptuiesc toate tampeniile.

 10. Zgonea, in lumea modelling-ului, manechine fiind si el si tractorista buzoianca Urdea, el nu accepta asemenea costumatie (zeghe cu lant cu bila la picior)! Barbat adevarat, e un adevarat roman, ce dreac…

  Doar nu degeaba a fost acar la Regionala CFR Craiova (serlist inginer de forta).

 11. Sondaj de opinie pentru toti patriotii romani! Raspundeti la intrebare cu una dintre urmatoarele variante, sau maxim cu doua! Variantele de raspuns sunt urmatoarele: NU; DA; BA DA.

  Intrebarea este:

  Considerati ca fostu’ “SEFU’ Statului”, Traian Bascarescu, care si-a tuns suvita pentru ca il batea vantul in raspar, isi va sfarsi cariera politica cand i se va declansa ciroza in calitatea de drojdier rudimentar care a fost?!

  P.S.: Am zis rudimentar, sper ca nu v-ati gandit la ordinar, pentru ca eu nu asta am scris.

 12. D-le,

  Vin niste golani la tine, si ei iti cer tie sa ii lasi pe ei sa te conduca, pentru ca ei stiu ei cum sa faca sa fie cica bine pentru tine. Iar dupa ce tu ii lasi, aia se-apuca si fac ravagii, rup tot, te fura de te capiaza, te lasa si cu credite la camatari (internationali), iti vand si casa, iti iau si mancarea de la gura, iti aduc la cimitir batranii, copiii, ii fac de spagat si de capra cu trei iezi pe toti. Dupa aceea ei iti cer sa ii lasi sa isi creasca copiii, pentru ca ei au treaba si n-au timp de prostiile tale. Final trist.

 13. D-le,

  Toti ministrii isi cumparau posturile cu banii pe care urmau sa ii dea inapoi celor ce i-au numit, adica partidului care ii delega. Totusi, in Romania nu pana si SEFU’ Statului sau Presedintele tarii face tot asa, adica isi tocmeste scaunul la Inalta Poarta, burghezii de la Bruxelles si cu camatarii bancheri tot de la FMI si BM, promitandu-le ca le da banii promisi ca si contravaloare a scaunului? Dupa care vin in tara, pun noi taxe, biruri, impozite, le dau resursele naturale, solul si subsolul, companiile strategice CFR Marfa etc., ca sa le dea alora ce le-au promis la schimbul functiei negociate! Pana la urma, nu asa merg lucrurile, inca de pe vremea domnitorilor si a voievozilor? Te duci iti negociezi scaunul la Inalta Poarta, dupa care vii in tara si te-apuci sa-i sclavagesti pe desculti si aia iti ofera protectie, pentru ca ei te-au impus vataful lor aici (sluga burghezilor adica).

  S-a schimbat ceva, in istorie?!

 14. D-le,

  Pana ce la noi in tara nu se va da legea finantarii partidelor sau a campaniilor, pana atunci va putea fi saltat orice fraier pentru orice functie in care e numit de gusteri ca sa mulga banii publici din bugetul institutiei si sa doneze la partid. Asa incat, mortii lor… Eu cred ca suntem in plin ev mediu si ca asa o sa traim aici in aceasta dimensiune, pana disparem. Altceva in porcaria asta de viata, nu mai apucam. ‘Traiti!

 15. Impiegatul de miscare Valerica, dupa ce ca-i redus, nici imaginatie n-are (pleonasm, scuze)
  Ba, Zgoneo, de teleconferinta ai auzit? Are si mata iPhone, vezi ca ai acolo FaceTime, exista Skype hahalero, exista STS… ca sa nu mai zic ca la Romanica pe din nefericire care tu o conduci s-a bagat simpla telefonie mobila…nu trebuie, ba, redusule, sa vina la voi la Templul Prostiei, s-o mai vezi tu odata, poa sa zica ce are de zis si din Rahova, folosind tehnologia de azi.
  Stii bai Zgonea, liberalul lu peste, in ce secol traiesti?

 16. Frateeeeii, a iesit Chiorette la interval! Cred ca iese, ca stie ca se-apropie si nu mai apuca, daca nu mananca acum la ca.at! A iesit ca sa mai manance inca o basculanta, daca nu mancaseu destul in ultimii zece ani!

  P.S.: Eu l-as pune sa tina o foaie A4 pe palma, cu mana intinsa inainte. Sa vedem si noi, ce mortii lui… Doar atat l-as chestiona. Ia ba drojdierule, tu poti sa tii foaia asta la mare fix?! Atat.

 17. Deja circul a ajuns la paroxism. M-am saturat de Udrea, iar presedintele Zgonea n-ar altceva decat sa comenteze pe marginea acestui circ. Nimeni nu vorbeste o iota de ce face premierul in SUA.
  Vizita la marele licurici a premierului mi s-ar parea cu mult mai de luat in seama, numai ca de acolo liniste totala. Cam cati jurnalisti il insotesc in aceasta vizita oficiala sau nu, nu stim ?

 18. D-le,

  Asa e cand tu esti un “animal”, dpdv. politic bineinteles, ca doar nu ma refeream ca faci urat la un bax de dublu rafinat in plus, asa e cand esti un animal si cand tu ca politician esti o “locomotiva” fara vagoane insa, si cand in calitatea ta de animal si de locomotiva tu castigi alegerile singur. Dupa care, tu de fapt fiind un drojdier izolat (animal si locomotiva fara vagoane), tu nu ai cu cine sa guvernezi tara, stiut fiind ca dupa castigarea oricarei campanii care in politica este o problema de moment, urmeaza marea incercare sau marea demonstratie ca esti bun la ceva si anume, dupa aceea tu trebuie sa administrezi o tara. Si tu nu ai cu cine, la fel ca taranistii aia obositi, care au zis ca vin cu 15.000 de specialist, si care dupa ce i-a votat lumea au venit cu nimeni, ca nu aveau nimic de executat la aparat, erau nevinovati. La fel si torpilatorul asta in picaj, care abia se tine pe picioare de la stres. Stres cu dop. Ce dreac…

 19. Dl Radu Tudor, sa o intrebati public pe ”beneficiara” Elena Basescu, daca doarme bine dupa condamnarea partenerei Monica…ca are si ea doi copii…..asa de curiozitate….

 20. D-le,

  Reiterez, ca este important! Toti SPP-istii aia de la Cotroceni ar trebui bagati in ancheta si luati la incins, sa spuna daca l-au carat cumva in carca, in spinare ca sclavetii sau l-au dus pe brate pe drojdierul ala distrus, beat mort fiind acel sticlist in timpul orelor de program in perioada cand isi zicea el SEFU’ Statului?

 21. D-le,

  In Romania se vor schimba lucrurile, cand vor incepe sa creasca salariile si cand se vor crea locuri de munca! In rest, stam toti si ne uitam la circ! Si astia ne dau noua doar circu, cu painea preferand sa-si creasca proprii porci, cel mult. Doar cu circ, nu vom avea cum sa ajunge niciodata nicaieri si nici nu vom avansa inspre ceva vreodata. Vom ajunge doar circari ambulanti sau comedianti de vodevil, cel mult.

  P.S.: La frate-su cu Bercea de la care a luat 250.000 euro recunoscand cu gura lui in filmare, auzi ce spune Chioru’, ca cica ar fi fost “pixelu’ albastru”. Ce dreac… Deja ne-am obisnuit. Tuicar nenorocit.

 22. Cu banii de la tigani, auzi ca cica la frate-su a fost “pixelu’ albastru”.

  Sa dea drumu’ la tigani frate din parnae, ca robia a fost desfiintata si tiganii acum trebuie integrati, nu trebuie persecutati de panarame sticliste care in capu’ lor se considera burghezi si zice ca isi bate joc de rromanes. Sa lase oamenii cum i-a lasat Kogalniceanu la 1850, ca el nu ii ajunge nici la degetu’ mic aluia, va fi pus la rubrica consumatori de spirt bagata in Manualu’ de Istorie la anexa dupa cuprins.

 23. APEL OFICIAL AL UNUI PATRIOT ROMAN (ieu)!

  Sa ma dau cu lama, am o rugaminte la urgent! Contactati-ma si dati-mi datele la televizor, dati anunt official ca am provocat sa fac turnir la dublu rafinat sec (fara inmultitor) cu drojdieru’ si va garanteaza jupanu’ ca la sfarsit ii trag si-un cap in gura de ii sar dintii de plastic pe care si i-a montat in bomboniera si il catapultez direct sub masa pe prost. Nu va dezamagesc.

 24. PROPUNERE DE PEDEAPSA PENTRU ELENA URDEA!

  Cea mai dura pedeapsa pentru tractorista Elena Urdea, nu este inchisoarea. Elena Urdea ar trebui eliberata si obligata sa se intoarca inapoi la Buzau, cu interdictia de a mai parasi raza Buzaului vreodata, toata viata ei pana la sfarsitul zilelor.

  Sa stea la Buzau la ea frate, sa ne lase! Sa stea acolo la interviuri la terase, cluburi, discoteci, sa fie acolo metresa de burtosi si de alcoolici!

  Sa ne lase dreacului, ca ne-am saturat de combinatori si centuriste, deghizati in rolu’ de politicieni. Asa am ajuns dreacului o tara de aprozaristi, de nu ne mai oprim din comedie!

 25. APEL PATRIOTARD CATRE MICKEY MOUSE!

  MICKEY MOUSE, ELECTROCUTEAZA-L PE STICLIST! DA-I DRUMUL LA TRIFAZIC PESTE PROST SI TINE-L SUB CURENT PANA IL INCENDIEZI!

  SUNTEM FANI DESENE ANIMATE DIN COPILARIE! MICKEY MOUSE, TE RUGAM FRUMOS, NU NE UITA!

 26. PROPUNERE DE APARARE OTEL A FRONTIEREI SCUMPEI NOASTRE PATRII!

  Propun ca daca ne ataca rusii, sa fie mobilizati sa ne apere toti angajatii din bancile straine aflate pe teritoriul tarii noastre! E cea mai sigura solutie.

  ‘Traiti!

 27. Dl. Radu Tudor,

  Spuneti-i dvs. lui Mihai Gadea sa isi schimbe ochelarii, sa si-i puna pe aceia de ii purta inainte, pentru ca astia sunt de Pic si Poc, nu ii stau bine! Eu inteleg ca modelul asta e promovat de cabinetul privat cu care are trustful Intact contract probabil, pentru ca am vazut mai multi dintre prezentatori sau angajatii trustului ca poarta acest model, dar lui Mihai Gadea ii stateau mai bine aia dinainte! Astia il fac de Pic si Poc, repet! Stan si Bran, Fratii Marx? Benny Hill, Jim Carrey, Fernandel, Lous de Funes, Norman etc. Mai scriu?! Sper sa ii transmiteti si el sa accepte aceasta sugestie. Dadea mai bine cu aia. Cu astia da nasol.

 28. citisem un material cu ghorgiu, care le spunea tinerilor liberali că,ponta fură sub acoperire”, aşa trebui să spună pe oriunde sunt invitaţi, cu oricine ia legătura. mizerabil!

 29. S-a varsat carul cu prostia peste Romania.Aduce cocoana in salile comisiei si plenului,o asculta,voteaza ,ii transmite decizia plenului si gata.Daca ei nu sunt in stare sa rezolve o problema de doi bani,ce pot face gugumanii astia in cazul in care ar trebui sa ia o decizie care priveste un razboi ??

 30. Colegul lui Mihai Viteazul se da important sau iar nu intelege nimic cand citeste o lege? Eu nu inteleg de ce era nevoie sa faca tot acest circ cand legea este foarte clara si fara niciun fel de interpretari in astfel de situatii. In lege nu spune ca este obligatoriu sa fie inculpatul in parlament sau sa isi consulte personal acuzatiile. In lege scrie ca este obligatoriu ca acea comisie sau parlamentul sa dea dreptul acuzatului SAU avocatului acestuia sa studieze dosarul si sa se apere. Acel SAU a fost introdus acolo exact pentru astfel de situatii in care acuzatul nu poate fi prezent in Parlament. Iar bratarile de la mana cucoanei sunt un motiv absolut rezonabil sa fie reprezentata de avocet. Pana la urma si pentru asta exista avocatii.

Leave a Reply