Decizia CNATDCU prin care s-a stabilit ca procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, nu a plagiat in teza de doctorat a fost contestata de Mugur Ciuvica.

Informatia a fost confirmata pentru Ziare.com de vicepresedintele CNATDCU Marius Andruh.

“Contestatia este in lucru. Se asteapta acceptarea de catre Consiliul General, prin vot, a componentei comisiei de contestatii, care va trebui apoi sa elaboreze raspunsul”, ne-a declarat Marius Andruh.

Intrebat daca au fost facute si alte contestatii in cazul Kovesi, acad. Marius Andruh a raspuns: “Numai aceasta”.

Conform cadrului legal in vigoare, raportul care va fi intocmit de noua comisie intocmita pentru a analiza contestatia va fi si el supus la vot in Consiliul General al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

La inceputul lunii decembrie, Consiliul General al CNATDCU a decis ca Laura Codruta Kovesi nu a plagiat in lucrarea sa de doctorat “Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal”, propunerea inaintata Ministerului Educatiei fiind de mentinere a titlului de doctor.

Comisia de lucru a identificat nereguli de citare in 4% din teza, dar s-a apreciat ca retragerea titlului ar fi o masura excesiva, scrie ziare.com.

 

5 COMMENTS

  1. Am citit din greseala racheteza dar cred ca se potriveste cu ce-au facut in prima etapa.

  2. ”Comisia de lucru a identificat nereguli de citare in 4% din teza, dar s-a apreciat ca retragerea titlului ar fi o masura excesiva”… Adică, I-au dat lui Koveși ”cu suspendare”.
    Exact ca și lui Dragnea, deși el a încasat-o pentru 0%…

  3. Alta luna alt circ. Doar s-a stabilit ceva cu putin timp in urma. Toti membri CNATDCU demisia, doar au mai analizat aceasta teza, acum ce de o mai reiau ?

Leave a Reply