Ziarul Financiar scrie ca incasările din impozite şi taxe pe proprietate au scăzut cu 5,2%, scăderea fiind determinată, în principal, de eliminarea de la 1 ian. 2017 a impozitului pe construcţii speciale.

Cheltuielile de personal au crescut cu 19% pe primul se­mestru al acestui an în timp ce investiţiile au scăzut cu 19%, iar execuţia bugetului general consolidat pe primele şase luni ale anului s-a încheiat cu un deficit de 6,3 miliarde lei, în creştere cu 63%, datele centralizate de Ministerul Finanţelor Publice.

Astfel, cheltuielile de personal au ajuns la 33 miliarde lei, evoluţia lor fiind de­terminată de majorările salariale acor­date în a doua parte a anului trecut, res­pectiv aplicarea, începând cu luna august 2016, a prevederilor ordonanţei de urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi de creşterile salariale acordate în 2017, conform Finanţelor.

În acelaşi timp, cheltuielile pentru investiţii, care includ cheltuielile de capital, precum şi pe cele aferente programelor de dezvoltare finanţate din surse interne şi externe, au fost de 6 miliarde lei, respectiv 0,7% din PIB.

Strict cheltuielile de capital s-au ridicat la 4 miliarde lei, în scădere cu 19% faţă de primele şase luni de anul trecut. Per total, veniturile bugetului general consolidat, de 117,2 miliarde lei, reprezentând 14,4% din PIB, au fost cu 8,2% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Potrivit datelor colectate de Finanţe, s-au înregistrat creşteri la încasările din contribuţiile sociale (+16,1%), din impozitul pe salarii şi venit (+11,5%) şi din venituri din capital (+14,2%).

11 COMMENTS

 1. Nu-i nimic,stam bine cu cheltuielile inutile singurul lor rost fiind a-i satisface politicianului anumite capricii de care altfel n-a amintit deloc in campania electorala,i-au aparut asa de nicaieri.

 2. E o minciuna sfruntată nenicule, aseară l-am auzit pe Vosganian spunând că totul e in regulă și că sunt doar zvonuri alarmiste. Pixelu’ albastru nu alta, zău!

 3. Adevarata bomba cu ceas e cresterea necontrolata a salariilor si indemnizatiilor alesilor locali. E concurs pe judete care isi mareste salariul mai mult, sunt cazuri si de triplare. Probabil va urma o explozie a taxelor si impozitelor locale, greul cazand tot pe cetatenii obisnuiti.

 4. Multumim antenei 3 si rtv pentru lectia de patriotism si bunele intentii. Am ajuns condusi de teleormaneni cei mai romani dintre daci.

 5. Anul trecut lumea a putut sa-si cumpere ani vechime,max 5 ! A fost un experiment dar care a tinut pana in aprilie acest an…De ce nu l-au prelungit ? Intrau niste bani la buget.

 6. Buna ziua, domnule Tudor.
  Problemele sunt mai adanci si mai complexe decat s-ar parea la o prima vedere. Am mai scris in comentarii pe blogul dvs. Eu activez in domeniul constructiilor de infrastructura: drumuri, poduri, scoli, gradinite, alimentari cu apa si canalizari. Suntem o firma medie ca marime. Problemele in sectorul constructiilor de infrastructura sunt mari, in acest moment. Exista un blocaj major in piata, generat de lipsa de investitii ale statului. Este cel mai prost an din 2009 incoace. Noi nu lucram nimic, in acest moment, si este vara. In plus exista o problema majora cu forta de munca, care a fost acaparata de sectorul imobiliar, care isi permite sa creasca preturile. Noi lucram cu preturi impuse de stat, printr-un nenorocit de ordin din 2010, care stabileste standarde maximale de cost. Dar in 2010, salariul minim era de 540 lei. Azi este 1450. motorina, pentru utilaje era mai ieftina, asigurarile erau de 5-6 ori mai ieftine, etc. Este o crima ceea ce se intampla azi, si estimez ca pana la anu, 70-80% dintre constructorii de infrastructura nu vor rezista. Imi aduc aminte ca acu 2-3 luni, cand am mai comentat despre asta pe acest blog, au fost multi care faceau misto. Azi se confirma ceea ce am zis eu.

 7. Incredibil!
  Încă o mare măgărie să nu zic prosteală şi anume: toţi aruncă cu mizerii în medici şi asistente, în birocraţie şi părinţi!
  Bre ameţiţilor(tembelilor), aţi uitat că tot voi politicienii aţi dat cărţile pe faţă că fiolele au apa chioară în loc de vaccin?
  Aţi uitat că din cauza vaccinurilor/apă chioară s-a închis Institutul Cercel?! Aţi uitat că tot voi politicienii lacomi aţi recomandat vaccinul pentru col uterin la băieţi dacă nu l-au făcut fetele de la 12-14 ani(cum să vaccinezi o fată care nu a văzut în viaţa ei o sculă şi nici nu i-a intrat nimic în vagin pentru răni???) Că aşa vreţi voi…să meargă afacerea financiară pentru lacomi distrugând o naţiune!?
  Nu vedeţi că deja v-aţi prostit voi pe voi şi nu mai ţine cu prosteala poporului din ţară?!
  Aţi văzut şi auzit ce spuse Arafat ieri la digi24(emisiunea în faţa ta, nu găsesc linkul să-l pun)?! Propunerea lui ca traficant de influienţă a-la-long: să-i se retragă dreptul de practică medicului stomatolog din zona nordică a moldovei româneşti pentru că a spus adevărul privind conţinutul şi urmările vaccinării!?
  – Ce interese ai bre nea Arafat de ţii cu dinţii de vaccinuri!?
  – A cui afacere este?!
  – Ce procent din vânzarea acestor vaccinuri îţi intră în cont?!
  Cu brio acest Arafat poate primi insigna sau meritul: ” Ipocritul anului 2017”!
  De fapt…medic de UPU…vopsit politic!
  Cine mai iese în stradă pentru actualul Arafat care cere pedepsirea unui coleg că a dat cărţile pe faţă cu vaccinurile?
  LĂCOMIA ŞI MANIPULAREA PRIN MINCIUNĂ!
  https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2017-07-25/DSP-Suceava-cere-ridicarea-dreptului-de-libera-practica-pentru-un-medic-stomatolog
  http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/un-medic-risca-sa-ramana-fara-drept-de-practica-pentru-ca-s-a-opus-vacinarii-copiilor-766865

 8. E lasa domne ca astea sunt stiri rautacioase ale alora cu hashtag, cum zice Mircea Badea, de ce sa credem asa rautacisme?! Dirmiti linistiti, FNI, pardon, PSD lucreaza pt Dumneavoastra!:)

Leave a Reply