Procurorul sef al Parisului a declarat intr-o conferinta de presa ca bilantul actual este de 129 de morti si 352 de raniti, din care 99 in stare grava.

“Sunt 3 suspecti retinuti si anchetati acum in Belgia care au legatura cu atentatele din Franta. Colaboram permanent cu procurorii belgieni”, a declarat procurorul Molins.

Un pasaport sirian ce apartinea unuia din cei 8 teroristi morti apartine unui imigrant ce fusese inregistrat la intrarea in spatiul UE prin Grecia.

==================

Ministrul justiției din Belgia, Koen Geens, a confirmat sâmbătă pentru postul de radio flamand “radio 1” că mai multe persoane au fost arestate în cartierul Molenbeek din Bruxelles, unde poliția a efectuat o serie de operațiuni având legătură cu valul de atentate de vineri seară din Paris.

==================

Liderul grupării Statul Islamic din Libia, irakianul Abu Nabil, a fost ucis în timpul unui raid american care a avut loc în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, a anunțat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook, transmit AFP și DPA.

“Moartea lui Nabil va reduce capacitatea SI de a-și atinge obiectivele în Libia, inclusiv eforturile de recrutare de noi membri pentru Statul Islamic, stabilirea de baze în Libia și plănuirea de atacuri externe, pe teritoriul Statelor Unite”, a spus Cook, care a adăugat că raidul american “a fost autorizat și inițiat înaintea atacurilor teroriste din Paris” de vineri seară, soldate cu cel puțin 128 de morți și 300 de răniți.

Abu Nabil, alias Wissam al-Zubaydi, a fost multă vreme un militant al rețelei teroriste Al Qaida și cel mai important reprezentant al Statului Islamic în Libia.

 

 

8 COMMENTS

 1. Dl. Radu Tudor,

  Va rog sa ma sustineti in demersul meu si pe aceasta cale fac apel si la toti ceilalti comentatori fideli de pe blogul dvs. ca incepand din acest moment sa ne semnam toti cu pseudonimul “JE SUIS BATACLAN!”, in semn de solidaritate cu victimele nevinovate din clubul parizian.

  In speranta ca demersul meu va fi sustinut de cat mai multi dintre comentatori,

  Va multumesc anticipat!

  Reply

  • Astept ca Franta sa trimite trupe brave care sa-i elimine pe lasii aia de teroristi acolo in Siria si Iraq.
   Ca asa ne-a spus media ca fanaticii aia care s-au sinucis sunt lasi. Perfect , atunci armata franceza o sa-i termine usor pe lasi.
   Bravii militari francezi o sa ne arate ca pot sa-si apere civilii , femeile si copiii. Nici nu cred ca au nevoie sa invoce Articolul 5 din NATO. Ce naiba ca doar nu sunt atat de lasi sa se duca acolo 10 tari peste una singura si nici aia o tara adevarata ci o facatura.
   Sau ramanem doar la retorica de doi bani in timp ce astia macelaresc Europa iar liderii ei se ocupa de cazarea lor si impartirea de cote.

 2. Referitor la, va citez: “Liderul grupării Statul Islamic din Libia, irakianul Abu Nabil, a fost ucis în timpul unui raid american care a avut loc în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, a anunțat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook, transmit AFP și DPA.”, nu cred ca atacurile din Paris au reprezentat represalii pentru moartea lui Abu Nabil, pentru ca iti ia mai mult de o zi ca sa organizezi asemenea atacuri. Adica, n-are legatura. Ma rog.

 3. Istoria asta nu dă pace şi nu inspiră stabilitate şi linişte. Vedeţi toţi că după 1990 trăim o libertate chioară şi înceţoşată cu distracţii de tot felul, dezmăţ nelimitat, alcool cît cuprinde sau cît poate duce picioarele că mintea e oricum distrusă. Nu ştiu cum, dar perioada lumească din cei 26 de ani de zile pe tot globul(din ceea ce se dă pe micile ecrane şi online) seamănă izbitor cu perioada lui ”DIONYSUS-regele alcoolului şi al distracţiilor care a fost răstignit pe cruce după imoralitatatea şi ineficienţa manipulărilor din toate părţile. DIONYSUS fiind considerat în acea perioadă ALFA şi OMEGA, născut dintro virgină întruna din zilele de 24-25 decembrie acum 500 ani I.E.N(noul testament) în Grecia”(coran : în perioada cînd smochinii erau în floare-adică la sfîrşitul verii, că în vechiul testament nu e specificat întrucît (evreii nu recunosc biblia:vechiul şi noul testament deşi au contribuit la facerea cărţilor şi din cauză că nu a fost făcut cum au dorit ei). Cumva trăim perioada istorică din tot ceea ce se petrece în lume? Cumva dezmăţul prin ”aruncatul finanţelor şi formarea de ucigători în masă prin orice formă” nu e coincidenţă cu perioada DIONYSUS? Poate DA! Mai mult ca sigur DA!

 4. Inca odata ma repet dupa tot ce am vazut in Ungaria, nu mai pun pe cei din Grecia, multi dintre ei sunt teroristi cu acte iar, intr-un timp nedeterminat acestia vor actiona concertat, foarte violent si periculos pentru stabilitatea Europei, daca nu cumva au fost anihilati s-au mai grav li s-a pierdut urma. Azi au paralizat una dintre cele mai importante capitale ale lumii.

  • Se pare ca lui Merkel ii plac baietii astia d-aia a invitat 800 000 sa vina in Germania. Si pe urma a dat-o la intors si a inceput sa imparta cote la colonii.
   Inteligenti lideri ai Europei avem.

 5. ha. ma asteptam sa fie legaturi in belgia. acolo sunt mult mai activi, era si un grup care milita agresiv pentru implementarea shariei in belgia.liderul lor e in puscarie.
  cu cat islamistii vor pierde mai mult in siria si irak , cu atat vor fi mai activi extern , pentru ca vor sa isi pastreze moralul ridicat.
  europenii trebuie doar sa inarmeze pe kurzi. cu ajutorul raidurilor aeriene a sua vor curata locul. doar ca turcia se opune acestui lucru, dar nici nu au de gand sa lupte direct impotriva isis. kurzii au eliberat exact in ziua atentatelor doua orase mari.
  cred ca mai trebuie o curatenie interna foarte agresiva. sunt zone dubioase in toate orasele mari.

 6. sunt pentru primirea refugiatilor. teroristii ar fi incercat sa intre in europa oricum.
  dar cred ca trebuie filtru sever si cooperarea tuturor tarilor din europa. grecia sa primeasca ajutor , se se opreasca de acolo orice dubiosi.
  mai trebuie o curatare interna, masuri se opreasca radicalizarea tinerilor si expulzarea condamnatilor extremisti

Leave a Reply