Procurorii DNA Ploieşti au dispus joi măsura controlului judiciar pe cauţiune faţă de deputatul Sebastian Ghiţă, fiind stabilită suma de 13 milioane de euro.

‘Inculpatul va depune, pâna la data de 6 aprilie 2016, o cauţiune în valoare de 59.417.133 lei (reprezentând 10% din valoarea bunurilor şi lichidităţilor băneşti – cu excepţia terenurilor şi clădirilor neevaluate în bani – declarate de inculpat în ultima sa declaraţie de avere înregistrată la Parlamentul României – Camera Deputaţilor) ori va constitui o garanţie reală mobiliară sau imobiliară în limita sumei de bani determinată, ce va fi consemnată pe numele inculpatului, la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie’, se arată într-un comunicat al DNA remis joi AGERPRES.

Procurorii au pus în mişcare acţiunea penală pe numele deputatului Sebastian Ghiţă pentru două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, două infracţiuni de dare de mită, şantaj, cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

‘Măsura a fost dispusă în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală şi prevenirii săvârşirii altor infracţiuni, având în vedere natura infracţiunilor, în condiţiile în care Parlamentul României – Camera Deputaţilor a respins cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a inculpatului Ghiţă Sebastian Aurelian’, se arată în comunicat.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Sebastian Ghiţă trebuie să se prezinte la DNA Ploieşti ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată DNA cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent, să nu se apropie de inculpaţii din prezenta cauză şi de persoanele menţionate în ordonanţă şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect, să nu se deplaseze la sediile unor societăţi anume menţionate în ordonanţă, să nu facă declaraţii publice în mass-media referitoare la obiectul cauzei şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

‘Inculpatului i se atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive’, precizează DNA.

4 COMMENTS

 1. Cam mult,o sa creada ca e mare scula de infractor el fiind doar un gainar care a intrat in banul public pana la gat.

  • Si cam care ar fi “sculele” alea de infractori !? Cocos tocmai ce a luat mai putin ca armata, altii fac “la domiciliu” (un fel de “la fe-fe”, pe vremea mea… desi, aia era scoala, nu puscarie:)))
   Nu mi-e simpatic nici Ghita, nu mi-a fost simpatica nici Udrea…stiu, totusi, ca nici eu nu le sunt simpatic tuturor. Ba chiar nici dl. Tudor nu e in permanenta simpatic:)) La aia cu “terorica” ma pierduse de fan, ca nu simt amenintarea buxellezului, da’ ma tem de procuroru’ cu puteri nelimitate, ala de e “justitia libera”…
   Hai sa lamurim : Iohannis ii premiaza pe cei de la Cargo (cei d-acum, fara Kempes); justitia DIICOT (durere-n cot ?!) il ia pe Cheloo pentru 10 grame de “iarba” (nefiind consumator, nu am notiuni cantitative.. dar cred ca nici de doua tigari nu-i ajungeau, nu ?! si, in plus, stia toata lumea ca Cheloo “le fumeaza”… o fi facut-o in loc public – factor agravant, cum ar veni:)); justitia o ia pe Olguta pentru ceva despre care nici ei n-au inteles, cum c-ar fi facut ceva ca-n “Luceafarul” (facea pe cand nu era primar, cu concerte… zic ca si Bregovici e vinovat, c-a luat onorariul de la aia de-l dadeau ca sa iasa Olguta, da’ care n-au beneficiat dupa ce au dat… noaptea mintii, moartea neuronlui in sinapsa !).
   Dupa aia cu premierea prezidentiala a unora, si “saltarea” celuilalt, ma puteam gandi ca lumea e invers : premiaza rock-ul si aresteaza hip-hop-ul; nu gandesc atat de departe. Gandesc, totusi, ca ala de la Parazitii n-avea nevoie sa scoata d-“una mica” din trafic (s-a auzit c-a picat pe flgrant… vrajeli de net)…Cum gandesc, si la Olguta, ca trebuia facuta “partieeee”…
   (si, ca sa nu las dubii : ascult si Cargo – mai ales d-ala vechi – si Parazitii – in principal, d-alea noi, actualizate la zilele noastre. Si nici nu votez pe-se-de-u’, ca sa stea tanaru’ furmos necombativ…dar vad cand unu’ imi spune ca albu’ e altceva; si ma enervez !)
   (PS : D-le Tudor, patronul de unde lucreaza Ciutacu nu-mi e nici simpatic… ba chiar, mi-e cam antipatic; mai ales, fiindca se cam aude ca e securist, d-asta de rit nou ! Dar cand e vorba de libertati, consider ca, daca vreun “sistem” ii ciobeste azi lui Ghita libertatea, maine sigur mi-o va sparge mie…d-aia, zic, de frica lu’ Terorica, sa il iau pe “securist” in gazda la mine in baie mi-e peste putinta de acceptare…prefer sa-mi fie frica de “Terorica”, decat de ala de l-am luat cu mine la buda si in pat… ca “Terorica” bombardeste acolo unde e semnificativ, vrea sa se faca vazut pe mapamond… si-acolo, sunt oameni care au competente, fonduri pe treaba asta..sa-si faca treaba, zic ! asa cum, si-astia d-aici ar fi cazul sa si-o faca, fara sa vina la mine in creier…)

 2. Pai ramane cu vreo 130 milioane € ..Cum a facut averea asta colosala domnule Tudor? Ciocoii astia noi ne sfideaza si isi bat joc de noi. Iar parlamentul protejeaza in continuare coruptii…De la cea mai inalta institutie a statului primim cel mai mare scuipat…

  • Parlamentul tarii nu mai vrea sa sprijine abuzurile lui Kiovesi care ,in schimb, protejeaza tunarii lui Iohannis.Lozinca asta cu “parlamentul sprijina coruptii” s-a fumat,nu mai tine.

Leave a Reply