20 decembrie.
Acum 27 de ani , abia venit acasa la Constanta – ca student – de la Timisoara, eram saltat din casa parintilor de Securitate. Doi ofiteri care ma cautasera disperati prin toate domiciliile pe care le-a schimbat familia mea in 20 de ani. 
Anchetat, amenintat, supus unor presiuni greu de suportat la 19 ani.
Ajuns acasa seara tarziu istovit si nervos, am aflat de la Europa libera ca la Timisoara Armata fraternizase cu populatia revoltata si maiorul Oancea a vorbit din Balconul Operei.
Timpul capata o alta dimensiune.
Doar descatusarea nebuna a caderii lui Ceausescu m-a facut sa uit incet-incet acel episod oribil pentru mine si familia mea.
Acum 27 de ani, multi oameni au murit, altii au fost grav raniti pentru ca noi sa putem vorbi liberi azi.
Dumnezeu sa-i odihneasca pe morti si sa le dea putere celor raniti.

12 COMMENTS

 1. Acum nu te mai lua Securitatea… ti se inventa un dosar si arest preventiv cu omagiile DNA…
  Nu stiam ca ai patit chestia aia. Tot respectul pt asta!

 2. Eu cu niste prieteni am iesit in 22 sa aparam Primaria fiind la noi in cartier si credeam noi ca e un punct strategic al Capitalei si ca viata ni se va schimba in bine.Azi la primarie avem o propagandista urmasa FSN implicit a PCR iar Bucurestiul este rosu in totalitate,dupa 6 luni si tara.Mai trebuiau sa aiba si Serviciile + Justitia ca sa ne gasim exact in anii 80 de unde a plecat totul….Si-au luat regimul (comunist) inapoi.

  • Ai sub 30 de ani, de la 18 ani votezi non-stop basescu, iti ingheata inima cand cineva spune de rau de Kovesi, Stai linistit, serviciile si “justitia” (a.k.a. DNA in visiunea ta) sunt in mainile celor pe care-i slujesti. Te-ai ridicat in picioare in semn de respect cand ai scris serviciile cu “S” mare?

  • ))))) tu, la Revolutie , nu erai nici in stadiu de proiect ! Aiurelian.
   uitat-te, bine, baietica, cine sunt bleaga, oltean, bideanu, bercean, beshescu , apoi vorbeste despre fsn pcr, plm ! ca sa nu fii idiot complet ! )))))

 3. interesant! da de ce va cautau aia doi, de ce erati asa important? erau doi securisti dobitoci daca au cautat la toate fostele adrese ale familiei dar nu i-a dus mintea sa sune si la Timisoara unde erati student in mod oficial, inregistrat, deci mai greu de ascuns… sau poate nu erau securisti, sa fi fost de la CI militare? ale noastre sau ale altora?

  • da, votam, psd, dar nu in continuare. intretimp au fost GUVERNUL STOLOJAN ( ah, asta nu e fsnist , nu ? 😀 ,91-92, cu basexu, quintus etc, 2004-2009 pnl, 2009-2012 PDL ( cu 9 luni psd )
   2015-2016 RATATII GUVERNULUI 0 )
   spunemi, te rog, teledoctule, ce-ai prizat ? 😀

 4. Maine fiecare potentat al zilei si ajuns al “democratiei”, ar trebui sa depuna o floare tuturor celor care s-au jerfit cu sufletul curat pentru o viata mai buna … a lor. Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca pe toti aceia care in zilele tulburi de sfarsit de decembrie ’89 s-au sacrificat cu crezul si sufletul curat pentru o Ramanie mai buna decat in acea zi fatidica.
  Japitelor tradatoare ! Va stiti voi, toti cei care ati nenorocit Romania si in continuare nu va opriti.

Leave a Reply