Presedintele, premierul si sefii celor doua camere din Parlament vor avea salariu brut lunar de 21.540 lei, iar net de 15.108 lei, incepand cu 1 august 2015, potrivit unor surse guvernamentale. Salariul brut al vicepremierului va fi de 20.000 lei, iar cel net de 14.024 lei. Ceilalti inalti demnitari, ministri si sefi de servicii secrete, vor fi platiti lunar cu cate de 19.055 lei brut, salariul net urmand sa fie de 13.365 lei. In prezent, salariile presedintelui si premierului sunt de aproximativ 6.500 lei net, iar al unui ministru de circa 5.300 lei net.

13 COMMENTS

 1. Netul ca netul dar indemnizatiile nu se pun, daca tot e sa judecam salariile demnitarilor ?
  Ar fi bine sa se puna ordine si echitate in salarii si-n toate, in lungul si latul Romaniei.

  • Cata nerusinare ! Oprea dupa ce l-a pus pe tradatorul MRU la SIE a venit cu marirea de salariu pe placul lui Iohanis! Sictir hotilor!

 2. persoanele cu handicap mor de foame si-s ingropate-n datorii. in guvernarea Ponta pt cei cu handicap grav e un dezastru financiar, existential si familial prin conflictele aparute din saracia in care ne tine captivi guvernul. Nevoia de bani a unei persoane invalide, la pat, e mai mare decat salariul unui ministru. sunt infinite cheltuieli casnice medicale, copii, consumabile etc.Salariul de insotitor care era in 2008 egal cu cel minim pe economie, a fost redus la 80 la suta din puntul de pensie, decalajul fiind deja de 600 lei. E problematic ca cineva sa isi lase serviciul pt a vedea permanent de-o persoana paralizata, pt a mai si pierde 600 RON astfel multi bolnavi sunt lasati in plata domnului pana mai vine cineva pe la ei…. Primari, ambasadori, drumarii, in general toti care se descurca oricum financiar au avut mariri sau reparatii de tot felul,cu prioritate iar noi cu adevarat disperati de nevoi suntem lasati sa murim. Asta si facem, ajungem sa ne luam singuri zilele, oricum nu putem trai doar cu aer de 6 ani…neputand sa producem bani in nici un fel…

 3. Citez din A3:**”Guvernul României a adoptat astăzi o ordonanţă prin care indemnizaţiile lunare pentru cele mai înalte funcţii de demnitate publică din România se majorează începând din august. Este vorba despre preşedintele României, premierul şi miniştrii, preşedinţii celor două Camere, directorii serviciilor, SRI, SIE, SPP, STS. În total, sunt 48 de funcţii vizate de această ordonanţă.”**
  – Ha ha ha! Sigur nu vor mai lua spagi de cateva sute de mii de euro sau chiar milioane. Prea multăn prosteală pe faţă! V-aţi asigurt îndemnizaţiile de parcă mîine veţi crăpa unul cîte unul sau toţi odată! Oare cît mai puteţi trage sforile pe baza manipulării???
  V-aţi asigurat şi legea care vă împedica să faceţi parte şi să încasaţi bani de la consiliile de administraţie al majoritatea societăţilor/fosta cu incompatibilităţile(liber la îmbogăţire fără muncă pe spatele omului de rînd)! Voi urlaţi în gura mare despre ilegalităţile acestor servicii:directorii serviciilor, SRI, SIE, SPP, STS şi tot voi le acordaţi indemnizaţii mărite! Spor la orice privind propriul popor! Apropo: ce mama naibii fac aceşti scăunari: miniştrii, preşedinţii celor două Camere, directorii serviciilor, SRI, SIE, SPP, STS. de li se măresc indemnizaţiile? La muncă nici nu se pune problema prezenţei sau muncii pentru care s-au înscris pe liste la vot sau numiţi!
  – CUMVA S-A PRIVATIZAT BUGETUL STATULUI ÎNCÎT FIECARE ÎŞI IA FINANŢE CÎT ARE NEVOIE ŞI NU ŞTIM NOI POPORUL?
  – CUMVA AŢI TERMINAT TOT CE AVEAŢI DE FĂCUT PENTRU POPOR ŞI ŢARĂ ŞI VĂ E FRICĂ CĂ NU VĂ VOR RĂMÎNE FONDURI PENTRU VOI???
  – LA CERCETARE ŞTIINŢIFICĂ: TRATAMENT DE LA INSTITUTUL CERCEL ŞI ÎN PARTEA TEHNICĂ Cercetare-Proiectare NU AŢI DAT NICIUN ŞFANŢ! VEDEŢI CĂ SUNT OAMENII CARE NU ŞI-AU ÎNCASAT SALARIILE DE CEVA LUNI DE ZILE!: http://www.antena3.ro/romania/protest-extrem-liderul-sindical-radu-minea-in-greva-foamei-de-o-saptamana-300680.html
  – OARE NU VĂ E SCÎRBĂ DE VOI MINCINOŞILOR?
  – BINE CĂ V-AŢI ASIGURAT ÎNDEMNIZAŢIILE PENTRU VOI DIN AUGUST CĂ PT. MĂRIRILE CELOR CARE MERITĂ PENTRU CĂ MUNCESC AMÎNAŢI PT. IANUARIE 2016 ŞI ASTA DOAR DACĂ CREŞTE PIB-ul!
  – PERINDAŢILOR, NICIO INSTITUŢIE INDUSTRIALĂ NU MAI LUCREAZĂ LA PRODUCŢIE MAXIMĂ, ŞOMAJUL E ÎN CREŞTERE MASIV, LOCURI DE MUNCĂ NU SUNT SAU SUNT SUB DEMNITATEA OMULUI, AŢI GOLIT ŢARA DE PROFESIONIŞTI ALUNGÎNDU-I ÎN STRĂINĂTATE: MEDICI, CADRE DIDACTICE ŞI PROFESIONIŞTII CARE ŞTIU CE ÎNSEAMNĂ O MESERIE ŞI TOTUL DIN CAUZA FINANŢĂRII! DACĂ REVIN ÎN ŢARĂ CUM VEŢI SCOATE CAMAŞA? SAU POATE NU AVEŢI NICIUN INTERES SĂ REVINĂ! VEZI CHINA, SUICIDUL COPIILOR DIN CAUZĂ CĂ PĂRINŢII NU AU LOC DE MUNCĂ ŞI SUNT FORŢAŢI SĂ PLECE ÎN ALTĂ LOCAŢIE LĂSÎND COPIII FĂRĂ PĂRINŢI, TOTUL ESTE LA COTE ALARMANTE! VREŢI ŞI LA NOI SĂ IMPLEMENTAŢI ACEEAŞI MIZERIE(aljazera.english)? ori vreţi să adînciţi prăpastia între bogaţi şi săraci ca în grecia,tunisia, nepal, sau în alte ţări unde s-a introdus obligatoriu mizeria asta de lege? Tot vă plîngeţi că opoziţia face sau vă împedică, cînd de fapt toţi sunteţi întrun butoi mizerabil şi mai scoateţi cîte un schelălăit ca să vedeţi cine vă mai crede, ori cine vă mai susţine şi cînd simţiţi ceva în avantajul vostru, mai plesniţi o mizerie de lege împotriva acestei ţări şi naţiuni! GHINIONUL ACESTEI ŢĂRI ŞI NAŢIUNI ESTE CĂ LA CONDUCERE ŞI ÎN GUVERN ARE DOAR HOŢI DE TOATE CULORILE: NEDEMNITATEA E LA EA ACASĂ!

 4. Au buget la discretie si nesimtirea pe masura!Deja sunt pregatiti cand se va trece la Euro! 25 DE ANI DE FURACIUNE LA CASA POPORULUI SI COTROCENI! Bravo Neamtule’, ai facut-o si pe asta, pas cu pas!

  • tolomacule, Johannis nu a marit salariile, doar guvernul poate face asta, iar ponta deoarece nu are curajul l-a pus pe Oprea sa rezolve problema asta stiind ca isi va ridica lumea in cap! ponta nu isi asuma nimic!

 5. De acord cu suma, da sunt nesimtiti, ei trebuiau sa si creasca venitul duppa ce aplcau noile grile la toate categoriile de salariati

 6. am uitat de alt exemplu : o crestere poate sa fie proasta pentru ca e insuficient de mare , cum ar fi la doctori.
  mai mediteaza

 7. Vad ca ne preocupa problema grecilor si majoritatea romanilor cer solidaritate cu ei dar ne deranjeaza ca presedintelui sau premierului Romaniei li se maresc salariile la nivelul salariului mediu din Grecia in conditiile in care la ei preturile sunt cam ca la noi daca nu chiar mai mici. Superb! As vrea sa vad si eu romanii revoltati nu ca salariile presedintelui sau premierului sunt prea mari (eu sunt fericit ca oricum au ramas sub salariul meu) ci ca salariile minime sunt prea mici. Dar vad ca inca se merge pe vorba romaneasca cu capra vecinului dar si pe principiile comuniste de nivelare a salariilor dar in jos.

 8. Pentru ca 80% din romani traiesc de pe o zi pe alta, de la o luna la alta, cu exceptia instituiilor stat care-si voteza buget/salarii si din corporate, rog A3 sa focuseze pe frenezia maririi salariilor la demnitari!
  Ce merite au, cum isi justifica aceasta majorare?
  Au deja averi cum se spune, odraslele la Bruxelles si in diverse posturi bine platite! E revoltator!

Leave a Reply