Azi este 29 martie 2016. Acum 12 ani, mult mai tinar si mai plin de sperante, eram la Washington. Am trait ca jurnalist momente unice. In astfel de clipe realizezi cat de privilegiat esti in aceasta meserie frumoasa.

DMG 010

La Baza Andrews a US Air Force

Am fost acolo, pe 29 martie 2004, cand Romania a depus instrumentele de ratificare la Tratatul de la Washington, documentul fondator al Aliantei Nord Atlantice.

DMG 021

La Casa Alba

Ceremonia ce a avut pe peluza din fata Casei Albe ramane una din cele mai frumoase amintiri din cei 25 de ani de presa.

DMG 048

Si intalnirea cu seful Pentagonului, Donald Rumsfeld, care a glumit si a facut o fotografie cu mine, pe care o pretuiesc mult.

DMG 076Aderarea Romaniei la NATO a fost sustinuta de absolut toate fortele politice romanesti si de o majoritate covarsitoare a populatiei romanesti. Securitatea acestei tari, protejarea teritoriului ei de tot felul de atacuri si pericole – au reprezentat o dorinta veche si arzatoare a romanilor. Ea s-a indeplinit la 29 martie 2004.

DMG 025

Aderarea Romaniei la NATO a reprezentat cea mai puternica ancora a revenirii tarii noastre in sistemul de valori occidentale. Acolo unde isi incepuse destinul odata cu intronarea lui Carol I, in 1866. Perioada 1947-1989 a reprezentat o pauza neagra in istoria Romaniei, prin impunerea cu ajutorul tancurilor sovietice a doctrinei bolsevice, comuniste, nedorite si nespecifice acestui popor european.

Pentru mine, ca jurnalist roman, momentul 29 martie 2004 ramane unul special si emotionant.

PS : Barney, simpaticul catel al presedintelui George W. Bush, ne-a tinut si el companie cateva minute pe holurile Casei Albe

DMG 026

 

8 COMMENTS

 1. O vizita la Casa Alba ramane intotdeauna una memorabila.
  Va doresc sa aveti parte de mai multe asemenea vizite alaturi de personalitati de talia fostului sef al Pentagonului Donald Rumsfeld.

 2. Traim intr-o lume inutil de complicata, bazata pe orgolii duse la extrem. Ca natiune, trebuie sa te strecori permenent, printre aliante miscatoare si imprevizibile. Doresc mult noroc Romaniei, noua tuturor si dvs. personal!

 3. Fii mîndru de tine omule!
  Doar tu te poţi mîndri cu reuşite personale în comparaţie cu mulţi vorbitori de vorbe care nu fac nimic în practică sau dacă fac, totul e pe tobogan privind România!

 4. Ce noroc pentru România chiar azi 29.03.2016, dar şi pentru dosarele celui care ocupă principalul scaun şi funcţie a ţării !:) 🙂 🙂
  ”News: Alert Propunerea de reînvestire a lui Kovesi la DNA, pe masa președintelui Iohannis”
  🙂 🙂 La voi pe site găsii”norocul zilei” !

 5. Cit exista oameni si jurnalisti ca dvs., d-le Radu Tudor, speranta nu moare…Intr-adevar, momente memorabile si istorice…Si astazi, si peste ani…«Am fost acolo, pe 29 martie 2004» va ramine in memoria noastra colectiva…Există d-le Radu Tudor la dvs. o rezervă strategică de abnegaţie şi sacrificiu în numele unei datorii…Faţă de cine sau ce? Să spun Patrie, cu majusculă? Nu sună prea emfatic? Vreau să spun că nu e încă totul pierdut, cum simţi uneori şi cum eşti tentat să declari în gura mare, cuprins de lehamite… Speranţa ca oameni ca dvs. necesari ca aerul există nu e deşartă… Oricât de firavă, e o speranţă de nepierdut!

 6. “Documentul fondator al Aliantei Nord Atlantice” la 29 martie 2004? NATO s-a fondat mult inainte de de 29 martie 2004! In anul 2004 noi romanii speram sa fim primiti in UE, iar multi dintre noi treceam “fraudulos” granitele fictive din UE, cu acordul autoritatilor occidentale indulgente. De atunci si pana in prezent se zice ca, suntem peste patru milioane de romani care ne-am gasit un trai mai bun in occident, in timp ce securisto-comunistii nu vor sa dea un pas inapoi de la “carmuire”, sau de la “cascaval” cum se zice popular. Asteptam cu nerabdare Procesul Comunismului si Condamnarea Comunismului, in afara de “succesurile” comunistilor.

Leave a Reply