Home Articole 3,3 milioane pensionari au sub 1000 lei lunar

3,3 milioane pensionari au sub 1000 lei lunar

4178
14

“24% dintre pensionari, adică 1.264.000 de oameni, au o pensie până în 500 de lei”, a mai spus ministrul Muncii Rovana Plumb la emisiunea “Punctul de intalnire” la Antena 3.

Alte date relevante :

-64,5% dintre pensionarii români, adică 3.347.000 de oameni, au o pensie ce nu depăşeşte 1.000 de lei.

-9 % din numărul pensionarilor au pensii între 1.000 şi 2.000 de lei, iar cei care au pensii peste 2.000 de lei reprezintă doar 2%.

In total, Romania are 5,1 milioane ce pensionari, perfect egal cu numarul de salariati – 5,1 milioane.

Potrivit statisticilor, romanii au cea mai mica pensie medie din UE : 160 de euro.

14 COMMENTS

 1. Gratie Guvernatorului “0000”, salariile si pensiile au fost “reluate” de la momentul alungarii “Paukerienilor”, cand bunicul avea pensie tot sub 1000lei iar muncitorii necalificati incepeau munca, cu minimul salariu de 500-800lei. S-au intors!

 2. Dl. Tudor dar alocatiile copiilor??42lei/luna??nu ati adus in discutir aceasta problema(poate nu am fost eu atent) ,in campania pt presedinte dl.ponta imi cerea pe facebook sa fim prieteni! I.am raspuns ca voi fi prieten cu el daca alocatia copilului va fi fe 200 de lei,stiti ce raspuns am primit? mi.a dat block ! Cu toate astea l.am votat.Se pare ca subiectul alocatii pt copii e TABU!copii nu voteaza dar pensionarii da!

 3. Iaca, am ajuns şi în stadiul împlinit excelent, exact cum striga în gura mare la muncă în *88-*89-*90 riscînd totul, colegii de muncă spuneau că am înebunit :,,o să ajungem unul cu sapa şi o stînă de analfabeţi, cretini,…. cu mapa”! …se vede clar că nu au avut la şcoală materi precum: organizarea, logica, tehnica pentru orice instituţie sau individ, ce să mai spui? Politica asta ,,tîmpită” mînă pe mînă se spală, de fapt, a fost dintotdeauna. Apropo de cursul valutar, cel puţin 3 luni de zile va dura, am mai scris asta şi trebuiesc luate măsuri urgent, dar, cred că dacă nu s-a făcut nimic legal între cele 2 bănci valutare(Swiss-Ro) nici nu cred că se mai poate face, nu se acceptă schimbarea regulilor în timpul jocului, este valabil pt. absolut toţi străinii şi afacerile lor. Aşa se întîmplă cînd se hotărăşte boicotarea monedei, nu contează care, dar şi dolarul, şi euro va fi curînd căzute, să nu spun devalorizate(cui pe cui, care pe care, est-vest- liga arabă/africa-petrol), cred că dacă u erau şi guvernanţi sau parlamentari cu împrumuturi în franci elveţieni, nu se implicau(fiecare cum se descurcă, ca de obicei). Apropo, primesc telefoane cu invitaţii forţate să fac împrumut la bănci, este incredibil cîtă insistenţă, asta de la sucursalele băncilor mamă, prin reprezentanţii din sucursale!!! Cît despre pensii mari sau mici, salarii/venituri mari sau mici, totul este făcut cu intenţie, vezi: pdl-iştii datori pentru hîrtia igienică!!! Cît s-au şters la gură…!!! şi nu numai ei!!! …deh, pdl-iştii au făcut legea cu diferenţa uriaşă de pensii, şi, încă se continuă cu,,nesimţire”!!!dacă un om care a muncit 35-40 de ani primeşte o pensie de maxim 1.000 lei, cît au muncit aceştia care au asemenea minuni de pensii???

 4. https://www.youtube.com/watch?v=zSYD69cYeLI

  Nu stiu cati vor intelege. Filmarile de la final, cele in care politicienii participa la un ritual ciudat, scotand sunete infioratoare, sunt o informatie greu de crezut pentru oamenii innebuniti de grija zilei de maine. Dar poate ca vor intelege macar mesajul lui Kennedy si isi vor da seama de ce el a trebuit sa moara si de ce nu mai indrazneste nimeni sa conduca o tara sau un guvern pentru bunastarea poporului.

  Romania nu face exceptie.

 5. Nu cred ca doar gratie guvernului Basescu se datoreaza aceste mici pensii! SI NU VREAU SA APAR UN CORUPT PRESEDINTE AL ROMANIEI! Dar dupa 1989 cind sa votat prima constitutie va rog domnule RADU TUDOR CAUTATI LEGILE PENSIONARII SI DE CITE ORI AU FOST MODIFICATE IN SCHIBARI! MULTE PERSOANE AU IESIT PRIN CERERE LA PENSIE ! INAINTE SA SE INDEPLINEASCA ANII DE PENSIONARE SI NU AU PRINS NICI MAJORARI DE SALARII NICI ANII DE VIRSTA NU SAU INDEPLINIT CEEA CE IA COSTAT CHIAR CEI CARE SAU PENSIONAT PRIN CAZ DE BOALA DEOARECE INDEPLINEA CONDITIA MEDICALA FIINDCA AU MUNCIT IN DOMENII TOXICE SAU IN SUBSOLURI ETC. DAR AU PIERDUT GRADE DE PENSIONARE!

 6. Una din cele mai umilitoare, şi totodată ciudate, situaţii, este aceea în care se află unii dintre angajaţii Oficiilor Registrelor Comerţului de pe lânga Tribunalele judeţene. Dacă înainte de octombrie 2002, când acestea se aflau “pe lângă” Camerele de Comerţ şi Industrie, salariile erau stabilite cât de cât corect, odată cu trecerea “pe lângă” Tribunale, directorii acestor instituţii au devenit atotputernici, unii chiar transformând instituţia în asociaţii familiale, prin angajarea a tot felul de rubedenii.Ei, directorii erau aceia care tăiau şi spânzurau în ceea ce priveşte salarizarea, deşi în anexa la contractele individuale de muncă erau trecute valorile salariale ale angajaţilor în funcţie de studii. Eu, de exemplu, fiind în pragul pensionării, l-am rugat pe director să respecte grila de salarizare transmisă de ONRC.
  Îmi argumenta cum că “sărim din grilă”. Sigur, “săriţi” din grila generală,odată ce v-aţi “făcut” salarii de zeci de milioane, iar noi, epigonii, ăia ce muncesc cu adevărat, am rămas cu nişte salarii de mizerie, chiar şi după trecerea “la buget”. Eu, cu o vechime de aproape 40 de ani, am un salariu net de 1050 lei, pe când o femeie de serviciu de la alte instituţii echivalente au 1800 lei lunar. Armata de trepăduşi din cadrul ONRC şi-au “tras” salarii total indecente, şi-au “plantat” pilele prin Oficiile judeţene, ca angajaţi, luându-le acestora posibilitatea de a face angajări, deşi personalul este total insuficient pentru pretenţiile comercianţilor din ce în ce mai documentaţi. Dacă tot suntem “de pe lângă”, de n’avem şi noi salariile celor “pe lângă” care am fost plantaţi. Oficiile Registrului Comerţului, indiferent de pe lângă cine s-ar afla, sunt o fabrică de bani, prin taxele de înregistrare şi tot felul de menţiuni ulterioare. Nu mi se pare corect ca “fabricile” să primească salariile în funcţie de poftele “frecangiilor” de la centru. După cum am mai precizat, ar fi un subiect-bombă pentru o anchetă jurnalistică riguroasă, aşa cum încercase acum câţiva ani o jurnalistă de la Adevărul, Gabriela Ştefan, dacă nu mă-nşel. S-ar descoperi acţiuni de tip mafiot şi privind licitaţiile privind sediile, furnizorii de materiale, dotările etc.. Rămâne la latitudinea dv. d-le Radu Tudor să iniţiaţi o asemenea anchetă, chiar dacă nu personal.

 7. Abia la recitirea postării mi-am dat seama de câteva inadvertenţe în exprimare, chiar dezacorduri care m-au enervat peste măsură. Sper, totuşi, că am fost înţeles în cele ce am vrut să reliefez. În speranţa unei aprofundări a celor menţionate de mine, lapidar desigur, vă mulţumesc anticipat, d-le Tudor.

 8. Cred că ar fi mai bine de făcut o analiză a actualităţii prin istoria războaielor din primul şi al doilea război mondial, privind anumite ţări şi acţiunile lor de a intra sau, a se băga în războiul altor ţări, dar şi capcanele întinse pentru scopuri şi interese ascunse(minciuni, atacuri, crime, distrugeri, furăciuni), culminînd cu sărăcirea popoarelor dar şi a ţărilor respective. În primul rînd, ţările care intră în război, sunt obligate să-şi dubleze bugetele, din ce? Din împrumuturi (FMI, B.M, america),,,, împrumuturile îi îndrumă pe americani să intre în război””. Exact cam aşa s-a întîmplat în primul război mondial(cine îşi mai aminteşte istoria), ce au făcut americanii, au trimis o navă de cu civili-momeală, în apropiere de franţa-o provincie nemţească), nemţii au atacat nava că intrase pe teritoriul lor, americanii au tunat şi fulgerat în gura mare că au ucis oameni nevinovaţi, şi, au intrat la atac/război prin partea franţei şi angliei-că erau de partea americanilor ambele ţări. Culmea, pe asuns, americanii îi alimentau pe nemţi cu bani şi combustibil, fără să ştie celelalte ţări, şi aşa au finalizat războiul de partea lor.
  În al II lea război mondial, cu japonezii: embargourile se ţineau lanţ de la americani(ca în rusia actuală), poporul japonez nu s-a alarmat, îi lăsau pe japonezi să plece pe rînd, finanţaţi de americani să-şi facă grupuri de revoltaţi pentru război dar japnezii au întors armele contra americanilor, şi ce să vezi, au fost atacaţi la Pearl-Harbour şi au intrat în război americanii, că au fost atacaţi de japonia, cine a cîştigat? Băncile şi americanii. Apoi americanii trec peste china şi intră în vietnam, pe partea rusiei, că vietnamul a bombardat o navă americană şi au intrat iar în război, de fapt, era o propagandă mincinoasă. Apoi americanii au făcut un plan pe termen lung: finanţare pe ascuns a celor care pleacă singuri din china şi vietnam, să-şi facă armată pt. răzbunare, planul pe termen lung a fost bazat pe,,acapararea resurselor subsolului din vietnam”, s-a reuşit, au murit 56.000 americani şi 3.000 vietnamezi, ţara sărăcită.
  Ce a făcut Bush ca să elimine societatea comunistă şi pentru a pune mîna pe petrolul existent în ţările arabe şi europene? Au întins tot felul de capcane mincinoase în care mulţi au căzut chiar dacă iniţial s-au împotrivit:afganistanul,kuweitul,: cei mai inteligenţi oameni din naştere de pe tot globul, de asta au fost omorîţi în masă, în irak au distrus totul, aveau şi ei 3 cantoane, acum e pulbere aproape totul.
  Se ştie că lumea e împărţită în 2 mari părţi de putere:
  1.America plus europa de vest(de partea americanilor), ce vor? Să pună mîna pe tot ce este bogăţie, să controleze totul, sî-i îngenuncheze pe toţi.
  2. Rusia plus china dar şi orientul mijlociu tot de partea rusiei este(tacit), ce nu vor, tocmai ceea ce vor ,,marii”, nu vor să fie sclavii noii ordini mondiale.
  VEDEŢI CÎTE PLANURI SUNT APLICATE PENTRU RĂZBOI??? Tocmai , se vrea iar abundenţă în buzunare şi bănci(bani,aur, orice bogăţie: vezi grecia antică, românia cu cloşca şi datoria de la germania, vezi multe ţări care au fost sărăcite prin războaie şi furăciuni de tot felul).
  Cred că ştiţi relaţia sensibilă între america şi china, da? Ştiţi că în china sunt mai mulţi dolari decît în america-moneda lor naţională, de asta şi ura faţă de china, chinezii pot prăbuşi oricînd bursa dolarului, ei au monopolul dolarului, mai mulţi dolari decît monezi naţionale chineze(marfa americanilor se vinde greu pînă de loc în china şi trebuie să accepte americanii vînzările chinezăriilor pentru care plătesc enorm de mulţi dolari).Apropo de franţa, vor să joace jocul americanilor 9.11 şi s-au prins americanii, boicotînd ,,turma” indirect,,ştim jocul, nu ţine”…
  AM AJUNS ÎN DEMOCRAŢIE, LIBERTATE, DAR E LIBERTATEA DE A FI FĂRĂ LOC DE MUNCĂ, DE A FI ALUNGAT, DE A FI UCIS PENTRU DREPTURI, DE A NU AVEA DREPTUL LA EXISTENŢĂ, LA DEMNITATE ŞI ONOARE, HALAL DEMOCRAŢIE ÎMPLEMENTATĂ ÎN ROMÂNIA!!! NU MAI IMPORTAŢI SAU ADUCEŢI PROGRAME DIN STRĂINĂTATE ŞI LE PUNEŢI ÎN PRACTICĂ PE PROPRIUL POPOR, DACĂ SUNTEŢI ÎN STARE, DACĂ SUNTEŢI APŢI, ADUNAŢI-VĂ ŞI FACEŢI PROGRAME CORECTE DE ROMÂNI PENTRU ROMÂNI, CĂ… O SĂ AJUNGEM MICROCIPAŢI PRIN PROGRAMELE IMPORTATE DE VOI POLITICIENII, ŞI, TRAI PE VĂTRAI…PE LUMEA CEALALTĂ, DEH, AVEM DEMOCRAŢIE, NU???

 9. E O RUȘINE PENTRU ROMÂNIA SECOLULUI XXI! ĂSTA E GENOCID! Cât la sută din banii de pensie se dau doar pe medicamente? Abia DUPĂ CE SCAZI ASTA calculezi cât e în realitate pensia! Că fără pâine mai stai, dar fără un medicament de inimă – NU! Cât a reieșit coșul zilnic al pensionarului? CÂT E NECESAR SĂ FIE, nu cât și de la ce reușește un pensionar ca să se abțină! ASTA trebuie calculat: NEVOIA DE SUPRAVIEȚUIRE MĂCAR, având în vedere că bătrânețea vine și cu tratamente medicale, care nu sunt luate în calcul! De ce, mă rog? De parcă medicamentele ar fi toate gratis, nu la prețuri de-ți înfoaie părul!

 10. Daca guvernantii nostri ar dori s-ar putea ridica nivelul de trai al pensionarilor.solutia ar fi sa se faca pensia minima pt.vechime si stagiu de cotizare complect la 1200 lei,iarpensia maxima 4pensii minime indiferent de salariul avut , in acest fel vor ridica nivelul de trai si vor ajunge banii din buget fara sz se mai imprumute pt. pensii.

  2.Domnule Tudor va rog luati in dezbatere subiectul numarului de parlamentari,vad ca se lncearca “aburirea”noastra cu 300 de deputati +mimoritati si 110 senatori.de ce? Poporul a spus 300. Atunci sa fie 300,indiferent in cate camere vor sa se imparta,si asa sunt prea destui. Va multumesc !

Leave a Reply