Un român cu o avere impresionantă și-a permis să facă o infuzie de capital de 400 de milioane de euro într-o firmă din Luxembourg.

Interesant este faptul că, potrivit spuselor lui, banii investiți în acea firmă ar proveni de la o societate din România înființată cu numai două luni înainte, și cu o cifră de afaceri mică, dar și din două off-shore-uri din Panama.
Este vorba despre Teodor Ioan Voștinaru, un afacerist de sute de milioane de euro, pe care îl găsim într-un anturaj de la vârful fostei puteri, potrivit unei anchete difuzate joi, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Mai exact, Voștinaru a fost asociat într-o firmă, timp de șase ani, cu Dorel Constantin Onaca, fost consilier al lui Traian Băsescu, pe vremea când acesta era președinte. Se întâmpla în perioada 1996-2001.

Grație acestor relații de la vârful puterii, atunci când firma lui Teodor Ioan Voștinaru a intrat în insolvență, oamenii lui Băsescu i-au dat pe mână un zăcământ de circa un miliard de euro.

Teodor Ioan Voștinaru este un îndrăgostit de afacerile cu petrol, iar pe numele lui au existat mai multe dosare penale. De fiecare dată însă, Voștinaru a reușit să scape. Chiar și singura dată când a fost arestat pentru contrabandă, omul de afaceri a ajuns în spital, de unde a reușit să fugă sub escortă.

”Un asemenea transfer bancar nu putea să nu atragă atenția Oficiului de prevenire a spălării banilor”, a comentat juristul Șerban Nicolae, joi, la Antena 3.

5 COMMENTS

  1. DNA se impauneaza cu dosare de 2 parale. Pentru ei criteriul principal nu este valoarea prejudiciului ci calitatea persoanei, in principal, parlamentari, ministri si alti demnitari. Desemneaza cate 2 procurori sa se ocupe de cate un caz aproape banal pentru competentele acestui parchet, apoi se plang ca nu au suficient personal pentru a ancheta dosarele de mare coruptie, cu prejudicii de miliarde de euro. Romanii aproape o idolatrizeaza pe madam Kovesi. La fel stau lucrurile si cu perfidul Isarescu.

  2. Nu cred ca-i necesar sa ni se spuna cat s-a furat in Romania, constatam prin traiul de zi cu zi, ne uitam in jur si doar din ce putem vedea ne imaginam jaful la drumul mare asupra Romaniei.
    Intotdeauna sa ne uitam in interior, pentru ca cei din exterior nu puteau realiza jaful decat cu ajutorul celor din interior.
    Pe cand astuparea craterelor din asfaltul oraselor romanesti si-n principal din capitala ?
    Meteorologii preconizeaza 2-3 zile caniculare in Bucuresti.

Leave a Reply