Stire publicata de www.stiripesurse.ro :

http://www.stiripesurse.ro/a-inceput-exodul-la-dna-ase-procurori-au-cerut-sa-plece-dupa-prigoana-lui-kovesi_1204429.html

Continuă scandalul în DNA, după ancheta internă cerută de Laura Codruța Kovesi în urma înregistrărilor cu șefa DNA făcute publice. Şase procurori au cerut Consiliului Superior al Magistraturii încetarea activităţii la Direcția Națională Anticorupție şi continuarea la o altă unitate de parchet.

Printre aceştia se numără şi şeful Serviciului pentru combaterea infracţiunilor de corupţie împotriva intereselor financiare ale UE, Claudiu Dumitrescu.

Solicitările celor şase procurori urmează să fie luate în discuţie marţi, când va avea loc şedinţa Secţiei pentru procurori, din cadrul CSM.

Potrivit ordinii de zi a secţiei, magistratul Claudiu Constantin Dumitrescu, şef al Serviciului pentru combaterea infracţiunilor de corupţie împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a cerut acordul Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în vederea eventualei detaşări în postul de expert naţional detaşat în cadrul Oficiului European de Luptă Antifraudă.

Dumitrescu lucrează la DNA din anul 2003, în 2011 fiind detaşat în funcţia de şef al Departamentului de Luptă Antifraudă, conform CV-ului procurorului. Ulterior, în 2013, Claudiu Dumitrescu a revenit la DNA, unde a fost şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe celor de corupţie.

Un alt procuror care a cerut încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie este Alina Ştefănescu, urmând ca ea să revină la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, anunță Gândul.info.

Alina Irina Avram a solicitat continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu sau revenire la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB), Eugen Anton doreşte transferul la PTB sau la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti (PCAB), Mădălina Scarlat cere să fie mutată la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), PCAB, PTB sau respectiv la unul dintre celelalte parchete de pe lângă judecătoriile de sector din Bucureşti, iar Ioan-Paul Chiş a solicitat continuarea activităţii la unul dintre parchetele de pe lângă judecătoriile de sector din Bucureşti sau la PTB.

La jumătatea lunii iunie, au fost difuzate mai multe înregistrări audio în care Laura Codruţa Kovesi le cerea procurorilor să lucreze, dând însă directive şi către persoane cu funcţii, prin exprimări precum : “Ştiţi ce-mi doresc: să ‘decapaţi’ instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea” , “ Dar altceva mă îngrijorează, că la ăştia cu dosarele vechi, fiecare ştiţi ce aveţi. Mă îngrijorează de ce nu-i înhăţăm!“.

În replică, DNA susţine că înregistrările în care apare Kovesi nu sunt autentice şi “conţin o serie de fragmente realizate prin juxtapunere”. “Între fragmentele care se aud pe înregistrări au fost intercalate o serie de sintagme care nu aparţin procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dar şi anumite expresii licenţioase pe care nu le-a folosit şi nu le foloseşte”, spun procurorii.

În urma apariţiei în spaţiul public a acestor înregistrări, DNA a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a deschis un dosar penal având ca obiect inducerea în eroare a organelor judiciare.

 

1 COMMENT

Leave a Reply