Acesta este raspunsul Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie in legatura cu stadiul anchetei in afacerea Nana, unde beneficiari sunt familia Basescu si Elena Udrea

Nr. 468/VIII-3/2015
25 februarie 2015

Către,

Antena 3
În atenţia domnului Radu TUDOR

Ca urmare a solicitării adresate instituţiei noastre, prin e-mail, la data de 23 februarie 2015, înregistrată la oul de informare publică şi relaţii cu presa sub numărul de mai sus, vă comunicăm următoarele:
În cauza la care faceţi referire, aflată în lucru la Secţia de urmărire penală şi criminalistică, se efectuează cercetări faţă de 12 persoane care au calitatea de suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, conflict de interese, abuz în serviciu şi spălare a banilor. În total se investighează 126 de cereri de revendicare, soluţionate în perioada 2006 – 2010, care au avut ca rezultat retrocedarea unor terenuri agricole în suprafaţă totală de 735 hectare , amplasate pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi.

PROCUROR ŞEF BIROU,

Ramona BULCU

8 COMMENTS

    • pentru cei care gresit…Basescu eventual poate pierde terenul …dar atunci da in judecata Statul pentru ca angajatii statului au gresit ! mai ia cateva milioane de euro!

  1. 1 martie 2015 12:19 – “SE CRED STAPANII JUSTITIEI – DNA a ajuns sa acuze pana si solutiile definitive de achitare dispuse de judecatori. Raportul DNA: “Hotararea instantei de apel este nelegala… Solutiile de achitare sunt urmarea unei gresite interpretari a dispozitiilor legale… Instanta de apel in mod eronat a apreciat ca fapta nu este prevazuta de lege… Achitarea este rezultatul unei evaluari eronate a mijloacelor de proba… Motivarea instantei ca inculpatul… nu se sustine” (Raportul)” – http://www.luju.ro/magistrati/dna/se-cred-stapanii-justitiei-dna-a-ajuns-sa-acuze-pana-si-solutiile-definitive-de-achitare-dispuse-de-judecatori-raportul-dna-hotararea-instantei-de-apel-este-nelegala-solutiile-de-achitare-sunt-urmarea-unei-gresite-interpretari-a-dispozitiilor-legale-insta

    Asta e “țara” procurorilor, iar retrocedatorul FDGR-ist critică parlamentarii că nu se dau pe mâna DNA-ului, tocmai el, imunul la orice, exact ca Băsescu!

  2. Este în stare, dar nu vrea. Dacã mâine ar fi înlocuiti Kovesi si Coldea cu niste Corrado Cattani profesionisti, apolitici , nedatornici lui Bãsescu pentru cã i-a numit în functii pe criterii de aservire, abia atunci am putea spune cã justitia începe sã functioneze normal. Pânã atunci, totul este doar praf în ochi. Un spectacol grotesc, precum ghicitul în Tarot, în care cãrtile se miscã haotic în functie de interesele cãlcãtorilor pe cadavre.Iar peste toate creste, paradoxal , încrederea populatiei în justitie, la fel ca în cazul lui Mugur Isãrescu. Dàcã ar durea prostia, în România s-ar auzi un muget continuu fãrã putintã de stãvilit. Binenteles ca DNA este in stare sa dovedeasca milioanele furate in ultimii ani de basescu si udrea.Dar DNA NU vrea sa dovedeasca dupa cativa ani( aceaisi procurori de astazi ) fiindca ar insemna ca atunci la cald(in trecut) n-au gasit probe incriminatoare(le aveau la data respectiva dar le-au ascuns fiindca stim cu totii ca ei erau la acea data slugile lui basescu,udrea,boc) si acum dupa atatia ani …culmea .. pot sa gaseasca probe (s-ar face toti de ..kakao ! si s-ar incrimina si …penal pentru tainuire de probe!) . Asa incat vor face cateva zile ceva …fum ,ceata,petarde,fumigene (pentru prostirea…norodului) dupa care vor decreta solemn ca basescu si udrea sunt curati ca lacrima (toate denunturile vor cadea din lipsa de probe !!!) lucru ce va dovedi ca basescu si udrea au negociat ‘bine” cu DNA,SERVICII si solutia gasita (pentru a nu suferi nici unii ,nici altii) este …lipsa de probe(Datul la pace!! ! si Pupat piata Independentei ! !!). Ceea ce fac procurorii la intocmirea rechizitoriilor este un lucru facut in dublu limbaj, astfel ca la vremea judecatii, jedecatorii vor lua ce le convine. Asa ca spalarea de bani va deveni un fel de sters praful, luarea de mita un fel de bani imprumutati, darea de mita, bani rataciti anapoda, falsul un fel de documente inteligente si altele. Prezenta basoiului la sediul PMP precum si iesirile lui pe posturi TV in preajma unor evenimente explica luarile de pozitii ale procurorilor, folosirea unor cuvinte incrucisate precum si folosirea biroului de la sediul PMP superdodat inca de pe vremea lui au acelasi numitor comun, lipsa de preocupare a organelor de cercetare de a scoate in evidenta toate matrapazlacurile.

  3. Iceman, citeste mai atent ca scrie foarte clar. Parchetul de pe langa ICCJ. ( Daca stii ce-i aia)

Leave a Reply