Fostul preşedinte Traian Băsescu a spus, miercuri seară, într-o intervenţie telefonică la postul B1 TV, că se aşteaptă ca pe numele său să fie deschise 60-80 de dosare penale, susţinând că atunci când şi-a terminat mandatul de primar împotriva sa erau depuse 700 de plângeri de către chiriaşi ai unor imobile naţionalizate şi de către “mici afacerişti” cărora Primăria Capitalei, pe care a condus-o în perioada 2000-2004, le-a demolat chioşcurile.
Mai alles de cand nitu pupila lu ponta conduce parchetul si executa ordinele lui , este atat de evident ca justitia se face la ordin politic. Catalin Ivan este exemplul cel mai concludent ca ponta reprezinta un dictator feroce care face executii la comanda
Nu-i plange de mila lui Catalin Ivan. Asta a primit mai mult decat merita.
**mandatul de primar împotriva sa erau depuse 700 de plângeri de către chiriaşi ai unor imobile naţionalizate** doar atît îşi aminteşte?
**se aşteaptă ca pe numele său să fie deschise 60-80 de dosare penale** doar atîtea crede că va avea?
Problema e finalitatea acestor dosare, soluţia finală este importantă nu colcăiala şi mizeriile aruncate asupra oricui crede sau nu el! Cîţi din aceşti deposedaţi vor avea cîştig de cauză şi cum vor intra în drepturi dacă li se va recunoaşte drepturile, ceea ce cred că NU vor avea şanse. O mînă se spală pe alta şi merg în paralel mai departe.
Pentru cei care vor să ştie. Nu e vorba strict de ebola, este clar vorba de afacerea cu medicamente: http://www.thelocal.ch/20150518/merkel-warns-who-conference-of-antibiotics-dangers
Apropo, la noi în ţaă mai funcţionează fabricile de ciment? Holcim-Lafarge? sau cum se numesc? Se pare că va fi un gigant internaţional unic monopolizant.http://www.thelocal.ch/20150520/cement-chief-roasted-for-bonus-linked-to-job-cuts
Președintele Iohannis a participat la evenimentul Retragerii lui Crin Antonescu din viața politică
Am detectat un miros familiar gen Băsescu,atunci când Iohannis a zis,îmi doresc ca voi Liberalii să ajungeți cât mai repede la putere.Mi se pare că a fost de porc Iohannis la faza asta și nu era momentul să încurajeze preluarea guvernării.Ieri a avut loc o înmormântare a întreg PNL-ului iar imaginea partidului,Crin Antonescu a arătat o împăcare a gândului că se retrage
Da. Va avea multe dosare care vor fi aruncate la cosul de gunoi iar Bashescu Traian nu va pati nimic. Are imunitate promisa si impusa de Marele Licurici.
In privinta ultimului dosar deschis, Casa Mihaileanu, am mai spus aici ca totul va fi aruncat pe seama functionarilor din Primarie. Iar pentru acestia au trecut atatia ani de zile si se va decide ca FAPTA S-A PRESCRIS. Iar Basescu va ramane cu VILA.
Convingerea mea este ca DNA si Kovesi au ORDIN de la Marele Licurici sa OCOLEASCA NUMELE lui Basescu Traian din orice dosar sau sa-i minimalizeze faptele pana la zero. De ce ? Pentru SERVICILE ADUSE(!) timp de 10 ani in cooperarea dintre Statele Unite si Romania si pentru rolul de lider in cadrul NATO. Asa ca Bashescu detine MAREA CHEIE!) si nu va pati nimic.
Vedeti cat este de smecher nea basescu .Adica el ca fost primar ,ca fost presedinte a produs cica(pe langa lucruri “bune” pe care nu le-a constatat decat niste basisti/fesenisti fanatici) si nemultumiri si deci este normal ca unii cetateni nemultumiti sa-i faca plangeri penale.
Dar tipul uita ca a nenorocit aceasta tara pe care a bagat-o sluga la FMI (a luat imprumut 20 miliarde de dolari fara sa fie necesar si fara nicio aprobare a parlamentului !!!…acest lucru putind fiind incadrat la subminarea economiei nationale !).Si-a subordonat justitia si serviciile lucru ce inseamna atentat la. ..SIGURANTA NATIONALA !.Si numai aceste doua fapte penale i-ar putea asigura un loc la brutarie pe foarte multi ani(dar cei care l-ar putea infunda au la randul lor f multe schelete in dulap si astfel va scapa …”basma curata”….frica pazeste intotdeauna pepanaria).
Cutitarul din Centrul Vechi nu a fost prins! Faceti liniste, Politia romana lucreaza, la descinderi in forta cu mascatii peste evazionisti!
Inca nu i s-au facut dosare din ultima perioada. In ultimul an de presedinte a comis 2 abuzuri in serviciu si 2 favorizari a infractorilor. Care sunt acestea? Au trecut nevazute insa daca privim in trecut ele sunt:
1. presiuni asupra procurorilor sefi pentru a nu i se face perchezitii fratelui sau, Mircea, atunci cand a fost arestat (nimeni nu s-a intrebat de ce nu s-a autosesizat Controlul Judiciar pentru a cerceta aceasta ilegalitate)
2. supravegherea Elenei Udrea in Franta. E incredibil acest eveniment!!! Va inchipuiti, el cere SRI-ului un raport in legatura cu “protejata sa” dupa care decide el SINGUR sa puna raportul si dosarul respectiv la secret. Dovada mai buna de abuz in serviciu si favorizare a infractorului NU EXISTA!!!
Atat de grava era respectiva supraveghere ca atingea siguranta nationala sau avea legatura cu institutia prezidentiala si astfel el facand parte din respectiva institutie trebuia “protejat”?
Dl. Radu Tudor,
Mi-a venit o f. mare idee! Ca daca tot suntem noi acum stat membru cu drepturi depline al UE, sa facem o propunere Marii Britanii si anume, sa le propunem ca Regina Angliei sa devina si Regina Romaniei! Astfel, vom rezolva si noi doua probleme si anume, prima este ca vom intoarce si noi intr-un final la monarhie si in al doilea rand, vom desfiinta functia de SEFU’ STATULUI cu aceasta ocazie, adica nu ne vor mai conduce tot felul de SEFI! Am fi preferat sa fie macar presedinti cel mult, daca s-ar fi putut! Dar la noi, la Dambovita, este complicat! ‘Traiti!
Mesaj pentru @Anonimul: Ia cu “expertiza”, si du-te in anonimatul tau de foarte expirat ce esti!
Romania literara – Revista a Uniunii Scriitorilor din Romania
Păcatele Limbii:
Expertiză de Rodica Zafiu
Între calcurile semantice din engleză, unele (de exemplu a aplica sau locaţie) trezesc reacţii, comentarii, enervări, nu numai din partea specialiştilor, în vreme ce altele trec neobservate şi sunt acceptate rapid (am mai vorbit de asemenea cazuri, între care se distinge dedicat, folosit tot mai adesea cu sensul “pasionat” sau “specializat”). Un cuvânt din cea de-a doua categorie pare a fi expertiză, care a ajuns să fie folosit, în anii din urmă, cu un sens destul de diferit de cel tradiţional, înregistrat în dicţionare. Cauza mai generală a schimbării este trecerea de la modelul francez la cel englez: un cuvânt împrumutat mai demult din franceză este “reîmprumutat” din engleză, cu alte sensuri. Forma românească nu se mai modifică, dar sensurile mai vechi şi mai noi intră în concurenţă. Condiţia este, desigur, ca termenul englezesc să fie de sursă latină sau/şi din franceza veche şi să-şi fi dezvoltat în timp, prin evoluţie internă, sensuri noi.
Substantivul expertiză, provenind din franţuzescul expertise, este definit în DEX ca o “cercetare cu caracter tehnic făcută de un expert, la cererea unui organ de jurisdicţie sau de urmărire penală ori a părţilor, asupra unei situaţii, probleme etc. a cărei lămurire interesează soluţionarea cauzei”. Exemplele de folosire cu acest sens – propriu limbajelor de specialitate – sunt numeroase, ilustrând diverse tipuri de examinări: “expertiza contabilă reprezintă controlul registrelor, conturilor şi actelor justificative ale unei societăţi” (socecc.ro); “comisiile judeţene de expertiză medicală” (dgaspcdolj.ro); “raportul de expertiză psihiatrică” (e-juridic.ro); “ce este o expertiză tehnică a clădirii?” (inforisx.incerc2004.ro) etc.
Or, dincolo de acest sens, tradiţional (atestat în română pe la mijlocul secolului al XIX-lea), cuvântul e destul de des întâlnit în ultima vreme şi cu înţelesul de “competenţă”, “pricepere” (proprie expertului într-un anumit domeniu): “candidatul trebuie să furnizeze documente care să ateste expertiza sa în activităţi care contribuie la îndeplinirea obiectivelor programului Socrates” (edu.ro); “CIMEC este partener în alte proiecte naţionale în curs de pregătire pentru platforme tehnologice în domeniul culturii, fiind singura instituţie culturală care are expertiză în domeniu” (cimec.ro); “Seriozitatea şi expertiza sunt atuurile pentru un nou mandat în Parlamentul European” (Servus, 10.04.2009); “C. Voicu consideră că are expertiza necesară pentru funcţia de ministru de Interne” (Realitatea românească, 29.09.2009). Adesea, pare să se producă chiar o apropiere între expertiză şi experienţă (stări asociate, desigur, prin logica acţiunilor), care face ca expertiză să intre şi mai uşor în anumite construcţii ale limbii vorbite: “Ce spune dânsul presupun că e foarte corect, eu n-am expertiza necesară pentru a valida ceea ce a spus dânsul” (Antena3, 7.04.2009); “Eu am expertiză în domeniul hoţiilor, băăăă…” (ziarulgorjului.ro).
Noul sens din română este, evident, rezultatul unui calc semantic, al unei transpuneri a substantivului englezesc expertise. Acesta, vechi împrumut din franceză, are în engleză sensul curent “great skill or knowledge in a particular field” (The Concise Oxford Dictionary, 1999).
Unele pagini traduse din internet (cu text paralel) lasă să se vadă foarte bine copierea sensului: secvenţei subliniate în textul românesc – “are specialişti în domeniul retailului şi în domeniile conexe şi înglobează vasta lor expertiză într-un cadru comun” (ece.com) – îi corespunde în versiunea engleză formularea “this wide-ranging expertise”.
În franceză, sensul fundamental al cuvântului expertise (derivat din expert, la rândul său de origine latină) a rămas cel care a fost exportat şi în română (“procédure par laquelle on confie ŕ un ou plusieurs experts le soin de donner un avis sur les éléments d’un différend”; “analyse faite par un spécialiste mandaté”, Trésor de langue française informatisé, atilf.atilf.fr). În spaţiul internetului pot fi descoperite şi în franceză calcuri recente după engleză, dar ponderea lor e redusă şi exemplele provin, în genere, din pagini comerciale traduse fără prea multă atenţie şi grijă pentru stil: “consultance technique dans notre domaine d’expertise” (jcp-c.net).
Care e atitudinea vorbitorilor obişnuiţi şi a specialiştilor în faţa unui astfel de calc? Cum am mai spus şi altă dată, condamnarea sa în numele unui purism tradiţionalist ar fi exagerată, pentru că tradiţia e recentă şi destul de şubredă. Se poate justifica o luptă îndârjită pentru a păstra sensurile împrumutate într-o primă etapă, acum un secol, şi a le respinge pe cele împrumutate în ultimul deceniu? Destul de greu, mai ales că fidelităţii faţă de sursa franceză i se opune faptul că engleza e cunoscută şi folosită mult mai intens de noile generaţii. Se sporeşte astfel polisemia cuvintelor, cu un risc de ambiguitate destul de mic (pentru că diferenţierea se face prin selecţia contextului). Până una-alta, e totuşi firesc şi ca folosirea sensurilor calchiate să fie simţită ca supărătoare: un abuz faţă de obişnuinţele noastre, o deviere faţă de ceea ce considerăm a fi proprietatea termenului. Calcurile semantice au această caracteristică: sunt supărătoare pentru unii (între care mă număr, deocamdată, în cazul lui expertiză; dar fiind conştientă de subiectivitatea acestei atitudini), fireşti pentru alţii; cu mari şanse ca supărarea celor dintâi să treacă odată ce se obişnuiesc cu inovaţia. De altfel, un pas hotărâtor a fost făcut: dacă Noul dicţionar universal (NDU, 2006) nu acceptă noul sens, Dicţionarul explicativ ilustrat (DEXI, 2007) îl înregistrează (“aptitudine, pricepere, competenţă, experienţă pe care o are cineva într-un anumit domeniu de activitate”), indicând şi etimologia multiplă: din franceză şi engleză.
Sursa: http://www.romlit.ro/expertiz
P.S.: Am o rugaminte, cand mai iesi pe strada, sa ai grija sa nu uiti sa iti iei umbrela la tine, ca sa nu te ploua in gat!
dosare fără număr, fără număr, fără număr … 😆 :lol::lol: … şi ani de pârnaie fără număr, fără număr … 😆 :lol::lol: … la cât rău a făcut României ❗ ❗ ❗ …
puncte, punctele sunt pentru băsişti, înţeleg ei ❗ … când rămân fără neuron, împrumută câte un punct de pe BLOG … oricum ei nu simt diferenţa … între puncte şi neuroni …
… puncte, puncte fara numar, puncte, puncte ……………. neuroni lipsa ………….
la alegerile din 2016, aşa aş vrea să voteze băsescu …
https://www.youtube.com/watch?v=5a5jaMIlwfI
şi să îndemne lumea, să nu iasă lumea la vot, CĂ E LOVITURĂ DE PUŞCĂRIE
https://www.youtube.com/watch?v=5a5jaMIlwfI
Poate avea si un milion, a lucrat cu manusi. Pentru casa din Mihaileanu a cerut, i s-a dat. Daca e sa fie agatat cineva, acel cineva, vor fi functionarii care au executat.
FALS a! a cerut pe baza de minciuna si nu I S-A DAT ci SI-A DAT singur adica a semnat el in calitate de primar nu functionarii
CAT A FOST GĂOZESCU STĂPÂNUL INELELOR – SISTEMUL SECURIST ERA PERFECT DAR ACUM CÂND GOLLUM SMEAGOL A PIERDUT “MY PRECIOUS” … VAI CE NASOL
http://funpage.ro/uploads/fufu/10/wtm_fu_53b50cb5d5ea0.jpg
Nu e treaz lichioru’! E doar îngrozit de ceea ce i s-ar putea întâmpla şi va încerca prin toate mijloacele de care încă mai dispune să se dea hăituit politic, persecutat, învinovăţit pe nedrept, victimă inocentă pentru dracu’ mai ştie ce.
Sintagma “băsescu treaz” este un exemplu de oximoron.
Dupa cat a dat cu bata in Romania, basescu traian inca da din gura. Dar va plati pt tot ce a facut