Doua reuniuni ministeriale importante ale NATO si UE au aceeasi concluzie : frontiere estice ale continentului european trebuie serios intarite, controlul inasprit. Si nu ma pot abtine sa ma intreb usor iritat dupa ce am postat absolut toate noutatile de la Bruxelles : CUM NAIBA VOR LIDERII UE / CE SA SE INTAREASCA GRANITA DE EST DACA SE OPUN CU INCAPATINARE IRATIONALA INTRARII ROMANIEI IN SCHENGEN?! ESTE SAU NU STATUTUL DE STAT SCHENGEN UN PAS INAINTE PENTRU CONTROLUL FRONTIERELOR UE SI NATO DIN ROMANIA SI BULGARIA? Ori avem noi conducatori extrem de slabi care nu pot bate cu pumnul in masa pentru acest argument, ori sunt alte jocuri impotriva Romaniei.

===============================

Miniștrii europeni de interne, reuniți joi la Luxemburg în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), s-au angajat să accelereze procesul de repatriere a refugiaților care nu pot primi azil în Uniunea Europeană și să consolideze protecția frontierelor externe ale blocului comunitar, acestea fiind și condițiile puse anterior de unele state pentru a accepta cotele obligatorii de refugiați, transmite agenția EFE.

Criteriul care stă la baza separării refugiaților în cei care trebuie expulzați și cei care pot primi azil este țara lor de origine. Astfel, refugiații veniți din țări unde există conflicte armate de amploare ori regimuri represive, cum ar fi Siria sau Eritreea, sunt considerați eligibili pentru statutul de refugiat, ceilalți fiind considerați imigranți economici. ‘Cei care nu au nevoie de protecție internațională trebuie să se întoarcă în țările lor de origine’, a declarat după reuniune Jean Asselborn, ministrul de interne al Luxemburgului, țară ce deține președinția Consiliului European. Cei 28 de miniștri au stabilit de asemenea că se poate folosi și detenția ‘ca măsură de ultimă instanță’.

Acest Consiliu JAI s-a desfășurat cu o zi înaintea începerii implementării controversatului plan al redistribuirii refugiaților prin cote obligatorii între statele UE, un prim grup de 20 de refugiați eritreeni urmând să fie transferați vineri din Italia în Suedia. Ministrul Asselborn a recunoscut că unele state au acceptat condiționat aceste cote obligatorii, ele cerând aplicarea efectivă a politicii de repatriere a imigranților economici și consolidarea protecției frontierelor externe ale UE.

Dar există și ‘o altă fațetă a medaliei’ cotelor obligatorii, a apreciat la rândul său comisarul european responsabil cu imigrația, grecul Dimitris Avramopoulos, făcând referire la decizia de a se intensifica repatrierea imigranților economici, cum ar fi majoritatea africanilor sau pakistanezii, care au venit în Europa motivați doar de dorința de a găsi un trai mai bun.

Totuși, rămâne de văzut în ce măsură se va reuși aplicarea efectivă a acestei decizii, având în vedere că anul trecut numai 39% dintre imigranții ilegali care au fost înștiințați că trebuie să părăsească Europa chiar au făcut acest lucru.

De asemenea, la acest Consiliu JAI s-a convenit să se recurgă la o ‘combinație echilibrată de presiuni și stimulente’ față de statele de origine și de tranzit a imigranților pentru a le determina să coopereze în acțiunile de repatriere. Această chestiune va domina agenda summitului ce va reuni șefii de stat europeni și africani, pe 11 și 12 noiembrie în Malta. Un exemplu în cadrul unei asemenea politici ar fi condiționarea ajutorului pentru dezvoltare de primirea imigranților repatriați.

Pe de altă parte, miniștrii europeni de interne și-au reafirmat voința de a lua măsuri pentru preluarea controlului frontierelor externe ale UE, care în prezent sunt traversate cu ușurință de refugiați. ‘Dacă nu reușim să eficientizăm controlul frontierelor externe, există un risc enorm ca spațiul Schengen să nu supraviețuiească’, a avertizat Jean Asselborn.

Însă inițiativa ministrului francez de interne, Bernard Cazeneuve, de creare a unui corp de protecție a frontierelor externe ale UE, care să fie desfășurat în zonele cu o presiune migratorie semnificativă, nu a fost agreat de toți omologii săi europeni, deși un proiect de acest fel a fost prezentat anterior și de Comisia Europeană.

Ei au convenit în schimb să consolideze Agenția europeană pentru supravegherea frontierelor (Frontex), organism care a cerut săptămâna aceasta statelor blocului comunitar să contribuie la sporirea efectivelor sale cu încă 775 de membri, un răspuns fiind așteptat la summitul european din perioada 15-16 octombrie.

Comisarul Avramopoulos a declarat că la acest Consiliu JAI a asistat la o dezbatere foarte interesantă pe tema dacă gestiunea frontierelor externe trebuie să fie o responsabilitate națională sau una comună a întregii Uniuni Europene, el asigurând că va ține cont de opiniile exprimate în elaborarea unei propuneri pe care o va prezenta către sfârșitul anului.

 

39 COMMENTS

    • In anii 90 ne-am rugat de ei si cu cerul si pamantul sa ne bage in UE si NATO. Era Emil Constantinescu si nu l-a ajutat nimeni. Dupa 9/11 ne-au bagat in NATO si pe urma s-au trezit si europenii ca altfel…

      In concluzie Romania nu e bagata in Schengen pentru ca:
      1. Sa putem fi santajati mereu cu ceva…
      2. Nu exista altruism intre state. Doar prada si pradator
      3. Liderii eropeni sunt si ei oameni ca Basescu, Boc, Macovei, Geoana, Oprea, Codruta etc etc…Vi se pare Merkel altfel decat Basescu +Macovei?
      4. Schengen nu e pentru romani ci sirieni, irakieni, afgani, stiti ca astia au forta de munca calificata ce sa faca cu softistii nostrii care au umplut Microsoft si cu femeile noastre dragute. Ei vor cu voal pe fata.

      E timpul sa intarim granitele in cateva zeci de ani or sa vina germanii musulmani sa ceara vize la noi si eu nu cred sa indeplineasca criteriile.
      Istoria se schimba intodeauna surprinzator.

      • Criza emigrantilor e recenta, deci problema nu se refera la asta. Intradevar suntem tampon, dar in fata unui posibil atac venit din est, cum suntem de mii de ani, si in acelasi timp exista niste considerente economice in avantajul Europei si in dezavantajul nostru, motiv pentru care tara noastra nu va fi primita niciodata in Schengen, daca nu vom avea liderii potriviti.

  1. Se va fi facut, iarasi, o impartire a zonelor de influenta pe un colt de servetel, la Yalta sau in alta parte si noi am picat in zona trans-atlantica. Oricum ar fi, diplomatia romana nu poate negocia de pe pozitii de forta atata timp cat nu exista o politica externa si o practica unitara in domeniu, adica atata timp cat presedintele si guvernul se contrazic reciproc pe teme majore, insarcinatii cu afaceri de prin ambasade regleaza politica interna, un fost ministru de externe e anchetat pentru gestionarea votului diasporei, un ex-presedinte e banuit de legaturi oculte cu Putin, altul de complicitate cu CIA in actiuni ilegale si, recent, martori “protejati” alimenteaza vanatoarea de vrajitoare lansata de DNA intre altii, impotriva personalitatilor politice care au lucrat la aderarea tarii la UE.

  2. ”cu vorbe de ocară seci, nejustificate şi nemotivate real” precum se întîmplă cu rusia: rachete care au lovit iranul şi care iran dezminţeşte absolut totul, americanii nescoţînd o vorbă ca ripostă!
    ”’Iranian state media said Iran’s defence ministry also rejected the CNN report.
    The White House declined to comment on the report from the officials, who asked not to be identified, and the State Department said it could not confirm it.
    If confirmed, the crashes would be a blow to the military strength Russia aimed to display in launching what it said were 26 missiles at ISIL targets in Syria about 1,500km from the Caspian Sea on Wednesday.”’
    http://www.aljazeera.com/news/2015/10/russia-denies-syria-missiles-iran-151009003851098.html

  3. Domnu’ Tudor, dvs. ati fost in D.C. cand s-a semnat aprobarea României în NATO. Întrebare: care au fost ţările care s-au opus vehement intrării noastre în NATO ca să-i curteze pe ruşi, din partea Europei? Ca să vă asigur, în prealabil, eu ştiu răspunsul.

    Aş putea zice la fel şi despre aderarea la UE dar, acolo, totul a fost o mascaradă ipocrită cu zâmbete forţate, aproape greu să-ţi dai seama cine-i cine. Şi mi se mai reproşează mie, din partea prietenilor sau a cunoştinţelor, că sunt “xenofob degeaba”; dar, în schimb, ce xenofili de subalterni, lingători de picioare, sunt ei când e vorba de un francez, german… ş.a.m.d.

    Cu stimă.

  4. Păi, simplu. Când nu le convine , va închide granița și România să se descurce! E pe baza de olidaritate! Când e vorba despre ei , noi trebuie să fim solidari. Când e vorba despre noi, solidaritatea se duce dracu. De, ipocrizie maximă, ca sî in cazul vizelor SUA- nu vă primim în Schenghen, dar facem valuri cu SUA să ridice vizele, însa asta-i doar de fațadă, de fapt ne doare în c** de voi, români. Am fost tratați și suntem traatți ca ruda săracă și proastă de către ruda bogată , prostă și nesimțită. Întrucât nu l-am văzut nici pe Iohannis , nci pe POnta sau pe opoziționiști că ies public și le spune europenilor că ne-am săturat să ne trateze în halul ăsta, ni se va aplica același tratament în continuare! Dacă nouă ne impune cote, noi de ce nu impunem Schenghen? Dacă una Comisie europeană ne dă în judecată pentru că nu îndeplinim criterii, noi de ce nu dăm Consiliul în judecată pentru că nu face un act pentru care sunt îndeplinite condițiile impuse? Încălcarea tratatelor UE, inclusiv Schenghen , e sancționată de CJUE!

  5. Uite asa, Romania si Bulgaria nu intra in calcule. N-avem nici politicieni cu instrumentele la ei insa nici restul lumii nu ne vrea iar noi pupam in continuare.

  6. Şi-mi cer scuze, tocmai am uitat să scriu încă un lucru.

    Dacă tot nu suntem în Schengen, tovarăşea Merkel & camarade Hollande să-şi ţină singuri refugiaţii în cap, braţe, în/sub fustă şi pantalon!

    Cu stimă.

  7. Simplu: Romania va aplica legile UE la granita si va actiona ca zona tampon, nu zona de intrare si emitere de vize Schengen. Faptul ca suntem inafara Schengen inseamna doar ca cetatenii nostri nu au privilegii. Conform tratelor suntem insa obligati ca tara sa respectam regulile Schengen (Legally obligated to join), mai putin emiterea de vize. Dar cred ca daca am fi fost tara de tranzit am fi fost si noi obligati sa avem puncte de amprentare si identificare/inregistrare a refugiatilor.

    Cred ca asta e unul din motivele principale pentru care nu ne lasa in Schengen, pe langa MCV, “problema romilor” si a “exportului de criminalitate”. Nu au incredere in noi, pentru ca am emite vize Schengen tuturor moldovenilor si celor care ar plati spaga.

    • Cum sa dai vize pe spaga cand se intra gratis: poftiti dragi sirieni, irakieni, afgani , sudanezi etc etc. O singura conditie , sa nu aveti romani printre voi. Primim doar musulmai, teroristi ISIS si evident muncitori super calificati sirieni pentru industria germana de auto ca sunt renumiti precum masinile siriene !

    • Cum o dai, cum n-o dai, uite ca-ti iese de fiecare data…. Ai punctat perfect la faza cu diplomatia…. Cu o singura “greseala”. Asta e o problema aparuta care persista inca de la inceputul anilor 1990.. Mai exact de cand, teoretic, am schimbat macazul de la comunism la “democratie”

  8. Cand ai un premier urmarit penal care se ratoieste la aia ca primeam si noi refugiati daca ne primeau ei in Schengen va asteptati la alta pozitie? Dar vai! Noi suntem patrioti si nu acceptam sa fim colonia altora cum se pronunta multi invitati pe la antene! Dar punem intrebari de ce nu suntem primiti in Schengen. Sa fim acolo dar sa nu acceptam sfaturi de la ei si nici conditii? scuze, nu cred ca se poate! Ponta a inceput un razboi cu occidental aratand cat apara el interesele Romaniei. Dar fiti siguri ca nu interesele Romaniei il macina pe el. Face tot posibilul sa nu ne primeasca aia in Schengen pentru a nu se indeplini una dintre promisiunile lui Iohannis adica aderarea la spatiul Schengen pana in 2017. Declaratiile din ultimul timp cat si mentinerea suspectilor de coruptie atat in parlament cat si in guvern sau in fruntea partidelor ne-au dus inapoi cu cel putin 5 ani in privinta sanselor de aderare la Schengen. Asa ca scuze! De ce vem noi in Schengen daca nu acceptam criticile si indicatiile lor?

    • esti bolnav. adica ponta e de vina ca nu reusim de atatia ani sa nu intram in schengen cu toate ca indeplinim toate criteriile cerute? in general uiti, ca orice pupincurist basisto-penelisto-johannit, cuvantarile neamtului ciloanis. nu v-ati luat bai tara inapoi? nu ati pus voi un presedinte “neamt” spalat pe creier? si acum te vaieti ca furerul merkel ( apropo pana si nemtii se opun ca fostul stasi sa primeasca premiul nobel pentru pace) il respinge pe :namt” mereu? uiti ca inca de la prima lui intalnire cu madame “neamtul” a [primit una peste bot cand furerul i-a spus ca romanica nu va intra in schengen? si atunci ponta nu era “penal”. si ca tot ai tu obsesia asta cu ponta nu ar trebui sa te uiti in ograda lui ciolanis? deja a pierdut un proces la tribunal pentru casele furate. doar faptul ca a castigat alegerile prezidentiale l-a scapat de a mai pierde un proces la iccj pentru incompatibilitate, mai are procese , dar ca si in cazul basescului, va scapa pe principiul ca e presedinte . faptul ca a gasit prosti care l-au votat dar si ca au maslui serviciile alegerile l-au scapat pe ciolanis de puscarie. in rest ai comentarii de spalat rau pe creier .

      • Despre ce criterii vorbesti? Da, indeplinim criteriile tehnice de aderare dar cineva uita sa va spuna un mic amanunt esential. Ca e corect sau nu ramane de discutat dar dupa referendumul din 2012 s-a legat aderarea la Schengen si de raportul pe justitie. Asa ca vezi cine sta in functii prin parlament, govern sau lider de partid cu dosare in instant sau condamnari chiar daca nu sunt definitive. Dupa aceea vedem cine se face vinovat. Asa ca scuze, nu te mai lua dupa cei care tot spun ca indeplinim toate criteriile. le indeplinim doar pe cele tehnice nu si pe cele legate de justitie si stat de drept. dar vai, aici nu au aia niciun drept sa ne critice ca avem premier urmarit penal, senatori si deputati inca in functie desi sunt urmariti penal si lider de partid cu condamnare fie ea si in prima instanta. Noi trebuie sa hotaram singuri ca totul e in regula cu justitia iar aia nu au dreptuls a ne critice caci de, avem superbul principiu al nevinovatiei. La aia primeaza moralitatea care la noi nu exista.
        PS: Nu te mai agita asa cu Iohannis ca viata e frumoasa si nu merita sa faci un atac cerebral ca a pierdut mancatorul de popcorn si cohabitant de vaza alegerile. Cand le pierzi la cea mai mare diferenta de voturi din 1996 pana acum nu cred ca mai e ceva de comentat.

        • Wau! Voi nu vreţi să înţelegeţi realitatea?
          – E MOFT POLITIC PE INTERESE ŞI IMPUNERI CARE NU AU LEGĂTURĂ CU CEEA CE ESTE ÎN TEREN!
          – VOI NU VREŢI SĂ ÎNŢELEGEŢI CĂ NIMENI NU CITEŞTE RAPOARTE SCRISE CI ASCULTĂ MELODII SPUSE CU AJUTORUL MIJLOACELOR DE COMUNICARE DIRECT ŞI INFLUIENŢABILE(minciuni şi aberaţii)!
          – NU ARE NICIO LEGĂTURĂ CUPONTA SAU INFRACTORII DOVEDIŢI SAU NU! E STRICT PLOAIA DE MINCIUNI CA ÎN ROMÂNIA ŞI SE PROPAGĂ RAPID DOAR PENTRU ÎMPOTRIVIREA DE A FI BINE ŞI BUN UNUI POPOR SAU ŢARĂ INDIFERENT CUM SE NUMEŞTE! (destule articole citite online)

    • Daca tu crezi ca nu suntem primit in Schengen din cauza lui Ponta, inseamna ca nici macar printre randuri nu citesti … In primul rand Romania nu are ce cauta in UE si nici in Schengen din cauza a ceea ce a devenit dupa 25 de ani de animaleala.. Si cand spun animaleala nu ma refer doar la politicieni, ci si la multi dintre romani, care au ajuns sa traiasca si sa se comporte ca niste lobotomizati.

      • Sincer sa fiu nu te pot contrazice absolut deloc. Ai perfecta dreptate ca nu meritam nici in UE dupa animaleala din ultimii 25 de ani. Dar pana la urma se vede cata nevoie au avut ei de Romania in UE nu doar noi de UE. In schimb totul are o limita asa ca sa nu ne asteptam si la concesii sa ne primeasca si in Schengen. Si cand vorbeam de vinovatii de acum, strict pe aderarea la Schengen facand aia deja greseala de a ne primi in UE, nu ma refeream doar la Ponta. Faptul ca avem raport nefavorabil pe justitie nu e doar vina lui Ponta. Alaturi de el ii poti pune si pe Dragnea, Sova, Vosganian si pe toti cei ce inca mai stau in parlament fiind deja urmariti sau cercetati penal legandu-se de acea suoerba prezumtie de nevinovatie dar uitand de prezumtia de moralitate. Asta vorbind strict de neindeplinirea criteriilor actuale de aderare la Schengen, criterii care nu sunt doar cele tehnice ci si raportul pe justitie care a fost legat de cel ethnic dupa evenimentele din vara lui 2012. Nu are legatura cu cea ce spui si sunt total de acord, ca realist vorbind, nu avem ce cauta nici macar in UE.

        • tu vezi ce tot debitezi? aderarea la schengen tinr doar de criterii tehnice asa cum recunoaste comisia ue. chestia pe care o invoci fald, criteriul politic, nu exista in nici un acord la care romania e parte. cand spui “nu ma refeream doar la Ponta: iese basisnul-penelist-johannist din tine. cum naiba de vina sunt toti fara aia pe care ii admiri tu atat de mult. ce chestie, pe langa ponta de vina mai e un dragnea sau sova sau vosganian. ailalti unde au trait? in creierul muntilor fara sa aiba de a face cu deciziile politice? base al tau a fost 10 ani presedintele tarii. restul gastii pedeliste actual penelisto-johanniste nu or fi fost si ei la puetre? dar penelistii? vezi ce esti si absurd dar si indoctrinat rau. deci arata-mi decizia prin care romaniei i se cer si alte criterii de aderare la schengen nu numi vorbe.

    • mihaile, ccr tocmai a zis asa:
      ”incriminarea infracţiunii de conflict de interese în mediul privat reprezintă o încălcare nejustificată a libertăţii economice şi a dreptului la muncă.”

      Asa ca procesul lui Ponta pica. uncheselu s-a facut de rahat. La fel ca si tine.

      • Aici intra si facturile emise in 2011 pentru servicii prestate in 2007? Cu asta sa vedem cine s-a facut de ras caci pentru asta a fost trimis in instanta. Poate imi dai si mie un exemplu de o tara civilizata in care emiterea de facturi dupa 4 ani de la prestarea serviciului nu este considerata infractiune. Singura scuza ar fi ca noi nu ne incadram in categoria tari civilizate caci un popor civilizat si educat nu poate fi manipulat. Cu asa zisul conflict de interese sunt partial de acord cu tine. Ar fi chiar culmea sa trimitem in instanta pe toti cei care isi pun in diferite functii fosti colegi de scoala daca le-au dat o prajitura candva, prieteni care le-au dat o bere, fosti parteneri de afaceri sau rude. Nu avem suficiente truibunale in toata Europa sa judece astfel de tampenii. Am spus partial e acord caci moral si dupa anumite conventii internationale ce definesc conflictul de interese si la care a aderat si Romania, promovarea de rude sau parteneri de afaceri in posturi aflate in subordinea ta directa se considera conflict de interese. Chiar si angajarea in companii private ale rudelor unor decidenti din structurile guvernamentale se considera conflict de interese. Cauta undeva un curs numit “Code of business conduct”, curs ce este obligatoriu in orice companie care se respecta si care arata toate situatiile considerate conflicte de interese conform conventiilor internationale la care a aderat si Romania, si vei avea mari surprize. In tarile civilizate orice companie private sau de stat care se respecta cere ca acest angajament numit “Code of business conduct” sa fie prezentat in dosarul depus la inscrierea la orice licitatie.

  9. Hai sa fim seriosi.. Oricat de nationalisti am fi, ar trebui sa primeze rationalul… Din cauza coruptiei cronice, a lipsei de civilizatie (inca avem sate cu case care au WC in curte si nu au auzit de electricitate electricitate), a infrastructurii primitive, a hotiei la nivel inalt, Romania nu are ce cauta in UE si nici in spatiul Schegen. Atat timp cat vom fi priviti ca niste fraieri (si asta e adevarul, oricat s-ar incorda altii sa promoveze contrariul), U.E, SUA, NATOI si Schengen sunt daunatoare pt noi. Dupa ’89 nu am mai avut un singur diplomat care sa stie sa negocieze cea mai buna varianta pt Romania. Toti cei care s-au perindat pe la Curti Straine nu au facut altceva decat sa intareasca si mai mult convingerile occidentalilor ca suntem niste lache care, din prea multa lacomie, ne-am vinde si parintii. Asa ca Romania nu va fi privita niciodata ca un partener cu drepturi cat decat egale… Suntem priviti ca pe o halca de pamant, ce poate fi pusa la dispozitia oricui pentru interesele occidentalilor. Avem resurse (ce pot fi vandute pe nimic), suntem o zona tampon care sa apere curul occidentalilor (si cu ce pret … ? ), suntem un element cu care se jongleaza in functie de interese… Ce targuri a facut Romania pentru a fi acceptata in NATO si UE…. ? Cel putin rusinoase (in context international), dar si paguboase (pentru romanii simpli)… Doar naivii si cei necititi mai pot pune botul la refrene de genul “Romanii, prietenii nostri, sunt un partener de nadejde, cu drepturi egale”…

    • Ai perfecta dreaptate dar sa vedem si de ce s-a ajuns aici. Nu ne putem vaita la infinit de greaua mostenire a celor 45 de ani de comunism. Realitatea situatiei actuale pleaca mai mult de la teoria conform careia un popor civilizat si educat este foarte greu de manipulat. De asta au avut grija politicienii, si nu numai ei, in toti acesti ani. Sa nu cumva sa se educe sau civilizeze acest popor. Atata timp cat tii majoritatea romanilor in saracie si le mai arunci cateva firimituri din cand in cand poti fura linistit. Ei sunt fericiti cu ce au primit asa ca nu e o problema ca politicienii fura si isi realizeaza doar interesele lor.

      • Pai sunt doua aspecte:
        1. Romanii care, in prostia lor, au votat, prin rotatie, aceiasi neghiobi de politicieni.
        2. Ai spus “politicieni”. Deci nu in capul lui Ponta se sparge problema Schengen. Ci in capul tuturor care ne-au guvernat dupa 89 incoace. In egala masura! Nu spun ca Ponta nu are parte din vina.. Dar nu uita cam ce s-a intamplat in cei 10 ani cat ne-a condus Basescu… Atunci s-a atins apogeul .. Mai putin cel economic si al nivelului de trai 🙂

        • Stai linistit ca sunt de acord ca toti au contribuit la dezastru nu doar Ponta. Si da, perioada de trista amintire a betivanului coabitant, mai ales 2009-2012 cu interesul national alaturi, a fost apogeul dezastrului.

  10. serios? pai de cand se pune problema asta ? tot nu realizeaza analistii ca romania e o tara de mana a treia in europa? pe noi se fac tot felul de experimente dupa 89. cine se opune intrarii noastre in schengen” germania, olanda, finlanda si mai nou franta. germania=vw, olanda-tara prostitutiei si homosexualilor, finlanda=sclava nemtilor. franta e o surpriza dar i-am suparat si pe astia cu ceva. la noi e coruptie? dar ce e la nemti si olandezi intrece de mii de ori asa zisa lupta a celei mai corupte si politizatte institutii dna-ul.

  11. Radu, mafia corporatista americana e in plin razboi cu mafia corporatista europeana si tu te intrebi de schengen !!!! pe cuvant daca nu ma intreb oare tu la ce planeta te uiti!

  12. Bine că ne găsim noi să băgăm pe șustache ”Legea Toleranței”, de parcă noi am avea muci în nas când vine vorba de străini și nu înaltele fețe Șengheniene când vine vorba de români… Ăsta e un alt experiment european derulat pe români la care Dragnea a pus botul repede crezând că-l va ajuta în relația cu parcheții.
    Ce rahat!!

  13. Intrebarea e foarte buna pentru ca raspunde aproape singura la o chestiune pe care o stim cu totii: Romania e cantitate neglijabila, nu exista. Ca atare intrarea Romaniei in Schengen e neglijabila.

    Avem doar tradatori (d’astia morti dupa case si viloaie, proprietati in general) si nu politicieni. Oamenii cinstiti de-abia asteapta sa ajunga acasa la familie, sa-si vada de viata lor. Altii s-au scarbit si au tirat-o din Ro (in ’70, ’80, ’90, samd). Romania a contat pe harta lumii doar pe vremea lui Ceausescu. Stiu c-o sa sune ciudat – nici mie nu-mi place – dar singura politica externa pentru Romania a dus-o analfabetul ala, Ceausescu. In rest astia – de la Basescu pana la Iohanis – sunt numai dupa functii, chiftelute, proprietati si concedii de lux. Politica interna si externa ne-o fac cativa gaozari de ambasadori (politruci privati d’alde Iohanis) si matrofoxati de la Bruxelles. Ce face d’alde Zgonea si Tariceanu, Ponta si Iohanis, tata-mare si mama-mare, toate astea-s cantitati neglijabile. Sunt teme de casa date de profesorii de afara pentru a ne tine mintea ocupata cu ideea ca traim liberi. In realitate este vorba despre un neo-feudalism, cu suzerani si vasali.

    Suna pesimist dar daca judecam pe fapte, cu date, etc, asta-i singura concluzie logica.

  14. Cum?
    Ca de fiecare data, cu noi pe post de carne de tun si tara pe post de zona tampon, in timp ce altii isi vad linistiti de viata si de furat de pe aici.

Leave a Reply