Congresul PSD a ales, duminică, cei 14 noi vicepreşedinţi ai partidului, precum şi preşedintele executiv, surpriza venind din partea liderului senatorilor PSD, Mihai Fifor, care a pierdut la limita funcţia de vicepreşedinte.
Liviu Dragnea va fi secondat de favoritul său, Valeriu Zgonea. Potrivit rezultatelor finale, Zgonea a câştigat funcţia de preşedinte executiv, cu 2582 de voturi, în faţa contracandidatului său, Constantin Niţă, care a obţinut doar 1123 de voturi.
Pentru cele 10 poziţii de vicepreşedinţi bărbaţi, câştigători sunt Andrei Dolineaschi (3439 voturi), Victor Negrescu (3162 voturi), Georgian Pop (3070 voturi), Ionuţ Vulpescu (2994 voturi), Nicolae Bănicioiu (2983 voturi), Mihai Tudose (2827 voturi), Viorel Ştefan (2737 voturi), Gheorghe Şimon (2503 voturi), Gabriel Vlase (2436 voturi) şi Mihai Chirică (2339 voturi).
Al unsprezecelea clasat, Mihai Fifor, a pierdut o funcţie de vicepreşedinte, obţinând doar 2222 de voturi. Au urmat, în ordine descrescătoare, Adrian Dobre, Constantin Niţă, Mihai Sturzu şi Cătălin Rădulescu.
În ceea ce priveşte cele patru poziţii de vicepreşedinte din partea Organizaţiei de Femei, prima clasată a fost Gabriela Firea, cu 3122 de voturi, urmată de Lia Olguţa Vasilescu (3044 voturi), Ecaterina Andronescu (2914 voturi) şi Doina Pană (1834 voturi). Au ratat intrarea în BPN Gabriela Creţu şi Aurelia Fedorca.
La finalul Congresului, Liviu Dragnea le-a cerut noilor vicepreşedinţi să lase cariera personală “mult, mult în spate”.
Hello! nea tăriceanu! Nu mai arunca cu noroi în ceauşescu! Am dus-o mult mai bine în comparaţie cu ceea cetrăim de 25 de ani de zile! Oare cum poţi să aberezi în halul ăsta???
În legătură cu subiectul pus: cîţi vor face cărări bătute la DNA sau se vor dovedi mironosiţe care ulterior vor veni la tv şi se vor plînge că sînt hărţuiţi???
Rica fara frica, esti ceausist?
Nu are nicio legătură cu”eşti ceauşist sau nu”! Pur şi simplu gindirea şi impunerea”dacă nu eşti cu noi eşti cu ei”sau”cine nu e cu noi e împotriva noastră” e o greşeală pentru că nu toţi oamenii pot fi introduşi în cele 2 categorii, mai sînt oameni care din păcate gîndesc şi văd totul! Mai sînt oameni care s-au confruntat cu ”reformele celor cîteva specii de politicieni debutanţi în FSN şi ulterior punîndu-şi altă siglă”aceeaşi mărie cu altă pălărie”. Totul se simte şi vede din toate dovezile întîmplate de 25 de ani de zile şi anime:
– toate construcţiile din interiorul acestei ţări au fost efectuate înainte de ’89, poate concluziona orice om care nu a trăit în perioada comunistă dar a luat la pas ţara şi pe care construcţii le-au distrus afaceriştii de carton prin afaceri dezvăluite actualmente.
– mergi prin ţară şi deodată găseşti ditamai vila unui mare susţinător în curtea blocului spaţiul fiind de cîţiva metri pătraţi(omul mergînd cu o coală de hîrtie fără titlul pentru semnături de la locatari şi pe gură spunînd”modific locuinţa de la parter în spaţiu comercial” tu nu semnezi dar cînd ridică vila în 2-4 săptămîni mergi la asociaţia de proprietari şi găseşti un număr de telefon cu semnătură falsă aşa ca pentru concesiune dată de primar. Ce mai poţi face?
– în 1989 aveam salariu de 1920 lei şi în 2003 aveam în jur de 6-8-10 milioane lei, un nivel de trai cît de cît mai ridicat, ce avem acum? Salariu generalizat aproape la fel cu cel din acei ani!
– fabricile de acte care performează pe zi ce trece sînt utilizate strict pentru distrugerea omului care a muncit şi munceşte real, încît politica salarială impusă e contrar nevoii şi necesităţii omului!
Sînt destule motive pentru care cred că pot atenţiona toţi politicienii pe bună dreptate! Înainte de ’89, hărţuiala persoanei mele din cauză că spun lucrurilor pe nume şi cu glas tare, mi-a cauzat destule neplăceri mai ales că nu am fost membru PCR-UTC.
Ceauşescu nu a pus vreo cărămidă sau să fi creat ceva de la zero.
Dragnea votat cu surle si trambe de 500 000 de psdisti s-a speriat de Iliescu si Sturza. Asta spune totul…
Tariceanu a avut un discurs destul de echilibrat pe subiectul Ceausescu, omul a vorbit din perspectiva unui liberal. Comentariile voastre sunt cam la extreme, tu , parere, la extrema Ceausescu a fost bun, iar tu Radu, la extrema etichetarii unei persoane, bazata pe o simpla opinie. Adevarul e undeva la mijloc. Sincer sa fiu, mi-as dori un lider care sa aiba patriotismul si curajul lui Ceausescu in raport cu forte externe care se amesteca in problemele interne ale Romaniei, dar in acelasi timp imi doresc o societate libera. Oricum, sunt multe lucruri bune pe care politicienii de azi ar putea sa le preia de la Ceausescu.
Ideea e ca Romania a fost stat suveran in timpul lui Ceausescu. Putem oare afirma asta si azi?
https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/
Nu este întotdeauna la mijloc. De unde pseudo-axioma asta “dacă nu e albă şi nici neagră, atunci e gri”? Nu e nici una, nici cealaltă, şi stop.
uite ce zicea CTP-u: “ln materie de furt din banii publici și de distrugere a economiei românești sunt net superiori comuniștilor: ăia o făceau artizanal, pesediștii, cu guvernele Văcăroiu, Năstase, Geoană, Ponta, au ridicat hoția la nivel superindustrial.
Și asta se rezolvă, într-adevăr, pe bază de condamnare, dar nu a comunismului” Ce zici?
“La finalul Congresului, Liviu Dragnea le-a cerut noilor vicepreşedinţi să lase cariera personală “mult, mult în spate”.” Hahaha ! Ce vrea sa spuna Dragnea ? Cum sa nu se gandeasca oamenii la cariera ?!
Banicioiu i-ar putea lua locul lui Ponta, Chirica de la Iasi vrea sa fie primar pe bune nu doar interimar in locul lui Nichita la anu’, vreo 5-6 din aia sunt oamenii baronilor de judet care nu au putut avea functie la centru castigand in detrimentul celor care mai umbla pe la televiziuni drept comunicatori PSD sau fosti “oameni ai lui Ponta”. Rovana Plumb dupa ce trebuia sa fie succesoarea lui Ponta, nici nu a mai candidat.
mie mi-a placut cum dragnea l-a ridicat in picioare pe iliescu in legatura cu condamnarea comunismului. haha, ce distractiv a fost. Un necunoscut de pe drumurile alexandriei ajunge sef la psd, si apoi ti-i si ridica in picioare sa… comemoreze…. tare, mi-a placut.
cipri
discursul lui Sturzu a concluzionat ce tip de congres a avut loc! Inculpatul este inclocuit de un condamnat! Comunismul condamnat de ipocriti
Doar atat, viata merge mai departe in PSD iar, in privinta lui Ceausescu nu-l putem nega cu bunele si ales cu relele timpurilor sale. Este ca si cum ne-am nega istoria.
Se vede că n-ai trăit în anii ’80.