Ioan Mircea Pașcu, vicepreședinte al Parlamentului European, a declarat vineri, la Bistrița, că gradul de implicare a Uniunii Europene pe zona de securitate și apărare va fi în creștere, deoarece “nu ne așteaptă vremuri ușoare”.
Europarlamentarul român a vorbit despre o îngrijorare la nivelul UE în legătură cu poziția pe care SUA, sub conducerea lui Donald Trump, o vor avea față de NATO, dar și despre un posibil nou val de refugiați din Africa, din zona centrală a acestui continent.
Întrebat dacă ideea unei armate europene va fi pusă în practică, Ioan Mircea Pașcu a spus că s-a renunțat la această posibilitate.
“Această chestiune este expres scoasă de pe agendă, pentru că a fost, să spunem așa, mai mult un obiectiv de lungă durată. Câte constituții credeți că trebuie să fie modificate ca statele să spună: îmi încredințez apărarea unei apărări europene? Practic, toate și nu toate statele sunt dispuse să își modifice constituția în momentul de față. Și atunci se finanțează, deocamdată, cercetarea pe chestiuni militare din bani europeni, există un proiect pilot care probabil că va fi menținut și în exercițiul financiar următor (…). Există instrumente militare, avem Eurocorps”, a explicat Pașcu citat de Agerpres.
În acest context, vicepreședintele PE a anunțat că România are doi ofițeri de legătură în cadrul Eurocorps și că aceasta înseamnă că, pe viitor, participarea țării noastre va crește.
Corect ! Trebuie sa luam si noi lucrurile astea in serios chiar daca ne-am obisnuit ca Armata e buna la cules de cartofi a venit timpul sa privim lucrurile altfel poate daca le pricepem bine pe cele din afara frontierelor ne va fi mai usor sa o facem si cu ce avem noi aici prin batatura.
Astea sunt şi vor fi consecinţele pactelor semnate de voi perindaţii în cei 27 ani de guvernare! Problema cea mai gravă: nesimţirea voastră care nu are limite când e vorba de nivelul de trai! Sunteţi doar lacomi şi nimic bun pentru această ţară şi naţiune!
L-am auzit pe fostul de la SRI invitat în platou că pierd ani de vechime în muncă ca parlamentari şi că nu trebuie să se întâmple asta cu ei! Dar omul care a muncit o viaţă, muncă grea 8-12 ore sau zile la rând 2 schmburi unul după altul, s-a trezit cu ani vechime în cartea de muncă, nu s-a plimbat sau chiulit ca voi! La omul de rând se poate anula/fura vechimea şi la voi leneşilor chiulangii NU?
În parlamentarii europeni cine mai are încredere în vorbele lor ? Ei la fel cu ai noștri își au grijă de salarii și privilegii de zeci și zeci de euro, și pensii nesimțite la fel ca aici.
“Nu ne așteaptă vremuri ușoare”, pentru ca ei vor ca vremurile sa fie complicate.