Armata Statelor Unite ale Americii a demarat 10 proiecte de infrastructură în baza aeriană de la Marea Neagră pentru sporirea facilităţilor militare. Alte proiecte de 53 milioane dolari vor intra în curând în lucru.
Americanii investesc 4,6 milioane dolari în Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu din Constanţa şi se pregătesc să aloce încă 53 milioane dolari în proiecte care vor spori dotarea complexului militar. Cele 4,6 milioane dolari vor fi cheltuite pentru construirea a 8 edificii şi reprezintă prima investiţie majoră de infrastructură de la Kogălniceanu pentru Forţele Armate ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), de când a început modernizarea bazei de la Marea Neagră în 2010. Proiectele sunt realizate de STRABAG şi de SKE International, care lucrează cu contractori români. Primul dintre aceste 8 obiective este gata, iar oficialii americani şi români au tăiat luni, 17 iulie, panglica de inaugurare a parcării auto amenajate pe o suprafaţă de 1,5 hectare, pe care încap până la 150 vehicule de luptă aduse de americani în luna februarie, scrie adevarul.
FOTO : In 2004, seful Pentagonului Donald Rumsfeld era primul secretar american al apararii ce descindea la Baza Aeriana Mihail Kogalniceanu alaturi de ministrul apararii, Ioan Mircea Pascu
https://radu-tudor.ro/f22-raptor-in-premiera-in-romania/
Alte 7 obiective, cum ar fi un depozit multifuncţional, clădire de mentenanţă pentru vehicule de mare capacitate, spălătorie de vehicule cu instalaţie nocturnă de iluminat, vestiare, spălătorie şi duşuri pentru un batalion, depozit operaţional pentru echipamentul militar, două săli de clasă pentru centrul de operaţii tactice şi hangar pentru două aparate de zbor (elicoptere Boeing CH-47s). „România este un aliat extraordinar, iar investiţiile pe care SUA le face aici demonstrează angajamentul pentru securitatea zonei Mării Negre. Mulţumim României pentru c-a făcut lucrurile să se întâmple!“, a declarat Michael Formica, coordonatorul operaţiunilor de instalare a trupelor americane în Europa. „Vom sta lângă SUA până la capăt“, a întărit Şerban Lungu, directorul sistemului de apărare integrată din MInisterul Apărării Naţionale. Cele 8 proiecte de început vor fi gata în aproximativ două luni şi vor însemna o lărgire a facilităţilor existente deja, construite de americani pe terenul românesc. „Vor semăna cu clădirile ridicate deja aici, în care militarii americani se pregătesc pentru misiuni. Este o sporire a capacităţilor bazei militare de la Mihail Kogălniceanu“, a precizat John Chiaramonte jr, director adjunct de lucrări publice INCOM-E în baza de la Mihail Kogălniceanu.
https://radu-tudor.ro/cnn-prezenta-f22-in-romania-are-o-semnificatie-strategica-pentru-nato/
Alte 62 proiecte însumând 53 milioane dolari vor fi realizate la Baza din Mihail Kogălniceanu prin finanţare americană, până la finele anului fiscal 2017, în cadrul Iniţiativei de Reasigurare Europeană (ERI). Prin acest program, SUA dezvoltă prezenţa militarilor americani în Europa, măreşte nivelul de exerciţii desfăşurate atât individual cu ţările-gazdă, cât şi cu alte state din zonă, şi îmbunătăţeşte infrastructura militară din bazele ţărilor partenere NATO. La Kogălniceanu urmează să fie construite un cartier general de batalion, poligoane de calibrare, spaţii de mentenanţă pentru vehicule de mare capacitate, depozite de alimentare cu combustibil, sisteme de spălare a aparatelor de zbor, spaţii de depozitare a muniţiei şi multe altele. Tot prin bugetul Iniţiativei de Reasigurare Europeană (ERI) este susţinută, de altfel, operaţiunea de amploare intitulată Atlantic Resolve. Misiunea NATO este derulată între SUA şi aliaţii europeni – printre care şi România, ţară strategică datorită poziţiei sale la Marea Neagră – pentru stabilitatea regională şi promovarea păcii pe continent. „ERI demonstrează implicarea SUA în asigurarea integrităţii teritoriale a tuturor celor 29 ţări NATO“, precizează americanii.
În cadrul acestor misiuni, forţele armate se antrenează împreună pentru a ridica partenerii la standardele NATO. Exerciţiile NATO se desfăşoară în poligoanele de la Mihail Kogălniceanu (CT), Babadag (TL), Cincu (BV), Smârdan (GL). Americanii consideră „crucial“ suportul pe care trebuie să şi-l acorde camarazii pe câmpul de luptă. „Acesta este elementul crucial al Atlantic Resolve, nu doar să antrenăm împreună forţele combinate. Pe câmpul de bătălie, partenerii trebuie să îşi acorde reciproc ajutor“, arată comandanţii americani. „Răspuns la urgenţele din regiune“ La finele lui martie 2016, Statele Unite ale Americii anunţau la Stuttgart – Germania că în cadrul angajamentului Statelor Unite privind măsurile de asigurare şi descurajare, Forţele Armate ale Statelor Unite din Europa (USAREUR) vor începe să primească rotaţii continue de trupe ale brigăzilor de luptă blindate avându-şi baza în Statele Unite, în Teatrul European, în februarie 2017, astfel prezenţa totală a Armatei în Europa ajungând la trei brigăzi ale Armatei, complet echipate. Conform celor discutate în cadrul anunţului privind propunerea de buget pentru Iniţiativa de Reasigurare Europeană pe Anul Fiscal 2017 (European Reassurance Initiative – ERI), Armata a decis să începe să depoziteze echipamente „statice“, cunoscute sub numele de Stoc de echipamente pre-poziţionate dispuse (Army Prepositioned Stocks – APS) în Europa, pentru operaţiuni de urgenţă.
Generalul Phil Breedlove, comandantul Comandamentului European al Statelor Unite (EUCOM), declara atunci: „Aceasta reprezintă un pas important în întărirea prezenţei rotative a Armatei şi în sporirea echipamentelor de luptă ale acesteia în Europa. Planul de implementare al Armatei continuă să constituie o dovadă a abordării noastre solide şi echilibrate de reasigurare a Aliaţilor şi a Partenerilor noştri NATO, ca urmare a agresivităţii Rusiei în Europa de est şi în alte locuri. Acest lucru înseamnă că Aliaţii şi Partenerii noştri vor fi martori ai unei capacităţi crescute – aceştia vor constata o prezenţă mai frecventă a unei brigăzi blindate, cu echipamente mai moderne, în ţările lor“.
https://radu-tudor.ro/breedlove-nato-va-fi-mereu-alaturi-de-romania/
Brigăzile de luptă blindate vor efectua rotaţii a câte nouă luni din Statele Unite şi îşi vor aduce propriile echipamente moderne, pentru a efectua exerciţii în ţările operaţiunii Atlantic Resolve.
„Aceste rotaţii vor demonstra capacitatea noastră de a amplasa rapid echipamente şi forţe în Europa, prin trimiterea de forţe rotative din bazele aflate în Statele Unite, împreună cu echipamentul alocat acestora în mod curent. Acest echipament va fi cel mai modern pe care îl deţine Armata, iar în anul care urmează vom înlocui echipamentul curent de instrucţie din Europa“, spuneau atunci americanii. La sosirea primei brigăzi de luptă blindată, la începutul lui 2017, echipamentul folosit în prezent de forţele rotative, cunoscut sub numele de Setul de Activităţi Europene (European Activities Set – EAS) va rămâne în Europa, va fi reparat, i se vor aduce îmbunătăţiri şi vor deveni partea centrală a Stocului de Echipamente Pre-poziţionate (APS) pe care l-am anunţat în februarie. „Ne propunem să stocăm Echipamentele Pre-poziţionate în Belgia, Olanda şi Germania“, anunţau oficialii americani. Echipamentul va face posibilă dispunerea rapidă a forţelor terestre, ca răspuns la urgenţele din regiune. Acesta furnizează putere suplimentară de luptă, dacă şi atunci când este necesară. SUA promitea că până la finalul anului 2017 va exista o prezenţă continuă a trei Brigăzi de Luptă Blindate complet echipate (una Blindată, una Aeriană şi una de Intervenţie); un set pre-poziţionat de echipament pregătit de luptă, suficient pentru a susţine o altă Brigadă de Luptă Blindată; precum şi facilitatori la nivel de divizie din Europa.
Eu nu inteleg de ce nu au lasat aeroportul de la Kogalniceanu, pentru destinatie civila. Sunt sigur ca pierdem foarte mult din cauza asta.
Cat despre populatia de etnie maghiara, nu cred ca nu gandesc la fel ca si conducatorii lor. Sunt atat de spalati pe creier, incat ma indoiesc ca vor sa fie buni cetateni romani.
Lor le este rusine sa invete limba romana.
Este si pt uz civil. Decoleaza Ryanair de acolo de ex
Interesul militar si strategic in zona de est a Europei creste exponential,nu vreau sa aud postacimea stiti voi cui ca “acesta este un semn clar de incredere in noul guvern”….Altfel tot ei foarte suspiciosi si exigenti cu tehnica militara a americanilor raportat la pret ca “de ce am luat Patriot de la americani si de ce nu de la europeni sau de pe Amazon.com sau Olx
Cineva a facut totul pentru a scoate trupele rusesti/sovietice din tara, altcineva aduce alte trupe in tara ( si,greu vom mai scapa de ele)… Tara ,sub ocupatie..colonie !
Deci 4 meleoane pt 8 instalatii si cu alelalte 43 ce vor face, culcush pt rachetele si bombele soeciale de la Incirlik, daca tot Turcia incepe sa ia antiaeriene rusesti?;):p
Tit astept un comentariu pe tema rachetelor rusesti nou achizitionate de Turcia de la primul analist militar al tarii dar mucles. Poate nu astept de la cine trebuie…:))
(Acu ori tace, ori zice ceva de cartoon network sau vreo perla. Orice inafara de comentarii militare oe care am fi toti doritori sa le citim daca tot o arde curajos, nepartinitor si analust militar. Dracu, e stirea militara a anului: turcia tara nato tocmai au achizitionat rachete De ultima generatie de la dusmanul Nato si RT o arde cu arici pogonici)
tu cand esti prost simti nevoia sa arati tuturor asta?
Da pt ca pe Erdo il manca rozeta cum te manca pe tine nasu spre tranteala DR si atragi prostia ca taifunu’n horn.Evident Turcia tradeaza parca nu e scris in sangele lor,s-a vazut la Incirlik cand le-au luat lumina la americani parca nestiind ca e o baza speciala cu grasuni ci o fabrica de spart nuci.Evident vrea sa se alieze cu Putin pt o noua forta sa vedem dar cine mai tradeaza alianta.Samt io ca mai pleaca cineva din dar si de langa tara noastra.Dupa carambolul Brexit,prostavenia rusa si infatuarea turca,Romania risca sa ajunga nu doar putere ci chiar superputere in urmatorii ani.Doamne ajuta!
Malin e nume?!?!
stai acasa ca o sa primesti mesaj
Vorbesti din experientele tale “prieten” al sua?
* tale ca “prieten” al sua?
Depinde, sovietic mic și trist