Marti 11 decembrie, la Sala Media a Teatrului National din Bucuresti, emisiunea Punctul de intalnire (Antena 3) a primit un premiu din Gala CENTENAR a Premiilor Nationale de Televiziune din partea Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania (APTR).

Un juriu format din academicieni, producatori si realizatori de televiziune au conferit premiul echipei Radu Tudor (realizator), Adrian Ionita (producator general) si Dan Barbu (producator de continut).

Un cuvant despre emisiune a fost rostit de profesorul universitar Sorin Iliesiu, iar premiul a fost inmanat de Lucia Hossu Longin, cineast si realizator TV.

Foto echipa Punctul de intalnire Antena 3 : Dan Barbu, Adrian Ionita, Radu Tudor

Inca 3 productii tv Antena 3 si emisiuni ale altor televiziuni au fost premiate in Gala CENTENAR a Premiilor APTR.

 

20 COMMENTS

  1. Un premiu primit de la APTR si oferit chiar de dna Longin onoreaza si confirma o munca bine facuta!Sincere felicitari tie,Radule,si echipei!!

  2. Felicitari, dar aveti multe lucruri de lamurit si de multe ori n-o faceti! Despre unele probleme majore nici nu va atingeti, cum ar fi ceea ce se intimpla in Transilvania. Romania este condusa de transilvaneni si nu este intimplator absolut deloc, nici acest fapt si nici dezastrul in care ne-au impins pe toti! Am scris ca absolut nimic nu s-a petrecut degeaba si am explicat, pe scurt si motivele. Din tot ce vezi, pt mine nimic nu este o surpriza! Iti puteam descrie ce va urma inca de acum 20 de ani, deoarece nimic nu este nou. Romania repeta, in multe privinte, propia istorie, iar motivul este dat de faptul ca nimeni n-a vrut sa invete nimic din aceasta. Multi stau si se uita si nu pricep nimic! Daca nu discutati despre motivele raului, acesta nu poate fi indepartat! Faptul ca-l ignorati nu va rezolva nimic, iar consecintele vor lovi pe toata lumea.
    Sa vedem personajele: Klaus, Kövesi, Lazar, Ciolos, Barna, Orban, Major, Coldea, Helwig, Ponta (la origine tot de acolo vine si nu putea sa fie altfel) si altii! Toata retorica celor care vin de acolo este una gaunoasa, antiromaneasca, profund distructive, subordonata complet intereselor straine.
    O sa aveti curajul sa discutati vreodata?! Personal nu cred, dar va asigur ca vor exista consecinte pe care, acum, nu le banuiti in inconstienta si iresponsabilitatea tipice romanului nou. Nu ma intreb motivele, deoarece imi sint cunoscute, intocmai ca si consecintele pe care le vad si care se rostogoleste peste noi toti.
    Recunosc munca si curajul vostru, dar nu sint suficiente! Decamdata ceea ce faceti, este ca lovitura lopetii pe pamintul inghetat. Acestea sint timpurile pe care le traim si nu exista decit o singura dilema: a fi sau a nu fi. Alta cale nu exista si depinde ce alegeti. Pina acum dovedim, cu totii, ca nu mai vrem nimic, multumindu-ne cu ce pica.

    Eradicarea iobăgiei

    În Ardeal au existat şi există două tipuri de români. Distincţia dintre cele două categorii se face în funcţie de conducătorii la care s-au raportat sau se raportează.

    Aşa se face că îi avem pe de o parte pe cei pentru care conducătorii au fost „crăişorii”, cei dornici de libertate, cei mândri de românismul lor, de fibra care-i face să aparţină unui spaţiu distinct. De partea cealaltă îi avem pe cei cărora iobăgia le-a pătruns atât de adânc în ADN încât i-au considerat întotdeauna conducători pe împăraţi, pe grofi, etc.

    Prima categorie a avut ca idee, unirea cu ţara, construirea unei naţiuni, a unui spaţiu în care tot ce-i românesc să rezoneze la unison. Un spaţiu pe care, cu toţii să-l numim „acasă”. Ceilalţi au pornit întotdeauna de la ideea că sunt slugi şi că nu există decât o singură cale: supunerea orbească faţă de împărat şi „strecuratul” astfel încât să-şi mai uşureze puţin jugul de grumaz.

    Pe cei din prima categorie îi vedeţi fluturând cu mândrie steagul, participând cu tot sufletul la sărbătorile ţării şi vibrând la unison cu întreaga suflare românească. Pe ceilalţi îi veţi vedea strâmbând din nas la „prostiile astea naţionaliste” şi închinându-se iraţional oricărui „împărat” extern apărut pe firmament. În timp ce primii vor o ţară, ceilalţi vor o colonie, nu se simt bine decât ca slugi.

    Există o retorică stupidă a ardelenilor-iobagi care susţin cu mândrie că, în timp ce „miticii” erau stăpâniţi de turci, ei erau stăpâniţi de austrieci. Dacă ne gândim că sub crunta stăpânire otomană în Muntenia şi Moldova erau legi care interziceau cu desăvârşire construirea de moschei pe teritoriul celor două provincii, în timp ce sub stăpânirea austro-ungară românii nu aveau voie să intre în burguri decât în anumite condiţii, parcă nu mai înţelegem de unde vine mândria.

    Din păcate, lupta care se dă în Ardeal trebuie să se tranşeze cumva. Şi strict acolo. Ei sunt responsabili pentru direcţia în care vor merge: cu ţara sau cu stăpânii vremelnici. Este trist să constaţi cum, după mai bine de 100 de ani de libertate, unii în continuare au „virusul ocupaţiei şi al slugărniciei” în sânge. Dar este infinit mai trist să constaţi că tocmai aceştia, cei care din punct de vedere logic sunt cei mai jos pe lanţul trofic, se consideră „elita”, „cei deştepţi, care gândesc strategic”. Când constaţi că reprezentanţii lor cei mai răsăriţi se numesc Boc, Sabin Gherman, Rus, Guşă etc. parcă înţelegi cam cum stă treaba cu „inteligenţa” pe care o clamează.

    Din acest punct de vedere, situaţia ardelenilor este una tristă, mai ales în condiţiile în care mulţi par fascinaţi de „primatul ardelenesc”. Ei trebuie cumva să aleagă: ori merg pe aşa-zisa „cale ardelenească” a slugărniciei faţă de Vest şi a unei depersonalizări accelerate, ori se curăţă de iobăgie şi aleg calea românească, în care a fi ardelean e o mândrie, fără a fi un „primat”.

    Fenomenul care însă mi se pare mai grav este reprezentat de aderarea celorlalţi români la această luptă care, în esenţă, este specifică Ardealului. Celelalte două provincii istorice, chiar dacă s-au aflat în regim de vasalitate faţă de unii sau alţii, niciodată n-au văzut în stăpânitorii lor vreun ideal şi întotdeauna au visat libertatea. De-aceea retorica „stăpân pe propriul destin vs. slugă credincioasă” nu are absolut nicio relevanţă în celelalte provincii istorice. Dar ea a fost abil manipulată la fel ca în cazul „primatului ardelean”. Aşa a ajuns pentru unii mai înfierbântaţi, dar cu puţină raţiune, să existe o dihotomie între apartenenţa la ţară şi dorinţa de dezvoltare. Cu alte cuvinte, ăia care se cred români nu sunt capabili să se dezvolte sau, şi mai rău, nu vor să se dezvolte: nici pe ei şi nici ţara. Rezultând astfel pentru minţile cu creier puţin că a fi român este incompatibil cu dezvoltarea, astfel încât singura şansă e depersonalizarea accelerată. O prostie cât casa şi cea mai scurtă cale spre sclavie.

    Din păcate, toate acestea se întâmplă din cauză că ardelenii din categoria iobagilor iremediabili au ajuns să domine politica noastră, fiind instrumentele ideale ale colonizatorilor externi. De fiecare dată când auziţi o admiraţie exagerată pentru Bruxelles, Washington sau mai ştiu eu ce alt pol de putere, fiţi siguri că e sânge de iobag urlându-şi originea de slugă.

    Concluzia e simplă: în timp ce-n Ardeal e treaba ardelenilor să-şi rezolve direcţia în care vor să meargă, aici e datoria noastră să extirpăm orice fel de mentalitate iobăgească. M-am săturat să aud retorici absurde de tipul: „de ce nu se întorc toţi banii la mine că-s ai mei?”. Nu, bă, nu-s ai tăi! Atunci când împarţi o casă împarţi şi bunele şi relele. Dacă unul mai de la est suferă, iei din banii tăi şi-i dai ăluia ca să-l ridici. Şi asta natural, fără comentarii prosteşti. Pentru că şi dacă ţie ţi s-ar întâmpla o nenorocire, ăla s-ar arunca în foc pentru tine. Dacă nu înţelegi sau nu te simţi bine, eşti liber să te duci s-o cauţi pe mă-ta, indiferent dacă tu crezi că ea e Ungaria, Austria sau Europa.

    Cred că a venit momentul să trasăm o linie groasă de demarcaţie între a fi român şi a fi altceva. E momentul. Ori suntem o naţiune, ori rămânem doar cei care vrem o naţiune. Cale de mijloc nu are de ce să mai existe!

    Trenduri Economice

  3. Te las pe tine sa cataloghezi situatia de astazi si ce inseamna sa taci:

    Ca sa intelegi situatia aleg doua postari:
    1
    Sunt ardelean, si constat cu amaraciune ca exista un curent tot mai puternic secesionist, venind in principal din zona Clujului, sau din aria largita a “Aliantei Vestului”. Transilvania nu ar fi ajuns unde este fara a face parte din Romania, la fel cum nici Romania fara Transilvania, nu ar fi fost azi ceea ce este.
    Inca un articol care reflecta perfect realitatea din zilele noastre.

    2

    “Pentru că şi dacă ţie ţi s-ar întâmpla o nenorocire, ăla s-ar arunca în foc pentru tine”

    De ex, ce te poti astepta de la un sinistru pe care il cheama “robu”?
    Dar de la hoardele de idioti care il voteaza, il sustin sau care accepta asa ceva si nu se revolta?

    – “Autoritățile au preferat totuși uniformele habsburgice de pe vremea „Kakaniei”. Sunt frumoase, într-adevăr, dar nu reprezintă istoria noastră, ci istoria unui imperiu împotriva căruia am luptat.”
    http://www.cunoastelumea.ro/timisoara-schimbarea-garzii-bine-ati-venit-in-neo-kakania/

    – “Privind la acest tip de situații, te întrebi dacă nu cumva poporul român va dispărea din istorie pentru vina de a fi incredibil de prost…”
    http://www.cunoastelumea.ro/romania-stupida-si-mentalitatea-de-sluga-si-in-timisoara-a-aparut-o-garda-austriaca-care-da-onorul-publicului-in-onoarea-stapanului-din-trecut-imperiul-habsburgic/

    Sa astepte ei sa mai trecem noi Carpatii!

    _____
    “Dacă nu înţelegi sau nu te simţi bine, eşti liber să te duci s-o cauţi pe mă-ta, indiferent dacă tu crezi că ea e Ungaria, Austria sau Europa.”

    Asa ma gandeam si eu. Cu predilectie spre ma-sa si locul in care a iesit din ea.

    _____
    in alta ordine de idei…
    (nu sariti peste comentariul ardeleanului “mandru ruman”)

    https://evz.ro/pactul-migratie-semnat.html

    _____
    Fara pic de empatie si respect,
    un Mitic Regatean

    Pina si Rares B si Bot sint tot din Transilvania, asta cu referire la postarea trecuta.

        • … n-ai bani de vacanta?Mars esti cu neamurile tale apropiate.Debitezi numai tampenii, pensionar culdus!PS: scuza-mi limbajul dar cu destepti ca tine nu se poate altfel.O seara frumoasa, si nu uita sa stingi becul din frigider ca s-asa n-ai nimic in el.

  4. Genul de mentalitate propus de numitii ardeleni este cea a ciinelui de sub caruta, adica mai rea si mai jos decit cea iobageasca. Acesta este motivul comportarii mizarabile a strainilor fata de noi, care inseamna o lipsa totala de respect si consideratie.
    Cei care ii imping in fata ii cunosc f bine si d-aia ii si folosesc. In orice directie ne-am uita, rezultatele pe care le obtin, sint de-a dreptul remarcabile! Nici chiar ei nu s-au asteptat la ele!

  5. Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, anunta ca mai multe localităţi şi consilii judeţene din Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bistriţa vor lansa, până în 15 ianuarie 2019, o asociere numită „Provincia Transilvania de Nord”.

    Hai ca incepe sa ne mearga din ce in ce mai bine! In 2-3 ani nu mai ramin nici urme din noi!

    • Hai,nu mai fi asa inflamat,s-au adunat ca sa se stranga,ceva timp incolo era moda fratiei cu un oras din afara acum vad ca se asociaza intre ei,macar de-ar fi in beneficiul urbei dar din pacate cu aceleasi lipsuri si aceleasi metehne ramane doar la nivel de poza de grup!!

  6. https://www.activenews.ro/stiri/Inca-un-oras-din-Transilvania-vrea-sa-adere-la-Alianta-Vestului.-Analistul-Ilie-Serbanescu-%E2%80%9EEvident-se-creeaza-premise-pentru-o-eventuala-secesiune-teritoriala-153845

    Analistul economic Ilie Șerbănescu a comentat pentru România Liberă Alianța Vestului, declarând că parteneriatul celor patru orașe din Transilvania „este în linia a ceea ce se întâmplă de mai mulți ani, o diferențiere în tratamentul diferitelor regiuni istorice ale României”.
    Șerbănescu a spus că și până acum, „din punctul de vedere al sumelor primite și al tratamentului oferit de investitorii străini, Ardealul este favorizat în raport cu celelalte regiuni”. De asemenea, din punctul de vedere al proiectelor de infrastructură aflate în execuție, care teoretic sunt coordonate de la București, Ilie Șerbănescu observă „o atitudine discriminatorie, întrucât fondurile merg mai ales spre Ardeal, nu avem drumuri de mare viteză care să conecteze regiunile istorice ale României între ele sau pe acestea de București, există doar lucrări care conectează Ardealul de țările vecine României. După cum nu avem autostrăzi care să traverseze Carpații, nici investițiile străine puternice, cum ar fi cele germane, nu ajung în Oltenia sau în Moldova, rămân doar în Ardeal”.

    Eu nu doar ca voi confirma, dar fac si pariu ca in curind Romania nu va exista! Stiu f bine ce se discuta, despre problema Transilvaniei, in anii 90, prin Germania si Austria! In trenuri regionale existau brosuri turistice, unde totul se oprea la Brasov. Cuvintul Romania nu exista!
    Au fost invatati sa faca acest lucru si n-ar fi devenit realitate daca n-ar fi primit promisiuni clare de sprijin finaciar, unul pe care Romania nu-l poate controla. Nu dupa mult timp, vor spune ca ei sint altii si nu vor sa plateasca impozite pt miticii puturosi. Am mai vazut scenariul asta, inca din anii 90!

    Stiu ca nimeni nu va face nimic si ca lucrurile vor urma sa se desfasoare dupa scenariul stabilit. Ce sa facem daca nu avem suficienta minte?!

  7. Primăria Capitalei a premiat, prin ARCUB, 15 producții de televiziune, cu premii în valoare de 1.500 de lei, în cadrul Galei Asociației Profesioniștilor de Televiziune din România.

    Toate costurile galei APTR au fost suportate de Primăria Capitalei, prin ARCUB. Sunt incluse aici: juriul, premianții, închirierea sălii, artistul plastic care a realizat trofeul și onorariul prezentatoarei – Monica Davidescu. Sumele nu au fost încă achitate.

    1.500 de lei va primi fiecare dintre câștigătorii galei. Printre aceștia: Ionuț Cristache, Adelin Petrișor, Adrian Ursu și Cristian Zgabercea (producătorul general al TVR). Sumele vor fi virate direct către câștigători de către sponsor – Arcub

    O emisiune sponsorizată de Primăria Capitalei a fost premiată la Gala sponsorizată de Primăria Capitalei: programul 365 de eroi ai României, realizat de Adrian Ursu la Antena 3. Organizatorii spun că nu este nicio legătură între premiu și sponsorizare.

    ARCUB este sponsor tradițional al Galei APTR, spune Lucia Hossu-Longin

    Ionuț Cristache a fost premiat pentru emisiunea România 9. “Premiem programul, nu contractul. Noi nu vedem vreo apartenență la Cristache”, justifică organizatorul. Un premiu care a trezit reacții în sală.

    Emisiunea România, te iubesc, de pe Pro TV, a fost anunțată, înaintea Galei, că a câștigat unul dintre premii. L-a refuzat. Pro TV a luat însă un premiu, pentru Las Fierbinți, ridicat de regizorul serialului, Dragoș Buliga (de la compania Frame Film.

    A fost prima dată în istoria APTR când premiile au fost date în urma unor nominalizări. Până acum, se făcea pe baza înscrierilor. De aceea Pro TV a ajuns pe listă (postul a decis să se retragă acum mulți ani de la premiile APTR).

    România TV nu a avut nicio nominalizare. Nici măcar nu a fost luată în calcul. “Pentru că e un post cu probleme grave” (Lucia Hossu-Longin). Antena 3 a luat câteva premii.

Leave a Reply