Am ascultat cu atentie ce a spus azi premierul Romaniei. Si simt nevoia sa reactionez.

Stimata doamna Viorica Dancila, tara noastra are nevoie de mai mult. Trebuie sa depasim viziunea rurala !

Cheltuim anual peste 7 miliarde de euro pe tot soiul de proiecte la sate. Nimeni nu spune ca nu e nevoie de investitii in acel mediu. Dar e un raport profund disproportionat intre banii cheltuiti pe tot soiul de proiecte despre care stim bine ca alimenteaza clientela politica (indiferent de partid!) si nevoile uriase de finantare pentru marile proiecte de investitii. Romania ramane in urma Europei civilizate din care face parte fara autostrazi, cai ferate moderne si spitale regionale. Nu stiu cum se face ca atunci cand vine vorba despre acest gen de investitii, apar mereu (anual…), scuze, acuze, responsabilitati pasate. Sa inteleg ca se pot cheltui in fiecare an 7 miliarde de euro pe niste parculete si pavele de partid, dar e un blocaj infernal cand vine vorba despre infrastructura mare?

Apreciez la premierul Viorica Dancila preocuparea constanta de a da mesaje pro-europene, in contradictie cu liderii informali de la partid si premierii din umbra. Si comportamentul ei public decent.

Uriasul dezavantaj rural/urban in doctrina socialista romaneasca e comparabil cu urmatorul exemplu : a detine presedintia Consiliului UE si a nu fi invitat la Congresul socialistilor europeni. Politic vorbind, e o uriasa contradictie.

Stimata doamna Viorica Dancila, daca sunteti un premier european, dati drumul investitiilor si lucrarilor in marile proiecte de infrastructura rutiera, feroviara, medicala ! Romania are nevoie ca de ele ca de aer!

Economia romaneasca nu va avea o perspectiva buna fara aceste proiecte demarate, care vor duce si la dezvoltari pe orizontala catre firmele mijlocii si mici. Iar regiunile istorice ale Romaniei se vor izola si mai mult intre ele fara autostrazi. Avem bani europeni, avem bani de la buget, avem solutia PPP, avem solutii de finantare BEI-BERD-BM.

Gata cu viziunea rurala ! Ridicati capul. Vedeti ce e in jurul nostru. Cat fac trenurile intre marile orase, cati romani mor anual pe soselele facute acum 40-50 de ani !

Marile proiecte vor scoate Romania din subdezvoltare !

Iesim din noroi la sat, dar ramanem de caruta la oras !

Sper ca acest mesaj sa nu fie tratat de colegii mei din presa drept un “atac”. Nu este. E un mesaj de trezire, fara nuante agresive.


Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că Guvernul a scos ”ţara din noroaie” prin implementarea PNDL 1 şi PNDL 2, adăugând că 70% din finanţările alocate prin cele două programe au mers către mediul rural.

Ea a participat la cea de-a XXII-a sesiune ordinară a Asociaţiei Comunelor din România, unde a prezentat o informare cu privire la rezultatele obţinute în 2018.

“Succesul programului PNDL 1 (…) ne-a dat certitudinea că acesta trebuie continuat. Astăzi avem PNDL 2, programul de care depind şansele de dezvoltare a multor comunităţi. Cu ajutorul acestor programe am scos ţara din noroaie, ca să mă exprim mai plastic. Aşa cum ştiţi, peste 70% din finanţarea atât din PNDL 1, cât şi din PNDL 2 a fost direcţionată către comune, demonstrând astfel că modernizarea satului românesc nu mai e doar la nivel declarativ, ci avem proiecte concrete puse în practică. Astfel, din 12.681 obiective de investiţii în mediul rural sunt finanţate 10.387, în valoare de 34,25 miliarde lei”, a explicat Dăncilă.

Ea a adăugat că printre investiţiile în mediul rural se numără 2.689 sisteme de alimentare cu apă şi canalizare, 1.776 unităţi de învăţământ, din care 880 de creşe şi grădiniţe şi 3.948 de drumuri, poduri şi podeţe.

“Începând din ianuarie 2018 au fost deschise şi apelurile pentru infrastructura preşcolară şi şcolară. Mă refer la grădiniţe şi şcoli finanţate prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Astfel, pentru o alocare de 330 milioane de euro se află în competiţie în diverse etape de evaluare un total de 778 de cereri de finanţare în valoare de peste 780 de milioane de euro depuse de unităţile administrativ-teritoriale, din care 357 sunt la nivelul comunelor în valoare de aproximativ 395 milioane de euro. Pentru că numărul de cereri este foarte mare, am solicitat celor responsabili să identifice soluţii pentru a contracta cât mai multe din proiectele depuse”, a spus premierul.

Dăncilă a menţionat că în completarea programelor finanţate prin PNDL sau POR 2014- 2020 o altă sursă importantă este Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

“Astfel, la nivelul anului 2018 au fost contractate un număr de 1.893 de obiective propuse pentru dezvoltarea infrastructurii publice de la nivelul comunelor din România, în valoare de 1,6 miliarde de euro, din care o pondere importantă pentru infrastructura de apă şi canalizare, 439 de milioane de euro – 315 contracte, infrastructura rutieră, 528 de milioane de euro – 506 contracte, infrastructura şcolară şi preşcolară, 118 milioane de euro – 320 de contracte, infrastructura culturală şi patrimoniul cultural, 212 milioane de euro – 667 de contracte”, a precizat Dăncilă. 


13 COMMENTS

  1. Din partea mea,unda verde la sat,oraseanul altfel confrunta!Hai sa nu facem o discriminare!Potentialul nostru este la sat,facand abstractie de aberatii,la oras e altfel timpul trece rapid,nimic nu rezista,informarea e functie de fiecare care cauta sa inteleaga!Dar satul,trabuie ajutat,stimulat sa functioneze in bioritmul lor!Nu consider o alarma,consider ceva ce trebuia bagat in seama!Eu,stau in oras dar crescuta la tara!Si dau oricand viata pentru un moment de liniste din sat si apoi confruntand orasul!Hai sa le imbinam pe amandoua!

  2. Ciao.ro Laura Bretan a fost SABOTATA la Eurovision. Responsabili sunt cei doi jurati homosexuali
    PUBLICAT PE 18.02.2019 | AUTOR: SIMONA
    Laura Bretan a fost SABOTATA intentionat la Eurovision.
    Finala nationala eurovision Romania a fost castigata aseara de Ester Peony, fapt care a socat toti romanii.
    Favorita absoluta a publicului a fost de la inceput Laura Bretan, cu piesa „Dear father”, insa nu a reusit sa castige competitia, iar de vina ar fi cei doi jurati homosexuali, William Lee Adams si Deban.
    Acestia ar fi fost indignati de faptul ca Laura a sustinut referendumul pentru sustinerea Constitutiei unde se specifica ca este permisa casatoria doar intre un barbat si o femeie.
    CANCAN.RO
    “Finala Eurovision România 2019 a fost aranjată” Ipoteza șocantă lansată astăzi 18 februarie 2019.
    Eric Krüger a fost revoltat de faptul ca Laura a sustinut acest referendum si a militat impotriva casatoriei intre homosexuali, sustinand ca Dumnezeu doreste ca familia sa fie formata doar din barbat si femeie.

  3. Adevărul despre selecția Eurovision 2019. Laura Bretan a pierdut la București ca să nu piardă la Tel Aviv
    Autor: Alecu Racoviceanu | luni, 18 februarie 2019 | 0 Comentarii | 4417 Vizualizari
    ”Să spunem un Da hotărât, oriunde și oricând pentru familiile noastre, așa cum le-a lăsat Dumnezeu. Vă mulțumesc!” Se pare că aceste câteva cuvinte, rostite de adolescenta cântăreață Laura Bretan au contat mai mult decât orice alt element care ar putea ține de muzică, tehnică melodică, voce sau vibrație transmisă publicului.
    În plină agitație pentru organizarea finalei selecției piesei care urma să reprezinte România la concursul Eurovision din această primăvară, finală care s-a ținut duminică, pe siteul ru-clip.net.ro, a fost postat un scurt videoclip din campania din toamna anului trecut pentru Refrendumul pentru definirea Familiei în Constituție. În clip este actuala vedetă transmițând mesajul de la debutul acestui text. Clipul a fost postat pe 10 februarie, de un oarecare Eric Kruger, un militant pentru drepturilor minorităților sexuale.
    Imediat după votul juriului ales de TVR pentru a desemna piesa câștigătoare, același Kruger a postat un comentariu la propria postare video în care spune: ” Am făcut-o, băieți! Laura Bretan, favorita televotului românesc și top 3 pentru aproape toate juriile internaționale, a fost marcată cu cele mai mici scoruri (4 și 6 puncte) de William Lee Adams și Deban, doi frumoși bărbați gay din Marea Britanie care au luat parte la Juriul internațional român, în numele wiwibloggs.com. Voturile lor au făcut într-adevăr o diferență, între Ester și Laura au existat doar diferențe de 5 puncte. Cu o lună în urmă, Laura a fost favorita lui William și Deban, la prima lor reacție în fața cântecelor din selecția românească, dar acum au pedepsit-o pe Laura cu scoruri mici și cred că este pentru că ei, ca homosexuali, au simțit că este ”NEDREPT” să permiți unui homofob să intre în concursul Eurovision. Eurovision este despre muzică, da, dar este și despre răspândirea unui mesaj și promovarea și susținerea unor valori precum toleranța, deschiderea și incluziunea pentru toți, de la toate rasele, genurile și orientările sexuale. Am făcut-o, băieți! A fost o luptă strânsă, puțini s-au așteptat, dar homosexualii au câștigat din nou! Suntem puternici și, așa cum a spus Conchita în discursul ei câștigător, ”Suntem de neoprit!”
    Și pentru Laura Bretan, te rog să vă gândești la acest lucru: Când arunci ura împotriva cuiva, să te aștepți să primești din același lucru de la ei! Pace tuturor! Succes pentru Ester în Tel Aviv! Ea merită victoria!”
    Până aici, privind aceste lucruri, am aceleași constatări ca și gazetarul Victor Roncea, dar concluziile noastre se despart de aici încolo.
    În primul rând, nu cred că a contat chiar atât de mult videoclipul postat pe 10 februarie, care a strâns, până la ora publicării acestui text, vreo 8.000 de vizualizări. Puțin pentru a răsturna un televot, dar probabil de ajuns pentru ca informația să ajungă la cei doi bloggeri cooptați de TVR în juriu. Juriu care, de altfel, a fost ales anul acesta pentru a nu mai exista acuzațiile din anii trecuți privind favoritismele la desemnarea câștigătorului.
    Cei doi din juriu puteau, într-adevăr, să răstoarne votul popular, pentru că, așa cum scrie și în regulamentul organizării concursului: ”În finala națională a SNESC2019, punctajele obținute prin televot vor avea ponderea punctajului acordat de către un membru al juriului.” Adică votul publicului a contat fix o șeptime din nota finală, cei doi bloggeri contând, practic, cât ”două publicuri”! Trebuie spus că acest regulament fusese aprobat înainte de desfășurarea finalei.
    Aici intervin câteva elemente care trebuie notate. În primul rând, publicul din țara noastră pentru Eurovision este cel cu oarece nostalgii legate de anii în care acest concurs era singura evadare oficială din monotonia cântecelor patriotice sau din muzica difuzată ”cu țârâita” în puținele emisiuni care scăpaseră cenzurii aproape totale, precum ”Meridianele cântecului”. Pentru noi, Laura Bretan a fost cu adevărat cea mai bună. Are voce, o poveste fascinantă, care trece prin muzica bisericească, și o voce care promite să fie lucrată cu succes. Dar suntem noi publicul țintă al acestui concurs?

  4. De ani buni, Eurovision și întreaga isterie mondială care îl însoțește, de la vânătoarea de plagiate la căutarea fiecărui amănunt despre fiecare interpret, este subjugată campaniilor pro-LGBT. Concursul este al acestor militanți și al publicului lor, de altfel foarte numeros. E de ajuns să parcurgi mesajele ultimelor premii, de la deschidere către femeile cu barbă, până la povestea profund pozitivă și motivațională a bolnavului de inimă și apoi până la deloc gingașa câștigătoare de anul trecut care s-a înscris în targetul campaniei #metoo.
    Laura Bretan care susține referendumul ÎMPOTRIVA homosexualității în România a fost „PEDEPSITĂ” de DOI juraţi HOMOSEXUALI la Eurovision.
    Încă un amănunt, cred eu, interesant. Dacă la început Israelul s-a gândit să profite de câștigarea Eurovision și a vrut să prezinte lumii capitala Ierusalim, s-a renunțat la idee pe parcurs, tocmai din cauza presiunii acestor fani ai Eurovision care consideră că Ierusalimul este un simbol al segregării! Așa s-a ajuns ca Eurovision să aibă baza la Tel Aviv.
    Putem să ne amăgim cât vrem, dar Laura Bretan nu ar fi avut succes la acest concurs. Lăsând la o parte faptul că, dacă nu apărea acum, mesajul ei din timpul campaniei pentru Referendum ar fi apărut mai târziu, după ce era desemnată câștigătoare (repet, pe merit) și atunci ar fi fost un adevărat dezastru de imagine pentru România.
    În definitiv, alegerea unei piese și a unui interpret care să nu producă ”isterii” pe aceste teme delicate ale lumii moderne este o decizie de strategie. Tu alegi ce vrei, să te clasezi pe un loc bun sau măcar nu foarte prost la concurs sau să mulțumești publicul din România, asumându-ți că eșecul tot tu îl vei plăti mediatic? Ce a ales TVR este astăzi evident.
    Revenind la piesa câștigătoare, ”On a Sunday”, cu Ester Peony, melodia nu e chiar așa de rea cum o văd cei frustrați că li s-a furat votul dat Laurei sau celor de la Trooper. Are personaje – inclusiv băieții cu imagine de vintage villan, atît de la modă anul acesta – instrumentație exotică, ”rece”, pentru a acompania o voce cu inflexiuni interesante.
    Poate că tot răul va fi spre bine. Oricum, Laura Bretan rămâne vedeta autentică descoperită pentru România în cadrul selecției de anul acesta.

  5. Baietii lui ‘Soros’ vor sa influenteze societatea actuala cu ideologia care vine de la Papusari. L-au votat pe Base cu o aplicatie STS ce conecta MONSAT, reteaua de sateliti de joasa altitudine a NATO pentru Europa. Inchiriata pentru 3 zile, reteaua a transferat voturile nule si pe cele din sectiile speciale pentru Base. Plus, …cei care au votat in Diaspora, in unele sectii, la cateva secunde. Apoi, si la Eurovision s-au transferat voturi cand a fost vorba de categoriile intrate in doctrina si ideologia lui “Soros”. Daca se folosea metoda de vot de anul trecut, se actiona, la fel, prin hackeri. Este un semnal pe care Globalizarea trebuie sa ni-l dea permanent noua fraierilor, noua, cei care nu contam in fata fortei de decizie a LOR. In plus, e vorba si de descurajarea pe care vor sa ne-o imprime, pentru a avea un ascendent psihologic pentru a ne domina si a implementa ce mai au de implementat.

  6. Foarte incantat de reactia ta Radu si mai acida daca se poate ,ai spus lucruri pe care toti le stim ,dar atunci cand dragi nostri alesi se perinda prin studiouri TV,cu aceleasi promisiuni obosite ,foarte putini au curajul tau de ai “certa” in social media sau emisiune !

  7. excelent, to the point, spre deosebire de postacii care au gasit ocazia sa peroreze cu buna stiinta, facand jocul internationalei conservatoare de unde sunt si daddy si mme dancila.

  8. Domnule Tudor,

    Va stimez mult. Urmaresc constant Antena 3 si mai ales pe dumneavoastra. Nu prea am scris aici ca nu simteam nevoia.

    Eu sunt un baiat de la tara, am facut liceul, facultatea de economie si un master in audit financiar contabil. Acum sunt in ultimul an la informatica la Politehnica… ma zbat ca pestele pe uscat sa traiesc decent in Romania.

    Desi sunt inca tanar cred, am 33 de ani si am votat in 2016 cu psd crezand ce spunea Dragnea, nu-l mai cred DELOC. Am inceput sa-mi dau seama ca in ritmul in care ma chinui eu, sa merg macar o data in Brazilia, va trebui sa nu mananc nimic vreo 6 luni, sa economisesc bani.

    Sa nu mai vorbesc de a-mi cumpara o locuinta. Nu voi spune una asemanatoare cu a lui Dragnea din Alexandria… am calculat aproximativ, ar trebui sa traiesc vreo 20 de vieti in care sa muncesc 60 de ani in fiecare fara sa consum nimic.

    Am inceput sa ma intreb, cum a reusit acest om? Azi cand am mai citit si chestia asta cu scosul Romaniei din noroi chiar m-am simtit jignit. Si nu vorbesc de satul meu, vorbesc de un oras de provincie unde traiesc. E BATAIE DE JOC. Oi fi eu de la tara, sunt sarac, desi am facut scoala pe bune, nu am putut NICIODATA sa am parte macar de meditatii pentru ca familia mea nu a avut resurse. Si totusi, vad ca in guvernul actual se minte mult.

    Vad ca sunt ministri, inclusiv primul ministru care vorbesc mai prost ca mine, spun prostii pe care daca eu le-as fi spus la facultatea de economie pur si simplu as fi fost umilit de profesori, insa acesti oameni sunt putred de bogati.

    Domnule Tudor, nu va vindeti constiinta. Si dumneavoastra vedeti asta. Unii ca mine asteapta de la formatori de opinie ca dvs. o calauzire. NU SE POATE SA CONTINUAM ASA, cu impostura asta. E pur si simplu o bataie de joc. Eu sunt mult prea frustrat acum. Daca ar fi mers la scoala macar, sa fie mers in fiecare zi, fara sa faca mare lucru, ci doar sa asculte si nu ar fi putut sa vorbeasca atat de prost si sa aibe atatea lacune in cunostiinte de baza despre absolut orice domeniu pe care ar trebui sa-l conduca.

    Va intreb sincer, dumneavoastra chiar ii credeti cand ii auziti ce va spun in emisiunile dvs.? Cum reuseste fiul lui Dragnea, mai mic decat mine sa aibe asemenea masini, vile, ferme de porci… iar eu sa ma chinui atat? NU ESTE NORMAL, NU S-A INTAMPLAT ASTA IN MOD CORECT. EU nu-i mai cred.

    • 1.ia top 100 cei mai bogati romani si fa aceeasi analiza , sa vedem daca nu cumva ajungi la aceeasi concluzie
      2.ce-are -ula cu prefectura ? In loc sa fii mandru de ceea ce ai realizat profesional , te-apuci sa expui o injositoare frustrare pe care , de fapt , ar trebui sa o generalizezi , eventual , nu sa o particularizezi doar in privinta psd-istilor.
      Daca te-ai fi referit la toti , dar la toti , ghertoii , cocalarii , manelistii , cersetorii cu posche la scara , adica la toti cei pe care i-a durut la 100m in spate de scoala , de bun simt , de “cei 7 ani de-acasa” , de moralitate , s.a.m.d. , dar care dispun de finante cate nu vom putea noi numara vreodata , poate as fi fost de-acord cu tine . Dar sa fii atat de frustrat incat sa dai cu rahat fara sa realuzezi ca-l arunci pe directia unui ventilator , na , ce sa zic ? Un bun exemplu de ceea ce nici o facultate din lume nu te poate invata !

  9. A aparut Petitie On-line.
    „Este extraordinară, are o voce de înger, excelent, te emoționează, transmite un cumul de stări. Reușește să atingă un registru foarte înalt de sunete, excelent! Tu ai putea fi câștigătoarea! Ar putea fi de oriunde, accentul ei este impecabil. Vocea ei va atinge milioane de inimi din Europa, din Franța până în Italia și Rusia. Nu este o baladă, ci o infuzie dramatică. Este câștigătoarea noastră încă de pe acum. Dacă poate cânta asta live, e mai tare ca Madonna. Este unul dintre cele mai bune cântece pe care l-am auzit vreodată în finalele naționale, dacă nu cumva cel mai bun”, au apreciat ambii jurați străini pe 13 ianuarie.
    În schimb, despre piesa câștigătoarei Ester Peony, Deban și William s-au declarat nu foarte încântați: „Nu sună chiar atât de rău, dar principala mea observație e că vocea ei nu e suficient de puternică. Piesa e puțin cam plictisitoare”.

  10. va raciti gura de pomana (primul nostru ministru a fost profesoara de Organizarea Productiei la Videle…consilierul ei economic isi ascundea lingouri de aur in cavou … ce va asteptati?)

    Explicatia e simpla:
    – in urban, votantii psd, citi sunt, sunt mentinuti/ satisfacuti cu pensii, ajutoare, mariri de salariu minim, subventii la caldura, etc. Atita se poate face, astia sunt, 20-25%; restul care nu sunt cu psd sau nu sunt cu nici unii sunt irecuperabili prin pomeni. Ca sa-i sa-i convingi, mai ales dupa pacalelile din 2016, ar trebui ceva ce psd nu are: bani, oameni, viziune, vointa, cinste.
    – in rural majoritatea primarilor sunt psd. Primarii cistiga orice alegeri daca, in plus fata de pomenile venite de la centru, care insa acolo functioneaza limitat, “fac ceva”, ceva ce se vede. Ori, varuitul scolii, acoperis nou la primarie, becuri pe strazi, angajat rude si amici la stat, cadastru pe banii statului, bagat apa, asfaltat cite un drum direct peste pamint… astea se vad si votantu voteaza cu primaru care are pile sus la partid si care primeste banii pentru povestile astea. Asa, in rural, se obtin cel putin 55-60% din voturi. Pe medie iese 35-40% si everybody’s happy.
    Ca sa nu mai zic ca in rural se sifoneaza mai usor banii – din multe motive.

    Nu zic ca nu ar trebui alocati bani si in rural, ca acolo nu ar trebui imbunatatit ceva. Dar problema e de prioritati, de logica a actiunii si de scop.
    Oricum nu exista alternativa, asta e poporu, asta e schema eficienta, dovedit functionala.

    Caile de spargere a blocajului sunt doua:
    1) aparutia unui lider cu credibilitate, viziune, convingere, energie si discurs exceptional. Combinatia “om-mesaj” tip UKIP, Trump, Cinque Stele, etc. Nu avem asa ceva, conditiile socio-economice sunt altele si asa ceva nu se inventeaza rapid, la tv sau pe FB. El exista sau nu.
    Nu vad si nu cunosc absolut nici o astfel de persoana iar vindutul Antonescu a esuat jalnic si penibil.
    In anii 90 au mai existat citiva astfel de oameni dar s-au dus intre timp.
    Surogatele de “competenti” reveniti in tara pe felurite filiere securiste, aia “pro-europenii”, “anticoruptii”, etc nu pot niciodata constitui o alternativa; au priza la un segment limitat, urban, sunt doar zgomot finantat din afara. Singura organizatia politica coerenta si functionala e UDMR dar aia se pun la dusmani, nu la prieteni.
    2) schimbarea sistemului politic, de vot, prin masive renuntari la fanteziile si iluziile democratice. Presupune masiva schimbarea a Constitutiei, a sistemului de relatii internationale si de pozitionare politico-economica a Romaniei, probabil si iesirea din UE. Asa ceva nu numai ca nu e posibil dar, in cazul nostru, ar fi si extrem de periculos spre catastrofal (nu numai din considerente istorice, ca avem vocatia dictaturii tembele si a alergatului dupa doi iepuri dar, recent, s-a vazut unde a dus conducerea “luminata”, centralizata si autoritara, a neo-Securitatii).

Leave a Reply