Două persoane au fost ucise vineri în atacul comis vineri de un bărbat pe Podul Londrei, transmite BBC, citând surse neidentificate, potrivit Reuters.

Poliţia l-a împuşcat mortal pe suspect, care purta o vestă cu explozibili falşi.

Poliţa londoneză a încadrat atacul drept incident terorist.

O sursă guvernamentală a confirmat pentru BBC că doi trecători au decedat, fără a oferi însă alte informaţii.

Poliţia a precizat că a fost alertată cu puţin înaintea orei locale 14.00 în legătură cu un incident de înjunghiere în apropiere de Podul Londrei, scena unui atac islamist cu numeroase victime în 2017.

‘Un suspect de sex masculin a fost împuşcat de poliţişti specialişti înarmaţi din cadrul poliţiei londoneze şi pot confirma că suspectul a decedat la faţa locului’, a declarat şeful diviziei antiteroriste, Neil Basu.

O filmare postată pe Twitter arată un grup de vreo şase bărbaţi luptându-se cu cineva trântit pe trotuarul dintr-un capăt al podului. Unul din bărbaţi se îndepărtează de locul respectiv ţinând în mână un cuţit. În timp ce îşi întoarce privirea, un poliţist înarmat trage o altă persoană de deasupra bărbatului căzut. La scurt timp după aceea se aud două focuri de armă, iar bărbatul aflat pe jos încetează să mai mişte.

În iunie 2017, o camionetă a intrat în mulţime pe Podul Londrei, de peste Tamisa, după care cei trei ocupanţi au înjunghiat trecători în Borough Market. Bilanţul atacurilor, revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic, a fost de opt morţi şi 50 de răniţi.

În martie 2017, un bărbat a intrat cu maşina în mulţime pe Podul Westminster, după care a înjunghiat mortal un poliţist în faţa Parlamentului, numărul total al victimelor fiind de cinci morţi, scrie Agerpres.

 

Leave a Reply