Ioan Ficior, fost comandant al coloniei de muncă Periprava, a fost condamnat, miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 20 de ani de închisoare, pentru infracţiuni contra umanităţii, anunta www.antena3.ro.

Pedeapsa cerută de procurori în cazul lui Ficior, pentru infracțiuni contra umanității, era de 20 de ani.

Decizia de miercuri nu este definitivă şi poate fi contestată cu apel la ÎCCJ în 10 zile.

Avocatul lui Ion Ficior s-a arătat nemulțumită de decizie, spunând că nu contează ”probele” în acest caz, ea adăugând că ”a intervenit prescripția”.

”Speram la o achitare, aceasta ar fi fost soluția temeinică și legală, potrivit pledoariei”, a spus avocatul lui Ion Ficior.

Ion Ficior a fost trimis în judecată sub acuzaţia că în perioada când a condus Colonia de muncă Periprava a introdus şi coordonat un regim de detenţie represiv, abuziv, inuman şi discreţionar împotriva deţinuţilor politici.

ficior-tortionar

Din acest motiv, 103 oameni şi-au pierdut viaţa.

Pe 10 februarie, Alexandru Vişinescu, primul torţionar trimis în judecată, a fost condamnat definitiv, miercuri, la 20 de ani de închisoare.

Vișinescu este acuzat de moartea a zeci de oameni în penitenciarul Râmnicu Sărat sub comanda sa.

5 COMMENTS

  1. Dar ăştia care ne-au distrus sănătatea total şi ne-au ţinut în cea mai cruntă mizerie posibilă, pentru care au murit mulţi oameni cu zile de parcă erau condamnaţi la moarte în arest la domiciliu cu plimbare zilnică în piaţă sau în oraş, cînd vor fi pedepsiţi? Tot peste 25 de ani?

  2. 1. In legatura cu povestea condamnarii Ficiorului, eu nu am inteles daca in acest dosar exista probe directe care sa il incrimineze pe acest individ in legatura cu moartea celor 103 detinuti care au murit de “rele tratamente”. In puscarie nu a zis nimeni ca trebuie sa fie hotel si atunci, exista fapte concrete dovedite cu probe care sa il lege de decesele respective, sau sunt doar marturiile unor fosti detinuti politici pe care baza tortionarul asta puturos si expirat a facut abuzuri.

    2. Off-topic: D-le Tudor, v-am tot auzit ca e nasol ca v-au organizat aia evacuarea, institutiile statului bre, ca v-a fost greu si ca noul sediu provizoriu e nasol si e greu de ajuns pana acolo etc., am vazut si ultima emisiune “Punctul de Intalnire” facuta de tine duminica seara din fostul sediu Antena 3 etc.

    Nea Radule, am sa va transmit tie si tuturor angajatilor trustului Intact un singur lucru si anume, ziceti mersi ca aveti de munca mosule, ca in Romania (tiganie) ati auzit toti cam ce si cum e! E praf si pulbere nene pe afara! Aici se munceste in general pe 10 milioane pe luna daca ii prinzi si p-aia, plus ca pute tara de agenti de paza in supermarket si de incarcatori-descarcatori in engros, iar fetele la casierie vere, sau vanzatoare la un butic prafuit cel mult, daca il prin si pe ala! Ce sa mai vorbim sa prinzi un salariu de 6-12 mii de euro pe luna din media audiovizuala din tiganie (tara noastra care a ajuns o tiganie de tara). Sunt care au si 25 de mii pe luna, la emisiuni de la posturi sportive etc. Aia de la Realitatea spre ex. au intre 6-10 mii si aia, ei insolventi fiind! Mai erau la Look TV pe vremea lui Basescu, era unul, un clantau basist care pana si ala la postul ala tv amarastean avea si ala 10 mii de euro, asta in tiganie!!! Iti dai seama ca sunt imens de multi oameni in aceasta tiganie de tara care nu viseaza in veci la asa ceva si care ar considera ca le-a pus Dumnezeu mana in cap daca ar avea un asemenea salariu! Asa ca, nu va mai vaitati… Multa bafta in continuare! Sal

    • Toti tortionari,chiar si cei din ziua de azi, vor ajunge sa raspunda in fata legii.Deocamdata,datorita epocii Ponta,romanasilor le este putin mai bine si nu prea stau ei sa inteleaga cum este jocul asta cu catuse sub lozinca, mai mult falsa, a luptei cu coruptia.DAR MULTI AU INCEPUT SA INTELEAGA PENTRU CINE SI PENTRU CE SE FAC UNII CA SE LUPTA CU CORUPTIA.Sa vedem atunci cand or sa inceapa sa apara, si sa-i intzepe pe romanasi la coaste,REZULTATELE ASTORA CARE S-AU COCOTAT LA PUTERE PE BAZA DE VRAJELI SI ABUZURI(caci competenta si scopul lor real este de a trage tunuri,iar in rest CU BUNA GUVERNARE SUNT VARZA).

  3. Praf în ochii prostimii ! DE CE nu se deschide un proces istoric comunismului, bazat pe documente, despre implementarea comnismului (aviz cercetatorilor holocaustului din România, voi evreii nu ati suferit si nici nu ati avut pierderile de vieti pe care poporul român le-a îndurat dupa instalarea de evreii stalinisti a comunismului bolsevic) în Romania si evolutia acestuia, cu bunele si relele sistemului ? NUMAI printr-un asemenea proces se poate îngropa trecutul, rescrie istoria din ultimii 75 de ani. Este prea multa ura in societatea româneasca, prea multi ticalosi si trebuie facuta curatenie. Marii criminali sunt în libertate, cei care au distrus economia nationala sunt în libertate, capii crimei organizate sunt în libertate, dar îi condamnam aspru cu zeci de ani de închisoare pe un pârlit de judecator pentru câtiva euro, a unui hot gainar cu 5 ani dupa gratii, a unei femei fara aparare, condamnata pentru ambitia muschilor sistemului. Asta-i dreptate ? Si Ioan Fecior tot în aceasta categorie intra. A fost un nimeni, un executant. ESTE VINOVAT, sa plateasca ! DAR CEI CARE au fost in fruntea sistemului, Ion Iliescu si TOTI activisti de nivel C.C. al PCR, astia n-au avut nici o contributie ? NU ei au aprobat în unanimitate tot felul de idiotenii, fiind partasi directi la masurile represive ? Cei din fostile structuri ale securitatii, aripa politica, nu au mâncat usturoi si nici gura nu le pute ? Azi, au devenit eroi, cica n-au tras… Dar cei ce au distrus tara dupa 1989, cu astia ce facem ? Astia nu nu au facut mai mult rau prostimii decât comunistii ? Cine si cum va plati datoria externa a României ? Când o sa-l vedem pe Nastase anchetat si judecat pentru “privatizarea la rusi” a metalurgiei ? Dar pe Iliescu pentru mineriada solidar cu Petre Walter Roman ? Dar pe Basescu pentru flota României si multe atle excrocherii ? Pe VV Ponta despre renuntarea la datorii imense de recuperat de România ? etc., etc…. Deci, pe când justitie, adica dreptate fara comanda politica ? Abia din acel moment se va pune borna cu km zero al democratiei si pacii sociale. Pâna atunci, razboiul româno-român, continua !

Leave a Reply