A început răfuiala între fidelii lui Putin. Un deputat din partidul sa acuza Ministerul de Interne ca submineaza puterea ROSGVADIA, garda pretoriana a lui Putin.

Un parlamentar rus din cadrul Dumei de Stat a Rusiei a anunțat că tentativele Ministerului rus al Afacerilor Interne de a crea o structură alternativă pentru Rosgvardia sunt ‘extrem de periculoase’.

Deputatul Dumei de Stat a Rusiei, Aleksandr Hinştein, din partidul Rusia Unita a lui Vladimir Putin, a mai afirmat că în Ministerul de Interne al Rusiei se creează o structură care dublează practic aproape complet funcțiile Rosgvardia (Garda Națională a Rusiei).

Pe canalul său de Telegram, el a caracterizat aceste acțiuni ale Ministerului rus de Interne drept ‘extrem de periculoase’.

După cum mai scrie Hinştein, la Moscova și la Sankt Petersburg, regimentele speciale de poliție au început să fie reformate după imaginea și asemănarea trupelor speciale OMON (Detaşament Mobil pentru Operaţiuni Speciale).

Potrivit parlamentarului, din aceste noi regimente fac parte lunetişti, genişti şi militari care îşi desfăşoară activitatea la mare altitudine.

Totodată, se măreşte şi numărul regimentelor de tipul trupelor speciale OMON’, a precizat deputatul.

‘Conducerea poliției racolează în mod activ personalul OMON, convingându-l să se transfere de la Rosgvardia la Ministerul rus al Afacerilor Interne, promițându-i plăţi suplimentare’, a mai adăugat Hinştein, adăugând că în acest mod Ministerul Afacerilor Interne din Rusia de fapt formează o structură ‘paralelă’.

În opinia sa, politica conducerii ministerului ‘pare a fi una extrem de ciudată’.

‘În condițiile în care Rosgvardia (spre deosebire de Ministerul rus al Afacerilor Interne) este direct implicată în aşa-zisa operaţiune specială militară rusă din Ucraina, o astfel de ‘rivalitate’ este extrem de periculoasă’, a avertizat Hinştein.

Rosgvardia e condusa de generalul Viktor Zolotov, considerat seful garzii pretoriene a lui Putin. Un individ care deranjeaza toate structurile Armatei si serviciilor de la Moscova. Si care are drept sa aresteze inclusiv generali FSB, SVR, ai Ministerului Apararii sau de Interne.

Tässä on Putinin vallan takuumies - kukaan ei uskalla puhua hänestä pahaa -  Ulkomaat - Ilta-Sanomat

 

Leave a Reply