Era supranumit ”preotul aviației militare românești” și s-a ridicat la ceruri la numai 51 de ani! Nicu – George Manea, preot-militar la Statul Major al Forțelor Aeriene, a fost răpus de COVID-19, scrie stiripesurse.ro

Mesajul colegilor din Fortele Aeriene Romane

Oamenii buni pe care îi întâlnim sunt cel mai frumos mod prin care Dumnezeu ne transmite că ne iubește. Un suflet bun, preotul militar Manea George, care a slujit cu dăruire în capela Statului Major al Forțelor Aeriene, a părăsit fulgerător această lume și a plecat să-și găsească liniștea veșnică, alături de îngeri, dincolo de nori.

Înalțand un gând pios către ceruri, cu sinceră și eternă compasiune, pentru familia îndurerată, aducem un ultim omagiu duhovnicului nostru. Fie-i odihna lină și amintirea veșnic vie!

Mesajul Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, PF Daniel :

”Preotul Nicu – George Manea (1970-2021), slujitor harnic al Bisericii și militar devotat în Armata Română

Am primit cu întristare vestea trecerii din această viață, în seara zilei de sâmbătă, 13 noiembrie 2021, la vârsta de numai 51 de ani, a Părintelui Nicu – George Manea, preot – militar la Statul Major al Forțelor Aeriene.

Părintele Nicu – George Manea s-a născut în ziua de 21 martie 1970 la Mizil, în familia dreptcredincioșilor Ion și Violeta Manea. A avut un frate, colonel în Armata Română, și o soră, monahie la Mănăstirea Diaconești din județul Bacău.

După frecventarea școlii primare, gimnaziale și liceale, părintele Nicu – George Manea a urmat Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București, între anii 1994-1998.

A fost căsătorit cu doamna Mihaela Manea, Dumnezeu binecuvântându-le familia cu o fiică, Iustina.

În luna ianuarie a anului 2001 a fost hirotonit diacon și preot, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la acea vreme Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, primind misiunea de a sluji ca preot militar la Statul Major al Forțelor Aeriene.

În această calitate, s-a remarcat printr-o neobosită râvnă pastorală în lucrarea de propovăduire a cuvântului lui Dumnezeu în mediul militar, reușind, cu mult efort, să amenajeze o capelă în incinta Statului Major al Forțelor Aeriene, în anul 2003, iar apoi să ctitorească o frumoasă biserică militară, în curtea Muzeului Național al Aviației Române, lăcaș de cult pe care l-am sfințit la data de 22 iunie 2012.

Dar râvna pastorală și ctitoricească a Părintelui militar Nicu – George Manea nu s-a oprit aici, acesta îngrijindu-se și de zidirea bisericii militare din cadrul Bazei 86 Aeriană Borcea, care a fost sfințită la 7 octombrie 2019.

De asemenea, Părintele Manea a contribuit și la construirea bisericii militare din incinta Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, donând cărămida pentru zidirea bisericii, dar și sprijinind finalizarea lucrărilor la biserica militară din incinta Poligonului de Tragere Sol-Aer Capu-Midia.

Părintele Nicu George Manea a slujit cu credință și devotament în cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene, căutând cu tact și înțelepciune să coordoneze activitatea preoților militari din subordine.

Viața Părintelui Nicu – George Manea a fost luminată de lucrarea sa neobosită în slujirea Bisericii și a Patriei.

El s-a remarcat printr-o bogată activitate sacerdotală și misionară, administrativă și gospodărească, fiind un model de dăruire de sine, atât pentru preoții militari, cât și pentru toți cei cu care a colaborat în numeroasele sale activități, desfășurate în cadrul Bisericii și Statului Major al Forțelor Aeriene.

În aceste momente de durere și întristare, adresăm familiei îndoliate, colaboratorilor militari și civili și tuturor celor care l-au cunoscut, un gând părintesc de mângâiere şi ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să dăruiască odihnă veșnică sufletului său și să îl așeze în rândul drepților slujitori din Împărăția Cerurilor, în lumina și iubirea Preasfintei Treimi.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe și binecuvântări pentru toți cei îndoliați,”, transmite † Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

1 COMMENT

  1. L-am cunoscut: dintr-o bucată, fără ascunzișuri. Om și Preot adevărat cu cuvânt și inimă bune. Dumnezeu să-l odihnească.

Leave a Reply