Home Articole A plecat, prea devreme, Valentin Nicolau

A plecat, prea devreme, Valentin Nicolau

2384
14

Ce greu imi gasesc gandurile si cuvintele atunci cand moare un prieten. Sunt bulversat si foarte trist de plecarea prea grabita a lui Valentin Nicolau. Avea doar 54 de ani si zeci de fronturi deschise in viata.

Era proprietarul unei edituri de succes si tinuta, Nemira. Publicasem a doua mea carte la el si ne facuseram planuri sa ne vedem in 2015 la un ceai sa-i multumesc pentru amabilitate si rapiditatea tiparirii cartii. Timpul a fugit brusc prin fata lui si ultima noastra revedere va fi cea mai trista dintre toate.

Valentin Nicolau mi-a intins o mina prieteneasca in 2002 sa fac pasul in televiziune. Lucian Sarb a fost cel mai onest partener in acest debut si am pornit la drum. Regretatul Gabi Dobre ma invitase periodic in 2001-2002 la Revista presei la TVRi si acolo m-au remarcat cei doi profesionisti, Nicolau si Sarb. Au fost doi ani frumosi, marcati de o placere profesionala cu totul speciala.

Ma tachina mereu, zambea larg si facea poante reusite ca orice intelectual fin. “Generale, stii prea multe despre servicii si armata. Vorbeste liber si fara emotii, te vei descurca”, imi spunea Nicolau de cate ori ma plangeam ca am palmele transpirate de emotia uriasa a unei emisiuni televizate.

A fost un om liber si relaxat, ambitios si cultivat, mereu obsedat de a face concret ceva : sa lase o televiziune performanta editorial si financiar a reusit cu TVR ; un radio elegant a lansat prin Smart FM, o editura in primele din tara – Nemira. La astea se adauga cateva carti, cateva piese de teatru, doi copii si o casnicie reusita. Plus admiratia prietenilor si injuraturile inevitabile in Romania ale celor pe care i-a incomodat.

A studiat geologie si teologie, voia sa vada cu ochii lui si cerul si pamantul.

Dumnezeu sa-l odihneasca!

14 COMMENTS

  1. Un om bun, cu un caracter frumos si confruntat cu stresul acelui sistem infect, nu este de mirare ca dispare din aceasta lume ciudata, la doar 54 de ani. Dumnezeu sa-l odihneasca si condoleante familiei!

  2. Să-i fie ţărîna uşoară!!!
    1. Cum să menţii un om sănătos cu asemenea recolte??? http://www.antena3.ro/externe/uniunea-europeana/parlamentul-european-permite-statelor-sa-interzica-organismele-modificate-genetic-279695.html
    2. Cum să mai fie vindecat bolnavul, dacă tot ce ţine de hrană şi medicamente este toxic, moarte lentă!!! http://adevarul.ro/sanatate/medicina/declaratie-zguduitoare-unui-expert-medicamentele-fabricate-reduce-populatia-8_5329b71e0d133766a80b8647/index.html
    3. Tot voia băse să închidă toate spitalele, o dăm pe naturiste, nu??? http://lataifas.ro/stiri-sanatate/58230/teofil-lung-doctorii-sa-nu-mai-prescrie-chimioterapie-tumorile-se-extind-efectele-catastrofale/, şi nu e singurul medic care spune asta, mai este un medic care spune clar: ,,orice boală este vindecabilă prin naturiste” am impresia că i s-a interzis să mai apară, nu mai găsesc tratamentele lui naturiste!!! Ne-a mai impus şi cardul de sănătate, că deh, afacerile să continuie indiferent de situaţia în care sunt însănătişiţi bolnavii, mai mult moarte lentă şi sigură prin liste direcţionaţă spre cobaii români !!!…Şi tot pe medici se dă vina, asta doar din cauza listelor de medicamente impuse şi fără cercetare concretă!!!

  3. Dumnazeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace! Condoleante dumneavoastra si familiei sale pentru pierderea suferita. In astfel de momente, nimic nu poate aduce alinare, dar eu cred cu tarie ca atunci cand un om moare pe pamant, el renaste in cer, mai puternic, mai liber, mai linistit, nemuritor…

  4. DUMNEZEU SA-L IERTE ! ramane in amintiri si merita sa te gandesti la un prieten ,chiar daca pleaca de langa noi,cu atat mai mult. Prietenii sunt de multe ori imboldul de a merge mai departe.

Leave a Reply