Antena 3 : Curg pe banda rulanta inregistrarile din interiorul Directiei Nationale Anticoruptie. Dupa inregistrarile privind modul in care se fabricau dosare la DNA Ploiesti, cele in care fosta sefa DNA Laura Kovesi cerea decaparea premierului si cea in care actuala sefa DNA Anca Jurma discuta cu procuroarea Florentina Mirica, romanii pot afla acum si modul in care procurorii de la DNA Oradea, o alta structura vestita pentru nenorocirile comise, puneau la cale cumintirea judecatorilor.
Cunoscutul avocat Razvan Doseanu a difuzat un fisier audio de-a dreptul exploziv, cu discutii care ar fi fost purtate in 18 ianuarie 2018, in legatura cu o serie de judecatori din judetele Bihor si Satu Mare. Sunt discutii in care se cauta modalitati pentru “linistirea” judecatorilor, solutia identificata fiind aceea de incepere a urmaririi penale fata de magistrati, astfel incat “sa intre frica” in ei, scrie luju.ro.
De ce ar trebui sa ma mire?! Este cit se poate de normal ce se intimpla, daca se tine cont de trecut. De unde proveneau si cine erau procurorii si judecatorii incepind cu 1948? Cum au fost recrutati si promovati de-a lungul timpului? Daca ii vei lua la cercetat, sa vezi unde erau familiile celor de astazi in anul 1938, care era nivelul studiilor si cu ce se ocupau membrii acelor familii, vei putea intelege ca ceea ce s-a petrecut in anii 50 sau astazi, nu avea cum sa fie altfel decit normal. Da, sintem inventatorii anormalitatii normale!
Cind procurorii au cerut sa fie numiti magistrati, ce crezi c-au comunicat prin asta?
Mihail Florian Coldea (n. 1971, Târnova, judeţul Arad)
Traian Băsescu (n. 4 noiembrie 1951, Basarabi, România)
Pe cine ai fi vrut sa promoveze stapinii straini?! Unii din familii de intelectuali de zece generatii? Ar fi facut aceia lucrurile la care s-au pretat cei doi?
Sint unii care au experienta de sute de ani in cucerit si stapinit popoare si stiu f bine cum trebuie procedat! Trebuie doar sa te uiti atent si se vede repede metoda. Tinind cont de cele petrecute nu aveam cum sa le facem fata si nu ne puteam afla intr-o alta pozitie.
Slugarnicia si osanalele sint sigurele raspunsuri pe care le avem. Rar se mai gaseste cite unul care sa fie altfel, dar sar toti pe el sa-l puna jos, in ganunchi, ca sa nu se supere strainii si sa nu le stricam afacerile.
Pe cine intereseaza,pe johannis sigur nu,el se tine de nadragii lui augustin,de-un crac ca de celalalt sta agatata kovesi,tarcea,stanciu,suita lui de “luptatori”cu coruptii,indiferent cum si cu ce mjiloace,”interpusii”mosteniti si asumati de klaus crezand ca-si acopera mizeria dosarelor ce fac galagie in sertare!Slujirea a inceput sa puta si mirosul pestilential da pe afara iar cand apare sa mai zica ceva devine penibil in explicatii!Si sa-l faca si mai ridicol mai ies la suprafata alte mizerii intr-o perfecta sincronizare!Hai,sasule,imbrac-o bine pe georgeta si fa-i vant la procuror!
Sincer ?! Asteptam ceva nou sub soare. De exemplu si nu e gluma, retinerea acestor procurori care incalca gravissim Legea si au nenorocit atatea destine.
Toate elitele DNA pot fi trimise in judecata pentru ca cheltuie multe fonduri in cercetarile penale, nu se justifica faptul de a face interceptari telefonice si ambientale, pentru abuz in serviciu sau trafic de influenta fara a avea “infractorul” vreun beneficiu material o patrimonial in mod direct sau indirect.
Imaginati-va se cheltuie vreo 30.000 de euro pe interceptari pentru ca unul a primit 24 salarii de 1.000 de euro. Se vede clar ca banii se folosesc pentru a spiona cetateni incomozi sau care le pot da faima procurorilor de elita (vezi cazul Tiriac)
Stiti de ce l-au monitorizat pe TIRIAC? Declaratii incomode pe care le-a facut acesta in ultimii ani cu privire la clasa politica, sau poate nu a vrut sa se asocieze cu anumite structuri din statul paralel.
Acesti procurori ar trebui cercetati si pusa o lege care sa-i OBLIGE la cheltuirea corecta a fondurilor in interceptari si supraveghere ambientala. Daca paguba este mai mica decat cheltuielile ar trebui obligati sa aduca banii de acasa.
De ce doar politicienii trebuie sa aiba grija in acest aspect si procurorii nu?
Ar trebui ca noua institutie de cercetare a magistratilor sa monitorizeze activitatea actuala a procurorilor pentru a vedea daca fac cercetari sau spionaj.