România ajunge din nou cu tema corupţiei pe prima pagină a presei internaţionale – aici duce exportul de scandal din ţara noastră, consideră fostul ministru de Externe Mircea Geoană, făcând referire la scrisoarea lui Rudolph Giuliani.

“Aici duce exportul de scandal din România – ajungem din nou cu tema corupţiei pe prima pagină a presei internaţionale. ‘Jocul cu mantă’, folosirea pârghiilor de influenţă din străinătatea influentă pentru susţinerea intereselor de acasă, era până mai de curând apanajul instituţiilor şi a unui grup de iniţiaţi. Au învăţat şi alţii să o folosească şi nu ezită să o facă. Câştigă cineva din asta? Eu cred că pierdem cu toţii”, scrie Geoană joi pe Facebook.

Rudolph Giuliani, avocatul preşedintelui Donald Trump, a declarat pentru politico.eu că scrisoarea adresată preşedintelui român Klaus Iohannis a avut la bază un raport întocmit de fostul director al FBI, Louis Freeh, care conduce o companie de consultanţă ce are relaţii de afaceri şi cu el.

Scrisoarea ”s-a bazat pe un raport pe care l-am examinat”, întocmit de Louis Freeh, care conduce compania de consultanţă globală Freeh Group International Solutions, a explicat Giuliani. ”Ei îmi plătesc onorariul”, a mai precizat avocatul lui Trump. Însă el nu a spus câţi bani primeşte de la respectiva companie şi nici dacă aceasta i-a cerut să acţioneze pentru un anume client.

Într-un articol publicat de revista Forbes, Louis Freeh a enunţat un plan cu cinci măsuri menite ”să restabilească statul de drept în România în contextul temerilor tot mai mari despre cum campania anticorupţie erodează libertatea şi restrânge libertatea de expresie”.

”Aceste protocoale secrete (dintre SRI şi instituţii precum Parchetul General şi Consiliul Superior al Magistraturii), ascunse poporului român şi supravegherii legislative, reprezintă un acord secret care dislocă statul de drept prin transformarea ofiţerilor de informaţii în agenţi judiciari”, a spus fostul director al FBI într-un interviu acordat publicaţiei Forbes.

4 COMMENTS

  1. Este uluitor cum xenofilia românilor continuă să-i îmbogățească pe străini chiar și prin intermediul „scandalurilor”. Nu există scuze, continuă să-i facem pe alții bogați…

  2. Domnule Tudor, spuneti-ne de-a dreptul: ce post i se pregateste acestui sclipitor geniu al Carpatilor de subcurbura? Sa n-avem un soc, ceva, Doamne fereste si apara, un asemenea desteptanac, ca care (!) nu mai gasim! A propos: mai e subalternul lui Vantu?

  3. Exportul de scandal din Romania este alimentat din plin, din cate stiu, nu de vreun cetatean onest platitor de taxe si impozite, ci de toata aceasta sleahta politica care alimenteaza razboiul romano-roman si exporta la greu scandal, busteni din padurile imputinate ale Romaniei si cate si mai cate.

Leave a Reply