Partidul Social Democrat a obţinut 37,62% din voturile valabil exprimate pentru primari la alegerile locale de duminică, fiind urmat de Partidul Naţional Liberal cu 32,63%, după centralizarea de către BEC a rezultatelor din 3.169 de secţii din totalul celor 3.186 existente în ţară.

Pe următoarele poziţii se clasează ALDE – 5,89%, candidaţi independenţi – 5,20% şi UDMR – 4,13%, PMP – 3,35%, UNPR – 2,75%, Alianţa Electorală PSD+UNPR – 1,24%, PSRO – 1,23%. Celelalte formaţiuni politice participante la alegeri au obţinut sub 1%.

Totodată, PSD a obţinut în ţară 1.669 de mandate de primar, PNL – 1.079, UDMR – 195, ALDE – 64, candidaţi independenţi – 53.

UNPR a câştigat 26 de primării, PMP – 18, Partidul Civic Maghiar – 13, Alianţa Electorală PSD+UNPR – 12, Forumul Democrat al Germanilor – 5, PSRO – 4, Alianţa Electorală PSD+ALDE – 4, PNŢCD – 3, Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal), Partidul România Unită, Alianţa Electorală MPP-EMNP şi Alianţa pentru Viitor – câte două.

5 COMMENTS

  1. Basanu are si el 18 mulgatorii.exista cuvantul asta?el care a muls o tara , curgeau banii fluviu,acuma….bese incet cu toate zecile de miliarde de euro furate ce se imput prin conturi obscure,ca e zgarcit animalu,le da slugoilor diin propaganda cat sa bese de foame…gastile,sistemul inca merge,justitia etc,baseala e virila.asa ca …el vrea sa joace in liga,.bani are , smenuri dosare santaj areee,fara numar essteee la besau…ce naiba e capitan de barca sau de mineralier de 309m.pe care la vandut.saau scufundatau.
    18 kkturi de 2 bani..Prea putzen pt asa mare capitan.

    Il vezi pe bucifeis,Iar la perdelutza,cu vesta lui chhristoiu daca i o mai imprumuta o ala,facand semne pretenesti cu manutza lui fina de strasnic cacapitan spre fostul pdl actualul pnl.

  2. Partidul Social Democrat 37,62% + Partidul Naţional Liberal 32,63% + ALDE – 5,89% + independenţi – 5,20% + UDMR – 4,13% + PMP – 3,35% + UNPR – 2,75% + Alianţa Electorală PSD+UNPR – 1,24% + PSRO – 1,23% + restul sub 1% = 95% din alegătorii înscrişi pe liste.
    Întrebare:
    – De fapt, câţi suntem în ţară cu drept de vot???
    Prin absurd să admitem că INS-ul are dreptate în legătură cu numărul votanţilor din ţară(câţi scriu ei că suntem), să credem că visăm urât şi scădem în jur de 5.25-5.30 milioane din cei înscrişi pe liste ca fiind în ţară vii şi nevătămaţi.
    Întrebare:
    – Cum de nu au ieşit la vot să voteze pentru băsişti sau pt. Nicuşor Dan???(nu e vorba de silă sau scârba alegătorului, ci de prea multă umplutură în scris pe liste)
    🙂 vrea cineva să limpezească acest subiect???
    NU! Ghinion ! Pas cu pas şi la urmă toţi: PAS!

  3. in primul rand trebuie vazut cum sunt impartite primariile in cadrul “marelui ” partid basisto-penelist ca sa vedem cine va conduce “partidul meu” ldupa congresul de unificare, daca se mai tine. deci cele 2 partide insumate, pd si pnl au strans 32,63%. pe partea cealalta psd+unpr+alde au strans 47,5%. problema o reprezinta procentajul prea mare al independentilor 5,2%. la primarii psd+unpr+alde au 1775 in timp ce pnl+pd adica partidul basisto-penelist are 1079. mai problematic pentru ciolanis si partidul sau basisto-penelist se prezinta situatia vla consiliile locale si judetene. daca cele prezentate pe anumite site-uri se confirma atunci basisto-penelistii raman numai cu 7 judete in care vor avea majoritati si alea in vestul tarii. in rest prapad. deci oricum o dau semii liderii basisto-penelisti au suferit o infrangere grea iar parlamentarele ii ingrozeste. nici dna-ul nu mai e ce a fost iar localele o demonstreaza cu varf si indesat. daca s-a ajuns ca un candidat sa castige primaria din inchisoare preventiva si cu un scor incredibil de 70% atunci avem o mare problema. si ea e in curtea justitiei oricat incearca sondajele masluite sa-i urce pe piedestal pe procurori.

  4. la cum arata rezultatele de acum, apare riscul ca dupa parlamentare sa avem un parlament cu doar 3 partide (psd, pnl si udmr). sunt dezamagit ca alde nu este mai bine situat pe votul politic, este periculos daca incerca sa mearga singuri la parlamentare pentru ca risca sa nu intre. oare daca psd ii lasa niste judete, poate alde sa profite cumva de pragul acela alternativ care asigura si ca udmr va intra in parlament chiar daca nu ia 5%? adi ursu ne-a tot explicat cum alde e marele castigator al alegerilor, ca s-a afirmat ca al 3-lea partid si ne-am mai propovaduit si despre cum s-a dus pmp dracului de tot, dar nu e chiar asa. domnul ursu era cam prea optimist, este o diferenta mica intre cele doua, e dezamagitor ca colonelul acoperit descoperit turcelu a luat de doua ori mai multe voturi decat daniel barbu, asta arata ca daca basistii is pun bine oamenii pe liste, basisti inca sunt destul de multi in tara incat sa poata produce aberatii electorale, deci eu nu i-as subestima inca pe pmpisti. e bine ca partidele de gen m10 si unpr si pru nu mai conteaza si sunt practic disparute de tot, dar psd si pnl si-au asigurat oligopolul politic cand au votat mizeria cu un singur tur! acum se vede ca si alde si pmp sunt in pericol de disparitie si e incorect ca au ajuns sa fie in aceeasi oala si de aceeasi anvergura de 4-5 procente minuscule. ar mai putea sa apara si alte fenomene neplacute pana in toamna, de genul unor partide noi cum ar fi usr sau partidul lui marian muntenau, care ar putea produce surprize. chiar daca nu vor trece pragul electoral, aceste posibile grupari pot sa traga procente de la celelalte partide si sa le incurce socotelile partidelor mari, sau sa le faca pe cele mai mici sa nu atinga pragu electoral. de asemenea mai pot si aduce oameni din afara, hipstari si dezamagiti si razgandaci, care sa dea peste cap toate sondajele si proiectiile. cred ca alde ar trebui sa mearga totusi singuri, pentru a-si asigura integritatea si identitatea si a nu mai fi asociati cu coruptii de la psd, chiar daca exista riscul sa nu faca 5%. mai bine sa risti sa mori integru decat sa pleci capul si sa ajungi o colonie pesedista! (luati aminte la soarta unprului si a lui gabi oprea!). mai bine leu pentru o zi decat decat cioara inlantuita 4 ani in parlament (sau in puscarie)!

Leave a Reply