Spațiul aerian al R.Moldova a fost temporar închis din motive de securitate, scrie deschide.md.

Interdicția ar fi valabilă până la ora 16:00.

Luni, președintele Maia Sandu a declarat, în cadrul unui briefing, că, potrivit informațiilor oferite de autoritățile ucrainene, Rusia ar încerca să provoace destabilizarea situației în R. Moldova inclusiv cu implicarea unor diversioniști din Serbia.

Echipa mogulilor rusi din Transnistria, Sheriff Tiraspol urmează să joace cu Partizan Belgrad joi, 16 februarie. Meciul va fi disputat pe stadionul Zimbru, începând cu ora 22:00.

Meciul se va desfășura cu porțile închise.

Anunțul făcut de echipa tiraspoleană a fost confirmat pentru Deschide.MD de către purtătorul Federației Moldovenești de Fotbal, Alexandru Grecu, care a explicat că FMF a primit o scrisoare de la SIS prin care li s-a explicat că autoritățile R. Moldova au luat această decizie din motive de securitate, scrie deschide.md

12 suporteri sârbi, care apucaseră să ajungă, au decis să se întoarcă deja acasă după ce au primit interdicție de intrare pe teritoriul R. Moldova din partea Poliției de Frontieră. Restul ar urma să zboare la 14:00 spre Belgrad cu o escală la București.

Potrivit unor informatii neoficiale, galeria echipei de fotbal din Serbia ar fi fost infiltrata cu elemente paramilitare ce sustin Rusia si propaganda de razboi a lui Putin.

Partizan supporters wave a Serbian flag with the letter Z -- a symbol of support for Russian military action in Ukraine -- during a match in Belgrade in April.

Prezenta acestora pe teritoriul separatist al Transnistriei sustinuta de Moscova putea genera evolutii ingrijoratoare, mai ales in contextul organizarii unor miscari de strada anuntate de partidele pro-ruse din Republica Moldova.

FK Partizan Stadium, Belgrade, Serbia. 10th Sep, 2018. UEFA Nations League football, Serbia versus Romania; The team of Serbia line up Credit: Action Plus Sports/Alamy Live News Stock Photo - Alamy

Jonctiunea paramilitarilor sarbi pro-rusi cu fortele transnistrene finantate de Moscova si cu elementele politice pro-ruse din Partidul Sor ar putea genera un varf de instabilitate si o amenintare directa pentru institutiile democratice din Republica Moldova.

#Moldova
#MaiaSandu
#destabilizare
#Rusia

1 COMMENT

  1. Cam 2 ore a fost inchis. De ce, daca spatiul aerian a fost survolat zilele astea de nato si tokyo militar? Am stat azi cam toata dimineata pe flyradar si nimic nu s-a confirmat in teren, ba mai mult, la A3 au aratat harta live flyradar live spunand ca e inchis spatiul aerian moldovean, am intrat live pe flyradar si erau 2 avioane aproape de chisinau, unul dil londra si celalalt din italia! Asta da stire de la A3! Ieri am vazut o nava din egipt ca o luase spre constanta, eu crezand ca sunt beti ‘soferii’ avionului, in loc sa mearga direct la sochi, dupa 10 minute, isi luase drumul spre sochi. Am inteles ca au gasit una bomba pe plaja georgiei si au anihilat-o pana la urma.

Leave a Reply