Copresedintele PNL Alina Gorghiu spune ca Tariceanu, Ponta si Basescu au de ce sa se teama cand e vorba de interceptari. Gorghiu pare sa aiba surse interesante din dosare, iar amenintarea voalata cu astfel de argumente tine de o practica din perioada comunista, nu din democratie.

————————–

“Mare parte din discuția pe tema deciziei CCR și pe tema OUG (privind interceptările — n.r.) are, din păcate, loc într-o cheie electorală, pentru că majoritatea celor care s-au pripit să comenteze nu fac altceva decât să vâneze voturi și nu vizează, din păcate, un stat de drept mai funcțional și mai viabil ca până acum. Consider că soluția găsită, cea a OUG (…), este doar una provizorie și este rezonabilă exclusiv pentru o perioadă de timp scurtă, până când Parlamentul va legifera”, a afirmat Alina Gorghiu la RFI citata de Agerpres.

Ea a susținut că există tot interesul pentru găsirea unei soluții legislative care să apere statul de drept, arătând că PNL va depune toate diligențele ca dezbaterile cu factorii de decizie și specializați în domeniu să aibă loc cât mai repede în Parlament.

 “Poate să existe și o nouă inițiativă legislativă”, a susținut liderul PNL.

Alina Gorghiu a precizat că trebuie asigurată infrastructura pentru DNA și DIICOT, afirmând că suma pe care aceste instituții au cerut-o nu este exagerată.

“Nu mi-aș dori să mai văd pe viitor genul de politician care apără decizia CCR dar nu pentru că ea sporește transparența și democrația, ci pentru că au sperat acești politicieni foarte vocali în ultimele zile ca lupta anticorupție să încetinească, să intre într-un regres. Reacțiile lor sunt previzibile, pentru că sunt cei care în mod curent atacă magistrații, care fac eforturi să decredibilizeze justiția, nu știu dacă pentru că se simt vulnerabili sau nu? Nu am fost surprinsă deloc să-i văd uniți în simțiri și în reacții pe domnii Tăriceanu, Băsescu, Ponta. (…) Ați condus România în ultimii ani de zile, puteați să modificați această legislație de zeci de ori. De ce nu au făcut-o nu știu. Pasivitatea din ultimul deceniu și iritarea maximă de acum să știți că mă duc cu gândul la faptul că unora din România interceptările încă le produc emoții, transpirații reci”, a completat Gorghiu.

17 COMMENTS

 1. cand zici pare ca are date din dosare si apoi spui ca e amenintare si o faceti comunista nu intra in logica.
  cum v-a spus si crin antonescu : ori pare, ori e certitudine si apoi o acuzati de comunism.

  • Dar unde il vazusi tu pe Iohannis? Stii,nea acela, care intr-un an s-a plimbat mai mult ca Ceausescu in doua cincinale.

 2. Pai daca Alinutza e asa dreptace si ” o meceana” a DNA si DIICOT, sa spuna cu vorbe de unde sa vina finantarea pentru pretentiile tehnice ale celor 2 antidoturi ale statului de drept…fiindca TEHNOCRATIC nu sunt resurse pentru alte nevoi si trebuinte existente si exprimate de…STRADA!

 3. Alina Gorghiu ar trebui sa se teama de vidul abisal din creierasii(!!) ei.Dar,vidul neputand gandi,putem spune doar ca doamna in cauza mananca rahat!
  Si aici nu vorbesc de rahat turcesc(u).

 4. Nu e prea departe nici ea de Macovei!!! Nu e primul comentariu al ei de acest fel! La fel de dezastruoasa e si impunerea pentru PNL de a vota pentru arestarea parlamentarilor, indiferent de ce este in dosar, ca si cand, daca nu votezi pentru arestare, obstructionezi JUSTITIA! Daca nu ar fi facut dreptul, as intelege, dar asa…

 5. Ce mai perie ei de scame pe DNA-ul si Justitia “independenta”,basistii astia ai lui Iohannis,crezand ca ei or sa fie ocoliti la infinit de SPALAREA PACATELOR.Ce de mai fac ei pe justitiabilii cand stiu ei ce le-a putut pielea,dar si ei ca si Basescu mai acum ceva vreme, care,impreuna cu protejatii lui “luptau” ei pe rupte pentru apararea statului de drept si a justitiei independente in timp ce isi rezolvau conturile.Iar acum o trag mai departe cu statul de drept,cu apararea Justitiei,dar si cu frica altora de Justitie,cand frica cea mai zdravana este la ei in cotetz.Acum “lupta” ei de sub pulpana lui Iohannis, ciordacii pedelisti cu ciordacii penelisti, sperand sa le mearga protectia pe “viziunea” cat mai grasa, de doua mandate,pe care si-o viseaza Iohannis.

 6. Mafia dn nou la Putere ? Alinuta cu nea blaga, anastase -bine merci, boc_candidatu ‘, videanu mai nou si inculpata Udrea iese de la coafor si ameninta in stil basescian : IOHANNIS NU VA MAI RAMANE MULT IN FUNCTIE !A SE CITI ,PEOBABIL, ORI E CU NOI ORI IL ELIMINAM.

 7. Din toate commentariile la adresa impotenței politice a madamei co-președinte a PNL, singurul care a reușit s-o împingă la acțiune pare sa fi fost epitetul de “tzatza in piața” atribuit de Tariceanu; nu e de mirare, deci, ca “acțiunea” cucoanei a fost pe măsura, cu insinuări si amenințări la adresa acelora care au caracterizat-o atât de precis: bietei muieri i s-a luat ce avea mai scump, imaginea de “doamna” liberală pe care a cultivat-o asiduu de cand a luat președinția. Si, daca-i bal, bal sa fie, si-a zis; din păcate e si proasta, fiindcă la senatorii republicani pe care i-a vrăjit intru susținere “clasa” muierilor intrate in politica e mai degrabă un handicap, decât un avantaj; toata lumea venerează, desigur, femeile Roosevelt (Teddy era republican) si Kennedy (mama) dar nimeni nu contesta faptul ca au fost “mult prea influente” si bine ca se odihnesc la cimitir, fara urmase demne de a le calcă pe urme. Tzatzele sunt exact pe gustul republicanilor, ca si golanii reformați milionari (BUSH) sau mormoni vulgari, cu miliarde in spate (Trump), si madam Hilary le-ar place, ca-i vulgara destul, daca ar fi din partida lor-așa ca madam Gorghiu s-a speriat degeaba de eticheta pusă de fostul ei șef de partid. Nenorocirea adevarata e ca PNL-ul n-are decât lideri de tip tzatza-in-piata, buldogi bătrâni care chelesc (Blaga) si trubaduri de mahala (Orban).

 8. Dacă madam Gorghiu a mâncat rahatul citat în articol – anume ”Consider că soluția găsită, cea a OUG (…), este … rezonabilă… bla bla” atunci am un mesaj pentru ”doamna” Gorghiu:
  .
  Se vede, fă, cine se teme de interceptări. După felul în care o sugi securității pariez că ești kăkată pe ștrampi de frică m*isto!

Leave a Reply