Presupusul ucigaș al deputatei laburiste britanice pro-UE era un “susținător fervent” al unui grup neonazist cu sediul în Statele Unite, a informat joi un grup de apărare a drepturilor civile, scrie AFP preluata de Agerpres.

Potrivit Southern Poverty Law Centre, atacatorul identificat de mass-media britanice ca Thomas Mair avea o “lungă istorie cu naționalismul alb”.

“După arhivele obținute de Southern Poverty Law Centre, Thomas Mair era un susținător fervent al Alianței Naționale, care a fost timp de zeci de ani cea mai importantă organizație neonazistă din Statele Unite”, a dezvăluit pe site-ul său grupul de apărare a drepturilor.

Potrivit Southern Poverty Law Centre, Thomas Mair ar fi cheltuit peste 620 de dolari (550 de euro) pe lucrări ale Alianței Naționale, grupare care a lansat un apel la crearea unei națiuni formate exclusiv din albi și la eradicarea poporului evreu.

Deputată laburistă pro-UE, Jo Cox, 41 de ani, a fost ucisă joi după-amiază la Birstall, în nordul Angliei. La scurt timp, poliția l-a reținut pe presupusul atacator, un bărbat în vârstă de 52 de ani, descris de vecinii săi ca un “solitar” și identificat de presă ca Thomas Mair.

Motivele sale nu sunt cunoscute deocamdată, dar, potrivit unui martor citat de mass-media, ucigașul i-ar fi strigat “Britain first” acestei europarlamentare care a făcut constant elogiul diversității și a promovat cu ardoare cauza refugiaților sirieni.

Potrivit fratele său, Scott Mair, el a suferit de o boală psihică și a urmat un tratament.

“Încă nu pot să cred. Fratele meu nu este violent și nu este deloc interesat de politică”, a declarat el în cotidianul Daily Telegraph. “Are antecedente de boală psihică, dar a primit ajutor”, a mai spus Scott Mair.

8 COMMENTS

 1. Cronica unei morti anuntate ? Daca fortele de securitate britanice stiau, aveau informatii in sensul producerii unui atentat la adresa unui politician respectiv deputata laburista, trebuiau luate masuri.

 2. O Fapta Abominabila!Omul s-a transformat in Bestie si a ucis! Ceva asemanator s-a petrecut acum doua zile la Paris, cand un politit si sotia sa au fost ucisi in locuinta lor.
  Opinia mea este ca deja s-a creata o falie intre societatea civila nativa, ma refer la Europa de Vest si liderii actuali (in special Merkell, Hollande). Au supralicitat dpdv poularitate peste limita suportabila natural, au insistat pe tema migrantilor, dar tot ei impreuna alti lideri mondiali au contrubuit la destabilizarea Nodului Africii si Orientului Mijlociu, mintile lor au generat Haos! Cine plateste costul, cetatenii obisnuiti, politistii cei chemati sa faca curatenie in urma erorilor la nivel de stat, iar acum a cazut un sustinator direct al migrantilor!Mai stiu acesti lideri ce vor, mai stiu ei incotro isi tarasc popoarele?

 3. Nazist, nebun, naționalist… american(???), probabil și rasist, homofob, alb, antisemit, etc, etc etc.
  Ce mai?! Dracu în persoană.
  Invizibil până la atac.
  invizibil celor ce trebuiau să asigure un minimum de securitate unui deputat.
  Ce să zic?… Nasol.
  Și foarte ”convenabil” pentru unii.
  .
  Îmi amintesc de atacatorul de la Orlando.
  Inițial a fost terorist islamic, afiliat ISIL, homofob, etc.
  Apoi – brusc – stai așa că nu-i așa, era un poponar de rând probabil gelos pe ”soțiul” său sau pe iubitul său. Sau nu…
  .
  Cred că unii criminali sunt ”neglijați” de varii autorități, care – post factum – lansează pe piață acea parte a ”profilului” nenorocitului care este cea mai „politically correct”.
  O mizerie!
  .
  Interesant cum atacul din UK este tratat separat de BREXIT.
  Și mai interesant e cum media din România tratează cu curu un eveniment ce VA schimba ”geografia și istoria” UiE… Apoi se vor scărpina toți în cap și se vor lamenta – ”vai ce neașteptat, vai ce rău ne-a lovit”.
  Doamna Merkel a zis că ”mucles mânca-v-aș” până după referendum.
  Când e vorba de fuhrer-ul celui de-al IV-lea Reich – ordinul se execută. Nici media de pe continent nu prea bagă în seamă referendumul britanic.
  .
  Atunci bine. Vorbim pe data de 24.

 4. Dacă Marea Britanie alică Brexit-ul, cetăţenii valoroşi care muncesc real vor avea de ales: ori cetăţenia de origine şi pleacă în ţara de origine ori renunţă la cetăţenie! Asta e legea care se practică în viitorul apropiat. Vezi Elveţia care şi-a retras cererile şi din shengen şi din U.E. zilele trecute dar rămân în blocul comunitar pentru comerţ şi doar spaţiul de liberă circulaţie Schengen(deja din februarie anul trecut, s-a pus problema cetăţeniei în ţara lor şi sunt presiuni asupra profesioniştilor străini mai ales când e vorba de românii muncitori serioşi), rămân italienii francezii ruşii şi nemţii admişi care vorbesc limba lor şi cei care deţin cetăţenie dublă sau sunt căsătoriţi pe teritoriul elveţian cu cetăţeni de-ai lor sau deţin dublă cetăţenie, sunt vecini de ajutor reciproc. Şi vor urma mai multe ţări, unele deja au luat hotărârea definitivă(mi se pare Suedia şi Norvegia). Noi plângem şi ne aruncăm ca fraerii după shengen deşi conştienţi fiind, nu avem niciun avantaj real ! Aşa că Brexit-ul e liber la funcţionare în practică la vedere sau ascuns, doar se practică la nivel mondial în orice ţară.

 5. Va amintiti raportul de convergenta (inclusiv a Romaniei) elaborat de Comisia Europeana si cel elaborat de BCE acum cateva zile, cu privire la moneda Euro? Sunt ambele o facatura de manipulare, inclusiv verbala si matematica, chiar a propriilor criterii stabilite prin Tratatele UE – ele insele toxice:

  http://bilbo.economicoutlook.net/blog/?p=33813
  “The European Commission and ECB outdo themselves in their quest for absurdity”

  Definitiile stabilitatii preturilor si a inflatiei (care ideal ar trebui sa fie de 2%) sunt incalcate pentru ca cele doua lucrari trebuie sa ajunga la o concluzie prestabilita politic.

  “When policy becomes so distorted that nations with rampant deflation and elevated levels of unemployment (particularly youth) are held out as the “best-performing Member States” you know that reality has fallen off the cliff and neoliberal Groupthink [a Comisiei Europene] is dominant.
  You know that well-paid technocrats in nice offices in Brussels and Frankfurt (…) congratulated themselves on their genius without realising that those chess pieces are really millions of people without jobs and fast entering the growing ranks of the impoverished.”

  Batem si noi shaua, poate pricepe si d-l Leonard Orban si alti iubitori de euro-moneda …

 6. Ce e interesant, după umila mea părere, când e atentat islamist toată lumea spune ca nu e bine sa se facă “amalgam”, adică sunt doar niște nebuni acolo, sa nu generalizam etc, când e din partea cealaltă in schimb, deja brusc nu mai e doar un nebun acolo, deja se descoperă ca stai ca de fapt e cu naționalismul cel rău care nu accepta diversitatile si multiculturalismul si globalizările si toate cele. Deci clar nu trebuie ratata ocazia de a mai arunca laturi ideologice in capul infamilor naționaliști. Ce-i face si mai abominabili: sunt si albi si creștini pe deasupra. Adică ce-i prea mult e prea mult! Cam asta e abordarea.
  E

 7. Ce.. “la fix” 🙂 a “picat” si crima asta… ” prea” la fix…”prea ca la” Hexi…de exemplu… Zic si eu..nu dau cu parul… 🙂 dar in “gastronomia politica” actuala a unora, vechea reteta : “Laissez faire, laissez passer!” este inca de…’bon-gout” pentru imitatorii moderni ai lui Pilat… N’est-ce pas? 🙂
  Pacat de fata asta.. vad ca “n-a meritat” si ea sa moara brusc… macar de infarct, de cancer, de accident vascular…etc., etc. … Nu s-ar mai fi produs “emotia” actuala la intensitatea…”care este”… 🙂 Da, stiu, nu-i nimic de ras…e de plans…!!

Leave a Reply