Dubios joc face Bulgaria… Intai presedintele lor e de acord cu platforma comuna propusa de Romania. Apoi iese premierul si pune ca el si parlamentul nu sunt de acord cu “o flota NATO”. Dar nu a propus nimeni asa ceva! Vedeti comunicatul Administratiei Prezidentiale de la finalul acestei postari.

Noaptea bulgareasca are un iz tulbure. Mai ales cea dinspre 15 spre 16 iunie.

N-a cerut nimeni, nici o secunda, vreo flota speciala impotriva Rusiei.

Ci pur si simplu o platforma de cooperare pentru aparare intre tarile riverane membre NATO : Romania, Bulgaria, Turcia. Una de exercitii si pregatire comuna care sa intareasca serios compatibilitatea dintre cei 3 aliati.

Insa jocurile tulburi de la Sofia pare sa impiedice pentru moment acest demers absolut legitim, necesar si obligatoriu pentru conceptul de aparare aliata.

======================

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că inițiativa navală la Marea Neagră se referă la exercițiu și training comun, subliniind că NATO nu poate și nu dorește să întrețină o flotă proprie în Marea Neagră.

“Am văzut că au apărut tot felul de interpretări. Poate este bine să clarific un pic înainte să se aventureze toată lumea în speculații. Această inițiativă pe care am prezentat-o atât președintelui, cât și prim-ministrului este o inițiativă care țintește o colaborare practic în zona exercițiilor comune și a trainingului comun a forțelor navale românești, bulgare și turcești. Aceasta este așa numită inițiativă navală, deci se referă la forțele navale, la exercițiu și training comun”, a precizat președintele Iohannis, întrebat cu privire la declarațiile premierului bulgar, Boiko Borisov.

El a spus că inițiativa trebuie să se găsească sub umbrela NATO pentru că toate cele trei țări riverane — România, Bulgaria și Turcia — sunt aliați.

”Unde a apărut probabil o înțelegere greșită, este conceptul de flotă NATO. Nu creează nimeni o flotă NATO. Asta este o prostie. NATO nu poate și nu dorește să întrețină o flotă proprie în Marea Neagră”, a afirmat Iohannis.

Șeful statului a arătat că detaliile tehnice urmează să fie discutate și negociate.

“Acum este foarte devreme să spunem cum va arăta la sfârșit, dar lucrurile pe care vi le-am spus sunt destul de certe. Inițiativa vizează exerciții, training comun al forțelor navale. (…) Discuțiile care s-au purtat pentru această inițiativă au pornit mai demult, este vorba de aproape un an de zile de când se discută despre această inițiativă. Fiecare are opinia lui și are dreptul să aibă opinia lui și abordarea proprie, dar eu cred că este o inițiativă foarte bună care are în etapa principală ca obiectiv principal compatibilizarea forțelor navale a trei aliați din NATO”, a mai spus președintele Iohannis.

Prim-ministrul bulgar Boiko Borisov a confirmat, într-o declarație pentru jurnaliști la Sofia, că se opune ideii de creare a unei flote comune a Bulgariei, României, Turciei și Ucrainei, vizând contracararea prezenței navale a Rusiei în Marea Neagră, transmite BTA.

Potrivit cotidianului bulgar “24 Ceasa” (“24 de ore”), Borisov a dezaprobat inițiativa președintelui român Klaus Iohannis, prezentată la Sofia, în timp ce șeful statului bulgar, Rosen Plevneliev, a susținut-o. Publicația a mai scris că, în urma reacției lui Borisov, Turcia a suspendat unilateral acordul de readmisie a migranților.

“Susțin NATO și UE, susțin interesele economice ale Bulgariei, dar această linie nu trebuie încălcată. Dacă bulgarii gândesc altfel, mă vor înlocui cu altcineva. (…) Vreau să văd iole, iahturi, turiști, dragoste și pace în stațiunile noastre de la Marea Neagră, nu vreau fregate care să brăzdeze marea. Putem ține exerciții bulgaro-române oricând vrem, dar cealaltă variantă ar fi optarea pentru un conflict militar. (…) Bulgaria este unul din cei mai loiali membri ai UE și NATO. Avem o bază bulgaro-americană, organizăm exerciții și conferințe, antrenamente au loc tot timpul, am făcut tot ceea ce trebuie făcut ca membri NATO. Chiar și în mijlocul aceste crize, ne-am revizuit politica și am majorat cheltuielile militare pentru a liniști forțele armate”, a declarat Boiko Borisov.

============

IATA COMUNICATUL ADMINISTRATIEI PREZIDENTIALE CU PROPUNEREA CLARA A ROMANIEI. NICI VORBA DE FLOTA NATO !

“În ceea ce priveşte agenda de securitate, schimbul de vederi s-a referit la pregătirea Summitului NATO de la Varșovia, Președintele României subliniind necesitatea întăririi echilibrate și proporționale a flancului estic, inclusiv în dimensiunea sa sudică, în vederea restabilirii echilibrului de securitate în zona Mării Negre, ca element esențial în asigurarea securității colective a aliaților. Președintele României a mulțumit părții bulgare pentru angajamentul său de a participa cu până la 400 de militari la brigada multinațională care se va constitui pe teritoriul României și care va fi subordonată comandamentului Diviziei Multinaționale Sud-Est de la București. Cu privire la proiectul cadrului naval NATO pentru exerciții și training în Marea Neagră, Președintele României a mulțumit pentru sprijinul și deschiderea exprimate de Președintele Bulgariei în cursul discuţiilor de ieri, reiterate de acesta în cursul zilei de azi. Preşedintele Klaus Iohannis a mai subliniat că această inițiativă se referă la exercițiu şi training comun ale forțelor navale românești, bulgare şi turcești, care are ca obiectiv principal, cel puţin în prima fază, compatibilizarea forţelor navale a trei aliaţi din NATO.”

http://www.presidency.ro/ro/media/comunicate-de-presa/vizita-oficiala-a-presedintelui-romaniei-domnul-klaus-iohannis-in-republica-bulgaria

 

27 COMMENTS

 1. In Romania primul lucru care ar trebui facut nu este o flota, ci mai degraba o revolutie a șmenului, pentru ca toata lumea sa ajunga sa invete cum sa faca manopere si catapultari pe piata!

  • Toate aceste provocari stupide nu fac decat sa-i dea scuze lui Putin sa mai faca la o adica niste actiuni agresive.
   Inlaturarea presedintelui ales in Ucraina datorita unor instigari stupide a lui Victoria N. i-a dat ocazia lui Putin sa ia Crimeea. Unde e Victoria acum? In transee in est sau acasa bine merci?
   Putin ar fi putut sa ia lejer si Estul ca nu se opunea nimeni deact asa din gura dar prefara sa aiba un cal troian in interiorul Ucrainei.
   Foarte bravi acesti presedinti ai nostrii adica infractorul bass si infractorul klaus cu casa furata care latra ca niste javrutze stiind ca au in spate forta NATO doar ca sa-si faca capital electoral.
   Oricum rusii n-au nevoie de flota ca sa atace Romania o pot lua cu desant aerian in 24 de ore.
   Cati a pus Brejenev in Afganistan in 24 de ore? 100 000 plus tancuri masini etc.

 2. „Aceasta este o incercare pentru a atrage Bulgaria intr-un conflict suplimentar. Nimic nu impune ca forte militare suplimentare sa fie dispuse in regiune. Nu am nevoie de un razboi in Marea Neagra”, a raspuns Borisov cererii lui Iohannis, aflat intr-o vizita oficiala in Bulgaria.

 3. Birocrații trimiși de Comisia Europeană și F.M.I. să conducă România nu găsesc bani pentru nimic din ceea ce ar trebui să fie măsuri de susținere a populației, de revigorare a economiei, de protecție a mediului, pentru o dezvoltare durabilă și sănătoasă a țării noastre, pe termen lung.

  Găsesc însă întotdeauna bani, foarte mulți bani, pentru susținerea industriei militare a ”aliaților”, prin achiziționarea de tehnică militară, de avioane de vînătoare și pentru continua modernizare a găurilor negre reprezentate de cele două fregate de război pe care România le deține.

  Guvernele trădătoare de țară ale României, conduse din exterior, găsesc mereu bani pentru acordarea de stimulente și facilități fiscale marilor corporații care sufocă economia, așa-zișilor investitori străini care au ajuns să fie mai presus decît bunăstarea și viețile românilor.

  De asemenea, nu este niciodată lipsă de bani pentru campanii electorale sforăitoare, plătite din fonduri publice. Se găsește întotdeauna disponibilitate la buget pentru noi și noi suplimentări de fonduri de care să se bucure DNA-ul, DIICOT-ul, SRI-ul, SPP-ul și toate celelalte organisme ale statului polițienesc.

  Iar extravaganțele de-a dreptul grotești, dacă ținem cont că în România există copii care mor la propriu de foame, cum ar fi sistemul de irigații de peste jumătate de milion de euro, achiziționat pentru curtea palatului Cotroceni, găsesc întotdeauna bani publici pentru a fi îndeplinite.

  Românii, ca popor, au ajuns să fie tolerați în propria țară – pentru ei bani nu se găsesc, dreptul la Sănătate, Învățămînt și protecție socială nu îl au, cît despre locuri de muncă în care să nu fie exploatați ca sclavii pe plantații, nici nu se poate pune problema.

  Singura utilitate pe care o mai găsește Stăpînirea străină românilor, în afară de aceea de forța de muncă ieftină și de care să te poți dispensa ușor, este rolul de masă de manevră, de butaforie umană care să suțină oribila punere în scenă a actului dramatic ce vizează alegerile libere, democrația și libertatea în România.

  Iar iobagii proști și umili din țara noastră participă, în continuare, cu entuziasm, la această mascaradă, încăpățînîndu-se să se prezinte la vot și să cauționeze diversele păpuși de cîrpă desemnate de Stăpînirea străină să ocupe scaunele de Președinte, Prim-Ministru, miniștri, parlamentari și așa mai departe.

  Mai mult decît atît. În titanica lor luptă cu ”comunismul” și tot ceea ce poate reprezenta un stat social, tinerii frumoși și liberi și alte cohorte de proști au ieșit în stradă să dărîme un guvern pentru că nu era destul de închinat F.M.I.-ului, pentru a urca în scaune actualul executiv de marionete ”tehnocrate”.

  Nu ”corupția ucide”, așa cum s-a strigat, la finele anului trecut, în stradă.

  Propria noastră prostie, superficialitate și lipsă de cultură ne omoară!

 4. Simpla arestare a lui Mircea Băsescu, pentru o zi, pentru 30 sau 300 de zile, nu reprezintă o miză importantă pentru interesul general.

  Chiar dacă, în cele din urmă, ar fi însoțită și de dispariția lui Traian Băsescu de pe scaunul de la Cotroceni și aruncarea acestuia după gratii, așa cum, în treacăt fie spus, merită cu vîrf și îndesat, populația nu ar avea de cîștigat din asta decît cel mult la nivelul unei satisfacții venită din răzbunare: ”să mai sufere și ei, că pe noi destul ne-au chinuit.”

  Altfel spus, dacă Băsescu pleacă, dar băsiștii și sistemul băsist rămîn, așa cum foarte clar se poate întrevedea încă de pe acum, nu am făcut nimic!

  Situația este foarte asemănătoare cu cea a lui Adrian Năstase: degeaba a fost aruncat fostul premier în pușcărie, dacă ispășește o așa-zisă pedeapsă pentru niște termopane și niște afișe electorale pe care nu le-a putut justifica.

  În schimb, nu s-a spus și nu se spune nimic despre trădarea fără margini la care a fost părtaș Năstase, din poziția de șef al Guvernului, despre subminarea intereselor și a economiei naționale, despre predarea României pe un platou de aur intereselor străine, despre înlocuirea unui iluzoriu stat de drept cu o rețea securisto-mafiotă care controlează totul.

  În mod similar, degeaba ar fi trimis Băsescu să își scrie memoriile într-o celulă cu zăbrele la fereastră, dacă rețeaua încîlcită de procurori, de judecători, polițiști, servicii secrete, propagandiști media, politicieni veroși, interlopi și spioni străini care l-a susținut pînă acum îi va supraviețui și va continua să sufoce România ca un vampir și de acum încolo.

  După cum se poate vedea, nici nu a fost bine reținut Mircea Băsescu de DNA și o groază de propagandiști au sărit disperați să apere instituțiile băsiste, de teamă ca putregaiul ce domnește în interiorul lor să nu fie devoalat.

  Vorbe precum ”amenințări la adresa independenței Justiției”, ”atac la DNA”, ”statul de drept, în pericol” șamd au putut fi auzite toată ziua pe la televiziuni, spuse de mari jurnaliști și deontologi (sic!) care ar face totul să apere sistemul băsist din care fac parte.

  DNA-ul este o instituție eminamente băsistă, ESTE BĂSESCU, iar reținerea fratelui mai mic nu se intenționa a fi altceva decît o diversiune pentru a mai disipa tensiunea de la nivelul opiniei publice.

  Alegațiile venite dinspre Bercea Mondial, care s-a hotărît să îi tragă după el pe toți cei implicați și a acuzat de luare de mită doi dintre cei mai importanți capi ai ”justiției” băsiste, Luluța Koveși – procurorul șef al DNA, respectiv Livia Stanciu – Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, au prins propaganda băsistă un pic în off side.

  Așa că am putut vedea, încă o data, întreg sistemul băsist de manipulare pus la treabă, încercînd să îndrepte toată atenția asupra lui Mircea Băsescu pentru a spăla obrazul rețelei mafiote ce controlează țara.

  Traian Băsescu nu ar fi putut să fie ce a fost și să facă toate grozăviile la care am fost martori în ultimii zece ani dacă nu ar fi fost susținut pînă în pînzele albe de cei asemeni lui. Oameni ticăloși, oameni mici, oameni proști, pentru care onoarea, mîndria, legea, dreptatea, interesul comun și țara nu reprezintă nimic.

  O viermuială infectă de aparatciki ce colcăie la toate nivelurile Statului, o rețea securisto-mafiotă ce și-a creat propriul imperiu corupt prin care controlează România, predînd-o intereselor străine ce girează de la Washington sau Bruxelles această mizerie.

  Iar locatarul ilegitim de la Cotroceni nici nu a dispărut încă de la conducerea acestui imperiu și urmașii lui se luptă aprig pentru a pune stăpînire pe el, prin ”coabitare” sau prin ”unificarea dreptei”, după caz.

  Adevărata miză pentru poporul român nu este arestarea lui Mircea Băsescu sau a lui Traian Băsescu, oricît de aducătoare de satisfacții ar fi, și nici luptele intestine ce se dau acum pentru cîștigarea controlului asupra mafiei securiste ce conduce România, în numele și cu acordul intereselor străine.

  Miza este eliberarea de sub acest flagel.

 5. In tara asta Basescu a demonstrat ca nu se poate face ordine doar cu sticla si cu vagaboande buzoience adunate de prin cluburi si facute ministrese peste noapte-n Romania. Restul e cancan.

 6. Daca te uiti pe posturile securiste te ia capul ce dau aia, cu meteo, cu referendumul din Anglia, cu orice vrajeli in afara condamnarii fratelui sticlistului Basescu! E atat de ostentativ securismul basist ramas in aceste posturi, incat te ia greata, ti se intorc matele pe dos! Toti acesti derbedei care stau zi lumina in gura numai cu dosare si cu coruptie si arestari, nu mai zic absolut nimic despre coruptia care ucide si care ii face pe ei sa bage propaganda si manipulare zi lumina pe haznalele lor de posturi securiste de doi bani.

 7. Daca ne uitam la ce s-a intamplat cu teritoriul Bulgariei si la teritoriile pe care le-am pierdut noi in al doilea razboi mondial, o sa intelegem simplu de ce pozitia Bulgariei fata de prezenta unei flote NATO in Marea Neagra este cea exprimata de prim-ministrul bulgar care se opune, iar pozitia Romaniei este cea care este!

  P.S. Aviz si comentatorului “Hook”, care spunea ca noi nu suntem interesati de recuperarea de la rusi a Basarabiei, Bucovinei de Nord si a Bugeacului, pierdute in al doilea razboi mondial. Suntem in limba la disperare sa ne recuperam alea, dar ramane de vazut si cum o sa putem noi face treaba asta vreodata! Sal

 8. noaptea mintii aceasta propunere de exercitii comune.cu ce sa faci asa ceva?turcii cu sh-urile oliver perry primite de la americani si sub-urile germane si bulgarii si romanii cu copaile bune de nimic din dotare?fregatele(de fapt niste corvete mai maricele)bulgaresti macar au niste exocet-uri expirate pe ele,pe cand “regele si regina”noastre sunt vai mama lor cu un singur tun in dotare.dupa armamentul de pe ele “fregatele” noastre de abia s-ar incadra la categoria escortoare.in 5 ani rusii si-au dotat flota din marea neagra cu 6 sub-uri ,3 corvete si doua fregate noi-noute si noi cumparam armament la 0,5 ron/kg.

 9. Nu cred ca limbajul diplomatic, pe care ar trebuie sa-l stapaneasca dl Presedinte, limbaj guvernat de cutume foarte clar definite si acceptate, permite o exprimare de tipul “Asta este o prostie.”, indiferent care sunt parerile dlui Presedinte despre premierul bulgar Boiko Borisov.

  • Dincolo de faptul ca e un aspect care tine de diplomatie si relatii internationale, e o chestie care mai tine si de bunul-simt si de educatie! Mi se pare ciudat sa avem asteptari …

 10. Pentru Rusia e embargo sau nu? Am cumparat anvelope Michellin din Rusia. sau doar cateii respecta embargoul?

 11. D-le Tudor,

  Reiterez o rugaciune si anume, noi intelegem faza asta cu reclama si cu publicul comercial de 18-49 de ani etc, dar daca puteti sa ii transmiteti colegului dvs. Mircea Badea sa nu mai dea imagini luate de pe net cu tinere care dau din buci si cu buci in general, pentru ca in ziua de astazi toata lumea are calculator sau smart-phone si oamenii isi pot cauta si singuri pe youtube, twitter, facebook, instagram etc. In speranta ca se intelege ideea de principiu, adica nu e niciun șmen in combinatia asta pe care-o malaxeaza el cu tot felul de panarame care dau din buci, o falfaie sau isi scutura aripioarele. Noi nu putem sa ii transmitem asta direct pentru ca a blocat comentariile si pe contul de facebook si pe site-ul pe care-l are, deoarece probabil ca ii place sa se auda vorbind singur (in exclusivitate). Aaaa, da! Va multumesc anticipat! Respekt

 12. Domnule Tudor, in toata povestea asta cineva bate cimpii, si acela nu e bulgar!
  Sigur, s-ar putea spune ca nu-i vina lui, ca, probabil, textul respectiv (sau textele) i-a(u) fost scris(e) de un expert in navigatie. In navigatie cu pluta! Sa ma explic:
  1)“Președintele României subliniind necesitatea întăririi echilibrate și proporționale a flancului estic, inclusiv în dimensiunea sa sudică….”

  E limpede, Giga a fost, de meserie, scriitor. Oricum, astuia ii dadea clasa!
  Care va sa zica, flancul estic are o dimensiune sudica. E adinc, sau ce?
  Nu ne mai trebuie mult ca sa intelegem ca, asa cum are o dimensiune sudica, tot asa are si una nordica!! Ca ori sintem estici, ori nu mai sintem!!
  Devine limpede pentru oricine ca dimensiunea vestica N-ARE CUM SA LIPSEASCA.
  Si uite-asa, ca prin farmec, flancurile dispar si ne trezim intr-un cerc. Cam vicios, cam turtit, dar sa-i zicem cerc. Si sa-l numim, ad-hoc, “CERCUL MICILOR NAVOMODELISTI”
  2) “Preşedintele Klaus Iohannis a mai subliniat că această inițiativă … are ca obiectiv principal, CEL PUTIN IN PRIMA FAZA (s.n.), compatibilizarea … bla bla bla

  Ca sa slobozesti prin orificiul bucal o asemenea perla (CEL PUTIN IN PRIMA FAZA!!!!), chiar trebuie sa fii dus cu pluta! Daca mai pui asta si in scris, si inca PE NET, sa te stie o tara intreaga (de fapt, cel putin doua!!!), inseamna ca pluta s-a dezlegat si a luat-o cu tine, la vale!
  3) Sa comparam si sa … admiram!
  a) Iohannis : “Nu creează nimeni o flotă NATO. Asta este o prostie”
  b) Iohannis, dezvaluiri despre forta navala NATO la Marea Neagra
  (Banuiesc ca va sint cunoscute cele doua afirmatii)
  Domnule Tudor, romanii au o vorba: s-a suit scroafa in copac!

 13. Bulgaria nu face nici un joc si nu e nimic dubios; e mult mai simplu: nemtii nu vor sa se supere cu rusii (or fi semnat ceva si au uitat sa spuna? ceva cu miros de ribbentrop, de molotov…?) si nu vor nici o flota pe aici.
  Noi (unii dintre noi…adica ceva armata, ceva servicii) vrem, americanii vor… brusc, nu vor bulgarii:-) cine sa creada ca Bulgaria, aceasta 99% colonie germana, are ceva de spus in privinta asta, dupa propria minte?

 14. Proiectul politic al oricăror politicieni inclusiv al numiţilor în funcţii politic se observă cu ochiul liber: TĂRĂGĂNAREA ÎN ORICE DOMENIU întrucât interesele personale şi de grup sunt imense! Pe niciunii nu-i interesează ziua de azi şi ziua de mâine a poporului şi a ţării ca reformă îmbunătăţită în sens pozitiv! Uitaţi-vă cum se amână anchetele şi procesele în judecătorii(le permite legea) până se ajunge la neputiinţa de a fi pedepsiţi dar indiferent de acţiune escrocii rămân cu banii şi afacerile! Nu ştiu cum se practică legea în acest stat, dar se observă că mai toţi escrocii care au avut funcţii înalte dar pedepsiţi de justiţie, deîndată găsesc loc de muncă foarte bine plătit şi omul de rând care a fost pedepsit nu este angajat nicăieri, încât rămâne liber la infracţiuni cu acceptul tacit guvernanţilor care nu aprobă o lege reală pentru toţi! Aşa legi se folosesc în această patrie: pentru unii da şi pentru alţii nu??? De ce? Parcă aud şi de arestatul condamnat, fratele fostului ocupant al principalului scaun al ţării că lucrează din pandaimos şi după botezul din pandaimos, are un loc de muncă demn de invidiat! Se mai ascunde o mare problemă, problemă care se citeşte prin etalarea imaginilor şi interviurilor live prin micile ecrane, secretul ”’dictat-a misiune îndeplinită”’ recompensată cu stele bonusuri sau diplome! Cine mai poate crede mimica celor care se ascund în spatele acestor ”merite acordate la comandă” nemeritate? Oare instituţia cu angajaţi sau numiţi politic, bugetari în funcţii poate funcţiona doar în baza spălării imaginii după ce angajaţii bugetari au făcut nemernicii cu bună ştiinţă şi cu urmări grave, vizibile din cosmos? Nu cred! Această patrie pare a fi copleşită de infractorii în funcţii înalte cu drept de decizie privind viaţa omului, în absolut orice domeniu fie şi în instanţele de judecată când omul nevinovat este aruncat în troaca scrierilor dinn hotărâri judecătoreşti ”de rea credinţă” şi automat devine infractor ! Cine-i mai spală imaginea?
  Eşecurile se ţin lanţ !

 15. Daca este mut normal ca nu este in stare sa se faca inteles, mai ales in intalnirile oficiale cu demnitari straini. A trebuit sa-i dea o scatoalca premierul bulgar ca sa se trezeasca si el. Dar cei din delegatie ce au facut ?! Este drept ca si acest Borisov este duplicitar.

 16. Mi se pare o agitatie inutila in ceea ce priveste “platforma” comuna, oricum exista o veche colaborare intre acestea iar, daca e sa se lase cu ape agitate au turcii flota si pentru noi si pentru burgari.

 17. Doua titluri astazi in ziarele italiene..
  1)Romania; brigata in Mar Nero..Rusia nu va permite ca Marea Neagra sa fie lac NATO.
  2) OLIVER STONE: “E’ L’AMERICA, E NON L’ISIS, LA PIÙ GRANDE MINACCIA NEL MONDO”. America si nu ISIS este cea mai mare amenintare din lume.
  Adevarul ca america are armate in toata lumea, iar NATO este doar un paravan.
  Ar fi interesant documentarul lui Oliver Stone..

 18. Sunt de acord sa echipam ARMATA/<MARINA daca banii necesari ii luam din bugetele nesimtite ale SERVICIILOR SECRETE care nu mai sunt implicare in dosare penale conform CCR si deci asigura informari pe care Johannis le-a considerat semi-inutile intrucat demnitarii nu au nici o obligatie de a reactiona la aceste informari . Ceva banuti s-ar mai putea obtine si de la marirea redeventelor, IMPOZITAREA OFSHORE-URILOR precum in Italia

 19. Întrebare la ”radio Erevan”: Neamțul e neamț și în șanț?
  Răspunde un cetățean bulgar pe nume Borisov: Hai să vedem! Mmm… Nu pare.
  .
  Băi nea Iohannise!
  Te făcu bulgarul la portofel, bre! Faci nația asta de șmecheri de râs, fraiere!!!
  Marea politică externă a neamțului – vai de capul nostru!

 20. Bre, nea Iohaneze, bre, cum nu creaza, bre, nimeni o flota NATO? Chiar vrei sa ne zapacesti cu caputzu, sau nu mai stii ca mai ieri faceai “dezvaluiri despre forta navala NATO la Marea Neagra”. Uite, daca nu ma crezi, intreaba-l pe Radu Tudor, analist militar care studiaza documente NATO in exclusivitate!
  Asta ca asta, dar cum ai putut, bre, s-o slobozesti pe aia cu “are ca obiectiv principal, CEL PUTIN IN PRIMA FAZA , compatibilizarea …”
  Am impresia ca nici nu-ti dai seama ce-ai spus!
  Acu’, Rusia sta si se tot gindeste, si se framinta, si se intreaba, ce-o fi IN A DOUA FAZA!
  E ca cum (!!) ai spune rusilor ca NATO n-are de gind sa-i atace… DEOCAMDATA!
  Pai ce facusi, ma, nene, ma? Adica noi TOTI ne dam cu curu de pamint sa-i convingem pe rusi ca tot ce facem e strict defensiv, ne juram pa toate alea, si vii matale si dai cu nucleara: “DEOCAMDATA N-AVEM DE GIND NIMIC; POATE PA JOI, INCOLO”
  Poate la fizica oi fi tare, nu stiu, desi am indoieli! In schimb cu diplomatia, cu relatiile internationale, vad ca merge al dracu de greu! GHINION!

Leave a Reply