Dumnezeu sa-i odihneasca!

Militarii fac mereu sacrificii in meseria lor complexa si onorabila.

Iar expresia din juramant “pina la sacrificiul suprem” nu este doar o lozinca !

Ceremonii pentru comemorarea celor trei militari care au murit după ce un camion s-a răsturnat într-o râpă din judeţul Argeş au avut loc, vineri dimineaţă, la toate unităţile militare din ţară, dar şi la sediul Ministerului Apărării. La ceremonia religioasă care a avut loc la Batalionul 30 Vânători de Munte din Câmpulung – unde lucrau victimele – au participat zeci de colegi ai acestora.

Ceremonia a început, vineri diminaţă, la ora 8.30, cu intonarea Imnului Naţional, după care s-au citit numele militarilor decedaţi şi s-au prezentat date despre spitalele în care se află răniţii. A fost citit ordinu ministrului Apărării Naţionale, potrivit căruia în toate unităţile din ţară se organizează astfel de ceremonii, iar apoi un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire.

La ceremonie au participat sute de colegi militarilor implicaţi în accidentul din Argeş.

Pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale, ceremonia a fost transmisă în direct, însoţită de mesajul: ”Nu vă vom uita niciodată!”.

Cei trei militari morţi după ce un camion s-a răsturnat într-o râpă, în judeţul Argeş, aveau 32, 38 şi 40 de ani, iar doi dintre ei fuseseră în misiuni în Afganistan. Cei nouă militari răniţi sunt în stare stabilă şi au fost repartizaţi la spitale militare din Braşov, Piteşti şi Bucureşti.

Conform MApN, cei trei sunt plutonierul-major Mihai Ionuţ Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană şi caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, iar vineri, la ora 8.30, vor fi organizate în unităţile militare din ţară ceremonii de comemorare.

Plutonierul-major Mihai Ionuţ Toma avea 38 de ani şi era necăsătorit. Era veteran al teatrelor de operaţii, cu două misiuni executate în Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era în vârstă de 32 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Executase o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era căsătorit şi avea un copil.

Toţi militarii răniţi sunt în stare stabilă şi se află internaţi în spitale militare. Doi dintre ei se află în îngrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgenţă “Regina Maria” din Braşov, unul la Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Ion Jianu” din Piteşti, iar ceilalţi şase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” din Bucureşti.

Încă din seara accidentului, pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale a fost postată o imagine cu o lumânare aprinsă, însoţită de mesajul “O zi tristă pentru Armata României! Dumnezeu să-i odihnească pe bravii noştri camarazi!”.

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat că militarii aflaţi în camionul răsturnat într-o prăpastie din judeţul Argeş sunt de la Batalionul Vânătorii de Munte din Câmpulung şi veneau dintr-o misiune, scrie news.ro.

2 COMMENTS

  1. Dumnezeu sa-i ierte…insa aveti grija cu soferii care obisnuiesc sa mai traga o dusca cat timp soldatii se antreneaza, stiti ce spun , da?…. Nu opreste nimeni un convoi militar ca sa puna soferul la etilotest!…Am mers cu asemenea convoaie ,unde soferul statea cu sticla de bere la picior ,in cabina. Punctul asta de vedere mi l-am exprimat si pe alte saituri si mi s-a dat dreptate. Oricum oficial e o *defectiune tehnica* !

  2. Totul provoacă scârbă şi silă! Cum să pui tu în codul civil sau penal limită la vârsta prin care poţi rămâne după gratii ca infractor dovedit şi pedepsit ,şi, când e vorba de funcţii ori afaceri în urma cărora mor oameni, nu se pune limită de vârstă!?
    Asta presupune numirea sau plasarea multora cu vârsta peste 65 ani în funcţii doar pentru a nu fi pedepsiţi în caz de infracţiuni dovedite real! Mă gândesc că este o contradicţie prin lege: mulţi care au 62-65 ani sunt obligaţi să iasă la pensie în detrimentul celor care ocolesc legea pentru a fi plasaţi în funcţii doar pentru escrocherii!
    HALAL ESCROCHERIE …PRIN LEGE, CRIMINALILOR!
    Păcat de oamenii tineri care mor nevinovaţi! Oameni care nu şi-au trăit viaţa din cauza escrocilor care nu se mai satură de avere!
    Dumnezeu să-i ierte!

Leave a Reply