Home Articole Ambasada Marii Britanii, pozitie mult mai echilibrata pe dezbaterea legilor Justitiei

Ambasada Marii Britanii, pozitie mult mai echilibrata pe dezbaterea legilor Justitiei

4665
11

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a declarat miercuri că România a făcut progrese după aderarea la Uniunea Europeană în privința statului de drept și a luptei anticorupție și a arătat că este foarte important ca modificările aduse legilor Justiției să ajute acest proces, scrie Agerpres.

“În ceea ce privește propunerile pentru modificarea legilor Justiției în România, bineînțeles, oricare țară poate să decidă în ceea ce privește legislația care este potrivită (…), conform Constituției și a procedurilor parlamentare. După părerea mea, în România s-a făcut un progres enorm după aderarea în Uniunea Europeană în ceea ce privește stabilirea statului de drept și în lupta împotriva corupției și consider că este absolut foarte important ca modificările noi să ajute acest proces. Este un Mecanism de Cooperare și Verificare în UE care este un mecanism foarte util”, a declarat Brummell, după participarea la deschiderea conferinței “Apărarea și securitatea Europei: Marea Britanie și România după Brexit” — organizată de Ambasada Marii Britanii în Capitală.

El a subliniat că este necesară o consultare largă cu privire la modificările aduse legilor Justiției.

“Schimbările în ceea ce privește legislația sunt pentru România. Bineînțeles, este important să fie o discuție cu toate părțile interesate, o consultare largă și este important ca modificările să ajute procesul în ceea ce privește stabilirea statului de drept și lupta în continuare împotriva corupției”, a afirmat ambasadorul britanic.

Brummell a amintit raportul recent al Comisiei Europene în ceea ce privește Mecanismul de Cooperare și Verificare.

“Este foarte folositor pentru România acest raport și sper că recomandările o să fie luate în considerare. (…) Noi toți vrem ca România să facă progrese în continuare în lupta împotriva corupției și în menținerea statului de drept”, a mai spus Brummell.

11 COMMENTS

 1. Problema acestor modificari este aceea ca pe langa cele necesare cu care multi au cazut de acord PSD si mai ales Tariceanu au fortat introducerea unor prevederi care nu-si au rostul,nu ajuta cu nimic Justitia,au menirea de a le satisface doar lor niste orgolii care au sapat adanc otravindu-le ratiunea astfel incat pun pe plan secundar interesele tarii si vor doar sa isi dea aceste amendamente ca un fel de cadou de Sarbatori…Un politician nu e un stapan,el trebuie sa se gandeasca la binele general si sa ia acele decizii din care justitia sa stea departe de politic si nu sa fie oricand la discretia acestuia.Daca ambasadorul englez este mai moderat nu inseamna ca vede altfel lucrurile,problema pe fond ramane.

  • De cand a iesit din Uniunea Sovietica Europeana si de sub cizma lui Merkel ,
   Marea Britanie nu mai trebuie sa se alinieze cu nemtaloii si sunt ceva mai prieteneosi cu Romania.

   Si probabil a vrut sa mai indulceasca aroganta unor comisari stalinisti de la Dept de Stat care ar trebui dati afara de urgenta. Probabil agenti sorosisti.

 2. “Perfidul Albion” se remarca întotdeauna prin mijloacele diplomatice cu care pune pumnul in gura celor mai slabi decât el; pe deasupra, Marea Britanie are mari probleme acasă, guvernul May batzaie din încheieturi, alegerile precipitate au dat chix, Brexitul risca sa arunce Anglia in “brațele” americanilor și asta nu e o perspectiva agreata de populația Regatului Unit, in concluzie, Brummel “zboară” mai pe jos, (precum crocodilul lui Bula) in sprijinul marelui aliat, SUA. Care, efectiv, s-au făcut de ras in afacerea comunicatului către Parlamentul României, lucru pe care, evident, încearcă sa-l downplay (minimalizeze) trimițând jurnaliștii de la Ana la Caiafa. Și a propos de Brexit și Diplomație: văd ca USR s-a plâns lui Guy Verhofstadt, de la ALDE european, pe tema “obrăzniciei” lui Tariceanu (ALDE roman) care a îndrăznit sa răspundă deștepților de la Dept de stat cu “pana aici, guys, ca n-am păscut gastele împreuna”. Ori, cine-și amintește de alegerile europarlamentare din 2014, nu poate sa nu-și amintească și de sprijinul, efectiv, acordat de același Guy Verhofstadt PNL-ului precum și de ieșirea TOTAL ne-diplomatica a colegului sau (de dinainte de Brexit) Șir Graham Watson, in momentul când a căzut, in direct, vestea trecerii liberalilor romani, cu arme și bagaje, la PPE, care l-a numit pe liderul de atunci, Crin Antonescu: “nebun sau șantajat” pentru a fi condus respectiva operatiune. Cu alte cuvinte, ce naiba de “sprijin” poți cere de la niște politicieni “externi” care au încercat tradarea de tip “romanesc” pe propria lor piele? De ce s-ar pune Brummel in situația de a răcni la televizor, după câteva zile, săptămâni, luni, precum Șir Graham, cuvinte grele la adresa “opoziției” românești” care va fi făcut de rasul curcilor guvernul Majestății Sale? De dragul colegului Klemm, autorul multor gafe diplomatice, Brummel poate sa dea din buze “nuanțat” un soi de whisper/ șoaptă de susținere dar susținere efectivă pentru trădătorii certificati nu se mai “pupa” in veci in politica dâmbovițeană; chiar dacă Șir Graham nu mai e la Bruxelles, a rămas Guy Verhostadt acolo sa-și amintească cum i-au dezonorat pe amândoi opozanții de la București. Și-așa cu diplomația britanică-poate fi și “muma” și “ciuma” dar numai in interesul Coroanei, a care-i onoare o pazeste in primul și-n primul rând.

 3. Este acelasi lucru, toti spun că legile justiției nu trebuie schimbate de infractori care acum sunt la putere. Ce caută Dragnea condamnatul la conducerea camerei deputaților? Ce caută tăriceanu urmărit penal la conducerea Senatului? Ce caută Cataniciu cu aviz de incompatibilitate în comisia aia de schimbare a legilor justiției? Pe mii de avize negative ăștia continuă să calce in picioare democrația românească!

  • Același lucru pe care-l caută Ciolannis cu două case furate in fruntea statului. Noroc cu Ciorduța “am plagiat doar 5 la sută” e vigilență și-l anchetează cu profesionalism. Oh wait…

   • Iar ai acceptat bani sa te bagi in seama? Johannis nu are nici o condamnare și nici urmărit penal nu este ca Dragnea sau tăriceanu. Nu aburi p-aci cu inepții…te faci de râs

    • Ramai unde esti… in SUA…stai acolo; “cu-atat mai bine tarii-si tie mult mai bine” – Alecsandri adaptat, ca sa-ntelegi, ca pari cam pe “(epi)goana” !)
     Asa cum vorbitorul anterior zici ca pare pe bani, tu pari pe gratis, de placere:)) Ramai acolo, ca, ce ne spui oricum e cu lozinci, de pe net, out of reality… Fii Diaspora noastra, si promit, daca ramai p-acolo, sa te las in – vorba romanului – plata Domnului… ca, la ce debitezi, nu pari sa fii in plata cuiva; sigur-sigur, nu da Soros bani la toate trepanetele care, oricum, o fac gratis:)))

    • Unele comentarii merită bani. Ale tale merită hohote de râs. Da, Ciolannis n-are nici condamnări, nici dosare, dar două case furate are, ciorditor de duzină, deh.

  • Papuse gretoasa basista

   Dragnea e condamnat politic pentru un referendum perfect democratic in care trebuia sa scapam de idolul tau basalau.
   Daca Dragnea era corupt sunt convins ca eroina Codruzza il condamna de mult dar ce sa vezi se chinuie si nu-i gaseset nimic. Sau poate e corupta si ea mana in mana cu ala de-I taia porcul la sri.

   Tariceanu are dosar pentru o alta nebunie a deranjatilor de la dna cica marturie mincinoasa pentru ca ar fi spus : Nu vorbesc frecevent cu …( un fost conslier) si aia de la dna au zis: minciuna , vorebeste odata pe luna ca noi il ascultam !!!
   Asta e dosarul facatura al lui Tariceanu.

   Dar to Carmen poti sa ne spui: Odata pe luna la tine e frecvent ?

 4. Motto :„Oare nu este cinic să dispunem în această manieră de soarta a milioane de oameni? Hai să ardem hârtia” ar fi spus Churchill.
  „Nu, păstrați-o” ar fi răspuns Stalin.
  Documentul Obraznic- Moscova 1942

  Perfidul Albion.La ei mereu lucrurile au fost gri, nici alba ,nici neagru.In ’39 ,chipurile au declarat razboi Germaniei de “dragul “Poloniei,acel aliat de “nadejde” .Iar dupa razboi i-a facut cadou “draga Polonie” lui Stalin.
  Asa ca sfaturile Perfidului Albion ma lasa rece.La fel de perfizi au fost si cu UE.In ’57 cand au fost invitati sa faca parte din CEE, au refuzat ,n-au crezut in unitatea Europei.Apoi cand CEE a devenit un succes politic,economic si social, repede au vrut sa intre si ei, si au reusit datorita demisiei lui De Gaulle, cel care ii flituise de doua ori.Iar acum cand UE trece prin momente mai dificile dau bir cu fugitii precum niste lasi.
  Domnul Brummel sa ne spuna mai intai de toate ce se va intampla cu romanii aflati in UK si mai ales sa nu uite ca suntem cetateni UE.

Leave a Reply